yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, November 18, 2009

Kamu pengobat lara hati mama

Awas: Ini entry meluah rase terpendam,sile jangan busan apatah lagi terase hati!
tade kena mengena ngan geng geng blogger & kengkawan pon..


Lately mama tensi betul ngan keja :(
^%#!#!^**^* dengki dengkos segala mak nenek bermaharajalela ntahapaapantah.
tak paham betui la.
Fullstop.
tak boley komen byk2 kang ade yg sentap pulak..


Dahla since kehadiran si tecik bernama Qiestina ni priority mustila die kan..
Ni ngan keja tak hengat punye,bla bla...
wwwweeeeyaaaiiiiii..sabau jela.
Hmm..seb baek bile balek umah ade org tersayang gula gula hati mama menanti dengan senyuman..

Bile kat umah,lupekan hal keja..
baek layan si tecik manje musyuk yg makin cerdik & cheeky hari ke hari ni lagi baek.
Jangan jadikan si tecik tempat melepas amarah..cian dia tak tau apa apa.
Kan mama mama semua?

Bile stress ngan keja mama slalu tgk gegambo Qies yg penuh kat Worksation mama neh..
My colluages kata dah macam kedai gambo,ahaks!
Ade pulak tu sora sumbang perli,eksaited sgtlaaa yat dapat baby.
Nak balek keja sharp bagai.
[ahhh ade haku kesahhh?].
Anak haku,suke hati la kan :)
She's my own flesh & blood,9 bulan lebey beb aku ngandongkan die mabok2 tak hengat,separuh nyawa lahirkan die..
Annoying kan molot molot camtu?
Korang penah kena tak?



Oke suda suda emo mama Qiestina..
Relax,tarek napas..
Selawat manyak manyak..



Layan gambo si syomel manje agi baek ahh..



be kewl mama,chilllsss :)


eeeeee..rase nak kunyah je molot kecik dia tuuu..
macam tweety bird kan?
ilang segala duka lara tgk moke die yg macam macam Qies ni..



kite minummmm dollu!

Qies kuat num ucu now,skali num 4 oz dalam mase 2 jam.
Pastu nak ngempeng nenen mama pulak,tu yg bam bam :)



Mama jgn layan molot molot jaat tu seme taw mama..
Qies ade polok polok sapot mama la..



eiiii shadap-yu molot molot jaat!
tak baek dengki dengkos kat owang tau,doshe mashuk newaka..



life kenala happy happy kawan kawan,cam shaye senang hati bam bam :)



Qies tamau buat mama syedihhh...
Qies gud girk kan :)



yay yay glory chelsea..
Fan MU & seangkatan jgn gado gado..
peace~!
Chelsea menang aritu..hoyeahhh...




Apepun mama tau Qies & Papa sentiasa ade dcc mama..
mama bersyukur sangat ade kamu kamu berdua sedia temani hidup mama kala jatuh & bangun..
My shoulder to cry on..
My happiness..
My eberything..

Demi Eryssa Qiestina,mama akan sentiasa mengingatkan diri mama agar sentiasa sabar dengan tiap cobaan & dugaan.
Ini mungkin dugaan mama utk cari rezeki buat Qies,nak beri yg terbaek buat Qies.
9 bulan mama preggykan Qies,mama mabok terok tapi mama tetap gagahkan diri g work.
Mama MC 2 hari je sepanjang alahan preggy 9 bulan tu,bukan saja cara alasan.
Ngan papa jaoh dimata,tapi mama maseh mampu bertahan..


Doakan mama teros tabah ye cayang..
Seme mama buat demi Qiestina,untuk cinta hati mama satu satunye.


Thank u sayang sayang semua =)

33 comments:

Suliana said...

yat,jgn sedih2..keje tu biasa la..xde keje mcm aku ni pun stress gak..stress aku xde keje:-(

Mama Qiestina said...

Sue,

tula jiwakaco bile pk keja ntah hapa hapa ni..dekat 4 thn beb aku kat sini tapi mcm ntahlaaaaa :(

tq sue for share & sapot..
lega beb dah luahkan!

emas_juita said...

orang mmg suka bercakap especially bila tgk kebahagiaan kite.dengki yek tgk org happy....take it positively n enjoy every moment yang ade.bukan senang taw nak dapat complete family ni.

@e_da said...

sabar je yatt.. idapun kena mcm tu.. bila balik keje sharp on time kul 5.. yg penting masa keje kita gunakan sepenuhnya.. bukan ngulor2 kan... diorg tak paham tak tau....

ketukan jemari di keyboard said...

mama qies nak ajar molut2 jahat 2,senang jew,tarok lagi manyak2 bout kebahagian keluarga mama qies..espesli picca qies tomey..penat die tgk seme2 2 benti laa molut bercakap..nak wat cane dorg beli insuran nyawa etc tp inuran molut xda dipasaran..hehee..cheer up mama qies..

mamaelly said...

ermmm pada aku kan yat..biar kerja banyak..tak kisah lagi..boleh buat lagi...tapi nak hadapi manusia yg mulut banyak busy body penyibuk hal orang...tak leh tgk orang senang tu yg susah...

Wife to Firdaus Ghazali said...

sgt geram tgk qies lah ;p

bibaieza said...

k.yat, besala 2 org dengki ngn kebahagiaan kita...sbr je la erk slg bleh sbr...
mama qies, be strong ok demi si tecik 2...huhuhu

Mama Qiestina said...

Emas,

tula pasai patetic sungguh la org2 mcm depa ni kan? tak bleh tgk org happy..takpa allah maha adil,satu hari nanti akan terbukti segalanya..

Mama Qiestina said...

ida,

tula from 8 to 5 kite keja cam nak mati,bukan ngulor2 cam tutt spesies ni..tapi pastu dok blame org y tak stay back bagai..tak paham ke org ade komitmen family seme..hmm ntahla!

ppb_ppkp said...

wowww..jahatnya mulut tu..mulut siapakah itew yg amat jahat....
ala yat..toksah dok layan la kaki2 dengki tu..gamak depa xpandai buat belog shantek mcm mama qies..kan qies bambam kan.. toksah tok layan sgt mulut2 giler itu.. apa yang penting..kita taw apa kita buat.. kalo tak suka..toksah dok masuk tengok..hahahaha.. tapi I like... hari2 masuk tgk qies...sukerr sgt taw tgk qies..

Mama Qiestina said...

ketukan jari,

tula kalo ade insuran molot akka nak propose depa ni beli..laser sngat!
depan nampak baik belkanag ya allah...!

Mama Qiestina said...

za,

betul2 betullll..cam upin ipin daa.

byk keja aku ok je bole handle..4 thn dah aku kat sini dulu staff agi ckittt berapa ketoi je..aku bole je handle sowang..tapi ni pangai manusia tah hapa2 kena deal hari2.tired sehhh..ginila cabaran jadik org HR kot :(

sabau jela.
Demi Qies aku sggp..
kalo ade peluang lain,but bisnes etc..babai assalamulaikum la..

Iryani Noor said...

iskk ada gak org yg dengki ngan kegumbiraan org lain.. pelik btul la.. tak per yat.. bnyk kn bersabar ekk.

mamaelly said...

hehehe iryani...nak tolong jawab...orang cenggini memang ada dimana2..kadang2 kite tak kacau dorg pun..tp disebabkan die tak leh tgk kebahagiaan kite...hehehe

Anonymous said...

oooo..memang ramai pun dah naik meluat dengan engkau ni yati.
Berubah lah untuk kebaikan semua.

Mama Qiestina said...

ehhh mak enon...

ko ade jek ek kat blog aku??
ko ni peminat aku la yekkk??
kuikuikuiii..
ma kaseh la sbb up kan nuffnang aku...huhahahhahahahahaha..

napa tade berann nak bagi link ko?
mehla aku,kawan2 & follower aku nak berkenalan ngan ko yg bagus gile tu..
:)

Mama Qiestina said...

yani,

tula org2 macamni mmg spesies loser..tak percaya rezeki tu sme qada qadar allah..

tapi takpa,doa org2 dizalimi makbul..
percaya allah maha adil :)

Mama Qiestina said...

wife firdaus,

hmmm gewaaaaaaam,mama dia pon gewamm dia.

:)

dah jangkit blom uwek2?

Mama Qiestina said...

biba,

ye mama kuat demi Qies..
doakan yeaa..

thank for ur sapot dear :)

Mama Qiestina said...

ppb,

ohhhhhhhhhh mms sgt the loser org itew..identiti tak bole direveal sama skali kerna manyalahi akta rahsia rasmi..wakakakakakakaka.
algipon tak baek cite aib org kan :)

biarla porg buat kite,kite jgn buat org.
sy percaya karma,what goes around will come around..

mamaelly said...

kenape mesti nak mengata orang..pastu tak berani nak letak nama sendiri..cam tak berape nak hebat la tu namenye

Mama Qiestina said...

za,

tula pasai za..org2 macam nila yg amatla patetic & losernya..dorg takde life..tu pasai dok suke bz bodi hal org tuuu..

biarla za..Qies tak kesahh.
lagi die skodeng blog aku,lagi byk wit raye aji Qies kat nuffnang..huhuhuhu...

p/s: nama die mak enon la za.tu segan nak boh nama tu..

aluyyah said...

ya betoll... apapun just ingat kita cari rezeki halal untuk anak gak..

sabo jea.. lame-lame org penat la

masrina said...

Salam kak...ok x ni?
nampak mcm btui2 tensen jer..
sabau bebanyak yer...
sy faham..biasala kan..bila dah ada anak, kita dah x bleh nak bg full komitmen kat keja kan..baini pun dah tahan tuh jg ayiel sorang2..
ayiel meragam kuat katanya..
mmm..cabaran kan..dua jer jalan yg ada...samada kita kena tinggalkan keja, ataupun terpaksa korbankan masa nga dia..tue jer.
Hidup ni mmg mcm tuh..
so, akak sbr la yer..

aluyyah said...

ya betoll... apapun just ingat kita cari rezeki halal untuk anak gak..

sabo jea.. lame-lame org penat la

edan rashid said...

bak kata edan... buat tak tau aje... sukati akulah nak buat apa... ada aku susahkan ko... takdekan... kalau takde... tak payah nak sebuk2 mengata apa2... shuuuuushhhh pergi jauh... ADAAAAA AKU KESSAAAAHHHH... itulah yang kita perlu lakukan yang opis yang penuh ngan politik ni... mosan pakcik dibuatnya...

Mama Qiestina said...

mas,

tak semudah itew nak buat keputusan nak quit from job dik..byk gile komitmen..lagi dah ade anak ni..segala galanye nak $$$$..
tula akak suke keja,tapi tensi ngan kerenah org..
ikotkan mmg sejak bujang akak workaholic tapi bile org tak appreciate tu yg down..hmm..

Mama Qiestina said...

dan,

tula busan gile ngan kerenah opis politik opis kite ni...
huwawawwawa ko ngan aku dah 4 thn kan..paham sgt dahh..kang kite komen macam2 kena show cause pulak..huhahahahahahahaha.
padahal aku yg kuarkan surat tuu..hihihi.

pasni kite meniaga soto la dan..
ade berann?
qies ko tulung jaga..

Mama Qiestina said...

aluyah,

tula i percaya rezeki anak sentiasa ada...insya allah..

Umi said...

yat..kim salam kat mak enon..hiii..lawak tul la..ade org cenggitu..huu..nk admire die la..hahah..tah2 jiran seblah umah je kot??

Mama Qiestina said...

umi,

yelaaaa kim salam maut ke apa???

oiiiiiyyy mak enon menjelmalah kamu wahai mak enon..ade org kim salam ni nak kenalan ngan ko yg bagusssss gile tuuu...

ade berann mau muncul?
mehla...
jgn baling batu sembunyik tgn..
tu namanye tak gentle..
wakakakkakakakkaka..

masrina said...

akak, sori la..bukan mksud sy suh akak brenti..cuma sy nk ckp yg idup nih kadang2 x banyak pilihan yg kita ada..
sometimes, mmg susah nak wat keputusn..sy dah alami sendiri..
juz find out what we want actually..then we will accept all the possibility..either it is good or bad 4 us..right?
so, utk akak, abaikan jer sgl -ve thing yg terjadi,juz fikirkan ur mission..okiessss..smile la cket kak..heee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails