yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, November 11, 2008

Saman From Kak Shima Laling la Pulak !

1. Apakah benda yang paling utama dalam hidup kamu?

Ofkos Allah S.w.T sbb kerna izin & rahmatnye sy maseh ade disini..pastu mak abah..family yg sgt besh,My beloved hubby manje yg setia menyayangi setulus hati juge bestest fwenz yg sentiasa menyokong jatuh bangun soka duka sy.I lap u all very2 strong bebeh :)


2. Apakah benda terakhir yang anda beli dengan wang sendiri?

Makanan time lunch & Dating minum petang ngan Bee.
Sy sokaa banje incik suami sy makan ngan hasil titik peluh sy :)
Hubby tak berkira ngan sy,sy pon takmoo berkira ngan dia..
Ade rezeki kite share kan bee?


3. Dimanakah tempat impian perkahwinan anda?

My sweet homme Kluang,sbb walopon umah tu cam teratak usang tp disitula sy membesar ,skola & mengenal erti hidup dgn belaian kaseh syg mak & abah.I really proud of my homme & finally suda merealisasikan impian menyatukan chenta terindah with My sayang kat umah mak abah. Paling besh..Cinta suci kami direstui semua..alhamdulilah :)


4. Berapa lama anda rasa hubungan anda akan berkekalan?

Insya allah selama-lamanya hingga ke alam syurgawi,coz Mohd Ekhram sharif & Me destined to be together,wont last forever..amin :)
Juge semoga mahligai nan indah ini diserikan dengan zuriat soleh-solehah sbg pengikat cinta.


5. Adakah anda sedang di lamun cinta?
Yups..really in luv with Mohd Ekhram Sharif.Biar dia bukan yg pertama,tp dialah chenta terakhir saye.Really thankful to Allah for this anugerah terindah.
Yg penting we luv each other juge saling melengkapi.
Dialah incik Tulang Rusuk sy :)
Bee..i want u to know..i Love u so so much!! *meh polok-polok*


6. Dimanakah restoran terakhir anda makan malam?
Restoran YatEkhram :P
Owhh sy & suami gemar makan di rumah,sbb Bee addicted air tgn wifeynya ini.Jap agi ni pon nak bukak warong tgh malam sbb Bee nak makan sambil layan Bola! hihi.


7. Namakan buku terakhir yang anda beli?
Buku urutan Cakar Harimau By Ustazah Siti Nurbahyah,buku ni jugak sy hadiahkan as hantaran kawen buat Bee.Sgt informatif & bagus utk pasangan suami isteri.Sile-sile dapatkan di pasaran..


8. Apakah nama penuh anda?
Norhayati Mohtar.Bermaksud Cahaya Hidupku..Semoga sentiasa bercahaya hidupku dengan limpah & Rahmat dari ALLAH S.w.t juge disinari cahaya cinta suami tersayang,family & kengkawan.
Amin..


9. Anda lebih senang dengan mak atau ayah?
Ngan mak boley gosipp papehal pon like artis,citer kawen2 or yg terlatest.Ngan Abah pon besh sbb lawak dia kalah Nabil lu pikirla sendirik :P Senang cite i luv both of them so so much..
[ baru gayut gosip2 ngan mak td..gelak memanjang cam kwn2 gitu..]
Mak is the best,time sy sedey or rindu2 an ngan Bee dialah motivator no 1!


10. Namakan seseorang yang anda ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
No one else..hanya Incik Mohd Ekhram Sharif Bin Mohd Tahar a.k.a my hasben,Bee,Sayang,Darling,Daddy,sahabat,teman berborak & my everything in my life.
Rugi tak kenal dia awal2 sbb sgt besh hidup bersamanye :)


11. Christina atau britney?
Dua-dua pon tamoooo..Nak Mohd Ekhram Sharif gak.
Sahhh saiko angau :P
Angau kat suami sendirik tape kan? Dapat pahala :)


12. Adakah anda mencuci pakaian anda sendiri?
Harusla,kalo tak sape agi kan?
Tapi Bee yg suke lipat baju2 & i lioke it sbb sejibik cam nak jual balek.Kemas gile!
Ni bagi 5 stars kat Bee :)



13. Tempat yang paling seronok anda mahu pergi?
Our hanimun Suite tingkat 10,Umah Ijau,precint 9 Putrajaya.
Rumahku syurgaku..spend time golek2 ngan Bee
Kalo ade rezeki nak p hanimun Paris ngan incik suami..
Amin..amin..


14. Pelukan atau ciuman?
Both i lioke from Bee..polok2 & kiss tanda tiap hari SAYANG.
Pahala dapat,stress free & rase sgt disayangi.
Beshh wooo seriyes tak tipu :P


15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag anda-Kak Shima

1) Wifey org kapal
2) Mama to Sufya & Aqieff
3) Kakak yg besh :)
4) Slalu bg semangat kat sy..Tq kakak!
5) Bile nak p ngeteh sesama ni kak shima? aduyaaaaai..



16. 8 perkara yang amat saya gilai

1.Mohd Ekhram Sharif
2.My beloved hasben ( samala ngan No 1 tu..haha angau)
3.Lappy & internet surfing ( Tq Bee for this Pressie)
4.My Nokia ( juge tq sayang..)
5.Blogging ( ttp nak tulih walo org kutuk ke ngompat,kutukla byk2 agi pahala ko aku dpt.yay!)
6.Camera maniac ( DSLR..mudah-mudahan dpt wit terpijak nak beli..)
7.Pixas Editing ( mmg tak hengat kalo dah mengadap menatang neh)
8.Semua ttg suami kesayangan sy & sewaktu dengan nya.wehoooo..


17. 8 perkataan yang sering di ucapkan?-
Ponnnn boley :P
Cap Ayam [ terjangkit dari hubby]
Masya allah
Alhamdulillah
Insya allah
Lu pikirlah sendiri
Erkkk..[ trademark org Johor]
Adoyaaaaaaaaaai
Huney sayang Bee so much :)


18. 8 buah buku yang paling terbaru di baca

Buku Cakar Rimau Ustazah Bahyah
Buku Isteri Solehah
Buku Suami Isteri
Buku lali
Buku majalah semua haku suke
Buku Keta Bee
Buku Manual LCD TV LG
Buku Manual Honda Bee soh surf kat Internet [boley ke?]
Buku 5-5 .haha.



19. 9 lagu yang boleh saya dengar berulang kali
1) Kaulah segalanya-Hasrul Nizam [ lagu tema video kawen we all]
2) Itu Kamu [ juge lagu video kawen pilihan Bee]
3) Tercipta untukku [ tingat lagu tema time akad nikah]
4) My Baby you [ lagu time berchenta smpi now]
5) Keabadian Cinta [ tangkap leleh smpi now]
6) All my Life [ lagu Bee tujukan utk sy,siap nyanyi dlm keta]
7) Jgn Pisahkan [ lagu duet sy & Bee bile p kaloke..Bee jom kaloke agii!! ]
8) Right here waiting for u ( bole nanges bile dengo time bee kat kapal,taching siot!)
9) Bertakhta di hati [ juge sgt ditujukan utk Bee sbb hanya dia bertakhta di hati selamanya]

Ikotkan byk lagu fav gwe..tp nak 9 jea kan!
Sy penggemar music no 1 :D
Senarai lagu diatas merupakan lagu2 terselit dlm video kawen yatekhram.


20. Perkara saya pelajari tahun lalu
25 Jan mengenali incik suami,18 march engaged dengan dia yg tercinta seterosnya berchenta jarak jauh sorg di Qatar sorang Di Mesia dlm mase 5 mths [ hanya 2-3 kali dapat contact],saling merindu dikejauhan & ternyata cinta menyatukan kami berkat kesabaran & ketabahan mengharungi dugaan cinta PJJ..Macam tak percaya 2007 sy menemui my Prince Charming.
Alhamdulillah..


Mangsa tag seterusnya-

1) Bakal peranten kite-Cik Elly
2) Nanie chumel
3) Nurul laling
4) Kak Leen
5) Busyuk sayang
6) Puteri Kure-kure
7) Cik Ungu Violet
8) Korang-korang yg rajen nak buat tag nila :D

Sekian..Kak shima sy dah bayo saman yea.

12 comments:

D'Panther Nurul said...

kak yat lalink..
kena saman lagi.. aiyoo..banyak saman nurul tak langsai lagi ni.. hehe.. nanti nurul akan cuba langsaikan saman ini eyer.. hehe..

elly_yang_comel said...

woit..ape aku pun terselit skali nie

puterikurekure said...

wah!
kite pon kena saman jugak?
hehehe~
ok laling. i buat ye..
:)

Yat Ekhram said...

nurul laling..

haha semalam kak yat kena saman sekali dua daaaa :D baru bayo 1 ni hah sambil gegolek ngan incik hubby.

yeah bayo jgn tak bayo :P

Yat Ekhram said...

za,

bakal peranten kena saman byk2 :P
sbb nanti asik angau je tingat bakal somi..haha.

patla bayo saman :)

Yat Ekhram said...

puteri,

now musim saman menyaman..haha.

buat je soka-soka..:)
kalo tag pon ade org dengki mmg aku dusssh..dussh pang je.haha.

elly_yang_comel said...

aku dah bayor dah..mula2 je aku semangat..dah last2 aku dah penat..ahaks

Yat Ekhram said...

za,
haha..bagus2 ko dah bayo..

tp sempat gak ko kenakan aku yea?
hampesss.

yups aku mmg angau tahap dewa jula juli bintang 8 kat ekhram :) sape lagi aku nak angau kan kalo bukan hasben gwe.hihi.

wohhh part aku suke bergambo pon mmg betul..addict nak mati ngan camera smpi sume org dah paham sgt aku & camera taleh dipsahkan.haha.
Tu pasal la kan kalo adiah laki aku bg musti unsur2 kamera la,laptop la..tade nak bunga2 bagai.

ungu violet said...

alahhh..saya pun kena saman ke?byknye soalannnnn!takpe..slow2 jawab..

Yat Ekhram said...

farah,

yat sokaaa saman2 neh :)
ok slow jawap..yg penting jujur amanah fatonah gitew kan!

besh gak buat tagged!

.t e n t a n g.n a n i e . said...

k.yat shayang..
xcukup2 ag saman lps tu nani xberbayar da kene saman ag.adeiyaii!!
btw,sowii sgt bz lately..ehihihi =)
.
.
mak datuk panjangnyerr soklan kene jwb..hehe..oke2 kalo nani free dikala bz nih,nani coba kau coba[sambil nyanyi lg faizal tahir] utk menjawab k ;)

Yat Ekhram said...

nanie,

haha coba ko coba..
busy abg gebu balek tu sempat2kan la yea laling.

sure time neh hati tgh berbunge riang kan?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails