yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, November 10, 2009

Mama windu sangat si tecik bam bam~!


Day 2 g work..
Hmmm gile berabok workstation + tatau nak mule keja dari mana.
Banyak amat &^#@^&!@*! very P&C lor mau cite sini.bahaye!
tapi tahla make me down juge :(
keja oh keja..


Hmm 1sy day semalam cam bese la seme greet welkam back puan yat..
banyak gile citer latest bla bla & semela tanye Qies sape yg jaga.
Then derang seme suprais la bcoz "mr Mama " yg babysit.
Hmm kinapa tak pecaya kaaa???
Ingat marine engineer tatau ka besihkan poo poo baby,mandikan baby..
kan kak ilah?
Papa Qies very superhubby okels,ahaha..harap harapla :)
Biarlah Papa manjekan Qies time die still cuti ni..


Semalam mama alek time lunch hour,bagi nenen kat Qies.
Papa kata b4 tu Qies cranky je sampai papa tak sempat mandi.
Seb baik mama tapaukan makanan utk papa,kalo tak sian papa tak mamam.
Hmm Qies meragam tamau tido sbb mama die tak polok die,sian anak mama..
Bile mama hug & gomol2 die teros lentok kat bahu..alalalallala.
naseb baikla umah ngan opis dekat je cayang..kalola jauh camana la nak alek tgk Qies.

Taleh cite banyak.lunch hour kejap je neh.
Kang update blog time opis mulela ade org kecoh pulak kan.hoho.
arini papa bwk qies alek PD so mama tak lik umah la..mamam ngan antie eyta je.
Makan mee sup tp pedas ckit,so mmg tak leh makan byk sbb siankan Qies bf.
nanti saket perot la pulak anak manje mama..


saye windu gile nak polok mudak tecik bam bam ni!


sapela tak rindu senyuman manis die :(

ur daddy rocks?
O yeah?
:)



molot nipis si dagu terbelah cam tok ti tuuu,mama harap ade lesung pipit cam mama tp takpela dagu terbelah pon cutie kan :)



dah pandai borak ngan pak cu die :)


slalu time lunch die teman mama mashak kat dapo...



moley tak nak geget molot nipis die tu? truly anak papa!



Hmm hope malam ni broadband maxis dah ok.
2 hari ni kat putrajaya cam hampeh nak mati,tade network manjang.
bengang tahap gaban tul.dahla byk citer & gambo menarek share ngan u all..
kang kalo malam ni takde agi,haku nekad je tuka celcom ni kang..



Qies take care ye ngan papa,jgn lama lama sgt kat PD tu,hope mama alek keja Qies dah shampai umah..mama nak polok2 ium die :)


tata~!

To yam mummy kashah: Romper wording2 ni kak yat beli kat Mothercare,mcm2 ado :)
kak yat pon soke romper wording2 camni..


14 comments:

~ SueHarriz ~ said...

hihii..terer ah papa Qies leh jaga si bam bam.. =)

~Pn.Ilah~ said...

Betul3!!! Apa ingat marine engineer tak pandai jaga anak ker?? uish lagi terror pd kita...hakhak...Papa Qies tak pra-tonton bola lg ker kt Qies??hehe...

ummi thaqif said...

betul tu hubby akak dulu pun dia yg jaga dr celik mata sampai la akak balik keje...
1 hari hubby bwk thaqif g tempat nenek ngaji kat surau...sampai mil terdgr mbr2 cakap kesian anak kecil ayah yg jaga mak tak ada ke...mil terus bg tau yg hubby tu anak dia wife dia keje..dia cuti tu yg jaga anak ...hehehe..jgn pandang rendah kat seaman ni tau...

Iryani Noor said...

wahh tabik spring la kt hubby yat =p.. bagus2 =p...

Mama Qiestina said...

sue,

ahahahha makin teror,nampak qies pon dah manje ngan papa,tapi still mama no 1 :)

Mama Qiestina said...

kak ilah,

tula pasai ade betulnye akak cakap akt yat dolu org kapal ni pandai jaga anak..semalam siap dia bawak alik pd,seb baek Qies behave jee dalam keta..

tapi ape2 pon Qies tetap carik mama.nampak mama balek je happy kemain,teros carik nenen..ahhaa.

oh bukan takat bola akak,dia dah konker lcd bosa tuuu tgk kartun da :)

Mama Qiestina said...

kak tini,

tula pasai kan..hebat gak papa2 seaman ni bab2 jaga baby :)
yelah dorg kan survival punye org..apa keja pon bole..tak cepat panik..tu yat mmg salute la..
Qies pon dah mkn manje ngan papa..
papa pelok je teros diam & titon..truly anak daddy :)

Mama Qiestina said...

yani,

heheheheheheh papa kapal mr mama.
nilah masenye dia nak rase camana susah jaga anak..pasni yat solo je membesarkan Qies 3 bulan papa naik kapal..hope okla :)

ctm-cak'on said...

k.yat, tq2x...nnt kene cr mothercare, x taw kat ne dekat ngan kota damansara ni, yg taw kat klcc...

sy lak x sbr nk tggu daddy akasyah jd mr.mama lak, he3x...

HaninFarshid said...

:) orang kapal memang terror jadi mr.mama...hehehe!! yat jangan risau...insyaAllah qies ok biler papa dier naik kapal...nangis kejap je....alhamdulillah kyra strong biler daddy dier naik kapal..

Mama Qiestina said...

yam,

tula byk je mothercare..kak yat slalu g kat alamanda je dekat ngan umah.malam tadi tgk kat midvalley pon ok :)

yeaaa harus soh cik abg kamu jadi mr mama juga,biar dia tau camana susah payah jaga anak..

mommy_alya2.0 said...

join alya's club... si dagu terbelah... cute kan...

p/s alya pun share birthday date ngn tok ti... 11 january... siap ada lagu indon lagi tu... hehhehe...

Ena Mazly said...

To Yam cak'on,

Kat the curve ngan one utama ada mothercare... ehehehe...

~ SueHarriz ~ said...

errpppp...mama mmg no 1..mane2 pn mama msti no 1 kannnn..??go mama!! =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails