yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, September 21, 2010

yayang baru tumbuh gigi dah pandai baca buku :)










nie baru betul kena ngan tagline mami poko ' tido lena bangun penuh senyuman! :)'

:))

anak manje mama & papa nie bile bangun titon je musti happy sangat.kena pulak diye dah mule tumbuh gigi skrg ni.baru sebatang kat bawah + dah nampak sebatang lagi kat atas.wee finally kuat gak gigi susu yayang yang malu-maluw kucen nak kuar tu.hiks.


hati sapelah tak cair bile tengok senyuman diye walopon bau masham susu baru bangun titon =P





hihi happynya anak poppa dapat tido yang lena :)

harus tido berbuai, kalo tak sekejap je dah terjaga.buai pon buaila yayang,janji tdo eh.




bile qies sunyum camni kena pulak rambut baru kena potong pendek mmg sejibik sejibon papa diye kan?

kuikuikui.






turn to 1 year old qies num susu nie pulak :)
ya rabbi kuat gile num susu, 5oz nak 2 jam sekali.
sekotak 650gm bole tahan 4 hari je.huhuhu.

tapi qies dah kurang mamam la lately neh.asek nak num susu jee.
tapi kat skola ibu kata nak mamam pulak, nak mamam berkawan agaknye.
adoyaiii yayang...




for papa yang sangat dirindui lihatlaah another milestone our yayang...


auw chakkk gigi bawah sebatang :)

* org kata lambat tumbuh gigi, cepat berjalan.hmm mmg ade kebenaranya kot*
qies dah laju berjalan 14-16 langkah mengejar mama skrg ni.hihihihi.

kejanya skrg asek nak memanjat tangga ajee.grrr..
nanti momma tempek gambo qies buat aksi stunt tu eh papa :)



btw mommies any tips for baby tumbuh gigi?
coz qies nampak cranky, meleleh air liur je ni.sian diye musti tak selesa.seb baek la tak demam.


qies oh qies!
kenakalanya sungguh kadangkala menguji kesabaran mama * jadi resaksa ijau* tapi bile melihat senyuman manisnya teros cair rase hati cam eskrem.eheheh.
pesonanya tersendiri.ewah ewah.
yayang oh yayang :))


** ujan-ujan ni kalo dapat titon polok yayang mama ni musti besh.huks.

7 comments:

Mama Farra dan Faris said...

ala bucuk..ala comey..ala masyam...


mak angah a.k.a ex-bibique

Me_Lina said...

qis potong rambut ek... patut la nmpk lain...

Yat: Selamat Hari Raya... Maaf Zahir Batin ek..

puterikurekure said...

yat, takde lain just sedia kain lap air liur je la. memang gigi nak tumbuh, air liur meleleh non-stop. macam khalish, dia suka nyonyot kain. huhu.

ummi nia said...

cute jer qies senyum..ninia pn dh nmpk gigi taring dia..2 btg sekaligus kuar..2 3 ari nie asyik panas bdn jer..mkn pn kurang..kalo kerepek dia mamamlah..

NURUL said...

mmg mcm tu yat air liur melelh time nak tumbuh gigi. raina dah tumbuh gigi seawal 6 bln. masa tu air liur dia mmg meleleh jer yat. skrg nie raina dah ada 6 btg gigi. mmg kami jadi mangsa gigi dia jer.

petua nak gigi cpt tumbuh doc kata dulu sbnrnyer dr pemakanan kita masa mengandung yat. tak sure la kebenarannyer.

tp tak pe qies lmbt tumbuh gigi tp perkembangan dia membesar sgt bagus kan? menakjubkan tgk anak2 kita membesar kan yat.

cuma nurul nak pesan yat beli grape water bg qies minum. itu untuk selesakan gusi dia gak semasa nak tumbuh gigi

Suliana said...

lamabt tumbuh gigi, lambat rosak tu. hehe.. aqil plak dah coklat2 gigi dia..

Kaseh NazLieza said...

jap jer tu kak leleh air liur..t dh tumbuh dh xleleh dh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails