yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, November 24, 2008

Raikan Cinta Terindah =)



Memang benar aku dilanda cinta kepadamu
Bercahaya hidupku dalam taman cinta
Sehingga segalanya seperti pelangi
Kau sambutlah rinduku jangan lepas lagi
Kau Pesona Cinta yang membawa bahagia...


Ahaha,i know u all sure tangkap leleh @ layan jiwang la kan bile dengo lagu tema blog sy By Dato' Ct "cintamu" ni kan?
My Fav song,as usual dedicate to My Dear Sayang =)

Oke doke,tima kaceh yea kengkawan atas concern my hand yg melecur tu kat previous post.
Tak sangka lak ramai pulak yg advice itu ini atas eksiden tu.
And u know what fwenz,sehari b4 sy eksiden kat dapo tu sy baru je beli insurans Takaful by Prudential.Betul kata agen insurans tu malang tak berbau kan!
Tapi melecur taleh claim kot =P
Cumenya utk kebaikan better ade insurance in case anything happen in future.
Rite??


My hand getting better & Bee the one yg sgt concern soh wifeynye ini sapu franch oil uk cepat ilangkan scar tu :)

Tq sayang,u always made my day.
Docto
r of my heart.
U're my cure to my pain,siyesly =)

Last week kami meraikan cinta terindah my ex colluages,Roslida @ Senaling NS.
Sgt jauh from Putrajaya but Bee gigih juge drive dgn lalu bukit putus yg chalellenging tu.
Siap buat skill drive ala-ala Initial D la Bee kata.
The wedding look gorjes in Orange Theme.
Sume oren,kanopi oren baju ofkos oren juge.
Kami je as usual sedondon nuansa Maroon [baju raye lepas daa]
Org selalu tye,baju us mmg sume sedondon ke??
ahahahaha,jawapanye yes.
Sbb sy lah manager/Perunding Imej suami-ku-sayang itu.
If sy beli baju,harus belikan same kaler utk Bee juge :)
Slalu time busan2 bile Bee sailing tu sy ske kuar sopeng baju as a therapy rindu!
Rase cam release ckit tensi + rindu kat Bee tu..


The most gedixmanje kapel in Maroon theme attending Ida's Wedding =)



Us with the bride & groom yg gorjes.

Dear Ida & beloved hasben..
Congrats & Welkam to the CLUB =)
Hope both of u happily eva after with cutie mutie junior..


After wedding Ida,hubby ajak P Jeram Toi yg tak jauh dari Senaling tu.
Whoa sgt meriah kebetulan musim school holiday kan,rase nak aje berendam.
Naseb baikla kan berkebaya songket bunge tabur,so kena jadi pompuan melayu terakhir gitu =P
Actually i like to see nature.
Rase tenang jea.
Tapela len kali bole planning hanimun part 18 g piknik /camping pulak.hehe.
Pastu both of us pekena MCD kat Dataran Senawang pulak.
Besela si "antu MCD" tak bole blah tu kan!
Sy roger pasangan org kapal Ila & hafiz and also Azza & Am yg dok area somban juge Dik Fizah Aum tp dorang busy la pulak.
Kenduri kawenla,hanimunla,datingla.
Tape..sy paham inila saatnye dorg nak spend time ngan yg tersyg.
Kalo tak harusla kite ghatering chenta org kapal kan that day?
Tapela maybe next time :)
Lama kan kite tak gathering geng2 seafarers & co!
Malam tu cam beselah sy bermalam kat PD umah MIL.


Santai-santai at Jeram Toi.



Ahad pulak,pepagi agi sy & Hubby gigihla kan p pasar kat Pekan PD tu beli ikan sotong udang segala.
Pastu gigihla masak Mee goweng basah utk bekfes hubby.
As usual dia sgt sokaaa & hubby kata sy bole bukak kedai makan daa :D
[amin..amin moga cecita jadi kenyataan,nanti we all sure pggl kengkawan makan tau..]
Pastu sy masak lunch special menu udang galah masak lomak cili api & ayam cili api.
Hari mggu hari untuk memasak dasat-dasat sket.Selalu simple2 goreng jek.
Hubby suke & yg plg besh mak mentuo den sukooo :)
Tak serik oke walo tgn dah terkena minyak panas.
Semangat tukang masak tegar ni takkan hilang.haha.Statement.
Guwau jek u all,taleh gurau p dok suraula =P


Mee goweng basah seafood Terima kaseh cinta


Udang galah lomak cili api Tercipta Untukku


** Maaf gambo agak blur kerana hanye menggunakan "tembakan" nokia sementelah DSLR tak sampai lagi.ahaha poyo jek :P


Terliur???
sile call & order no bebas tol 8888888888 utk penghantaran teros ke umah anda.haha.
Iye org tingkat 12 tu nanti kamu-kamu semua nak buat hosewarming party kan?
Menu udang wajib ade ye utk Puan Ekhram :D
Kalo tak,haku tamoo jadi official Chef u all.hihi.

Ptg ahad tu cam besela acara dating laki bini g jenjalan cari pasal.
Bee nak cari tools box,seluruh somban dia carik dah sold out daa.Syian Bee.
Dari PD ke JJ kat somban 2 kami meround.
Niat dihati nakla sopeng sementelah gaji sy dah masuk since 21 hb agi tp mengenangkan harus berjimat cermat sbb Bee tak naik kapal lagi makanye beli brg2 dapo je.
Dah kawen ni kalo kuar tak sahla tak sopeng grocery.haha.
Dah acara makan dirumah tu wajib kan..
Like malam ni balek dari keja td Bee said nak dinner masakan sy.
Masak jela simple2 ikan sweet sour & sayur campur.
Bee sokaaa jea.:)
Plus makan dirumah menjimatkan..

Oh yea Bee beli 3 DVD lord of the ring,Harry porter yg byk siri & ntah apa lagi 1 tuh.
mmg alamatnye Bee tade nanti keja sy layan DVD jela pengobat rindu.
Wehoooo~!

pinkylicious make us suwitttttt like chocolate.hehehe.


Dan sekian ceritera hari weken kami yg biasa-biasa saje tp bermakna buat kami.
Hari-hari still hanimun mode bagi kami sementara berdua lebih baik ni.
Karang dah ade baby limited dah mase berdua-duaan camneh :)
Sementara Bee still ade didaratan ni bolela nak travel sana sini.
3 Bulan Bee cuti mmg like heaven dimanje Sang Suami.
Rase sgt worth it menanti merindu kepulangan dia berbulan-bulan.
Alhamdulillah..moga ke akhir hayat mcmni hendaknye..

Oke doke,i like to move it..move it... :D [ikot style madagascar]
Harus mengejotkan 'Rummate" musyuk manje sy dah tertido kat Sofa tuuu.
Alahai sayang..
Kunun nak tgk bola,sekali bola pulak tgk dia.ahaha.
Jeng..jeng..jeng..misi mengaco suami.

Gudnite & Smile =)


14 comments:

ungu violet said...

wahh..ni betul2 angau nih!

cinta pas kawin lagi best eh?

Yat Ekhram said...

farah,

ahahaha ya betul angau tahap dewa dewi :D nak buat kelab bini2 angau la pasneh,mau join kaa?

Frankly speaking,cinta lepas kawen agi besh giler tau,yela 24hrs kite spend time sesama,no cover ayu.Kite jadik diri kite sendiri & menerima each other apa adanye :)

Kawenla pattt..

busyuksayang said...

yat, kebetulan masa saya ke wedding di k.klawang, saya juga melalui kawasan hutan2 lipur termasuklah jeram toi...tapi tak singgah pun coz dah lewat ptg...rasa rugi sgt kan...

Yat Ekhram said...

busyuk,

bukan takat jera, toi tp ulu bendol pon kami singgah.cume jeram toi agi santekkkk la :)

lenkali kena g agi nak mandi manda,buat bbq segala..i lioke nature rase tenang.

Tulip said...

sweetnyaa pakai baju sama kaler.....memang romantik!

Yat Ekhram said...

tulip,

ahahhaha..suwit like gola-gola.
yeahh sedondon lagi sehati berdansa gitew kan :D

kamu silelah berpakaian sedondon ngan suami yea :)

elly_yang_comel said...

uit..nak kawen nak kawen...

petang ni aku dah balik kampung daaa...yeeeeeeeee

LiTtLe m3 said...

wah.. dah baik ke tangan tu asyik nak masak sakan :P masih tinggal di bukit jalil, he moved in to my house until our house in Kinrara ready in 2010 nanti baru buat house warming :P

Yat Ekhram said...

baiti,

ahahaha ye sgt gigih,pagi ni sy masak kueteow goreng oke utk incik suami tu,siap tapau bg kengkawan opis makan.mana leh serik,cooking is my passion bebeh ;)

oho,beli umah kat kinrara ye.tak jauh dah tu from putrajaya..
ok nanti ajak sy ye hosewarming!

Yat Ekhram said...

za,

alalalalalalalala peranten gedix neh!

tak lari nya laki & malam pertama cemerlang lagi terbilang ko tu :P
Jangan lupe petua yg aku bagi ko tuu..ahaks.

Selamat beramal,selamat berkawen & selamat menjadi wifey solehah :)

p/s: Jgn selalu mandi tgh malam tak elok utk kesehatan :D

Noor Afiqah said...

ok ok..slamat membuat tag ye..
fyi,kite skola kat semban 4years..
best kan ulu bendul & jeram toi..
mandi manda..lalalala..

~Siti Nur Hawa M_S~ said...

ehhh..ader petua tuk para peranten bawu ker???
kalo cam tu eden nak ugak la....
hahaaaa
nak tawen gak nesss:-p

Yat Ekhram said...

siti.

hahahahahaha nak gak petua %%#**(@~!% ke?? kang akak share sini ade pulak yg kata akak citer porno.haha.

Tadelah,petua jadi isteri & hal2 kawen jea.Nak petua yg gitu2 google & beli buku la melambak2 :)

Yat Ekhram said...

fiqah,

tula rugi tul tak bawak baju kalo tak harus dah berendam sakan :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails