yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, November 26, 2008

Merapu versi perasa Bubur Ayam


Ayayayayyayai chejuknye ujan kat luar malam neh!


Just back from alamanda with Bee,tetibe rase cam lapa MCD so sy ajak hubby p alamanda pekena Chicken porridge my fav & drumstick yang sgt lazat tu.
Balek keja tadi,ujan lebat gile di bumi putrajaya ni.
Naseb baik ade incik suami kesayangan amik kat opis.
Tu yg teros bling..bling la kan idea nak mamam MCD.
Hubby apalagi,dah mmg dia pantang..pantang nampak MCD harusla suke.
:D
Dalam keta siap nyanyi2 lagu 'aku & dirimu'Bunga & ari lasso tu.
Hubby sy pandai dah layan lagu indon lately.hihi.

Owh time kat MCD tadi sekumpulan budak2 mana tah bwk NIKON dslr asik snap2 gegambo,Bee kata 'Huney tgk budak2 tu bawak DSLR idaman huney.."
Huwaaa,tetibe la pulak kan.
Bee nak beli DSLR eyh? me ask him.
Bee kata tanakla,nanti huney asik kepit je ngan DSLR tak pedulikan Bee.
Pastu Bee sure kena jadik model huney posing gedix2 kan?
haha.boley ke?
Nak buat camana Bee,dah Rayyan & qiestina kite tak lahir agi,maka Bee la mangsa :P
muhahaha.
Ok tapela,lupekan DSLR sementara waktu,nanti2 ade rezeki belila.
Buat mase ni snap our precious moments ngan My Nokia jela.
Bak kata Saiful Nang kamera cam ayam pon takpe yg pntg skill amek gambo tu.
hihi.

Sebut pasal chicken porridge or dlm bahasa melayunye bubur ayam tadi my colluages tetibe mengidam nak makan bubur ayam sy.
Kebetulan dia preggy,so dia kata beshnye kalo dapat makan bubur ayam yat masak.
haha..adoyai.
Gwe tak sampai ati kalo ibu mengandung nak makan ni.
Nak makan masakkan air tgn sy pulak tu.
[ nanti kalo gwe preggy sape pulak nak layan ngidam2 if bee jauh :( ]
Yela dah lama since get married tak masak2 & bawak p opis like cam time anak dara dulu.
Dulu?? bajet cam lama sgtla.
Baru 8 bulan je kawen =P
Bukan ape kengkawan,dah kawen ni rajen masak utk incik suami jea.
Gigih2 la kan walo cedera parah kena minyak panas.
So tadi balek dr alamanda sy siap2 sopeng ayam sayur semua.
Nak masak bubur ayam ,tp bkn utk preggy mama je.
HR office tu dahla org selalu dtg,so masak lbh ckit ahh.
Cian tak sampai ati kang ade yg kempunan bubur ayam aku.hihi.
Ni baru je pas siap2kan bahan & boh dlm fridge.
Ayam pon dah goreng,tinggal siat2 je [ keja bee siat2 ayam cam bese]
Tingat malam tu gara-gara ayam goreng tgnku tercedera.
Tpi takpe malam ni buat keja ngan hati2,takkan serik & benti memasak.
Ni dah siap dah,sok tinggal campak2 dlm periuk je.
Kul 7.30 pagi sempat agi masak.Umah sekangkang kucen je ngan opis,haha.

So now time golek2 seblah bee update blog & ym with kengkawan.
Bee pulak layan Lord of the Ring,ya rabbi cam wayang dah umah we all dibuatnye.
Kuat yang amat,mementangla lcd tv.
Takpe..bagi dia can,kang dah naik kapal sure babai la kan lcd tv :)
Kali ni bee cuti lama,dah dekat 3 months dah.
Bee kata nak call opis tadi,tp sy kata takyah agi.
Alang2 biorla pas raya aji,smmgu je lagi ponn.
Dahla thn ni family saye korban lembu so ada kenduri2.
Kalo Bee tade sedey la :(
Balek kluang sorang-sorang,nanti sume adek beradik ngan wifey/hubby.
Hope boleyla Bee naik kapal pas raya aji.
Incik HR Alam maritim..boley eyh hasben sy naik pas raya aji ?
Ala sy pon org HR gak,sy pahamla bole budi bicara.
kan?kan?

Actually Bee dah panas montot nak keja semula tp dia pon kata berat ati nak tinggalkan wifey manjenye ini sbb dah biasa hari2 celik mata je wifey siapkan bekfes,makan lunch same2 & after opis hour g dating.
Pendek kata dibelai manje like heaven la time dia cuti ni.
So u geddit,payah oke nak berpisah semula berbulan2.
Tp kena jugak naik kapal sooner or later.
Yela dia pon buhsan jadi househubby,org tgk cam tak keja je.
Plus saving pon makin menipis,seb baik wifeynye ini keja boleyla topup2.
Hari2 tye bile dia nak naik kapal.Cian bee..
Padahalnye tatau laki gwe offshore men mmgla cuti lama.
Org keja darat jgn jeles la kan = P [u all polok wifey hari2]
Takpela,sy redha.
Biar jauh dimata asal dekat dihati.
Yang penting sy tau sejauhmana pon dia melangkah hatinye ada disini.dirumahku syurgaku ini.
Bonding till the end of time insya allah.


Owh weken ni nampak sgt full ngan wedding invitation & activities.
Cik Elly @ Zaleha kat Kluang & My coursemate time UPM,Kay kat Lanchang Pahang.
Adoyai mana 1 nak g neh?
dua-dua jarak jauh gile.
Za,kalo aku tak dapat dtg wedding ko jgn majuk yea,hadiah harus ada utk ko.
Sbb Hubby pon mcm ade byk hal since dia pon dah nak naik kapal mcm2 kena setelkan.
Last week nak mandi laut pon tak kesampaian,ujan la pulak pagi ahad tu.
Tapi takpe,umah MIL sy tepi je teluk kemang PD.
Mggu ni boley p kalo tade aral.
Bee suke bangat la ajar sy swim or menyelam,mementangla dia expert kan.
Huwaa sy takot.


sekadar gambo hiasan..tingat moments lucu time sy tgh outdoor shoot after akad.
Sekali pakcek bawak rumput lalu daaa =p


Rasenya cam mggu ni tak balek kluangla kot sbb mggu depan nak balek for raya aji.
Hmm ntahla,kompius.
Dah kawen ni sume pon kena mintak opinion & diskas apa2 ngan Bee.
Lama la tak balek kluang since raye aritu,hope dapat balek raye aji ni ngan Bee.
Windu tahap dewa dah ni kat kg halaman terchenta.
Bajet nak pekena roti bakar kluang station la kali ni.
Nak jupe sume my siblings,raye aritu tak jupe Ajib pon sbb dia raye belah wifey kat Kelate.
Lama gile seh tak jupe adik sndri,busy bangat ngan keja memasing.
Plus memasing dah kawen ni.
Tapi sy suke ahh kumpul adik beradik,lagi dah ade new members ni.
Happening gitu kan!
Tawon depan tambah agi my niece/nephew.
Wifey Abg preggy lagi.Yang adik2 ni tahla maseh menanti rezeki.
Wifey ajib dah 2 kali preggy tp bleeding.Syian Baini.Blom ade rezeki gitula kan..
Kak Y pon still ngan Farra sorg yg notty tu.
Kak y kata jomla 2009 kite preggy ramai2 nanti mak senang kenduri cukur jambul sekaligus.
haha.great idea.
Kazenku lina yg syok baca blog aku ni,ko nak join takkk? =P


my happy familia,bukan senang weh nak kumpul gini!


time niela gwe jeles gile laki gue kat kapal,makanye gwe jadik camera gurl je :(
sume pon ngan hubby/wifey memasing time tu.



Oke baikla sy kena mubit..mubit.
tah hape hape tah sy merapu neh.
Busan senarnye,nak sembang ngan Bee dia taleh diganggu jika sedang melayan movie fav dia.
Tapi dia nak gak wifey dia ni duduk ke baring ke asal seblah dia temankan dia.
Manje kan =)
Bee cam tak cihat malam nie,bersin2 nak flu kot.
Ajak p klinik mati idop semula tanak.padahal sy tingin sgt nak claim utk dia.
Yela kan hari2 cek claim medical staff,tukang cek ni tak claim pon.
Padahalnye my co provide medical benefits bukan takat utk spouse & kids,parents sekali boleh cover..mana ade co cover parents beb.Kalo ade pon tak byk.
Tu pasal syg nak tinggal co nie.haha.yek yek o jea.

Till then nak solat isyak before mimpi-mimpi indah.
:)


Updated:Semua mmg macam piranha makan bubur ayam sy pagi nie ngalahkan preggy mama,Mas.haha. Laku gile dorg siap soh jual kat opis.adoyaiiii!

Tak sempat snap gambo bubur ayam sy,tak sampai 5 minit dah "selamat" dikerjakan.
hoho.

Takpela,nanti lenkali sy buat lagi ye kengkawan :)





















4 comments:

puterikurekure said...

nak bubur ayam satu yat!
kite demam ni...huhuhuuu....

ellyn said...

lama x mkn bubur ayam yatt ek...

yatt,
nanti amik award kat blog kak lin k

Yat Ekhram said...

puteri,

org demam taleh mamam bubur =P

haha.
takla.

cian dia mehla ngidam bubur sy yea.
dtg ghumah kang sy masakkan.

Yat Ekhram said...

kak lin,

tula kan dulu kite same opis slalu ajak kak lin makan bubur ayam kan!
edan ni kak lin majuk la ngan yat dia kata since yat kawen tanak dah bawak makanan p opis.hihi.

owh award ke??
tq laling!
mwahhh.
meh polok2.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails