yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, November 18, 2008

Impak Cinta dah 8 bulan daaa!

Salam everyone..~! =)

So sowi for no updates,sebabnye sgt busy with workload ( payroll weeks maaa..!) & secondly no mood sbb camera kesayangan sy yg incik suami bagi tu rosak.
Huwaaa,sgt tensi oke,dahla camera tu sgt sentimental value sbb Bee yg bagi mase dia sailing kat Qatar last year,tingat agi dia sepraiskan sy mase amik dia sign off kat KLIA.
Tup2 je dia bawak balek Digital camera yg sy suke.Happie amat time tu.
Dia sgt memahami his fiancee [time tula] & hadiahkan mende yg plg sy sokaa.
Ntah dah brp ribu keping gambo sy snap.. dari kami berchenta,bertunang & kawen juge lepas kawen.
Bee tau sgt photog is my no 1 passion!

Tetibe ari ahad tu,sy terjatuhkan camera tu time happy2 nak p kenduri kawen kat Melaka.
Teros down gile je start aritu.
tak mampu senyum agi dah kat wedding tu..
Bukan ape,sy syg camera tu like i luv my Bee.
Camera tula rakaman cerita cinta sy & Bee.[bukan rakaman terlampau oke! :D]
Now dah tade,kalo beli baru pon takkan same nagn yg lama.
Cmera tu majuk kot,sbb ari sabtu lepas sy p survey NIKON DSLR.
Argggggggggggh~!
Sabo jela.

last pixas taken by My olympus..huwaaa baru nak amek gegambo ngan Bee kat munge neh!
sekali camera eksiden daa.*sob*sob*


:(

Oke doke kemana saja sy & incik suami last week?
Berkepit di hujung mggu adelah acara wajib since hubby balek aritu.
Sabtu lepas,plan nak main bowling tp Alamanda sgt sesak dipenuhi org makanye hasrat murni terpksa dikenselkan.
The just two of us p makan-makan MCD jea.
Kalo dah dasar antu MCD tu kan!
Pastu jalan2 terjupe pulak my coursemate,Norli.
Apelagi my Bee pon snap la gegambo we all & kami tuka2 no phone.
Lama tak jupe tuu..

antara gegambo gedix manje yg sempat disnap before incik kamera rosak :(


Deskripsi gambo;

Alamanda: Tak sah kalo tak beli Jeruk campur2 buah fresh kat carrefour tuu..Sgt addicted oke.
Pompuan somel kurus tu: My coursemate time kat UPM dulu,Norli.
MCD: peveret no 1 Bee dan juge Huney nye.Tu pasal bee balek,badan gwe naik 3 Kg.
Bee & keta: Owhh my bee tak mampu dipisahkan nagn kegilaan terhadap keta,tu musti tgk kalo ade pameran keta.Hyundai Coupe kot keta tuu..


Dan malam itu Bee ajak P Sepang F1 Circuit utk merealisasikan impiannye sbg Michael Schumacher.Muahaha.
Tadelah,Bee ajak tgk drag keta ala-ala impak Maksima tu kat litar.
Humangggggggggaii sgt ramai org okeh.
Parking Full,tp naseb kami sgt baik dapat parking keta bebetul tepi Stadium tu.Stadium ke?
ntah laa.ahaha.

Dah lewat gak sampai,around 10 mlm something,mata pon dah ala-ala kuyu mase tu.
Sempat ahh tido bersandar kat bahu Bee.
Bee kata tido jea,asal u ada kat seblah i.
Duh sgt busan oke,kalo tau i bring my lappy & maxis broadband boley je main tenet kat situ.
Tapi demi minat suami yg amat-amat keobsesan nya tu layannnnnkan jea.
Berdesuppppppp keta2 yg dah kena bikin tu mengaum kat litar.
Bee siap berangan dia yg bawak keta tu.
Apa-apa sajala sayang oiii :)

Tak menahan siap ade je kapel2 yg bawak kids & baby.
siap melompat2 bebudak tu tgk keta laju2 gitew.
Eksaited~!
Bee siap kata kalo ade baby pon nanti nak bawak baby p tgk drag.
Adoyaaaaaaaaaaaai.



Romantika @ Sepang Circuit.Motif nak tunjuk "gelang" tula.Jgn jelesssssss :D



extravaganza impak maksima with Bee..

muke ngantok sy tp tapela demi incik suami..layannn jea :D


Balek dari drag kat Sepang teros balek PD,sampai PD dah kul 2 pagi tp sempat je melayan pewot kat Kedai Jimat makan Udang goreng kunyit.
Haha,makan tengah2 malam mane pewot ku tak naik cam org peknen & pipi chubby!
Tula bak kata Faiez kan,bahagia kuasa 20!
Bukan kuasa 20 la dear,kuasa 88 dah nie :P
Hati berbunge riang since bertentang mata tiap2 hari & dibelai manje oleh sang suami tuu.
Hoho..jangan jeles. =P

Ari ahad pulak kami sefamily [family MIL] g Melaka utk attends Wedding's.
Jauh amat,kat Selandar kot.
Tapi sgt happening la ngan tema ungu.
Ngan air pon kaler ungu beb!
Tapi malangya tiada gambo dapat dicapturedkan sbb camera dah rosak :(
Ade captured guna my Nokia je tp maleh ahh nak cari kabel,nak tranfer2 bagai.
Kalo guna memory card camera senang je,masukkan kat laptop je.

Oh yea dikesempatan ini nak ucapkan Selamat Peranten Baru Kat zubaidah & beloved hasben nya,Minta maaf byk2 laling sy tak dapat dtg.
Hadiah dah beli berbalut cantek dah tp clash la pulak ngan wedding kat melaka tu.
Congrats & Welkam to the Club :D
Sempurna sudah sebahagian agama,separuh agi mari kite sama2 lengkapkan nya :)


Me & Zubaidah on my special day with bee :)



Dan juge utk my dear darling hubby...
Happy 8 months anniversary sayang~!!
kejap je kan pejam celik dah 8 bulan kite berkongsi segalanye bersama.
Cam terasa semalam jea kite diijabkabulkan :)

Semoga chenta terindah kite kekal abadi hingga ke syurgawi.
Terima kaseh kerana selalu menjadi suami terbaik,sahabat & teman berborak juge berkongsi rase yg besh sgt2 kala suka duka.
Perjalanan kita baru bermula & moga segalanya dipermudahkan..

And i'm so thankful kite maseh disini melayari chenta terindah ini.
I really luv u I.N.F.I.N.I.T.Y lillahi taala =)



permulaan terindah utk selama-lamanya.Sampai syurga.



tawa riang resepi bahagia berkekalan hendaknye :D



Till death do us part..


Reception PD..never ending luv story :D

*meh polok-polok*
=P


Nota Kaki utk Ain: Chenta PJJ yg yat alami menguatkan lagi ikatan kaseh syg & rindu-rinduan selalu.Bak Kata pepatah syg isteri tinggal-tinggalkan :)
Awak doakan sy kuat yea ..
Doa & sokongan semua buat sy kuat biar bukan mudah lone ranger berbulan-bulan tanpa suami terchenta.

Cinta memang selalu perlukan pengorbanan,tanpa keberanian mimpi tak bermakna =)
Renungkan dengan iman,fikirkan dengan akal.

Pasti ada hikmah disebalek tiap apa yg telah direncanakan Nya =)

12 comments:

norainiammran said...

oo.. lomentik laaaaaaaaaaaa yat ni siap ada "meh polok polok" tuuuuuuu.. hehehhe ~tersenyum sendiri ain baca..

ungu violet said...

happy anniversaries!!

shalin said...

salam berkenalan
tahniah!
jeles tgk akak
hehehe
bahagianyer...

Yat Ekhram said...

ain,

ahaks tula trademark yat to ekhram..meh polok2 bee :D manje gedix kan? Tula slalu bile ade cam nie dia amek time balek keja teros salam & polok2.hehe.Kalo tak buat sure dia cam tertanye yat majuk ke apa.haha.

Senyum..i'm happy bile my readers happy too :D

kami mmg camneh,manje sokmo.
Hope biarlah ke akhir hayat mcm ni.Amin~

Yat Ekhram said...

farah,

tq laling!

bile farah nye turn pulak nak ajak yat makan nasi minyak neh?

Yat Ekhram said...

shalin,

kak yat ingat kazen akak "shahlina" juge :P


salam perkenalan juge dr kak yat :D
tq for visit my baby homme.

Tima kaceh for wish.
Jgn jelessss lina,kebahagiaan pasti milik kamu juge satu hari nanti :D

ungu violet said...

farah punye turn tak lame je lagi..tungguuuuuu!!!!

Tulip said...

gmbar yg baling bunga tu sgt cantik skaliiiiii...i like it!!!

tahniah ..dh 8 bulan yer kawen...sama la kita :)

D'Panther Nurul said...

kak yat laling..
cedihnyer olympus kesygn kak yat rosak yer?? huhu..
.
.
neway happy anniversary yg ke-8 bulan.. :-) semoga ikatan terus bahagia & makin bahagia yer akak..
mmg cinta perlukan pengorbanan.tanpa pengorbanan..cinta tak bermakna..kan..kan..kan..[cheway..sejak bila nurul pandai bermadah nie..hehe]..

Yat Ekhram said...

farah,

cecewahhhh sy tggu kad wangi awak tu :D

pat jgn tggu lama2 nanti lama2..
nyanyi la pulak :D

Yat Ekhram said...

puan tulip,

haha mmg gambo baling bunge tu fav yat :D tingat agi time shoot gambo tu org tgk cam ade shooting pilem.haha.pastu now ramai pulak tiru aksi kami bile tgk kat fotopages my photog tu.yat's syndrome :D

wahhhh samala kita dah 8 bln kawen?
happy annibesary to u too :D

Yat Ekhram said...

Nurul cayang,

ahaks tula sgt sedey my olympus rosak.Dia majuk kot akak p survey DSLR aritu :(

Tula bajet nak beli baru jela,tgggu ade rezeki nanti.For time being guna my nokia jela :(

Yups nurul tanpa pengorbanan tak beshla cinta.Cecewahhh..Nurul pon kak yat tgk dah book photog ye?? lawa..bile walimahnye tu?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails