yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, November 9, 2008

Berdating ke akhir usia

Hek ele..
Musti baca tajuk post ade org tu kan..org tu kan rase nak muntah.
Sile..sile..bluweeek.
Tak heran pon,aiman tak kesah nyah.
Lagi byk org mengata,lagi banyak pahala org tu kita dapat.yiehhhaa..beshnya :D
Yang penting sy tak kaco kebahagiaan org lain & hanya berkongsi sweet sour love life sy dgn kwn2 yg soka & hari2 soh sy update umah sy yg tak seberapa mewah ini.
( Tak soke baca nampak kan ikon X kat tepi kanan tu,so klick situ)
haaa..pandai ponnn :)
Fullstop.


Oke doke,cam bese weken hari yg plg sy soka sbb Sabtu + ahad cuti :)
Sbb after 5 days memerah otak bekerja demi kemajuan negara sy finally can spend the whole day with my Bee.
Org kata time tade baby agi ni,g la jenjalan kemana saja berdua.
Sbb simple,tuka baju,makeup2 & masuk keta jalan la kemana je rase nak pegi.
Naseb baikla sy & bee mmg ade minat sy same suke travel sana sini.
Tadela memerap je kat umah.
Weken kebiasaanya balek PD,g jupe kengkawan hubby,g jalan2 window sopeng,karaoke time,main boling & tgk movie juge makan-makan berdua.
Sy soke memasak utk Bee tp kengkadang makan kat luar juge.
Tuka-tuka selera.

Ptg tu kami berdua dating ala-ala kapel bercinta kat Jeti Teluk Kemang tu.
Tgk sunset la apalagi & sambil shooting la ofkos.
Hubby mmg suke bawak sy g situ sbb view nya di waktu senja sgt santekkk.
Before solat maghrib tu la,langit dia lawa gile.
dah kawen pon kena kuar dating gak,baru meriah hidup berumahtangga.hihi.


Berdua lebih baik..dating-dating di Telok Kemang PD :)


Sy cam mengidam nak makan udang goreng kunyit kat kedai Jimat kat PD tu,mmg besh.
[ bukan mengidam sbb uwek2..blom lagi]
Then hubby bawak p makan kat situ sambil angin pantai yg sejuk di malam hari.
Sedap tau udang masak kunyit dia,besau-besau & penuh sepinggan.
Murah pon murah.
Lenkali bole soh krew Jalan2 Cari Makan kat sini.
Kat PD mmg byk gile kedai makan yg ala2 Thai tu,tp kena pandai pilih yg mana sedap & tak.
Kebetulan je Bee mmg type tak berkira pasal makan,asal ade tmpt makan besh je musti dia nak try tak kirela kat ceruk mana pon tmpt makan tu.
Betol2 mewarisi sifat my Abah.hihi.
Tq laling,i luv u beri-beri strong.


yeahh jom mamam @ Kedai JIMAT at Teluk kemang Pee Dee.Sodapp!!


Agenda hujung minggu diteroskan agi ngan makan-makan kat Ampangan Somban.
haih..ape kess tak abes2 makan neh?
Musim open house raye da abes,but still org invite makan.
Layaaaann..rezeki jgn ditolak.

Semalam Incik Bob,kwn hubby launch kedai makan wifey dia kat Ampangan somban.
So dia invite Bee & me utk dtg makan2 rasmikan kedai la.
Sedap wifey dia masak,mcm2 ado.
Menu special semalam nasi ayam..
Hubby siap makan 2 pinggan tu,cayalah.Marbles.
Hubby sokaa la jupe kwn2 lama sambil menjamu selera kat situ.
Makan Free pulak tu kan,lagilah sedap.haha.


Us makan-makan nasik ayam yg sodap kat kedai incik Bob.
Meh dtg reramai kat kedai Incik Bob.Sodappp i tell u..

Pastu Kami p Giant Senawang,tingat Kat Cikgu Azza Amri tu.
Ingat nak jupe dia,laaa..sekali dia dating nagn hubby dia kat KLCC la pulak.
maklumla hubby baru sign off kapal,busy la tu..
Ape kess org KL trnn somban,Org Somban trn KL neh?
haha.
Niat asal kami pon senarnya nak jalan2 KLCC semalam,tp jammed ahh.

Ingatkan dah abesla kan agenda makan,then Hubby said nak jupe geng kapal dia pulak alang2 dah smpi ampangan tu.
Owhh mmg sgt langkah kanan,Kwn hubby tu buat bufday party anak dia la pulak.
So me ajak Bee G giant dulu beli pressie.
Tak beshla kan dtg bufday party tgn kosong.
beli toys je,kami sgt tak reti nak beli apa utk kids :)


Kami beli hadiah kawen utk zubaidah yg nak kawen mggu depan ni kat Kluang.
Beli water heater je.Mmg sgt penting utk peranten baru :)
Adoyaiii..pening pale neh nak g wedding Zubaidah kat Kluang,hubby ajak g melaka.
dah kawen ni kena utamakan hubby la pulak kan..
So kirim jela hadiah Zubaidah kat my sista yg nak balek Kluang weken ni.

Olomak,terlupe pulak pressie utk newborn baby my beshfwenz, Liza.
adoyaiii lagi fenin nak bagi ape kat baby Nazran.
Kalo tye mama dia harus dia mintak Stroller Combi or baju OSHKOSH tu.
Aduh mak,tak hengat punye demand :P
Tggula antie yat jadi bussiness women eyh laling Nazran..

So makan lagi kat Bufday Party.
Menu special laksa ,mihun & ofkos cake yg yummyliocious fav Bee.
Murah rezeki kami semalam,makan free sokmo.

Hubby dah jupe geng kapal dia sembang mmg tak hengat.
Dari citer keja kat kapal,keta,umah bla..bla..bla..bla..Men thing sungguh la kan.
Naseb baik ade Kak Eja,Wifey Abg Din tu adala geng nak gossip gakk.haha.
I lioke their homme,sgt kemas & besau.
Semi D,ada laman tepi umah..siap boley tanak rumput karpet agi.
Mmm mmg our dream home.
Moga tercapai impian nak ade umah sndri one day.
Amin..amin.


Bufday party kids la pulak,nanti-nanti bufday our junior pulak..hehe.
Nisa yg chomeiii :D


Oke doke,till then Diary hari mggu yg besh bersama incik suami.
Arini dah tak de monday blues cam slalu,keja pon oke-oke jea since penguat semangat & motivator No 1 tu ada di rumah.
Senyuman & pelokan mu sayang 1 azimat :)

Harus stop disini dulu & kita berjupe di lain kali.

Akhir kata,renung2kan & Selamat beramal :D
[ cam tazkirah kat Hot FM tu]

Senyum sokmo,emo no more... =)


3 comments:

fiza said...

yeaaa mira bc lu..
sape yg xsuka bc citer akak ni??
ada gak eh org cmtu kn kak kn..
yg pasti blog akak mmg sgt besh!!
i like!!hehe xpe kak slagi akak xkcau org lantak la org yg xsuka tu nk nyibuk2 kt cni..kang dia letih dia stop la tu..hihi =)
luv u sis =D

Yat Ekhram said...

fiza,

ntahnye org SAIKO + SEWEL mana tah.drop by komen tah hapa-hapa tah..pastu siap nyamar2 jadi abg ekhram komen blog akak.
kan ke mereng org camtu?

Dia bajet laki aku suke la jenguk blog aku kan,kantoi daa.haha buduhs tahap dewa la itu org.

Org yg jeles lagi dengki tu kata nyampah baca kesah kak yat..dah nyampah toksahla gatai2 skodeng blg org kan?? kan?? i dont ever bother u life ok Cik/Incik nyamok.

hahaha..kak yat da jadi resakse gorgom :P

tq fiza,for ur support.
kalo rase blog kak yat ni ade unsur ke"riak"an sound eyh :D
tak kose nya haku nak riak-riak ngan reta donia ni actually.Pinjaman semata2 semua tu.

Luv u too laling :)

Anonymous said...

I think, that you are not right. I am assured. I can prove it. Write to me in PM.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails