yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, November 22, 2009

Tido lena penuh senyuman =)

Hehe..macam ape je kan title?
Macam iklan mami poko fav Qies je :)

We olss baru je sampai dari PD neh.
Ni tgh tggu washing mashine siap basuh baju yg banyak hamat tuu.
Almaklumla dari Jumaat malam agi we olls dah cau cin cau umah Papa Qies kat Teluk kemang PD.
nenek Qies sgt merindui cucu kesayangan die ni..
So tak sempat nak basuh baju seme.


Weken sangatla hectic & full of aktivity.
Putrajaya -Peedee- Melaka-Peedee- Our home sweet home Putrajaya =)
Hmm travel saja Qies!


Sabtu g majlis tunang sedara Papa kat pasir panjang PD.
Tadi g melaka ade gath family papa Qies kat umah mak ngah Qies kat paya rumput dan sempat gak g MITC melaka g tgk expo.
Humaaangaaai very the jamto,ramai gile babas org.
Kat PD pon toksah kata la,jamm habesss..yela musim cuti skola dah mule kan.
Suke sgtla org g PD,sok Qies senang je..nak mandi laut jalan kaki je dari umah nenek die.
Dah kebetulan papa die keja laut,umah pon tepi laot :)

Dah pukul 12mlm dah ni, tak reti nak titon agi mama Qies.
Papa & Qies dah selamat "belayar" dah.
Dah mimpi mimpi indah dah.
Papa for sure kepenatan drive sini sana,Qies pulak dah jupe babycot puteh kesayangan die tido lena penuh senyuman la apalagi.


Hmm 2 malam kat Peedee,Qies cam cranky tamau titon sgt.
Kejap kejap die tersedar & merengek.
Risau hati mama papa,dok pujuk & dodoi2 die.
We olls dok baca bacakan zikir munajat, ayat kursi & ayat 3 kul tu.. pastu hembus kat dahi die..alhamdulillah pastu die tido lena smpi ke subuh.
Tula baby baby ni kan,kadang2 ade "benda" yg kacau die.
Lagila umah nenek Qies tu dekat dekat laot.
Then mama rase Qies windu baby cot die,sbb Qies memang suke tido dalam cot lately ni.
Pastu rasenye Qies nanes sbb kena bite dek nyamok jahattt.
Pagi neh cian die merah merah bintat dahi die.
Padahal dah pasang dah obat nyamuk kembang cam kipas tu.
Mama bole lupe pulak nak bawak tudung saji die tu,ingatkan cam uma we olls ni seko nyamuk pon tade,tak larat nak naik tgkt 10 kot =P


Oh yea citer pasai baby cot..
Mama finally jupe gak baby cot idaman mama karer puteh suci bersih tu kat mydear warehouse sale last 3 week.
Ikot rega original 5 rat++ tapi sbb sales dapat 350 siap ngan tilam empok die.
BERBALOI BALOI U!
Cume tula mama still cari bedding set die,kat mane yek nak carik yg menarek?
So far mama guna kain batik mama je as cadar,suke pulak Qies.
Agaknye ade bau mama die kot :)

Mama & Papa decide ajar Qies tido dalam cot sbb Qies dah start melasak tido.
Taleh titon bawah ketiak mama slalu coz takot tertindih ke ape,for safety reason :)
Dahla memasing tido brutal habes,hahahahha.
Kang terpenyek pulak si tecik,better beware la kan.
Tapi mama & papa tak jaoh dari Qies,tetap titon seblah cot Qies je.
Yayang amau nanes ye..
Qies kan gud girl :)
Ummmwaaah!



auwww beshnye titon dalam cot ni mama..
nak pose kuak lentang ni..
auwwwww berbaloi baloi la mama!



Babycot Qies ade roda 4,so senang nak adjust kemana mana.
Bile mama nak g work,mama tarek kat tepi L shape sofa papa,die sleep tepi papa :)



Mama letakkan toy yg ade bunyik2 n warna warni utk Qies main main dalam cot.
Die suke sgt,siap cenyum cenyum dalam cot :)


Hasilnye bile bangun pagi,


*

*

*

So happy & tak cranky sbb dapat tido yg besh :)
auwwwww chak!


Qies kena ucapkan tima kaseh kat papa taw,sbb papa yg susah payah beli & installkan Cot Qies yg syomel ni..

Nanti mama carikan bedding set yg syomel jugak ye yayang..
yang penting mama suke sgt cot karer puteh camni!
[mama die yg eksaited..hehe].


Papa gigih pasang babycot utk pwincess kesayangan die :)
Memang BERBALOI BALOI sbb Qies suke!



Oke daa,near kul 1 pagi da.
Harus menidurkan diri ni coz mau g keja dahh arini.
Later la ai share gegambo santek menarek the 3 of us lepaking during the weken ya..
Sangat malas mau tranfer & edit dari dslr kesayangan itew.

Salam & nite :)
tata!

9 comments:

busyuksayang said...

laling, i pun ada beli baby cot nie...cantik kan :D

bedding set, i cari kat aussino...cantik2 tau!!!

Suliana said...

wah..bestnye qies ada katil baru!! kalau nangis2, nnti mama sumbat je dlm katil tu, kena kurung..haha.. yat, mmg mamanye yg excited, zaman kita ntah ada ntah tidak benda2 menarek semua ni..hehe

nieda said...

comelnyer qies baru bgn tido..murah yer babycot tu..

puan.farah. said...

a ah..comel babycot ni kaler putih..siap ade tayar lagi.senang la kan. nak masak bawak g dapo=p

mamaelly said...

yat..

aku dulu tak beli baby cot...dah ingat 2 org..mane muat satu kan...so kitorg beli la katil bujang budak2 yg ada pagar kiri kanan tu..eheheh tak de rezeki...kali ni..adik dorg sorang je..tak tau la nak beli kat tak baby cot tu @ pakai je yg dah ada tu

Kaseh NazLieza said...

alahai cumelnyer anak mama ni...
sehari xtgk muke qies jd rindu taw...t lehla qies bkwn dgn anak mama ea...baby husna xpakai baby cot...sbb baby husna mmg xmo tdo jauh2 dr mama & papa...mesti nk dok bkepit dgn papa mama bru lena titon..moga qies sht n membesar dgn cergas...slm sayang utk qies dr mama & husna..

puterikurekure said...

kite pon suka baby cot kayu simple camni. tapi tok ayah ngan tok ibu khalish dah belikan babay cot besi kaler ijau. terima je la..orang dah nak beri kan?

Diarihatiku1976 said...

wahhh...besnya.... sayangggg mama..

Kaseh NazLieza said...

kak yat...
npe xupdate lg...mama husna dh rindu nk tgk pic2 terbaru baby qies ni...hehehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails