yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, November 3, 2008

Kongsi rasa bahagia ini

Sewaktu entry ni ditaip,sy tgh gegolek kat L shape Cavenzi Fav Bee while waiting for "Inai malam peranten' Kat astro Prima.
[ My bee tak balek agi,so bolela update2 blog]
I lioke that series eventho now jalan ceriteranya dah tak besh.
Kesah kecurangan suami.Huh,i hate bout this.

Dahla sehari 2 ni semalaya gempak gile pasal citer Abby & Norman Hakim.
poor Abby tgh berpantang Hubby pulak buat hal.[ bole imagine kalo sy kat tmpt dia]
Hancur berkecai hati bile suami yg disayangi sepenuh hati buat hal mcm tu.
Btw,i pray for them,semoga semuanya baik-baik saja demi anak2 kecik dorg.
Mintak simpang,Nauzubillahimin zalik mende2 camni terjadi kat saya..
Ok close cite neh.
Tak Sokaaaaaaaa la :( :(

Kite bukak citer happpie-happie oke :) :)

Btw,sy baru chit chat with my besh fwenz tadi.
Sy terima 2 khabar gumbira dr dorg :)
Incik Nik suda mendapat cinta sejatinya,bakal diijabkabulkan dengan Cik Mek Kelate pojaan hati December ini.
I'm happy for him,really happie :)
sbb i know ape yg telah dilalui,suka duka putus tunang segala b4 neh.
Inilah sahabat tmpt dia share pahit manis,duka lara segala.
Alhamdulillah sudah sampai jodohnya mendirikan masjid bersame ratu hatinya.
Finally,berkat kesabaran hari bahagia yg dinanti bakal tiba.

Congratulation Nik..Selamat menempuh alam baru.
Semoga dipermudahkan segalanya.
Selamat datang ke alam perkahwinan,moga jadi suami yg mithali yea :)
I doakan u cecepat jadik daddy nanti..
Dah kawen nanti jgn lupekan frendship kite yea!!!


Me & Nik on My Convocation Day @ UPM July 2006.. Mase ni tak kenal Bee lagi,so Nik la kwn yg besh bagi munge matahari tu.. :)

[ Bee..nak claim bunge Convo boleyyyy???]


Second happie news..
I just got an SMS from Liza @ Prety Zinta,my fwenz kat Kluang that she just gave birth Baby Boy.[ liza ni sgt chumel,ala2 Prety zinta sbb ade 2 lesung pipit,dulu org igt sy ngan dia adik beradik pasal lesung pipit,haha]
Alhamdulillah,bertambah lagi umat Nabi Muhammad S.a.W.
Macam tak caya je kwn sy yg gile2 manje,kwn g tiusyen sesama,skola same2 dah jadi mama.
How time flies kan?
I call her to congratulate her & hubby,her voice look so happy even maseh lom cihat.
Maunye tak happie kan,dah ade "Muhammad Nazran" penyeri hidup.
Sempat agi citer pengalaman bersalin yg sungguh hazab tu.
Dia tumpah darah,seminggu kena tahan kat ward.
Duhh seksanya.
Seriau gile sy dengo,tp nak tanak y kena face jugak nanti.
Tape,demi "buah cinta' pengikat kaseh i willing to. :)

To Liza & Nazrul..
Happy Parenting,semoga menjadi mama & Ayah yg mithali to "Muhammad Nazran".
Congratulation for the arrival the bundles of joy.
Semoga kehadiran si chumel itu menyemarakkan lagi rase chenta korang berdua.
Meh bagila berkat2 Mama & Ayah tu kat Yat Ekhram yea :)
To Nazran,antie yat tak sabo nak balek Kluang nak geget2 pipi Nazran.
Tau tak mama Nazran tula kwn bergonjeng Auntie yat dolu2?? hihi.



Preity Zinta & His Shah Rukh Khan.nguehehehehe.
Pasneh nak tempek muke baby Nazran pulak :D


Hati saye berbunga bahagia bile kwn2 saye happie.
[ aku pulak yg sengih eksiated lelebih dpt happy news.apa kesss??]
Sbb sy inilah tempat mengadu keluh kesah Cik Esah dorg tu dulu ,kesah cinta tak kesampaian tangis duka sume.
Akhirnya bahagia itu dtg jua.
Alhamdulillah,berkat kesabaran pasti Allah turunkan pelangi selepas ujan ribut petir.
Dia maha mengetahui & penyayang.
Kegagalan tak semestinya akan gagal selamanya.
In the end,dia temukan bahagia utk kite hambanya.
Cume kena sabar atas tiap ujian dari-NYa.

Dan setinggi tahniah utk geng SKKM sy Puan Syiken kerana telah selamat diijabkabulkan dengan incik hasben nya last 2 weeks.
Sowi Kin,tak dpt dtg Akad Nikah ko,tape resepsi nanti harus aku dtg with My bee yea :D
Samat Berhanimun bebeh :)
[ Besh gile kan kawen?? hahaha..Rahi mak buyung yg ajor..wakakakakkaka]

Dah ade gaya dah Kin ko dukung Daniel Anak Intan Shafinaz tuu..
Patla buat baby,motong aku.hahaha.

Tak lupa juge Congrats from Yat Ekhram to this sweet just married couple;

Jai & Beloved Wifey :D


Congrats Jai & beloved Wifey..
Welkam to Married Club :D
Sempurna sudah sebahagian dari Ad-Din.
Semoga korang bahagia hingga ke alam syurgawi dihiasi zuriat pengikat kaseh.
So sowi cant make it to ur big day,My Mak & abah dtgla pulak that day.
Nanti yea bile2 kite jupe i pass wedding prezzie u all :)
* Cepat ckit wat baby chomel..hihi*


Now,sy tggu berita bahagia 3 sahabat baik sy pulak Emmi , Eyta & Emi.[ 3 E la pulak]
Coz i know i'm the 1st person akan tau bile si chantek manis 3 org tu nak mengakhiri zaman bujang cemerlang gemilang terbilang dorg.
Jeng..jeng..jeng..kite tgk sape yg kenaaaaaaaaaaa :D
Semoga bertemu chenta sejati yg membahagiakan u all bertiga.


With my besties 3 E,Emmi,Eyta & Emi :D
oho..tambah sorg agi E kesayanganku..
Ekhram :) :) [ nak jugaaaaaaakk]


I always pray for u guys.
Love u all..mwaaaaaaaaahs.
xoxo
:) :)


7 comments:

ungu violet said...

benci norman hakim!!!

Yat Ekhram said...

sy pon jadik tak minat ngan NH.
padahal dolu sy sgt shuke dia ngan Abby.sweet kapel.

shian kan anak2 dorg,masih kecik2.
sob*sob*

LyNa said...

yat..shikin tu rsnye classmate aku ms form 3 kt STK..dh khwin ek die?ngan org mn ek?

Yat Ekhram said...

yups tu la shikin johar..dah nikah dahh tp blom kenduri,katanye raya cino nanti.

tak pasti hasben dia org mana..
ko bile agi na??

LyNa said...

huhuhuhu..xtau la yat..emm bf pn xde :( cedey2..insyaalllah klu dh smpi msnye nant surely aku jemput ko memeriahkn majlis aku :)confirm gempak klu ko ader sama :D

klu g putrajaya , leh ar aku singgah umah ko mkn soto ayam :)

Yat Ekhram said...

lyna..

ye ke ko tade bf?? ko milih sgt kottt..jgn milih sgt asal baik & boley jaga ko udahla :D

Boley.roger aku taw kalo dtg putrajaya..tido umah aku jek.ni ujung bln hasben aku naik kapal dah 3 bulan,makenye aku sorg2 :(

LyNa said...

bkn memilih sgt tp org yg xnk kt aku kot ;)

ala ciannye..lama tu 3 bulan, klu aku mcm xsanggup je kena tgl lama2..2hari pn aku dh rs lama..hehehe xpe2 time abg ko cuti syok la kn..lama gile tu..

nanti ko bg no phone ko la ek.msg kt frenster aku ke..mntau aku g jln2 kt kl boleh gk drop by kt PJ :)..

Yat, take care..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails