yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, November 4, 2009

Photoshoot Qies lagi,Girlish Pinky Flower

Amaran: Entry ini adalah entry bergambar yg berwarna finky juge penuh dengan bunge bunge cinta.Harap kamu kamu semua tidak muntah darah/meluat terhadap pengeksposan aksi aksi terlampau syantek syomels tertarek menarekk anak dara saya ini terutamanye Mak enon @ Annoying di luar sana =)

Segala gambar gambar adalah hakmilik eksclusive yatekhram,sekian dimaklumkan.

Layout blog juga baru dituka ke finky finky kerana sejak ade baby gurl ni,Mama Qies dah addict finky karer,hoho.
[amacam lawa tak layout baru nehh kengkawan?]


Mama Qiestina juge adalah pemilik DSLR yg baru belajo menggunakan gadjet canggih ini.
Segala komen demi meningkatkan mutu hasil "tangkapan" amatlah dihargai.
[ haku tau jap agi ankel edan & ankel pejol juge ankel rahmat musti komen kaw2 punye ni].


Theme : Finky karer + fresh flower + baby in nature
Location : Home Sweet Home's Atok Nenek Kluang Johor
Model: My darling Eryssa Qiestina
Camera type : NIKON D60
Make up: Mama Qiestina / Mak Ucu Qiestina
Prop's : Mama Qiestina
Photog: Mama Qiestina / Mak Ucu Qiestina
Tukang agah : Mak Ucu & Mak Lang Qiestina
Duration: Ntah berhari2 time nak majlis akikah aritu..
Outfit: Eryssa Qiestina collection by Anakku,Oshkosh,Lovely lace baby,Baby GAP,Carters & Cap Ayam brand..
Sponsor : Papa & Mama Eryssa Qiestina.


opsss terlebey suda....



Auwww beshnya golek atas ni mama..

hamboih kemain agi suke die golek golek atas tilam ade bunga ye cayang...
Siap feeling Eun Suh ala ala Autumn in My heart,hoho~!



tingat wedding mama + Papa Qies pon ade kelopak bunge segar tabur tabur camni :)




My darling my pwincess my angle...



gambau ni gulap ckit coz guna mode auto tapi Qies tetap cumils kan :)
[ sape lagi nak puji anak kalo bukan mama die kan..]



Aksi si gadis bunga yg romantis [ caption tak bleh blah sungguh].


Payes ngan aqil kalo nak ngorat Qies nak munge syantek + ferrari sejibik taw :P
[keta ferrari shell Qies bolayan..hukhuk..]



Hasil keja Mak Ucu Qies,kreatip gak pale die kejakan anak sedara dia :)
Mama riso je torn rose tu kena kat Qies...seb baik Mak Ucu pro abess..



Qies ngan munge ape tuuuuu?
syantekkkknye :)
Cam citer industan la cayang...




Golek golek atas tilam ngan munge lagi,ahh wanginyeee...




Auwwww this rose smell so gud la mama...
Dapnyeeeeeeee titonnn...


** Qies bile beso nanti tgk gambau ni musti feeling feeling..hihi**


Hmm manyak lagi gambau nak share tapi nantila yek,broadband maxis ni cam biskut kat PD ni kejap ade kejap takde.Ni laju amat la pulak,siang tadi hampehh no network..


Gegambo Qies till todate ntah dah berapa ribu keping,semenya mama sayang sgt sebab tiap tiap hari ade je perkembangan dia :)
Mama plan nak compile seme momen terindah dari UPT yg double line tu,Scan tiap tiap bulan,CTG Graft & Kad Antenatal tu utk kenangan Qies sampai bila bila.
Even tag penanda kaki mase Qies baru lahir kat An Nur Specialist tu pon mama simpan elok elok buat kenangan :)
Kalo bule tiap ketika nak rakam kenangan manis die..
Musti ade yg kata,yek yek o je Mama Qies kan,ahh syadap yu..yang penting haku tak menyusahkan orang[ harap maaf bahasa sedikit kasar bunyiknye].
Ini semua momen yang tidak boleh dijual beli kan mommies & daddies?
Menyaksikan progress darah daging membesar adalah so so so priceless rite..
Lebey lebey lagi nanti Papa Qies jauh dimata berbulan bulan,so hanya gambar la pengobat rindu pada puteri kesayanganya =)



Gegambo kat atas banyak guna manual ye ankel dan & ankel pejol juge sifuku Ankel Mat & Ankel Mus.
Cume tak terror agi nak ejas ape-cer ngan Speed tuu.
Main trial & error je snap ni,paham pahamla nak amik gambi baby bukan senang,kejap2 die bergerak :)
Seb baik Qies very camera friendly,tecik2 dah suke bergambau so ia memudahkan keja mama die yg suke captured segala mak nenek moke die tuuu..

Hmm tomorow My darling Qiestina turn to 2 month old.
Cepatnye mase berlalu...
Esok kena bawak Qies g cucuk & routine monthly cek up.
Tak pasti agi nak g jupe paed kat An Nur or gomen,ikotla papa Qies kata camana.
Kite tgkla berat Qies yg bam bam berapa & mama saspen gak ni takot die meraung raung + demam after jab tuu.
Hope gud girl oke :)

Will update later Qies more pichas & her 2 months old milestone.
Nite & Mwahhhh~!


Nota kaki buat kak ilah mama hana & yam mummy kasyah: Kalo nak beli DSLR,Mama Qies rekmen Nikon la sbb user friendly,org tak reti guna pon boley pandai :)
Pasni moley amik gegambo baby yg syomels juga..

36 comments:

ummi thaqif said...

cute nya ngan bunga2..
ngan colour pink gak...
geramnya nak baby girl gak...

edan rashid said...

pink pun ada color hijau jugak... uncle dan suke... hehehehe... kalau qies datang opis uncle tido kan lagi ye... ^_^

-Cik Mira- said...

comellnyerr qiestina..
dh makin bam bam nmpak..
k.yat cpt2 update gmbo2 qies lg k..
muahhxx byk2 utk dia =)

LoVEaQshA said...

alolo cumilnyer bby Qies posin!~!
hehe dh mcm pro jer posin muka tatap cute alwiz..~!

tetiba ada rs cam nk geget2 pp montokz bby Qies tue..!~!!
Leh ke mama Qies??

hehe..apapun dis sesi fhotoshoot mmg walaalalala n meletop kebabom!!!

nieda said...

Cantik and superb...DSLR mmg shantek walaupun besar gedabak...sama cam saya, pengguna nikon D60, org baru belajar cam kita sesuailah..hehe

Kaseh NazLieza said...

slm kak yat...
sye ni silent reader kat yat..
dr zmn kak yat bujang lg..
hope dptla kiter mngeratkn lg sillaturahim dgn wujudnyer blog sye yg xseberapa ini..
slm polok3 cium4 utk baby qies ea..
mama lieza pon ader baby taw..t leh la qies bkwn dgn ank mama lieza pulak ea...

Norwanie said...

congrats yat..,sorry lambat wish. comelnyer....dan dia tak kisah pun byk2 bunga keliling dia....suka tangkap gambar mcm mummy dia.

Norwanie said...

edan...ko tido kan mcm maner? terer ke? jgn ko penyekkan anak yat sudah.

mamaelly said...

uits...agaknye kalau baby aku ni gegirls mesti jadi cam ko punye kan..hehehe mana2 la..boboi ke..gegirls ke...tecik2 dah potogenik n potogediks cam mama ye qies...hehehe abihhhh la...bile malik putrajaya qies?

ety said...

amboi bby qies posing sakan yer..leh jd model ni...rizqi nak tumpang skali boleh ker..

insyaallah pasal cucuk tu ok kot qies..rizqi dulu alhamdullilah xnangis n demam pun..pas cucuk trus sengih jer..paed dia pun heran..

Anonymous said...

comeiinye qies, bergambar smpi tertidur..
qies tak tidur buai ke k.yat??..

Riana..

ppb_ppkp said...

alahai tomeinya sitecik ni..'nak2 bila pakai pink karerr..I like..
qies..suker taw auntie tgk qies senyumm,,.. cantik menarik tertarik kau meamng tomei..muahsss

mrs.lune said...

ehehehe..
comey ny qies gn bunga2 die =)

rajin mama die mengphotoshoot ni! =)

edan rashid said...

ahhh... uncle lupa nak komen gambar bucuk... cakap kat mama... kalu guna manual.. dalam umah.. leh tengok meter kat dalam camera tu... buleh main mix and match aperture ngan shutter tu supaya ngam2... pasal lens mama guna tu lens 18-55.. letak je aperture dia kat 5.6 pastu adjust2 shutter... dan yang lagi best... suruh papa gi beli tripod ngan remote so masa amik gambar, gambar tak goyang... hehehe... sekian trimas... ^_^

ctm-cak'on said...

hamboi qies dikeremuni munge2 itew, sgt santik lar...

akak, masih survey2 DSLR coz de yg ckp CANON, de yg ckp NIKON, fening2x....

AngOsH said...

akak,1st ngan 2nd pics tuh, mmg x nampak r qies..pink habis....hahaha...oh, amat comel...


x yah guna flash kak, pics x lawa jadiknya..tapi x pe, model ttp cute...

Mama Qiestina said...

kak tini,

yaaaa apalagi cargas dapatkan bb gurl..gilo sopeng jadiknye..mcm2 ado!

Mama Qiestina said...

ankel dan...

yeye ankel dan nak jaga qies lagi..yelah nanti qies sllalou lepak2 atas workstation ankel dan..

tripod papa dah beli..nanti nak guna bergambo gedix ngan mama papa kat tasik putrajaya guling2..hahaha.

Mama Qiestina said...

antie mira,

mekashehhhh antie...
bile nak dtg jupe qies ni???
bole geget paha kfc :)

Mama Qiestina said...

loveaqso...


moley jekkkkkk nak geget paha kfc bam bammmm...auwww!

malaptopppp kaaa? ala mama amatur je baru..main snap je tah hapa2 :)

Mama Qiestina said...

loveaqso...


moley jekkkkkk nak geget paha kfc bam bammmm...auwww!

malaptopppp kaaa? ala mama amatur je baru..main snap je tah hapa2 :)

Mama Qiestina said...

Nieda,

betoi2 match la D60 utk org baru blaja..nanti dah exert barula nak guna lagi canggih...kamera tak pntg..yg pentg skilll kan...

awak snap ponnnn lawa gileeee..i lioke..

Mama Qiestina said...

kaseh,

thank ya sudi lawat & baca blog kak yat yg ntah hapa hapa ni :)

sure dear..kita teros keep in touch yaa..akak dah kisskan Qies utk awak..mwahhhhhh..

Mama Qiestina said...

kak wanie...

apa kabo???? thank for wish :)
nnati dftgla umah nak gomol qies...

hmmm tula qies pon fotogedix cam mama papa die..huhu..

Edan pandai dukung2 & tidokan Qies..gaya mcm bese buattttt je tuu..apakah? lol.eheheh

Mama Qiestina said...

riana,

we ollls kalo bole mmg tamau ajo buai sbb payah nak angkut sana sini so mama papa la dodoi2 dia smpi tido..alhmadluillah dia ok so far :)

Mama Qiestina said...

za,


yaaaaaaaa ko ada baby nanti ko taula betapa kemaruk & gilenya nak amik gambau dia jeeeeee,siyes tak tipu...
apalagi pau abg bebel dslr 1 laaa!

Mama Qiestina said...

ety...

hope qies tak domam la..ni dia tido ngan aman dalam pelokan papa nye..tadi cian meraung die kena jab,tak smpi ati akak tgk..papa die la tulun pegang pujuk2.

Jom ety kite gath mama.com!
kite photoshoot ramai2..kak yat nak ajk sue ipin skali..die pon dah ade baby!

Mama Qiestina said...

ain,

sakan bergambau kan..mama die kejakan..hehheheeh :D

Mama Qiestina said...

ppb,

terpikat senyuman qies yaaa?
ma kasheh antie...
mwahhhh!

~ SueHarriz ~ said...

untungnye la si tecik ni ada org nk wat pshoot cmtu..penuh dgn bunga bunga..keke..mriah!! qiestina bdk comel, msti la rmai kwn2 papa n mama dia nk tumpang gomol..meh jumpe aunty meh, aunty nk gomol jgk..kkeee..btw mama qiestina, i dh link u up to my blog.. =)

Suliana said...

comelnya qies bergambar..tggu la aku ada kamera canggih 1, leh aku belajar dari ko..hehe..yat. inject pnumucocoal tu aku x amik..mahal kan, sekali inject 300.lagi 1, pnykit2 yg dia kata tu amat jrg berlaku kat malaysia, selalu inject ni utk org gi mekah, tmpt yg kering2..ni pndapat peribadi aku & kawan aku la..klu nak kepastian, ko tnya paed.bulan ni mjlh mami & baby ada kuar pasal vaksin2 ni..better beli..tapi klu injek pun elok juga..tapi aku x mampu:-)

Mama Qiestina said...

antie ain,

masheh antie ain..qies dah potogedix dah now..hhahaha.

mamaelly said...

yat..nanti email kat aku alamat email ko..aku nak privatekan blog aku....awek_kluang@Yahoo.com

Suliana said...

yat, apa address yg samapi utk aku pos cenderahati utk qies??hehe..

Mama Qiestina said...

sue,

boleyyyyyy je nak gambo sama sama ngan aqil pon boleyyyy..tula igt nak ajak ko gath mama.com ni..jomla ajak geng2 kite yg dah beranak pinak join..

hmm ade prezie kaaaaa?
weee beshnya.

ok ko bole pos kat opis aku..
ade alamat dak?
takkan aku nak reveal sini beb?
bahaya?
hihi poyosss.
meh ym aku puteri_qiestina@yahoo.com

Mama Qiestina said...

Sueharriz,

ahhahaha syomel bam bam org rasenak geget paha kfc dia..kuikuikui..mudah muidahan dia jadi anak solehah kan..

Harriz nak gomol pon bley antie..opsss :P

mama pon dah link kan antie :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails