yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, November 24, 2009

.Terapi stress ku bile bersama kamu kamu.

Adoila hai gile gaban beezee tahap dewa dewi arini dok prepare board paper.
[Kolig ku jgn tanya ape dalam board paper itew hoke,very the p& c.]
Ape yang pasti,naik berasap fale hotak gwe buat ayat boombastik utk convince all the orang orang bosa itu seme dalam paper itu.Phewwww!
Hope approve la,amin..
Amin amin seme kolig kolig ku...
Baru worth it stayback till 7.30 tadi,cian my laling Qies mama alek lambat.
Siap cebik tu time mama sampai umah tadi :(
Siap tanak pandang muke mama die ni..
huwaaaa..sob sob sob...
majuk ye yayang?
Baru 2 bulan dah pandai majukkk,budak budak skrg..


Pestime ni mama alek lambat cenggini pas Qies lahir.
Dulu bujang ape ade hal hari hari pon stayback till 8-9 malam.
workaholic ,horlick tak hengat punyoooo.
kan ankel edan kan?
Now kalu betul2 perlu saja.
rase ralat oke tak gomol gomol manje my sayang berdua itu.
My little pwincess & darling hasben must be my no 1!


Today,For the 1st time we oll anta die p skool kat umah babysitter die,antie maria.
Umah die 1 floor je ngan umah we olls,so senangla nak hangkut barang2 die.
Lunch hour tadi mama alek umah cam bese,so we decide anta Qies bagi training dulu sejam dua.
Humangaihhh kena terkam si Qies dek anak akak tu & baby lain.
Riso juge tgk derang gomol Qies,tapi tawakal jela.


Mama pack siap2 dalam bag barbie Qies mami poko 4 pcs & baju tido, selimut bantal tilam & segala mak nenek toiletries Qies.
Mama tunjuk ajar berapa sukatan ucu enfalac A+ tu,then bitaula camana nak buat kalo Qies cranky seme then teros rush balek opis.
Gile mengah weh..
Sowi antie hawa tak pat borak time ko datang tadi.. Ko taula kan aku super duper beezee,lenkali k kite temukan power puff kesayangan kite. Aku memang dah lama nak jupe Fatin bagi legging syomel tu!

Mama ingatkan nak anta Qies jap je,tapi..
Tapi sbb mama manyak hamat keja cam nak fengsan so sampai dekat maghrib tadi papa Qies amik :(
Papa Qies beezee ade banyak hal nak setelkan b4 naik kapal next week.
[huwaaa..* sob*sob*sob].
Sedey bile kenangkan Qies akan berpisah dengan papa kesayanganye utk 3 bulan.
Ape bole buat,papa cari rezeki utk kite yayang.. Kite berdua kena bertabah ye cayang!
Pasni mama sendirian akan membesarkan Qies..
Camanala agaknye..hope Qies behave & gud girl.

Arhh malas pk lagi,later on la citer.
Bile citer pasai nak naik kapal ni mmg membuatkan mama tak keruan.
Saat yg paling tak digemari dan sayu bile memikirkannye.
*sigh*


So tadi a few loyal reader, kolig,& friends of mine keep asking mananye tak hapdet blog?
Mananye gambau Qies yg syantek menarek bam bam?
Adoyai ade pulak peminat fanatik /kipas susah mati Qies ya? lol.
[sile jgn sentap ngan statement mama die yg ntah hapa hapa ni].

Sowila mmg tak dan nak berblogging,kat opis dah mmg bz gile..kat umah pon sama so many housechores to setel.
Yela dah ade baby ni mase kena divide sebaek mungkin.
Yela ibu berkerja kan :)
Dengan limited time ngan Papa Qies lagi,seb baek Papa sangat memahami.

Thank u Beebee!
Mama luv u load..
Mwahhh..



Oklah enjoice our weken activity pixas;


During Engagement Ceremony at Pee Dee..cam bese we olls hangkut camera dslr bosa gabak tu..

***


***


***

Mama fav pixas,captured by Photog to be..Mr Ekhram a.k.a Papa Qies...
Also my current wallpaper :)


Qies : Mama..munge ape tuuu? syanteknyeeeeeee!

maken terror aggh papa hamek gambau..i lioke this sweet moments :)
Boley la papa,coti coti amik gambau org tawen..wakakkaka..


Belahan jiwa yat & ekhram...

mama & papa's fav pose :)
Qies manje je bile camni..gewaam!


Our family potraiture

I love both of u so much~!
My everything.
.kamu kamu sandaran hatiku.
Inspirasi & aspirasi mama..

Mama sayang sayang sayang kamu berdua...
.sampai syurga.



Yiehaaaaaaaaa kebaya ku kembali bersarung :)
Hot mama katakan,ahaks..sile jangan muntah darah!
wakakakaka..

Budak syomel yatekhram...



eeeeeeeee syomelnye pacifier die,kasut die,mitten die...
anak sapelaaaaaa ni?


Juge Qies adalah kesayangan seme org...

hamboi sukenye anak mama kena gomol & poloking yeeeee :D
our friendly baby :)


mama sayang Eryssa Qiestina...
Nothing gonna change my love for u my dearest pwincess~!



Qies dimake overkan by mamanye yg suda ilang ingatan asek nak sopeng utk Qies :)
Syomel tak Qies.lol.



happy moments at engagement ceremony.
Hmm camana la agaknye kalo Qies yg tunang nanti ye? lol =P

karer biru dah mcm tema wedding mama papa.



Dan Qies asek berpolok poloking ngan Papa kesayangan nye....
+_______+


Papa yang gigih menjaga Qies sejak mama naik work.
Mr mama :)

Thank u papa shayang beebee.
u'r such wonderful husband & daddy!

We luv u sooooooooooooooooooo much.



Jelingan anak dara ku yg persis Papanye :)
Sangat tak bleh blah kan!



Hmmm mama rase nak polok die aje!

Shayang Qies,my bundle of joy.
Budak mutuk machammm..menggade gade lemak berkrim cinta hati mama papa :)


Oke mata cam dah kena gam gajah ni.
Suda 12.40am.
Comfoter suda memanggil manggil dengan manje musyuk masham ku itew :)
Hujan hujan lebat gini pulak.
Continue later with many more mables pixas.

Stay tuned =)

15 comments:

Mr.Clive said...

Awak nyer blog is SOOOOO CUTE!hoho :D

puan.farah. said...

xpe.nanti boleh jadu super mommy

puterikurekure said...

hamboi qies...kemain cantek lagi dia.

w|cKa` said...

qies ni besar2 nnt mesti suka melaram nih.. dari kecik mama dia dah rajin menggayakan si tecik comey nih..

masrina said...

papa Qies dah nak naik kapal ker?
Qies n kak yat, jgn sedey2..
Mama Qies boley!!!!

Suliana said...

wah..mama qies posing x hengat :-)

busyuksayang said...

qies makin comel ya...muahsss

Kaseh NazLieza said...

thax kak yat...finally update juger blog kat yat ni...terubat rindu menatap wajah cute miut qies...qies nk kwn dgn ank auntie x?hehehehe...tp dr gombak nk ke putrajaya tu sgtla jauh...huhu..

Mama Qiestina said...

alive,

tenkiuuu :D
sape yg kiut tu?
mama ke Qies? ahaks.

Mama Qiestina said...

kaseh,

hihi awak ternanti2 ye kite apdet blog Qies?

bole je,tak jaouhhhhhh mana la gombak -putrajaya tu :)

Mama Qiestina said...

izan

tula kejap agia abesla makeup mama Qies kendurikannnn..adoi!

ade bb girl ni mmg bole mempokaikan poket,asek beli baju & aksesori bling2 Qies je!

Mama Qiestina said...

farah,

ha;ah super mommy monster =P

Mama Qiestina said...

puteri,

besela calon2 bakal bini khalish kan :P

ahaks tetibe je!

Mama Qiestina said...

mas,

biasala mule2 papa nak naik mmg emo emo an..pastu ok jezzzzzzzzz.

just pasni ciankan Qies tak pat la die nak gomol2 main janggut papa die.haha.

Mama Qiestina said...

sue,

aku kan potogedixxx..dah asek amik gambo org jekkkkkkkk..photog nak gak enterprame..wakakakaka.behind the scene gitu!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails