yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, September 30, 2010

since dah berbaby ni, raya bertambah meriah!




weeeeeeee since ade qiestina nie rasenya buat apa-apa je seme besh.
apalagi yang melibatkan mamahood life :)


sebab bile dah ade qies, automatik dapat ramai kengkawan yg dah berbaby. tak kira kat belog, kat FB, kengkawan skola/uni/opis etc. pastu bole tuka citer mama-mama.masing-masing sonok citer pasal anak, anak inilah, anak itulah!

pendek kata sbb anak lah hidup jadik lebih beerti & ceria :)
itula orang kata ade anak ni selain membawa rezeki berganda ia penyeri hidup yang tiada tara!

kan?

syawal kali ini lebih beerti sebab, ramai kawan-kawan qiestina datang beraya ke rumah..
yela ofkosla kenal mama/papa-nya dulu.
sonok sebab dapat tgk keletah macam-macam budak-budak tgh nak membesar ni.even super lasak tatau-dok-diam-abis-seme-dipunggah.
tapi cube kalo derang takde, phewww sunyi hidup beb! tak caya cubela berpisah barang sehari dua dgn anak.
qies kena pos 3 hari kat kluang aritu pon mama separuh sewel rindu :P
gile bayang asek nampak diye kat memana, kat cot, kat toilet, kat dapo.adoyaii.
HAHAHA.

dalam hati ada taman.hiks.



okay okay ape melalut panjang sgt neh.nie nak share citer kengkawan mama datang beraya dgn baby derang yg syomel :)


nie mase geng kapal papa qiestina datang umah we olss beraya, last 2 weeks.
uncle ipin ngan antie sue bawak aina pertama kali utk jupe qies..

aina ni sama ngan qies, 2009 babies.
tapi aina lahir june 2009, tu yang tegap je berjalan.moke diye potosetet abes papa diye :)
syomell banget!





ala aina tgk kamera, qiestina pulak masham baru mangun titon :)




hot mama with aina & qiestina :)
aih anak kite ni NA-NA kan?
kuikuikui.


* tingat agi mabok sesama dolu kan sue,masing2 hubby jauh.tskk*






melayan 2 org budak lasakk...habes seme dipunggahnya!




and the making of BFF...



qiestina: aina, awak shuke kopok takkkk? kite shuke tauu...num solivite pon cedap :P
kuih raya ni seme mama kite buat tauu.trylah!
aina: tamau lah kopok, kite alleregik la fish-fish ni.huhuhu

* ehheheh yek yek gaya kepochi kan*




nie pulak last week, pertama kali baby rayyan datang merisik our qiestina..
wahhhhh merisik..tak bole blah statement.adoyaii.
bajet macam dah beso sgtla anak dara ko yat :P agaggagaa.



mama qiestina dah lama kenal nik papa rayyan.
since blom kenal papa qiestina lagi.tapi dah dekat 2 tawon we olss tak jupe sbb sama-sama busy baru kawen pastu preggy/wife preggy mabok tak hengat seme.ni baru nak datingkan anak we olss ari raya kali ni.dua-dua pulak tengah melasak giles.hah amik :)




taraaaaaaaaaahhh!




inilah family in laws qies :P
wakakakaa.jejaka di luar sana jgn jeless...qies dah kena cop.huks.

muehehehehe.
* dulu penah plan kalo dpt bby boi nak boh nama rayyan,ni kalo dpt menantu pon okelah.ahaks*







besan-besan pulak bergambau.kuikuikui.
haih yayan tamau dok diam! kuwus mama diye kejar diye..ehehe.

rayyan pon 2009 babies, tapi lahir sebulan lepas qies :))
haih ramai kwn skola qies ni...





jemput-jemput mamam :)
kuih buatan sendiri seme tu, tak main tunjuk2 arrr :P



sementara mak pak tgh sedap mamam, anak anak pulak buat ape tu?


.






.






ya rabbbiiiiiii pandainye anak momma ajar rayyan blogging yee :P
bersungguh2 je nampak kan?

ehehehe.berguna jugak lappy papa qies belikan tu.kuikuikui.
kalo tak selalunye qies nak lappy momma jugak!




dan petang itu, demi sahabat lama mama qiestina 'mengasapkan' dapo ngan menu kegemaran ini,


.




.



mee goweng basah spesel dimasak penuh kaseh syg!

* ye poppa sila terliur, nak mamam jugak cepatla alik ye bee...*




raya kali ni syok sbb tiap weken je penuh umah qiestina dari pagi kemalam dgn kawan-kawan datang nak gomol qies. tau senarnya u all nak jupe qies je kan, kalo takat nak jupe mamanya nan-ado lah kan :P * heleh baik ngaku*
qies pulak sporting je tak meragam time layan feminat2 seme.hakshaks.
yola dapat duhet raya manyak, mananya diye tak sonok.


tima kasihla semua sebab kasi duhet raya kat qies :)


and thank u soooooooooo much kepada semua yang invite qies datang open house derang weken ni like antie fatim, antie yan & antie anies.insya-allah kalo sempat qies pegi eyh.coz busy sangat weken ni ngan memacam agenda family gathering.



tapi qies paling nantikan 'agenda' yang satu nie....




papa yayang homecoming!

huwaaa, september was end tapi bile poppa nak alik neh..
dah 3 bulan 10 hari tak jupe.tskk :((






11 comments:

dieha said...

qies cute...mama cweet..

nursarah said...

1st time singgah cni. =)

comel sangat la ur daughter..n mee tu nampak sedap..

nampaknya 3-4 tahun lagi kowt baru ada pengalaman raya jadi emak. doakan eh.

Mama Qiestina said...

diha,

diha pon comel, saida super comelsssss :))

tq yayang antie..

Mama Qiestina said...

sarah,

ma kaceh antieee :)
kembang montot qies asek kena puji.hiks.dia dah lasak la sarah..nampak kuwus ckit.

ok kang kawen ajak qies yehh..bole jadik plower gal antie :)

ajjah said...

qistina yg comel.. :) and mee yang sedap..

yatie.sb said...

salam :)
dlu jd silent reader je..
skng da jd follower.
qies mmh comey.

& mee grng tu tol2 meyelerakan la kak..hehe

littlehumblelynn said...

paling suker gambar qies pakai baju kurung sexy tuh........nak gigit sket!!!!!!!!!

Farah Zamri said...

hehe sabar eh qies..
nanti papa baliklah tu..
tibe2 je papa "assalamualaikum" depan pintu rumah..
sure qies jerit2 lompat2..
eh qies mane bleh lompat lagi..

nak mee satu!!
hehehe..

Mama Qiestina said...

farah,

hahhahhah beshnya kalo real menjadik papa sepraiskan gitu..tapi ntahla kami pon terntay2 ni bile papa nak alik..windu gilosss!

nak mee meh dtg umah qies!:)

Mama Qiestina said...

antie lin,


ceci kannnn baju tuu.hahhaha.
pesen akonn :P

Mama Qiestina said...

yatie & ajjah,

ma kacehhh lalingsss :D

nak mee mailah dtg raya umah qies :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails