yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, September 29, 2010

family always comes first.






HEHE.

title macam ape je kan :)

yeah ape saja melibatkan family, jadik keutamaan saya sekarang nie.
maybe sejak jadi mama..instinct tu jadik lebey motherly. lebih concern atas apa saja yang berkaitan family.rasenya tak penah berkira langsung atas tiap sen yang dicurahkan sbb pada saya duit kita bole carik.tuhan dah limpahkan rezeki untuk kita kongsi bersama.asal saja kita mau berusaha kan?

tapi keluarga tercinta yang kita miliki...?
owh tidak bole dijual beli.terlalu priceless.
kerana mereka segala-galanya dalam hidup ini.
tanpa mereka siapalah kita kan!



:))





okay mari kite lihat percubaan pertama mama qiestina 'menembak' guna lens panjang :))




ninina jangan syedih tau, poppa takde mak ngah kan ade! :)




one thousand million adorable smiles :)





terlalu ramai insan yang menyayangi ninina, syukur :))





1..2...3..sayang semuanya!




hold me tight baby...






pagi-pagi amik angin kat umah embah parit raja batu pahat di pagi syawal ke 2 :)






she really have fun to explore her new worlds...
* abes dipetik buah jambu embah*




hohoho.tantek tak moments mama qiestina captured seme ni?
baru try-try guna lens panjang papa ayiel punye, tapi guna our humble D60 lah :)

obsesi terbaru mama qiestina since kelahiran qiestina, menembak aksi-aksi keletah macam-macam qies.rasenya tiap hari shutter ni bekerja demi tamau terlepas momen terindah si buah hati intan payung sorang ni.
inilah terapi mama qiestina :)



yups, she grows so FAST!
kadang jeles bile babysitter bitau 'eyh yat qies dah pandai jalan, qies dah pandai bla..bla..bla..
* jeles sbb tak jadik org 1st yg nampak precious momen tu*

lebey-lebey lagi utk supermama- bekerja- macam saya, mase bersama anak sgt limited.
seb baek qies jenis bangun awal jadik sempatlah mama bermain dengan qies before g work.
bukan senang kan membesarkan anak skrg nie, lebey-lebey lagi mama struggle membesarkanya sendirian.it's really tough job.
tiap hari , mama sedaya upaya meluangkan mase utk melihat perkembanganya.
to kiss & hugs..to show my infinity love for her..
*rasenya tak penah puas nak kiss pipi bam bam musyuk tu*


hari-hari Qies belajar sesuatu yang baru.dan hari ini semakin laju berlari :))
mama so proud of u my gorjes baby...



ramai yang bertanya, bile papa qiestina nak alik?
speechless nak jawap :(
mama sendiri tatau exact datenya.sbb papa qies pon dah 2 hari takde phone line.
just wait and see jela. keja derang mmg macam ni, unpredictable.
apepun mama doakan semoga papa selamat pulang ke pangkuan kami :)


mana tau kan sok sok tau tau je papa 'assalamualaikum' depan pintu umah..
beshnya kalo jadik realiti..
hope miracle do happen :)



* jangan papa buat keja gile kidnaped qies kat skola sudey yee pa, kang mama gabra gile qies ilang,hiks*


apepun dalam mood membilang hari menanti kepulangan papa, mood kejap tah-hapa-hapa ni..ade rase sangat yayyy sebab esok atok nenek kluang ngan maklang and mak cu nak trn putrajaya. derang nak datang beraya umah qies + kak farra.then ade wedding my kazen ari sabtu ni kat kelana jaya, PJ.so maybe the whole family gathering at my home or makngah's home.untung umah dedekat neh. senang atok nenek nak jengok cucu sana sini :))



mama qiestina memang on leave on this friday, nak spend time pepuas ngan derang seme.
nak masak besh besh..
tu yang berharap papa bole alik secepat mungkin so that bole join the family gathering.
yela raya aritu mana papa qies ade..
papa ayiel from paka ganu pon trn sekali ngan ayiel nanti :)

*besh besh, sure happening! *


yeayyyyyyyy..
bolelah ninina main kejar-kejar ngan ayiel lagi nanti.
2-2 tengah sangat sangat lasak baru dapat kaki tuuu...






oloh-olohhhhhhhhh sukenya kejar meow kazen 2 org neh!






beshnya nanti qies dapat jenjalan naik car pak uteh papa ayiel agi :))
vroooooommmmmm.....





eeeeeee tak shabo nak polok-polok atok esok! :)





yeayyyyy!

harus bergumbira sebab atok & nenek nak datang umah qies :))
so ari jumaat qies tapayah g skola.yeay yeay!



papa yayang..
mama dah survei our wishlist tu kat
SINI
mmg terbaeklah!

papa cepat alik eyh, nanti kita g 'menembak' lagi.
besh nie kita captured momen qies dah pandai lari-lari kat park :)



15 comments:

Mama Akim said...

yer yatt..family mmg sangat berhargakan! tanpa mereka sapalah kite..yatt sangat bertuah sebab qies dekat dihati dan dimata.. tak seperti sayer..

Twiggy said...

i agree.. bila orang kat nursery cerita telatah Alisha, i feel like.. alaaa... i wasn't there...

littlehumblelynn said...

yatt

best2..dgr ramai2 nak dtg umah awak tuh..sure x sunyi daa...best tgk wishlist tuh!!(harus dapatkan tuh...)

dieha said...

yat..tomeynya pic-pic yg yat capture..comeynya qies...betul yat..family is num one..bia ada husband..dah bertukar kan... yg 1st jd num 2..hehe..apapun..silaturrahim jgn terputus..

linda said...

salam..one of ur silent reader : )
gap pyjamas tu qies pakai size brp ye? nampak mcm lebih kurgje saiz anak kite, muke pun mcm seirasje..heheh

Mama Qiestina said...

salam linda :)

tq being my SR yeh..
oh pyjamas GAP tu saiz 12-18 mths.
mmg ngam-ngam cantik je kat badan qies yg beratnya 9kg :)

sy tgh gile kumpul pyjamas syomel tu skrg.ehehe.btw anak kita seiras? ade fb tak? add lah puteri_qiestina@yahoo.com

Mama Farra dan Faris said...

hahhahhaha...


muka mak ngah enterpreme...


shy-shy catnyer...

Maslina Rosdiana said...

Salam Yat,

Waaa...nak ke KJ ke wiken ni...meh arr singgah umah..dekat je dah tu...rasanya Yat tau dah umah kami kat mana...klu rajin mailah singgah beraya sekali...

Yup...hidup jd wife seaferer's ni banyak dugaannya..lagi2 kita yg bekerja ni...apapun kena kuat in and out..

HaninFarshid said...

nice pics babe :)

Mama Qiestina said...

mak ngah,

lenkaliiiiii arrr poppa dah belikan dslr yg 'tu' kita menembak agii arrr!

terbaek wokkkk!
hanya org yg glamer jeeeee bole masuk belog pemes amos ninina tau =P

Mama Qiestina said...

twiggy,

betui tapi apa kandaya kan kita kan careerwomen, so kena balancekan time keja + bersama anak :)

Mama Qiestina said...

mama akim,

jgn cakap camtu..ko takpe laki hari2 dekat dpn mata,bole polok2 pengganti akim.aku pulak qies la pengganti papa dia.tskk.

Mama Qiestina said...

mas,

insya allah sempat harus terjag g umah mas :) nak gak jupekan qies ngan rizq..

betui mas, kalo tak kuat.camanalah kita nak besokan anak kite alone kan :)

Mama Qiestina said...

kak lin,

yeaaaaaaaaaaaahhaa besh gile family dah smpi niii..riuhh..tapi kalo papa qies ade lagu super besh!

Mama Qiestina said...

dieha,

ma kaceh yang...

yups apepun family is no 1 kan :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails