yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, September 15, 2010

raya kali ini teruja kerana adanya qiestina.

salam syawal ke 6 semua :)


mama qiestina maseh bersiaran dari teratak ayah & bonda kluang johor.
dah masuk hari ke 8 ai bercuti cuti malaysia kat sini.theee..
bukan senang nak cuti lelama camni kalo bukan kerana raya!

weeeyai sangat SUPER heaven berada di tempat kelahiran sendiri, patotlaa seme org berebut nak beraya kat kampung memasing kan.definitely TERBAEK =))
luckily this year balek beraya kat kluang tempat tumpah darahku tempat jatuh bermain lagikan dikenang =P

*di sebalek rase syedih papa qies takde dcc, ade kegumbiraan ALLAH kurniakan buat mama & qies .takyah rush-rushing beraya side papa qies.huhuhuhu.*
tapi weken ni insya allah qies ngan mama beraya umah side papa pulak yeh :)
baru fair n square gitue.ehehe.

line berokben adalah sgt super lembabs kat sini, byk kali terbantut niat utk share gambo syantek.haih maxis oh maxiss.sabar jelaa.tapi inya allah pasni nak pasangkan streamyx kat umah atok qies ni macam umah embah kat bp, siap adewifi.baru bole online sampai fengsan.agagagagagagaa.

mama still bercuti lagi, sgt besh dapat spend time ngan family sendiri with darling qiestina kat kluang ni.hari-hari full je aktiviti beraya. mmg tersangat busynya sampai mama qiestina terkehel -tulang lutut terlari ckit.tapi berkat kena urut oleh tukang urut terhandal *yg urut mama time pantang aritu* kat kg ni semakin okay lah lutut yg sakit ni. tapi perghh sakit gile time nak betulkan balek sendi lutut yg terlari ni.kalah sakit contraction u olss.tskk. tapi demi nak baek, tahankan je kena urut.kalo tak nak solat pon seksa ya rabbi.maybe tukang urut tu kata mama asek rush kejar-kejar qies yg lasak ya rabbi.dah kalo g beraya tu siaplaa tgn diye laju je nak capai balang kuih ngan tumpahkan air.grrr..budak tgh nak membesar nak explore benda baru kan :)

mujurlah even ketiadaan papa qies ni,banyak 'bibiks' membantu disaat kesibukan beraya ni.
qies pulak type tatau takot org, ngan sesapa aje dia nak so agak memudahkan mama nak buat keja and tlg buat pape yang patot kat umah nenek qies ni.
sayang manyak manyak kat anak mama yg makin bijak & cerdik :))


actually, takde banyak mase nak mengomel panjang kat belog ni, tetamu tak putus berkunjung dari pagi tadi kat umah atoknenek qies ni. keja mama qiestina asek buat air-cuci gelas-topup kuih-salam-layan tetamu *gusip citer datok sosilawati kena bunuh*.grrr..hot betul raye kali ni.
seronok sangat dapat bertemu sanak saudara bila time raya camni even tiap tetamu yg dtg bertanyakan mana papa qiestina? haih.seb baek dah siapkan skrip jawapan terbaek.kuikuikui.

gambo raye punyela banyak mama snap becoz kehulur kehilir dslr mama bawak dlm diaper bag qies.ekeke.semenya demi utk momen masa depan dan juge utk tatapan papa yang tersayang :)
demi papa & semua feminat maghilah tengok update gegambo terbaek dari ladang utk tatapan papa qies yang tgh anchor kat KSB ni, terimalah wajah-wajah kesayangan papa yang dirindui di hari lebaran ini...




hye poppa sayang..sure rindu sesangat kat wajah-wajah bam bam ni kan?

* senyuman semanis coki-coki di syawal ke 5*
qies sambung beraya umah jiran-jiran nenek, dapatlah 5 buah umah.
pheww asek kutip duhet raya je keja diye.ehehe.

~ bonda maya, i'm wearing baju kurung yg kamu hadiahkan~





anak dara papa macam pwincess mama mekapkan :)
qies taleh pakai kasut vogue diye sbb kemarok berjalan,licin asek jatuh je.so mama pakaikan stoking je.




tengok anak papa yang macam dah 'besar' sgt beraya...





ya rabbi habes diamiknye kuih rayeee.pastu bukan mamam pon.cume nak terabur n main je.
grrrr.mama jadik resaksa gorgom dah ni...





suke ikot nenek g beraya. gaya macam yek yek je geget maruku tuu tak padan cume bergigi 1.
aalaaaaaa anak poppa yang syomel :)


syawal ke 4, qies jalan jalan beraya umah jiran kiri kanan nenek.
ala-ala baraan gitu.dapatlah 4 rumah..
seronok pulak g beraya ramai ramai :)






tergelak-gelak kat umah nenek niah...
sukelaa tu bole crawling sini sana.






pandai mamam kerepek pisang.gaya macam gigi byk gigi je padahal baru 1.ahhaa..





bile mama kata no jgn usik kuih + air diye mulaaa muncung camni.hahaha.
* qies dah pandai gerraaam skrg ni*

~ tq soooooooo much to mama needa sebab hadiahkan baju jeans ni,tomeilah~
qies likey! :)






terkekeh-kekeh ketawa bile mama nak bawak diye jenjalan beraya :)

* nanti papa alik kita ukur mesia lagi yeee..yay cant waittt!*




ehehehe gaya yek yek je amik duhet yaye eh yayang :)

*qies dah pandai salam cium tgn tau, good gal kan? huhu*





sepasang kasut syomels mama belikan utk qies.
pakai kejap je qies dah rimas.nantilah bile dah bole jalan laju qies pakai yee :)




kaki syomelss suke berjalan.siap bersilang lagi.
rase nak geget je stoking eh kaki bam bam tu kan pa :Pp



okay dokay.masa utk packing bag coz esok pepagi nak kena alik putrajaya.tsskk.kejapnye dah nak abes coti.huwaaa. ari jumaat mama dah kena work.tapi hoyeah lagi cepat mase lagi i liokee becoz another 1-2 weeks mama + qies nak polok-polok papa :)
dah tak lama lagi dah nak jupe wajah yang dirindui qies tu.* ele qies kunun :Pp*



we happily waiting for incik ekhram homecoming!
^_____^
barula erti raya sebenar once cinta hati kami pulang ke sisi.theee..




momen yang sgt priceless.mama taleh tahan gelak tgk aksi qies ni..
macam tgh fikir papa alik nanti nak ukur mesia lagi..nak jalan mana eyh? lalalalaaa...



sayang diye manyak-manyak..
muach muachhss :)


papa nak kiss n polok polok camni jugakkk ke?
cepatlaaaaaaa alekkk! hehehehehe.
sure after tengok momen nie seme papa makin tak sabar-sabar nak alik ketemu si syomel papa yang dah dekat 3 months tak jupe kan?

:)










6 comments:

dieha said...

ish..ish...anak yatekhram ni...comey sggh..geram untie diha tgk..untie diha dah beli present utk qies..nnt untie pos ye..xsempat nk pos syg..

N'Kay said...

amboi..sakan qies kutip duit raya tun nih..

N'Kay said...

amboi..sakan qies kutip duit raya tun nih..

Suliana said...

cantik nye baju qies.. cute sgt gambar dlm stroller tuh.. hehe

littlehumblelynn said...

yatt

harus lah dok pangkah kalendar jer kan..terasa excited jugak!!welcome back to putrajaya..comel nya dak qies nih..nak gigit sikit leh.......

Mama Qiestina said...

kak lin,

hahahhaha harusssss :D
saspen gile ni nak tgk reaksi papa bertemu anak manje kesayangan dia tuu..

hihi malas gile nak keja arini..tingat kat qies jee ni.sian dia after 2 weeks coti kena skola lagi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails