yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, December 3, 2009

Mode tetibe windu kat kengkawan UPM !

Asek citer pasai Qies je kan belog mama neh?
dahtu,poll mama kata kowang suke tgk anak dara ku yg bam bam jek.
hah,sape tak vote tu,sile vote pasai ape korg suke skodeng belog ai ni yek.
Kat sidebar kanan tuu,kat ilang nuffnang tu [ sambil tu clickla iklan bg wit yaye kat Qies =P].


Tetibe mama adelah rindu zaman gile gile remaja jula juli bintang bulan mase kat UPM dulu.
Yeah, zaman campus life yg penuh warna warni itu.
*sigh*


Mase zaman mama study amek course Bach.Business Admin major in HR.
Hmm mama masuk UPM 2002 & graduate Nov 2005.
But Convo with Flying Color on July 2006 [ mase tuh mama dah keja 4 mths dah co mama keja skrg ni].
Huh,pioneer sungguh kan kat company neh =P
Setia sungguh,tapi tula kan kengkadang rase tak dihargai pon :(
Sob sob sob.
[ cukup tak bole citer panjang kang nanti takot ade owang sentap tah hapahapa.lol]
sape num ucu tu rase kenyang & rase cedap kan Qies..


Oke back to kengkawan UPM fwenz..
Ape kabau la seme kengkawan cozmate mama & rummate mama time kat Kolej 14 dolu tu?
I mish Faculty Economy & Management..
I mish College 14,bilik 108 & bilik 123 [ syantek kan no].
I miss cafe Kolej 14 sbb ade ayam masak merah sedap gile & air teh ais die.
Addict gile lah kat teh ais tuu,kan Antie Yan kan?
[ aku tau ko peminat no 1 blog aku, hari hari skodeng nak tgk ape menarek aku update kan? wakakkaka].
Oh yea yan dah ade 2 org anak dara dah now!


with malisa,her cutie 1st doter.
najwa takde gambau die plak..


Mase kat bilik 123,mama share berempat ngan Antie Ena Mdan [ kerana die mama kenal papa Qies], Antie Eina Account & Antie Rose[ skrg cekgu rose].
Pastu mama berhijrah pulak ke bilik 108 & share lagi ngan 3 gadis happening [ Antie Ha,Antie Liza & Antie Aida dan final Sem tu share bilik pulak ngan Antie Linda jebat.
Semenya dah kawen,kecuali Antie Aida,Rose,Liza & Ena Account [ ke korang ah kawen?].
lama gileeeeeee beb lost contact.
:(

Mama slalu gak roger roger Antie linda,die baru dapat baby boi yg bam bam cam Qies 2-3 mggu lepas.
So dah sepasang dah anak die,yg sulung gegurl.
Antie linda dulu ex opismate mama jugak,beselah bawak geng keja sini.
geng yg bole buat keja jek hokeh,mama tak rekmen yg cap hayam.Harap maklum.
tapi antie linda resign mase preggykan anak sulung die coz mabok teruk sangat.
Now die fulltime mama tu Puteri & Putera.[ yaa mmg tu nama anak die].
Bile kite nak gathering mommy.com ni linda pokok kelapak???
[hahaha aku tingat tu nikname ko dulu].




happy family linda and her dotie puteri.
Si putera nanti ai mintak die mms & ai tempek sini k u olls!


Then,dolu close gile gaban ngan Antie Eina Mdan.
same course,sebilik & kemana mana cam kembo naik satria biru die.haha.
Dengan diela share susah senang,penin nak exam,ptptipu tak masok bla bla bla..
Pastu mama la saksi chenta die ngan hasben die tuuu..so lomentik kafel i tell u!
Sebab mama jadik pengapit wedding die la mama kenal Papa Qies.
hasben antie eina beshfwen ngan Papa Qies :)
So we olss sama sama jadik pengapit time wedding derang & akhirnye kami pon kawen.
dah ade Qies pon..alhamdulillah..
cam pilem pulak kan!
tapi now antie eina cam MIA pulak.
huwaaa eina..aku kol ko byk kali tapi tak dapat :(
Plssssss kontek haku if u read this laling!
Ko emel aku no phone ko yg baru plssss..
Aku plan nak bawak Qies jupe ko neh,since sbb ko & hasben la we all jadik "camni" [ kawen & ade baby].
:)
my partner in crime,Ena yg slalooo macam kembo.
badan pon naik mencanak canak pasai 2-2 kuat makan sbb tensi stadi time ni.hahaha.


dalam bilik kuliah fac econ..adoyai igt agi slalu nakm tido dlm bilik akon ni..haha.
lucu siot bile igt..pastu naik satria biru ena punye jenjalan sana sini,paso malam sri serdang & makan kat padang.
duh windu gile!


Then pas grad ini tawen ngan abg mdan kesayangan die,


yat & ekhram buat seprais party utk peranten baru time ni..
mase tu papa & mama still angau berlovey dovey..wakakaka.



Pastu Aida tahu takpe pon mama rindu die sangat.
Die suke sangat cakap "tau takpe" tu yg dapat nikname cam tu.ahahah.
She's my lovely sista mase dok bilik 108,blok L3,College 14 [ ingat agi tuuu].
Orgnye soft & friendly,tak penah marah.
Cekgu math yg sgt rajen blaja,scorer dean list je manjang.
tak macam kak yat die ni banyak tido,hahahaha.Ngaku tuu.
tapi takpa,grad jugakk kan..dah koje pon :)
Aida laling..ape kabo agaknye.Plssssss kontek kak yat juge,kot nak hulur walimah ngan mr Doctor org johor yg encem ituuu..[ haha,akak kantoikan =P].


momen nak p terawih sama2 ngan rummate ku yg gileee gaban.
seme happening abes mase ni.

Linda pokok kelapak & aida tahu takpe.
tak menahan tu maseng2 ade "bf" atas katil
Mama Qies ngan slyvester..muahaha.


camtu gak ngan Kak Ha & kak Liza.
lama gileeeeeee lost contact.
Kak ha ai tau die dah tawen & ade baby boi tapi kak liza tu MIA teros.
maseng2 bz kan,lagipon derang tu cekgu cekgi..
Plsssssss contact me jugak kalo baca belog ini.


Antie Eina Account mama penah jupe die mamam ngan sorg mamat encem kat foodcourt belakang opis mase mama nak tawen aritu,then pastu lost kontek juge.
laling..eko dah tawen ke ngan abg encemmm tuuu?

Antie Rose pulak dah beezee jadik cekgu Bio & Math kat kota tinggi kampung die.
Eko dah tawen ke Rose?? tak dapat pon walimahnye?

Pastu geng kamceng mama jugak,Antie Mizza yg syantek jelita itew.
Kengkadang bile mama trn kuantan time anta papa sign on kat kemaman ade gak jupe die lepaking kat kopitiam ke apa.
Pastu bile mama preggy teros lost contact ngan die.
Mizza laling..kontek aku oke!


my partner in crime 2,Si syantek manis ni ntah bile nak tawen..ke dah bau bau nasik minyak antie mizza oiyy?
yela ramai gile peminat!
mane kad wangi daaa...


Antie Mar juge..dimanakah dikau Cekgu Marlina??
aikkk..lagi sorg kawan ai cekgu.
Dah ade sepasang baby jugak.
kebizian tahap max la tu..
Sile roger roger,kata nak dtg jupe haku!


my partner in crime 3,mar..
mommy of 2 gurl & boi yg syomel.
wehhh mar bile ni kite nak gath?


Then, kengkawan UPM yang laen like Zura [ dah ade baby girl sorg],Aisyah Sabah[ dah ade baby boi sorg] & yang maseh slalu jupe Antie Dylla [ baru dapat baby boi,umo sebaya Qies] dan antie Dylla jugak kawan UPM mama yg mama ajak join company ni..hehehe tlg kawan2 :)
lagipon die pon mmg setia,tak reti reti nak quit carik keja laen.haha.
So hari hari we olss jupe,citer pasai anak jo lah :)
banyak agi gegambo time wedding zura kat blog lama ai.cek kat sane eyh!

Selain tu,antie nawal pulak dok 1 blok nagn we olss so slalu gak jupe.
Antie Nawal..bile daaa eko mau tgk anak dara haku yg bam bam?
Slalu bile papa Qies sailing,antie nawal la ajak jenjalan naek bibah die..
Nanti Qies pon nak naek bibah antie nawal juga :)


Then yang slalu gak keep in taching like Ankel Mus,now Cekgu Mus [ adoyaiiiii ramainye kawan ai cekguuu,baru pasan].
cekgu Mus la yg slalu ajo mama camana nak guna DSLR, ejas ape-cer & ISO bagai tuuu bagi mantopp gegambo yg mama tangkap.
tenkui cekgu Mus, sbb eko la aku pandai guna manual mode tau! kalo tak manjang gune auto jekkk..huawawawwawwa.
Ankel mus lagi sorg hot bachelor...bile dah mau tawen??
Jgn tggu lama lama,nanti lama lama...
Qies nak kawan la oiyyy!




3 dah jadik mommy.Sorang lagi ( nawal) stil hot bachelor :)
Bilela nak makan nasik minyak antie nawal ni =P

To mama dylla & mama aisyah..jom jom kite gathkan anak kite!


kenangan berebot naek bus upm nak g & balek kelas.adoiiiiiii sendat cam sardin cap ayam!
pastu jumaat ptg pas kelas jek naek bus komuter alik kg.ahahah.


awin,mama Qies & Eina.
Si awin ni pon,bile nak banje mkn nasik myk???


ai kat depan fac.
zaman kurus keding pasai tadak duhet..ahahaha.
Final sem ni..



Final sem lagi,tetibe pakai baju karer biru sama sama.

Seme ni dah jadik wifey owang dahh.
Me & Dylla dah jadik mama.


with our fav lecturer yg syantek,Pn saidatul


hai si gadis berbaju meghah!
Ecah,nawal & Dilot.

dan kenangan terindah tak bole blahhhh:

***


***


***

katil kesayangan mama Qies!
Siap hade gambo fahrin tuu..wakaka.
time ni tak kenal papa Qies lagi,so harusla tadak gambo die!


comforter tu now kesayangan Qies,mucuk mucuk ade bau mama die,lena je die titon :)
pastu bear bear tu sme mama letak kat bilik Qies pulak nanti.

Adoyai rinduuuuuuuuuuunye zaman universiti!
dah keja nak blaja,mase blaja malas nak blaja =P

Weh kengkawan ku,sile roger roger ai jom kite buat mommy.com gathering ni.
bagi meriah dengan kerenah anak anak kite yg syomel cam mommynye!
harussss gempak ni.

Emel lah ai: puteri_qiestina@yahoo.com or add je ai kat Muke Buku eyh!

:)

5 comments:

ZuRaNaI said...

sronoknye..hii
sy tgh mnikmati zaman itu kak yat..hii~

Mr.Clive said...

oooo...upm ek....huhu

Kaseh NazLieza said...

ha'ah la kak yat...mmg winduu kt zmn study dlu kan...kak yat hebat sume nombor blik igt lg..klu lieza idok ler...hehehehe...

mamaelly said...

yat..nak lari tajuk sikit leh tak..
heheh blog ko berat tak ek? maksud aku susah nak bukak ke...nape ada org komen blog aku berat ek..alarrr..tak best la cam nie

cik zatil said...

kena ambik gambo depan fakulti neh.. upm besh!!! upm sonok!!!

jom jom semua masuk upm..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails