yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, November 4, 2008

Hobi ku Hobi mu Jua

Hahaha,sure korang gelak tgk tajuk entry kali neh?
kan?? Kan??
Apela yat meroyan malam-malam buta ni kan?
haha,tadela meroyan just tetibaan idea ni kuar kat pale otak sy while sy tgh kebusanan tggu Incik Car maniac itu balek dr workshop.
Duh,keta buat hal la pulak,cian Bee bertapa sehari suntuk kat bengkel semata-mata Bini No 2 yg berwarna kelabu metalic tu.

Ok doke,cite ttg 'maniac' or keobsesan..Both of us ade minat memasing yg same & sgt tak same.
Antara minat yg same Yat Ekhram is reading :)
Kalo nak tau,sy pantang menyinggah mana-mana kedai jual magazine musti nak beli.
Dari zaman skola lagi obses ngan magazine,kalo zaman remaja dulu ofkos la majalah REMAJA berkoyan-koyan sy kumpul.Since Form 1 till Uni time kumpul magazine tu.
1 Bilik penuh magazine tuu.
Pastu sume magazine hiburan la like Media la,URTV la,Mangga la,Pelam la,Ciku la..ahaks ade magazine tu erk?
Tingat agi mase kat UPM dulu bwh katil penuh magazine & tula pasal bilek sy jadi zone lepak utk kengkawan baca magazine.
Kan Yan? Kan Aida? Kan Linda? kan?? kan??
Ntah tatau nape sy ske sgt membaca,kusyuk & tawaduk tul time membaca tu.
Plg suke tgk gambo2 artis kawen la,siap berangan nak buat my wedding.haha,Saiko gile :D
Tula pasal kot sy ni alert gosip2 artis ni till now.
haha.

Then mase nak kawen aritu berkoyan la majalah pesona Pengantin sy kumpul gak.
Tiap2 bulan musti beli nak tgk decor wedding,fesyen mekap peranten segala la.
Cari ilham mau jadi vogue the vass punye.haha.Tak menahan oke.
Pastu dah abes wedding,abes dah majalah tu jadi reta persendirian kazen & kengkawan yg nak kawen.[ pd yg makan burger rase sedapnya tu..pulangkan la koleksi aku tu woooi,ahaks]

Then after jadik wifey nie,I lioke reads Mingguan Wanita,Harmoni,In Trend,Rapi,Wanita, & kadang2 beli gak PA & MA walo tade agi sign nak jadi mama.
I lioke to read,info2 penting tu as preparation.
Kengkadang tgk baby2 chumel tu cam eksaited jea.haha.
Ruangan Fesyen2 yg stylo ngan make-up tu plg sokaaaaa :D
[walo sy tak ske makeup sakan & and my bee pon tak ske sy bermekap]
Common la kan,pompuan ske cantek-cantek :D

Ok tu sy punye hobi membaca,ni citer hobi hubby pulak.
Dia pon tak menahan jugak taw,pantang wifey dia ni g MPH ke kedai magazine yg dekat RASA Alamanda tu,musti nak tgk majalah keta.
Dahla majalah keta mahal gile kan,tu yg motor trader la,Car maniac la ntah hapa-hapa tu.
Dia musti kata; Huney..Bee nak jugak magazine keta..[ sambil wat muke kecian]
So bile sy beli magazine dia pon belilah.
Fair n Square gitu!!

Kami & obsesi membaca jambatan ilmu.
Dah macam Mini library dah umah kami.Seriyes tak tipooo :D



Pehtu bile balek umah,2-2 terbongkang atas Sofa cavenzi tu kan,leka kusyuk lagi tawaduk membaca la kan..
Sy baca sekejap je,yg kelako tu Bee pon tahan berjam-jam layan Majalah keta tu belek tiap inci keta tu.
Siap busyla kan tunjuk..Huney..i nak buat keta mcm ni..lawa tak??
Ya Rabbi,obses gile kan? Sy layankan jela.
Kalo dah namanya lelaki tu,keta dah mcm nyawa dah kan?
Ni My Bee tak balek2 agi gara-gara repair keta la ni.
Ntah apelagi ntah dia bikin kat si Power of Dream dia tu ntah.
Tapela,biar gile keta..jgn gile awex sudalah kan :D
Kegilaan terhadap keta ni mmg jadi hobi No 1 Hubby dah.
Tak bole nak kata apa kalo itu mmg minat dia.
Berkalikali la jugak dia ajak sy p tgk Drag kat Sepang Circuit & Autoshow kat Bukit Jalil.
Sgt busan,tp as wifey yg supportive..layaaaaaaaankan je demi hubby.

Pehtu obsesi kedua ialah Internet surfing addicted.
Si wifey ni cam beselah kan ske blogging,frenster,picture editing ala-ala photojournalist & evertyhing mention need my lovely Lappy Toshiba ni.
Ofkos with Ladybird somel ni la kan.
Walo kengkadang maxis broadband ni kejap ade kejap tade signal dia,bolela dr tade.
Malam2 laju jea speed dia cam streamyx.
Bile dah ngadap dunia tanpa sempadan ni boley lupa dunia la.
Inilah pengobat kerinduan Kat Bee time dia sailing.
Tq Sayang..i really appreciate this bufday pressie from u.. Sgt impak maksmima kegunaanya :D

Sobut pasal lappy & internet neh,Hubby pon antu jugak.
apalagi kalo bukan surf U-tube pasal lumba keta & surf pasal modified keta dia la.
Lagi-lagi keta kan?
Kalo dah dia yg pegang lappy,jgn harap la sy nak berblogging.
Kdg2 kengkawan sy buzz kat YM pon taleh nak reply.
Tu pasal,sowila geng kalo aku tak reply ym u all tu means laki gwe yg tgh online :D
Penah sekali tu dr pg ke ptg dia ngadap mende tu.
Benti kejap je tu pon pasal nak solat & mandi & ofkos makan je.
Sabo jela :D
Ngalahkan haku.

See my Bee dah tak ingat donia dah layan internet.Tgk keta tak abes2.
Makanan pon wifey dah siap sediakan tu.hmm..


Another hobby yg incik hubby sy bole join same is Photography!!
haha..yg ni ni mmg i lioke sejak azali.
Kecik2 dah fotogenic wa cakap lu,posing tak hengat.
Hubby lagila since baby tu ntah berapa ribu gambo2 dia.
Somelll gile.[ terbayang camtula muke our Rayyan nanti :D]
Sygnya sy pnye gambo mase kecik habes musnah dek banjir bosa kat Johor aritu.
Tu yg mase nak pilih photog mase wedding aritu poning pale pasal nak hasil gambo yg marbles.
Dan dan terjupe Abg Rahmat punye fotopages,teros hired dia.
dan hasilnya mmg sgt marbles santek tertarik smpi buat org lain rase nak kawen jugak bak kata Abg rahmat tuu.haha.
Sampai arini suke belek-belek gambo kawen sendiri.haha.saiko angau :D

Now,sementara tak mampu agi nak tangkap NIKON DSLR neh bergambo gedix la ngan our olympus 8.0 megapixels tu dulu.
Bak kata my fwenz yg expert in photog,tak kesahla ape camera ko pakai,kalo pakai D300 sekalipon ko tade skill nak amik gambo..hancur gak gambo tu.
Tapi kalo mmg skill amek gambo ade,kamera cap ayam pon dah marbles dah.hihi.
Yg pntg skills ye & bantuan Adobe photoshop,photoscape and segala software boley memarveleskan gambo ala-ala Saiful Nang amek tu :D
[ Tapi ttp bercita-cita mau memiliki DSLR juga sbg hobbi,kot2 bole wat duit juga.hihi]
I Thank you Bee sbb selalu sporting bergambo gedix ngan Huney.
Mwaaaaahs.
Rase cam nak join je camp PhotoMama yg Saiful Nang organize tuuu!
boley tak bee??

lalallalalalala together-gether sambil shooting.haha.

Oke doke,harus menamatkan edisi merapu sy disini kerana Incik Hubby manje mucuk sy suda pulang dari workshop.
Harus menyambut kepulanganye dengan senyuman & pelukan manje.
Sampai jupe lagi.
Gudnite & have a suwit dream :)

21 comments:

puterikurekure said...

:)
comel!

elly_yang_comel said...

hooo nak hug jugakkkkk...ahaks..

Yat Ekhram said...

puteri,

tenkiu :)
somellll yg chubby :D

Yat Ekhram said...

za,

Sabo bulan depan kan eko bukan takat kena polok2 tp kena manja tahap max tuan puteri oke :)

wehh mana kad aku da??
kata nak tips baeeek punye!

pass kad dolu :P

elly_yang_comel said...

Yat...bagi la alamat ko...alamat opis la senang skit..

email kat aku..allyza8082@gmail.com

Yat Ekhram said...

ok za,

kang aku emel adreess gwe.
bile tarikhnya??
aku lupa la pulak.
bulan ni kan?

siap da all the prep?
nanti aku buat entry khas utk bakal peranten ye.do & don'ts.
tggu..

sukeHaTi said...

jap...baca blog u ni sebok crite pasal lappy toshiba u tu..but anyway, u both ni share laptop ke?ee tak kelasss nye...hehhe..

Yat Ekhram said...

suke hati,

suke hati akulah nak share lapppy ke share katil ke..laki aku..napa ko sebok2?? Dah kawen means everything have to share.musti ko ni blom kawen kan?? tu pasal jeles tak dpt share2.haha.

dah p main jauh2.
Jgn sebok baca blog org pastu tinggalkan najis mughalazah kat sini.

saiko gile,buweeekkk.

hubby said...

:)

~Siti Nur Hawa M_S~ said...

huh..hampeh nye comment daa si " si sukehati " tuh..
sakit ati gak gue baca comment ala kutuk gitu..:-<
Up to owang tu la kan nk ape2 kan..blog die,hubby die..nape yang amik hal???hmm..musti kat luo suke dah ni jage tepi kain owang kan2 kak yat??

~~Miss Nur~~

Mrs. Amie said...

hi,

thanks for droping...

babe, cinta pengapit u nie 2 bulan jer dh rancang nak kawin ke? sweet nyaaaa...!

Yat Ekhram said...

hawa,

tau takpe..spesies manusia LOSER yg dengki mmg ske drop comments2 cenggini.Byk dah komen2 camni akak ignore jek.Sbb akak tau motif dia tak lain tak bukan JELES tgk KEBAHAGIAAN org lain walo akak tak penah amik tau hal dia.

Tula hawa..org kalo hati busuk so maka banyakla titik2 hitam kat hati dia tu yg taleh tgk org senang tu..

Pelik kan,dia tak sokaa kak yat tp bz lah menyemak baca blog kak yat.so apakah kenapakah org itu?

* sah saiko*

Yat Ekhram said...

amie,

haha..u pon tq for dropping :)

yups tula kententuan jodoh yg maha ESA,2 bulan je kenal teros hubby propose ajak kawen & finally happily married till now :)

Alhamdulillah..
Thanks 4 ur kinds words amie.

LyNa said...

Yat..
1st time nie aku nk myibuk kt blog ko ni..:) actually, time2 free aku mmg suke bc blog ko ni..happenning gilezz..
nway, sabo jela ngan p'dengki2 kt luar sana tu..confirm die jeles tahap gaban kt ko ni ..:) bo layan je..hehehe

Yat Ekhram said...

lyna,

ko lina kazen haku kan?
haha..takot salah org pulak :P

hoho taching sehh ko puji aku lebey2,ala ko kan tau kazen mu ini sgt suke menulis sejak skola kan? BM A1 tu dulu.haha.

Hmm pendengki2 tu lantak p la depa.
Dorg "tak dapat" tu pasal meroyan tgk aku & ekhram happy.yeah aku sedia maklum.

Tape biarkan meka ngan kedengkian..kita enjoice..Skrg ni apa2 Allah bayo cash je kan na?
so biar allah je balas.

LyNa said...

jap2..aku Lyna ex-upm..ermm yg same2 ngan ko time g bakti siswa anjuran jauhara tu la..bestfren roomate ko..Ina..bdk kluang gk..xpe, klu ko lupe, ko leh tgk frenster aku ader gbr aku..(lyna_1002@yahoo.com)

Yat Ekhram said...

oho lyna kahang barat :P

yela mana aku boley lupa eko :)
hm ko pon ade blog yea?? so aku link kan ko yea.

Btw ko ape kabo??
bile mau naik pelamin?
Ina pon aku lama tak jupe dia.
Senyap je sehhh.

Btw tq eyh menyinggah blog aku.

LyNa said...

Tq2 sbb still ingt aku..
Blog ader tp aku xpnh tulis pape pn..hahahahaha

aku sihat je..blum naik pelamin lg..nant klu dh smpi msnye aku jemput ko yek..:)

Ina kn kt putrajaya gk..dokat je ngan umah ko tu..bz kot..tu yg snyp je..tgk gbr2 ko ngan kwn2 ko rsnye ramai je mcm kwn2 aku ms stk la..hmm..keciknye dunia nie kn..

Yat Ekhram said...

lyna,

tula ina cyberjaya tak silap aku kan?penah jupe sekali mase aku nak kawen ritu ngan mamat encem wooo..muke arab2 gitu.tu pakwe dia ke?

Tula aku ni dah cam reporter org kata,nama je dah kawen,kawan2 tak penah ku lupa oke..mmg selalu keep in touch kat fwenster,ym,blog bla2..Tula ramai je aku jupe yg dulu kat skola tak close now close la pulak :D

Na..bile2 free mehla dtg ghumah..bukan takat soto..ape ko nak makan aku masak jea :)

LyNa said...

ina keje kt cyberjaya tp dia ddk kt putrajaya...klu xsilap aku dkt je ngan umah ko..pi la calling2 die still gune no lama..

kt putrajaya xde keje kosong ke?hahahaha..dh penatla keje kt audit firm..huhuuhu penat sgt+pening kpala gk...nasib baik xjd gile..hehehe

Yat Ekhram said...

LYNA,

ohh ina dok dekat2 aku eyh?? waaaaaa ni bole ajak p ronggeng neh :P
Tula minah tu sumbunk ahh,bz kot ngan pakwe dia.

Aalamak kat tmpt aku tade vacant la exec,so far clerk je ade.Hmm napa ahh org kata keja audit tensi?
koje HR cam aku agi tensi wooo..tak kena bambu ngan bosh kena bambu ngan staff..adoyaii.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails