yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, September 27, 2010

3 bulan 7 hari, terus sabar menanti pasti.




hari nie masuk 3 bulan 7 days qies tak bertemu manje manje dgn papanya.
hm satu tempoh yang agak panjang kan?
ape bole buat, beginila tuntutan kerjaya papa qiestina.
sentiasa memerlukan pengorbanan yg bukan calang-calang.
tak bole balek suka suki, kecuali special case macam time bufday qies aritu.itupon papa tak dapat jupe qies.tskk.

* ini bukan entri mengeluh tau, just bercerita*
mama faham keja papa camana, dun worry :)


semalam, after 12 days tak berbunyi ringtone ' yang terindah' tu, ia berlagu riang :)
hati mama dah berbunga-bunga dah, ingatkan papa cakap dah bole sign off arini bla.bla..bla *segalanya yang indah* tapi nampaknye ke laut jugak :(

papa kata pengganti diye belom ade, makanya belom bole balek polok-polok qies.tskk.
syedihnye bile papa cakap camtu, tak pepasal kuar- airmata -niagara fall.haha.tipu jek.takdela nanes sgt, just rase down je malam tadi.
teros tdo awal sbb malas nak layan blues.huks.


bukan ape, mama kesiankan qies.
bile nampak je muke qies, dengan tak sihatnya.dengan asek berpapa-papa je teros rase alahai cianya qies tak dapat jupe papa lagi :(
tapi papa pon demam jugak rupenya, asek terindu-rindu qies yang dah makin laju berjalan skrg ni. hanya belog nila pengobat windu papa pada si syomel diye.tengok macam-macam keletah ninina.tengok anak dah pandai itu ini, hati papa pon teruja & meronta-ronta nak balek tu!


tapi apakandaya, tuhan ade rancangan yang lebih baik utk kami.
everything happen for a reason, aite?
*ewah ayat pujuk hati*


apepun, papa qies ade MMS gambo-gambo diye beraya kat atas kapal dengan kengkawan seperjuangan..

demi mencarik rezeki dan memikul amanah, harus menabahkan hati beraya tanpa yang tersayang :)
biar jauh di sudut hati sesangat merindui family tercinta.




mamam-mamam di pagi raye :)
ade macam-macam jugak rupenya.tupat rendang seme.

* sile tengok kot-kot hubby/ bf ade dalam pix ni*




solat aidilfitri dan bertakbir beramai-ramai ngan shipmate.
sure time ni rase syahdu gile kan? tskk. yela beraya jauh dari kg halaman.tanpa family disisi.
salute lah!

alahaii cianya poppa takde baju melayu.sempoi habes ngan tshirt.




dan weken yang lalu, sabtu & ahad mama and qies sgt beezee attend open house sini sana.
even tanpa papa, kami tetap menggembirakan hati dgn bertemu teman-teman.
bawak qies jalan- jalan biar dia happy :)
tapi mama g yang dedekat je coz qies baru nak baek demam.tapi ini budak ticik sgt lasakk even tak brp sihat! mananya tau dok dendiam. asek berjalan je keja diyee.ukur umah.grr.pastu tgn laju je nak munggah itu ini.

haip haip!

* mama jadik resakse gorgom dah bile diye asek nak kemas kuih raye*
tapi qies sgt eksaited sbb baru dapat kaki! tak mainla crawling lagi..





qies & mama yang merah kat umah antie suzie precint 11 :)
fenat tau asek kena kejar qies jeeee. mama tak bole mamam ngan aman dah skrg ni.huks.
seb baek ade ibu rinie nak tlg jagakan qies.






nie pulak kat umah antie ainun kat salak tinggi semalam..
suke kemain qies main kat swing ni..buai buaiiii!

* nanti kite ade umah landed, kite buat park camni eh =P*




okay,lunch break dah habes.nanti mama tempek more marvellous pix anakanda kita yg syomel eh poppa :) gile gaban banyak gambo qies mama captured.ni blom dapat D90 lagi ni :P
*hint hint*

just stay tuned.wee tak sabar nak alik umah nak call 3G ngan papa.qies pandai kan berpapa-papa time papa call pagi tadi.heee papa teros rase tak sabar-sabar nak jupe qies.
rase nak fly je.huhu.

* papa jgn meroyan arr sbb windu qies :Pp*


takpela, kita sama-sama berdoa semoga papa dapat alik secepat mungkin insya allah.
coz mama dah apply cuti for papa's homecoming.
nak jalan-jalan ukur mesia 3 of us lagi ;)


we wait & always pray for u papa yayang..
love & miss u so much ! :))


9 comments:

:: noremy anak rahmat :: said...

alo.alo...
abg ekhram tu deman windu kt qies ke mama qies?hihihihihihihih
pa pe pun,kita doakan caiptain akan pulangkan abg ekhram dgn KADAR SEGERA...
jgn cedeh-cedeh yer!


p/s:jelesnye akk akan cuti "papa homecoming"....huhuhuhuhuh

Mama Qiestina said...

emy,

ofkossla rindu kat mama jugakk :P
bini tu yang oii.ahaks.

tq lah doakan abg ekhram alik segera ehh.qies ni dah terindu2 sgt kat papa diyee.

jgn jeless.blom balek lagila.tapi bile dah alik harusla coti bersama! ")

emas_juita said...

sabar ye yatt...kat hostel kemaman tu ade ramai seaman tgh standby nk naik kapal (mungkin salah seorangnye pengganti papa Qies....termasuklah somi saye.uhuk uhuk uhuk. kite bertukar mood la tak lame agi.gitula wifey seaman ni kan.

Mama Qiestina said...

emas juita,

itulaa tgh sabar lah ni..kita kat sini menanti, yg kat kapal tu lagi sian tak nampak muke anak berbulan-bulan kan.lagi syedih.so tamau pressure papa qies.kalo ade rezeki alik cpt, adelah :)

littlehumblelynn said...

sabar2..tumpang excited jugak..kesian kat qies tuh..

.cik yaya. said...

sbr ye kak..sy pulak nk nanes..huhuh..sy mmg loyal reader ahkak la..hehehe keep in touch!

dieha said...

alolo..comeynya mama and anak..insyaallah doa dan tawakal sll...xlama dah..akn balik..

Kaseh NazLieza said...

qies n akk kan kuat..harus btabah selalu..senyum2...=))

yatie.sb said...

kak, stlh tgok punye tgok,
macam sy knl jek..lelaki yg duduk sblh kiri ni.
kwn swktu skola dlu.huhu.
disini rupenye dia.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails