yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, November 21, 2008

Tragedi Malam Jumaat

Dan diuji lagi hati & jiwa raga ini malam jumaat yg syahdu itu..

Sumenya gara-gara incik suami kesayangan sy..
Sumenya gara-gara emosi tak menentu @ jiwa kacau sbb incik hubby bakal 'meninggalkan' sy 3 bulan lamanye pasni :(
Sumenye gara-gara sendiri cuai :(

Sakit.pedih.panas nak MATI oke!!

kenapa??????????????????????



saspen je nie..

Huwaaaa..malam jumaat lepas?
sy eksiden di dapo!

laaaa..dapor ke yat??
[hehehee,aku tau korang tu otak kuning sokmo kalo sebut malam jumaat,tau dah]
kan..kan???
Habesla aku kena sakat naik keja Isnin ni =P

Senarnye malam jumaat lepas tgn sy luka terbakar sbb terkena tumpahan minyak panas yg tgh menggelegak 180 darjah farenheit kepanasanya.[serius oke.]
Sumenya gara-gara nak masak dinner lauk ayam goreng kunyit utk Bee.
Dia mengadu lapa so sy gigihla masuk dapor.
Kepala mcm melayang & emosi cam tak stabil masetu sbb sedey2 Bee betau nak naik kapal smggu dua ni.
Huwaaa,seriyes sedey gile.
Bukan tanak kasi dia naik kapal,tp ntahla cam berat hati nak melepaskn belahan jiwa dlm mase 3 bulan nanti.Tak jupe langsung oke :(
Cam kusut gile pale time tu bile fikir tiada lagi tempat sy bermanje,mengadu keluh kesah sy.
Cam terfikir sape yg nak jadi no 1 motivator dengan tiap sentuhan & pelukkan bile tiap kali sy dilanda angin kus-kus.
Terfikir sape nak damaikan hati sy dengan tiap kata semangat dia bile dia dah jauh nanti?
Terfikir sy kena dok sorang-sorang berbulan-bulan.Arggh kacau gile.
huwaa..

Tup-tup malang jumaat yg malang tu time sy nak alihkan kuali yg dipenuhi minyak panas,ia tertumpah kat tgn kanan sy!
Mase myk tu tumpah ya allah saket gile Allah je yg tau.
I shout & hubby cepat2 ke dapo.
Hubby teros cepat2 memberi bantuan kecemasan kat sy & siram tgn kanan sy yg penuh myk panas tu ngan air sejuk.
Owh menitik airmata sy masetu,seriyes sakit gile.
Panas & pedih kuasa 88 oke.
Naseb baikla hubby dah bese handle emergency case bile kat kapal,dia tak panic ponn.

Pastu Bee kata..dah jom kite p klinik,terok tgn huney melecur neh!
I was like..oke.Masetu dah tak tefikir ape selain Ya Allah sakitnye..smpi menitik airmata.
Masetu dahla pakai tshirt & suar sedap je,hubby la gigih tulun sarungkan jaket.
Tulun pakaikan tudung sume coz sy dah kesakitan sgt masetu.
Kelako gile bile ingat,taula lelaki pakaikan tudung camana :)
Keremeot 1000,tak iron pon!
Arghh lantakla dah emergency case.

Naseb baikla klinik ade kat ground floor seblah blok jea.
So sampai je klinik hubby la yg tulun daftar semua,mase tu sy mcm nak meraung dah.
Sakit yg amat,berdenyut2 mcm kena goreng tgn sy tu.
Sedey sbb fikir tgn kanan yg injured,camana nak keja sok :(
Then bile jupe doctor,Nurse tu tulun sapu2kan apa tah kaler putih tu.
Ouchh pedihnye,tahan jela saket masetu.
Doktor tu siap sakat2,ape u buat ni smpi melecur camneh?
Hampehh betul!
Then doktor bagi obat & MC 1 hari ni.
Adoyaaai baru nak jadi pekerja cemerlang tade mc bg thn 2008.Tak kesampaian =P
Mende nak jadik nak buat camana kan?


Uwaaa..tanganku cacat gara-gara minyak panas :(
Ngeri kan??



Balek je umah Bee teros sapu2kan ubat yg Doktor bagi.
Dialah yg selimutkan sy,betul2kan bantal smpi sy tertido.
Bee nampak sangat risaukan sy mase tu.
Berkali2 gak dia kata,
"sorry huney,kalo Bee tak soh huney masak mlm ni huney sure tak injured camneh" sambil kiss my forehead.

huwaaa..i'm touched.
Dont mention sayang..prepare mamam utk Bee mmg keja huney hari-hari oke.
Saatnye plg sy happie bile tgk lelaki itu berselera makan masakan air tgn sy.
Mmg silap sy tak fokus time tgh masak tu.
Fikiran ntah melayang kemana.
Emo tak tentu pasal bile bee kata nak naik kapal.
Balasan kot sentap-sentap ngan Bee..cash je DIA bayo,br sentap2 ckit ngan hasben tu.
Padan muke sy kan!


Bangun pagi ni dah oke dah,but bile nak amik wudhu tu kena air cam pedih2 gak melecur kat tgn kanan sy tu.
Then hubby ajak p Guardian kat precint 8 beli franch oil.
Bee kata nanti bile dah sapu franch oil scar2 sume dah tak nampak dahh.
Hmm hopefully will recover soon.
Buruk la tgn kanan sy mengembong2 neh :(
Btw,sy still bersyukur mende camneh jadi time Bee still here with me.
Buatnye eksiden time hubby dah kat kapal nanti camana?
Dahla dok umah sorang-sorang :(
Mintak-mintak dijauhkanlah malapetaka segala.



Bee busying search for Franch Oils @ Guardian Precint 8.
Haha Dr.Ekhram a.k.a Dr of My heart :)


Btw kengkawan doakan ye luka melecur ni cepat sembuh.
Tensi ahh,sbb dahla guna tgn kanan nak wat keja kan..
Kalo ade idea nak ilangkan parut tu share-share la yea :)

Oke doke,incik suami dah memanggil nak sapukan franch oil.
[ gigih gak nak blog-blog even tgn saket,taip cam ayam patuk nasik je,satu-satu.haha]
Blogger tegar gitu kan..

p/s : Baru received sms frm opismate mlm ni dia tye tngan terkena myk panas ke minyak urut? siottt jea :D ahaha.Abesla haku kena sakat Isnin neh..Tulunnn..

Ginila penanganye jiwa kaco bile incik suami kata nak naik kapal.
Dasat tak dasat la kan..
U all yg "sekapal" sile amik iktibar supaya tidak berlaku perkara yg diigini spt ini.
Sekian pesanan Penaja =)


31 comments:

D'Panther Nurul said...

alahai kak yat..
kenapa sampai melucur tgn tu..huhu..kesian akak..sure sakit sgt2 tu kan..huhu..hilang fokus punyer pasal sampai melecur tgn tu..huhu..
.
.
btw if kita dpt tahu Mr Love kita nak naik kapal sure akan hilang fokus and hilang la segala2nyerkan.huhu..so perasaan pun mula la tak tentu arah..huhu.. mmg rasa beat sangat nak lepaskan diaorng pegikan..padahal mmg dah tahu kerja diaorang mcm tu.. hhuhu..
.
.
takpe2 akak..be strong k..!! kita bertabah k seperti kata nanie..
jaga diri elok2.. jangan cuai lagi k..fokus..fokus..hehe..

azieaz said...

ala..yatt, sakitnye..kite lak terasa sakitnye tu!! aduh la..ape2 pon..take care k..cian dia hubby nak belayar!..xpe..pengorbanan isteri dpt byk pahala, isnyaALLAH!..=)

Noor Afiqah said...

Alahai k.yat.ciannye die.jgn lupe sapu obat k.kne gigih sapu sndiri kalau hubby xde tuh.huhu.kte pn same ar.sejak my dear g blayar,asek ada benda tak kene jek.sampaila skarang neh.mybe kurang motivasi dr dear kot.huhu

Yat Ekhram said...

Nurul,

iye saket nak mati oke mase malam tu,siyes menitik2 airmata akak masetu,dahla ptg tu mmg dah drama airmata dah once abg ekhram kata nak naik kapal smggu dua ni :(

Tula kite dah tau dah mmg keja dia mcmtu,nature of work akan meninggalkan kite berbulan2,tp hati still payah nak melepaskan belahan jiwa sandaran hati tmpt bermanje..
Hilang mood & taleh fokus dah masetu..yg terasa cume cam "kosong" jea.

Oke doke abg ekhram asik berkali2 igtkan soh akak sapukan franch oil.ni nampak dah ok bekas burn tu..Naseb kat tgn kalo kat muke tataula camana :(

Yat Ekhram said...

azie,

ahahahah mmg cakit :)
tp hari ni dah nampak oke cume besela bekas dia ade lagi.

Hmm tula pengorbanan isteri,memasak smpi melecur tgn pon dapat pahala kan? Hubby yat siap ckp gitu..Huney beso pahala huney mlm ni ;) sempat gurau2 time org saket gitu..

Yups berat ati melepaskan suami jauh,awak pon tau kan perasaanye camana.Dah biasa dibelai manje oleh sang somi tup2 dia tade..

Btw,Awak doakan sy kuat ye,pasni sakit pening sendiri lone ranger je :)

Yat Ekhram said...

fiqah,

yups betul tu dear..kite rase down & sangat lost bile org yg kite sayangi jauh..macam no motivation at all.Tambah2 lagi kalo dia bermggu2 tak dapat call,seiyes weak gile.

Bile dah dapat "bekalan kaseh syg" time dia call tu baru oke kan?

Btw..tq 4 ur concern laling..fiqah pon kena kuat yea =)

busyuksayang said...

alamak yatt, what had happened nie??? lenkali, kena extra careful kat dapo...anyway, get well soon...

Yat Ekhram said...

busyuksyg,

nilah padahnye kalo isteri angau cam sy ni tgh bersedey + jiwa kaco bile masok dapo =P

Tula awak lenkali kalo tgh jiwa kacau jgn masak tau..bahaya.hahaha.

Tq laling,dah mule elok dah scar ni after guna franch oil.Nak-nak pulak darling hubby yg sapukan cptla baiknye :)

Tulip said...

syiannya kat Yat..sapu Franch oil slalu ok..takut nnt hilang kecomelan nnt :D

tgcare tau!

soft reminder: time masak jangan dok pikir2 apa2 dah selain memasak saja hehehehe

ma[z]linda said...

ouch!! sakitnye kene minyak panas yg "mengelegak"... huhu. but luckily ade hasben yg cool je time tu n tau nak buat ape. langkah bijak basuh ngan air paip. ;)

be strong ye kak yat. =)

.t e n t a n g.n a n i e . said...

kak yat~
npe smpai jd cmni ni..alolorr shiannyerr die..namo emo2 k..tp nani phm,sti kene emo gak.hehe..xleh nx elak kan?huhu..sti nt abg ekhram pon susa ati nx tinggalkan k.yat.t8 cr toa.. ;)

elly_yang_comel said...

Woit..ape ke hey nie...

ciannnn die.sakit tu.aku baru kene skt pun dah melalak tau...cian ko. nasib baik hubby ada kan...

tak pe la.dugaan kan yat.sabo banyak2 kay...lain2 kali hati2 tau

aku cuti dah rabu nie..doakan ye majlis aku berjalan lancar kay...

Yat Ekhram said...

puan tulip,

yea sile kecian sy :D
ahaha tula lenkali kalo masak sile fokus.Tu la gaya cam org tak reti masak je kan,kat opis ni panas tinge dah kena perli =P Dorg tak caya kena myk panas,asik ingat kena minyak urut jea.hampess!

Yat Ekhram said...

mazlinda,

iye dik mujurla ade Dr Ekhram yg cekap..tu la kelebihan org keja kapal cam dia,tak panic & dah bese handle emergency case kalo kat kapal tuu.Kalo panic ntahla apa jadik.haha.

Kak yat taleh hengat part dia tulun pakaikan akak tudung,kalo igt sure gelak guling2 :D

Yat Ekhram said...

Za,

hahahahaha tula namanye malang tak berbau..eko tu dah nak kawen agila darah manisss tu taw.Tau tak aku mase nak kawen aritu jatuh tergolek kat tgga,berurut 3 kali siottt.Dugaan mcm2..

Seb baik hasben aku ade lagi,diala tukang peringat aku soh makan unat & sapukan franch oil.

Oho org nak cuti kawen dah yea.
Hati2 & aku doa moga dipermudahkan.Kalo tade apa2 aral insya allah aku smpi..

Yat Ekhram said...

Nanie,

hihi tula penangan emo-emoan :D
kamu jgn tiru yea.Kena hati-hati & be positive selalu.Tula sedey tau nak kena tggl lagi :(

Tak pepasal abg ekhram jadik Dr merawat wifeynye ini.haha.

tq laling 4 ur concern :)

ungu violet said...

kesiannya..nasib sikit je lecurnya..


lain kali jgn pikir lain time masak ye!!

take care..

Yat Ekhram said...

farah,

Hmm tq 4 ur concern laling,dah recover ckit dahh berkat sapuan minyak kaseh syg from hubby :)

a.i.n.h.u.s.n.a said...

kak yat. cian..
nasib de hubby time tu...biasela kalo dpt news mcm 'tu' dr hubby mmg kite jadik ilang arah sket, xfocus kan..hehehe..

btw, semoga tgn tu x de scar...

p/s : tp kan kak yat, kalo de pon baguih gak, kire cm cacat la kan, kalo g alamanda ke ley parking kt tempat org cacat?? hehehehehehe....gurauuuuuuu jek...jgn mrh a..=)

Yat Ekhram said...

ainhusna laling,

Tau takpe,sbg awek org kapal sure ain sgt memahami situasi kak yat kan :) News nak naik kapal @ dlm arti kata lain nak meninggalkan kak yat berseorangan berbulan2 mmg sgt menyedihkan :(

Tapi nak buat camana kan dik,inila rezeki & bahagian kite.Redha je :)

cettt..sempat kenakan kak yat tu nak parrking cacat..ain slalu p alamanda ke?? mehla dtg singgah umah kak yat! Nanti 3 bln akak dok sengsorang..

hAizi si bObOb said...

ala kak yat,,
cianny,,
entry kali nih pn sedeyh jekk,,
tamao cedey2 sgt k,,
anyhow abg ekhram still kne g offshore lagi kn,,,
cr rezeki utk fmly,,
be strong okie =)

get well soon taw ~
*hugs!*

Noor Afiqah said...

haluu..anda di TAG..
sile jawab hokey?

Yat Ekhram said...

haizi,

sile bersedey sob sob sob ngan kak yat.hihi.

hmm yups sooner or later harus p offshore demi sesuap nasik yg halal.Harus merelakan rummate sy g juge :)

Tq laling,kamoo pon take care tau.

Yat Ekhram said...

fiqah,

adoyai tag agi.akak no 1 pulak tu..

oke baikla sayang,nanti free2 akak buat yea :D

LiTtLe m3 said...

extra careful next time... kan dah tak dpt masak paling kurang pun seminggu tak masuk dapur tu.. nak mandi pun sakit tu wooo...

Yat Ekhram said...

hye baiti,

how's married life? senyap je blog awak pon bersawang dah tu :D

haha,awak tau sy tak reti serik,lepas sehari kena tu sy dah masak lauk asam pedas utk hubby,yela kalo tak sapela nak masak utk dia kan!

cume betul kata awk kena hati2.
Insurance tak cover melecur.hihi.

LiTtLe m3 said...

amboii sound blog org bersawang ye :P marriage life is great.. right?? nanti2la update.. friendster pun tak terupdate.. kerja byk giler kat office ni time anak dara ngan kahwin ni lebih kurang sama jek :P

LiTtLe m3 said...

amboii sound blog org bersawang ye :P marriage life is great.. right?? nanti2la update.. friendster pun tak terupdate.. kerja byk giler kat office ni time anak dara ngan kahwin ni lebih kurang sama jek :P

Yat Ekhram said...

baiti,

ahahaha yela kan keja byk amat.awak HR jugak kan?? sy pon end year ni ngan performance appraisal bla2.Ni baru lega gaji dah release.

Mmg bz.update blog sume kat ghumah je sambil golek2 ngan hasben..

Besh kan kawen?? ahaha.

p/s dok mana now?

silent readerz said...

cian kak yat...naseb baik dh kawen,..kalau tak hantaran kena tolak rm3000..hehhee...lenkali take care ye...

Yat Ekhram said...

silent readerz,

ala sapala pulak ni,bagila nama..nak tau gak sape peminat kak yat neh :P

ahahaha kalo blom kawen kena up 3K la paasal gigih memasak,calon bini yg dicari-cari.haha.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails