yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, November 4, 2009

Bile kawan Papa Mama menggomol Qiestina..

Qies beezee jupe kawan kawan mama & Papa lah pulak skrg :)
Yealah seme org nak tgk buah cinta kesayangan we olls ni,since dah balek ke sini ramai pulak yg nak datang visit tgk baby.

Last sunday,kawan kapal Papa [ Apis] datang ngan his beloved wifey,Ila.
Mama kenal ila thru blog,die slalu follow blog mama,tup2 hubby dia pon kwn Papa Qies rupenya.
Adoyaii kocik saja donia ni,pusing pusing kawan saja.
Dah 3 kali dah derang dtg umah we olls kat PD & putrajaya,lenkali we olls pulak dtg umah korang ngan baby Qies kat Springhills PD tuu yea,insha allah..
Mama masak mee goweng basah fav antie eyta & antie Ogy tu utk Antie Ila & Ankel Apis.
[ slurppp,musti antie ta telan air liur ni dgo mee goweng basah,sabau antie ta nanti mama qies alek putrajaya,mama Qies masak utk eko yooo].

Papa Qies kalo dah jupe Apis siapla citer kapal sokmo,sign in sign off &^$@!##%* ntah hapa hapa mama pon tak paham =P.
Baek mama gusip ngan antie ila citer pasal baby.
Dah jadik mama ni sonok citer pasal baby jeee..bagi tips2 kat ila.
Insya allah tak lama lagi sampaila giliran u all nak menimang baby cumilss..
amin..
Dear Ila,hubby ade cuti lama ni "giatkan usaha yea,usaha tangga kejayaan darlinks" :) Dah amik berkat gomol gomol Qies tu nanti jangkit la tuu,yat pon dulu mcm tuu..

Dan tima kasheh kat Antie Ila & Ankel Apis coz hadiahkan Qies baby carrier & stoking yg sungguh cumils itew,we lioke it :)


Seafarers Club fwenz get together..
Sowila Ila & Apis,Mee tu rase ntah hapa hapa ntah kot..maklumla dah jadi mama ni masak pon cepat cepat jea,Qies nanes nak nenen :)



gusip gusip orang kapal lah tu,besh ape lama lama dok darat coti kan boley lepak gathering camni :)
Lama kan kite tak buat gath geng2 kapal ,wifey & kids..nanti kite jupe reramai agi nak x?
harus happening gitu..



chewahhh berbakat sungguh apis dukung Qies yeaa..kalahkan Papa Qies :)


Ahem..Apis & Ila amik kap-ba-ro-kap-alip-ta-nun baby :)
Insya allah,ade rezeki u all nanti..amin..

Tak menahan tu lawak u all kat Qies aritu, " Antie Yat & Ankel Ekhram ni tau..we olls yg mama & Papa Qies"..hhehehe lawak la u all :)

Suke Qies kengkawan mama papa gomol polok ia..



Ni pulak ari isnin lopeh time nak anta nenek Kluang ke Puduraya,nak alik Kluang..


Chantek kan bunge kertas nenek PD tanam??
Qies nak masuk contest baby in nature yg mombloggers planet buat tu la :)



Qies say babai kat nenek Kluang..huwaa sayu time ni nak pisah ngan nenek.
Yelah sebulan lebey nenek jaga Qies & Mama kat kluang aritu..
Seb baik takde drama airmata that day,mama & Qies kena kuat kan :)

Thank u nenek,bile papa sign off lagi nanti we olss alek kluang agi yeaa..nak mamam lauk asam pedas & ketam masak lemak nenek yg marbles tuu :)



Moke Qies yg syedih nenek dah naik bus dah time ni..
Cucu sorga nenek,ingat tau nenek pesan tamau notty & tamoo meragam mama nak g work yea shayang..



Balek dari Puduraya tu,ingatkan nak jalan jalan pavilion,skali hubby tatau jalan daa nak drive.
Slalu mama g naik LRT je tapi ade baby Qies ni payahla pulak nak naik LRT.
So we decide alek Putrajaya teros nak amik my kids Qies dah ciap.
[ woweee pink karer gitu u..Qies dah ade IC].
Pastu mama ajak papa g mamam kat foodcourt belakang opis mama yg hampir 2 bln tidak ku kunjungi.
Teros roger Antie Eyta,apalagi melompat kehappy an la mama angkat Qies tu dpt jupe si tecik kesayangan ni.




Jejak "kasihan" Mama angkat & Qiestina.
Habes digomol itu budak ticik,almaklum sebulan lebey tak jupe kan..


takpa antie ta,next week kite berjiran semula kat putrajaya.. harus eko,rini & Ori jadi "bibiks vogue" a.k.a mama angkat. Kasi can mama & Papa nak berlovey dovey seblom papa naik kapal ni.hiks =P
Nak haku ajokan cara basuh poo poo Qies ka? lol.

Antie ta la yg byk tulun sejak Qies dalam womb agi,tulun carik makanan.. mama mengidam ntah hapa hapa..mabok tak hengat pulak tuu..Papa Qies jauh kat tgh laot..Hmm besau jasa antie ta Allah saja balas..

* Nanti Qies dah becau jgn lupekan antie ta ye cayang.. *


Dan semalam mama kena g opis sebab ade intebiu performance appraisal ngan bosh mama.
So mama bawak Qies g opis skali.
Apalagi,kena gomol la budak ticik ni sampai seme org taleh wat keja.hiks.
Riuh HR department ngan kengkawan mama nak tgk Qies.
Kengkawan dept lain pon trn nak tgk dia,Antie Eyta siap bawak Qies jalan jalan project Dept :)
Maunye tak riuh tiba tiba ade sora baby dlm opis kan..huhu..

Sorang sorang dukung die,tapi sebab sejuk kot kat HR qies nanes saja.
Bile Ankel Edan yg "Gebu" datang baru Qies diam.
Siap tido ngan syokkknye kat lengan ankel edan tuu.
Cam tilam bono ye cayang :)

While mama dok diskas ngan bosh pasal PDA tu,colluages mama la volunteer jagakan Qies.
tenkiu shemuaaa :)


bakat jadi papa dah ade tu dan,apalagi cepat cket cari calon mama nye...
cocok bonar dah eko jadik bapak org tuuu..
lenkali aku bawak Qies g opis,eko tulun jagakan lagi yekkk..

yang lawak tu selimut chelsea Qies jadi kotrobersi..seme tamau dukung kunun nye sbb simut chelsea.Derang fanatic MU semenya..ahh sudah.
Papa Qies fanatik chelsea,kena la tuuu :)



ankel pejol Papa Payes pon nak gomol gomol ia.
Nak buat menantu ke nak buat bini no 4 eko? no no no no....
Papa Aqil pon nak gomol Qies sama..
Since ramai dah ade baby ni..Weh lenkali kite buat gath mama papa BLT with kids nak?????
harus riuh opissss..
pastu kite wat outdoor nye shoot..korang kan photog berbakat gitew...
DSLR aku bole pinjamkan..

jomla jomlaaaaaaaaa...

Kat foodcourt,Ankel shahrul nuar,ankel maslizan,antie syuhada seme nak gomol Qies..
yela foodcourt tula tempat colluages mama mamam,so seme yg nampak we olss musti terjah nak tgk anak yat :)

To ankel maslizan, ma aseh bagi wit meli eskremm tu :)



Dan sepasang kasut yg cumils pinky + stokin hadiah from Kak Gee receptionist yg vogue.
Murah lagi rezeki Qies..alhamdulillah..

Time kasheh antie gee,nanti kim shalam kat boipren Qies haziq & hadif yaa.
Jom kak gee kite arrange HR family day,seme bawak baby..
Dah ramai baby baru ni,Kak Memey ngan baby dani,Azizul ngan aqil,Kak aily ngan Adwa & ofkos Kak za ngan hero heroin nye ituu..


Pas buat lawatan sambil belaja ke Pembinaan BLT Putrajaya dan belaja cara cara jadik org HR yg baek mcm mama [ wahhh gituuu perasan tak bleh blah-syadap yu] Qies g lawatan sambil belajo ke warehouse sales My Dear kat Puchong pulak :)
Seme gara gara iklan Ankel jijoi la ni..

Sesat barat we olls cari gudang my dear kat Puchong tu,upernya dekat bandar bukit puchong kat geort kent tu la,Thank Kak gee for direction itew.

Whoa besaunye warehose my dear,mcm macam ado.
Niat hati nak beli baby cot utk Qies,tapi bile sampai situ ade playpen & baby cot.
we olls tatau nak pilih yg mana utk Qies,so tak beli lagi.Qies pulak nak titon time tu,so cepat2 alik.
Takpa sales sampai 8 Nov ye mommies & daddies..
Sile ke my dear warehose sales kat Puchong cepattt...
Banyak gile diskaun,mmg murahla.
Tgk stroller tu rm 80 pon dapat..seb baik Qies dah beli stroller.Tapi buggy tu menarek gak.
Nak beli walker,mak ngah die dah adiahkan.
So we all beli kipas nak pasang kat stroller,hadiah nak bagi kat baby akim anak antie diela & sepasabng baju pinky utk Qies :)
Hmmm lately ni byk opismate dapat baby,kena beli adiah lagi ni..




eeeeeee manyaknye barang Qies kat sini papa...
Qies sampai tertido kat bahu papa die..


Ok doke,nak masak mee goweng basah fav Papa utk bekpas pagi ni.
Nak mandikan si tecik jugak,dah kul 8.30 ni..
Mggu ni jela nak spend time abes abesan wif 2 org yg amat ku sayangi ituuu.
Mggu depan harus stress keja %@%!#*&!.huwaa.. rase mcm dah berkarat cket otak 2 bln tak keja wehhh..

Ptg ni tatau ape projek,berjalan lagi kot.
Mak nak ajak g somban umah makcik pakcik & Papa nak ajak jupe geng kapal die.. tgh ramai yg sign off coti coti mesia skrg ni.
Hmm mama & Qies ikot jela :)

Tata~!

9 comments:

mamaelly said...

alololo tomeynye si qies lentok kat bahu papa dia..tlg gigitkan pipi dia yat...hahahah

D'Panther Nurul said...

wahh...ade sale yer dekat My Dear Puchong.. mama nurul nak gi nie.. hehe..

hanitamaya said...

hilang windu kejap bila dpt dukung itu budak la..alahai..gewaammmm!!!syg skit...mmmuaahh!!

Mama Qiestina said...

za,

ahhahaha tula pasai..jgn ko gerammm nagn aku pon rase nak kunyah pipi dia yg tembunnn itu...lunyai dah kena gomol dek opismate aku semalam...

Mama Qiestina said...

mama nurul,

yea ade sale..ramai yg tatau kan..
cargasss cepat g ajak papa baby.
macam2 ade..worth it kalo beli stroller ke baby cot.

byk dah sopeng utk baby?
nak tau cek list bole tgk kat entry akak yg lama lama yeee :)

Mama Qiestina said...

antie ta,

yeaaaaaa harusla demi mama angkat kesayangan qies,mama qies ni bagai nak rak pujuk papa qies trn putrajaya tawwwww :)

nanti mggu depan aku buat openhose mee goreng basah jemput geng2 kite sempena kepulangan kami bertiga ke flat makkk..opssss..

Ajonz said...

weh hyperlink ke blog aku salah laa...link ke pekanz.blogspot.com hehehe

Mama Qiestina said...

woooooooo pejool sowilaaa..pekan ikan tembakolll kaa??

hmm syantek tak layout finkkk karrer aku..sempena qies dah 2 mth tuka muke la pulakkks :D

edan rashid said...

alamak glamer gamber aku pegang qies pun ada... huhuhu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails