yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, November 12, 2008

Hari-hari lovey dovey

Pagi yang gelap kini jadi terang..
Kau abang dan aku adik..
[ aik abg & adik pulak?]

haha.
kenapa apakah?
Saja nak lalalalalalala tak boley ke?
Tak boley erk nak manje-manje ngan Hubby pagi-pagi camneh?
Warm up before gigih memerah otak so kite happie-happie dulu.. :)

Actually i lioke the moments bile bgn pagi2,solat subuh dan pastu nampak muke My Bee.
Kacouing dia tido ngan muke manje & ofkos mengejotnye ngan kiss selamat pagi.
Rase nak bermalas-malasan je nak p keja tapi kena p koje gak.
Kalo tak keja cam Bee kan besh?
Cuti 2-3 bln cam dia,harus heaven doniaku.
ahaks.
Tula benefits keja kapal mcm Bee,cuti lama.

Pepagi as usual do the same rutin as a wifey,gedegang2 bukak warong masak breakfast utk Bee.Besenya dia soke makan nasi goweng,mee & kueteow goweng.
So bahan2 mmg dah prepare siap2 dlm fridge mmg tinggal campak2 je dlm kuali.
Tak sampai ati pulak tak siapkan bfast before g keja.
Tp pagi nie duh,terlewat bgn so tapau nasi lemak jela.
Sowi Bee :)
Kengkawan opis kata rajen nya,haha.
Yela blom ada baby boleyla lagi masak2 pagi beb.
Tade org nanges2 mintak dukung like my Niece tu.Sgt manje with Mama dia.
kang dah ade baby,ntah smggu sekali je dapo tu berasap kot.nguehehehe.

Nasib baikla opis ngan umah us jaraknye cume sekangkang kucen.
Jalan kaki tak smpi 10 menit,kalo drive alahai 5 minit tak smpi.
Tu pon pasal Putrajaya ni byk hamat traffic light.
Tapi Bee tetap gigih nak hantar sy p keja gak,alahai time dia cuti ginila nak merase suami anta p keja pon kan..
Kalo tak selalu sy exercise je jalan kaki with my besties Cik Eyta.
Tu pasal Hubby balek,badan pon naik :D
hehe.

Org kata 5 minit pon berharga juge.
Sbb time tula bole sembang2 ngan hubby,tye apa-apa or plan nak kemana aritu.
Kecian kat Bee actually,harusla busan sorg2 kat umah.
Balek2 dia ngadap LCD tv,main tenet pastu belek2 keta & balek PD umah mak dia time sy p keja.
Sy nak cuti temankan dia,tp cam lately ni byk pulak keja plus my boss outstation kang tade sape pulak nak jaga opis.HR staff yg ade ni pon new staff,still tak familiar agi.

Bee kata tapela,Huney buat keja cam bese eyh.
Dun worry bout me,nanti kul 5.30 Bee amek huney oke?
Salam & kiss pastu masuk opis with bunge-bunge dalam hati.
Hehe.happpie :)
Tq sayang..for this trust & faith in this marriage.
I would never take for granted,insya allah..

Suatu pagi yang indah otw ke opis with incik suami.lalalalalallala..


Looking to this picture,i must be mish this moments so damn much when he back to the ship end of this months.
Hmm dah 2 mths ++ dia bercuti2 so masenya kian menghampiri utk "berpisah" lagi.
Tapela,love means letting go,asalkan dihati tetap bersama kan?
Long distance marriage pon happy juge :)

Oke doke ptg tu Bee ajak makan kat kedai mamak seblah opis la pulak.
Minum petang berdua-duaan.
haha.berdua-duaan sgtla,ramai gile org melepak kat Mamak Precint 9 oke!
Selalu lepak2 minum ptg after opis hour ngan my colluages,Bee je sorg bukan staff.
Tapi i proud to my Bee,dia type bole masuk & enjoice je sembang2 sekali.
Senang nak bwk bercerita,happening saja.Pastu gelak tak hengat.
Haha,that's my Bee!

I like nak makan roti canai & bee nak makan mee goweng mamak pulak.
pekena lak ngan teh tarik mamak yg marbles tu.
Duh marbles.
So layaaaaaan je.


Mamak pon mamak la janji boley spend berdua lebey baik kan?


Adoyaaaaii sekali dah tempek gambo teh tarik ngan roti canai tetibe cam lapo la pulak weh.
Rosak plan diet gwe camneh.
Hancusss..

Oke doke Cik Putri & Cik Farah Ungu Violet & juge Kak Shima tu bile nak ngeteh2 ngan sy?
Highly recommended makan kat kedai mamak seblah opis sy sbb mmg fofular seantero malaya.
Kalo malam2 tu happening dia kalah kat Bangsar taw.
lelagi time musim bola la kan,sora org bersorak smpi umah sy bole dengar!

Nak datang ngeteh roger oke :)

Till then edisi hanimun hari-harimau kucen siam yg lovey dovey :D
Happy working & mulakan hari anda dengan senyuman...

Nota kaki to hubby:
Beee..arinieh kite tgk movie James Bond kat Alamanda bayo utang semalam oke :)


9 comments:

ungu violet said...

kedai mamak tu happening kan?

uuuhhhh..bilelah kita dpt ngeteh same ye?

Yat Ekhram said...

farah,

yaaaaaaaaaah sgt happening gitew.
kalo pas keja or malam m parking full saja..mmg mamak tu glamer bangat.kalo musim bola toksah kata la ramai..

tula bile nak ngeteh same?

ziela said...

halooo...assalamaualaikum.hhmmm..yat ,tgl sisa2 cuti cik abg tu musti 'masa' tu bganda2 emasnye kan.tp xpe,sume rs bnda yg sama like me.don't wory wokeh!.my hubby mybe blk sabtu or ahad ni.sgt gumbira la yat.dh xsmpi 6bln dh.mybe misc dh ks 4bln jer.syukur...dh ready kemas2 umah ks wangi..ahaks! ok yat,smuge sbr n tabah mhadapi hari2 mdatang k.take care!!

Noor Afiqah said...

Wahh..sgt besh & romantika la u all neh.xlame lg k.yat tgl sowg2.tp duk bejauhan neh lg mengeratkan kaseh sayang kan?lg besh.huhu

Yat Ekhram said...

kak ziela,

yups tggl 2 weeks je lagi mase bersama hubby :( pastu 3 mths lagui insya allah br dpt jupe hubby.

Hmm..nak buat camana kan kak? kite kena redha aje dah keja suami mcmtu,dah bahagian kite.Yups tiap saat yg ade sgt berharga now,sebaik mungkin cube pergunakanye utk membahagiakan suami tercinta.

whoaaa..hubby dah nak balek dah? brp bln kat kapal tu? cam kejap je eyh? tp tula yg menanti rase lama,yat paham.

i'm happy for u kak ziela..cam tuka shift pulak,hubby sy sign on..hubby akak sign off :)

Yat Ekhram said...

fiqa,

hhehe lovey dovey kapel,doakan hingga ke akhir hayat mcm ni yea :)

yups masenya yg 'kosong' tanpa hubby kian menghampiri.Lone ranger again..hope kali ni Allah beri lbh kekuatan utk face.doakan yea :)

That's rite dear,bile berjauahan & then bertemu semula camneh,tu yg kak yat & abg ekhram lagi close.mcm kapel2 tgh dilamun cinta..tulah hikmah tiap apa yg Allah uji kat kita,ade bahagia disebaliknya..

Ena Mazly said...

Nnt bebila akak gi cyberjaya, leh ler lepak kat kedai mamak kat opis yatt tu ek.. teringin gak nak rasa roti canai yg sedap tu... ehehehe..

Yat Ekhram said...

kak ena,

berehhh..berehhh tade hal punye.Kak ena roger ahh bile dtg sini,harus yat banje punyo :)

oh yea jgn lupe bwk itu "handbag" bersama yea.Mau geget pipi "Rayyan" seblom yat dapat rayyan sndri.hehe.

Cuti skola ni mai la :)

elly_yang_comel said...

Hoooo aku nak gak cenggitu...

jeles ni jeles nie..hahahha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails