yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, September 19, 2010

beraya ukur jalan dgn family papa pulak.

phew tak abes lagi beezee betul agenda beraya!

mama & qies baru je sampai our mini home putrajaya tengahari tadi.
semalam mama + qies & maklang akin alik PD with pakcu boi.we olss teros alik umah papa.sesampai je umah papa, nenek dah siap-siap melaram dgn baju raya and teros we olss zass g melaka.niat asalnye nak beraya umah mak ngah qies kat paya rumput je tapi sebab dah konvoi 3 keta beramai-ramai we olss g beraya 5 buah umah semalam.dah sana sini sedara kan :)

pergh semalam qies berjalan dari putrajaya-PD-melaka- muar!
punyela ukur selatan,seb baek tak alik umah atok kluang teros.kuikuikui.
berasap the power of dream poppa =P

our mr dedicated supir, pak cu boi punyela kefenatan.tiap kali je sampai umah mana-mana musti boom ngan qies.cuaca pulak panas ya rabbi.melengas habes qies pakai gaun vogue diye.sampai je umah ke 2 mama mandikan n tukakan baju tshirt poney ngan tight.selesa and senang nak bergerak.barulah qies tak cranky.masuk umah ke 5 kat parit jawa muar, mama mandikan lagi then tuka pyjamas ungu teros sbb dah maghrib.ehehe. barula betul kalo ade sumur diladang bole qies menumpang mandi =P * bawak bby beraya ni penuh handbag ngan baju spare, susu + pampes sajork.hukss*



okay dokay, macam biasa coz the picture worth thousand words..
let them speak!

:))





papa..qies beraya kutip wit yaye lagi ngan family papa pulak! :)
baru fair n square kan poppa.
biar tanpa papa disisi tetap syok beraya..
cume qies tak shuke la org asek cakap kecian kat qies sbb papa jauh.tskk.papa kan work kan papa..
mencikla bile org tye soklan cepumas ' mana papa' dgn nada menyakitkan hati tu.spoil mood qies nak bergumbira raya tau.tssk.




papa bukan suka suki nak tinggalkan qies dengan mama kan :)
kalo papa ade semalam sure papa sukee sgt sbb ade umah makcik tu hidangkan asam pedas melaka peberet papa tauu..makcik tu siap kata tu lauk peberet papa.ehehe.







apepun qies enjoice raya sini sana ngan mama + family :)
manyak duhet raya qies tau papa..bole beli car turbo mainan tauu..=P

tapi mama kata nak shimpan wit yaye qies kat ASD.
ngeee..





maklang lah PA .a.k.a bibiks yang banyak tlg mama handle qies :)
tapi bile qies cranky, qies cume nak ngan amma sorg aje.grrrr...





ahahhaha muka si manje tak-bole-blah ngan mak lang :)
*eeeeee kunyah kang!*






nie qies kat umah mak ngah melaka ngan nenek :)

nenek lepas rindu betui kat qies.yela cucu sorga katakan..
nenek rindu papa nampak moke qies ilang windu..






huwaaaa nenek tak kasi panjat tangga umah mak ngah!







alolololololooooooo cucu kecayangan nenek :)

manjenyaaaa diye..!






qies jugak buah hati kesayangan pak ngah!
pak ngah suke manjekan qies mcm anak sendiri...
diyela pengganti papa..





hamboihhhhhh pak ngah berdirikan qies atas meja yeee..
ewah ewahh anak kite pa...suar stobero tight tak menahan =P





rambut terpacak kena kipas kuat.asek cranky kepanasan si puteri lilin kite ni pa..




dan inilah ahli marhaban dari rumah ke rumah semalam =:)
havoc habes! semua umah ade makan-makan besh tau papa..
rugi papa tak join.agagagaga =P




family papa qies yang happening :)
ade tu pestime jupe tapi syiok je borak cam ah kenal lama.mesra alam sungguh.
tu yang mama bole get along join family papa beraya even papa takde..
kalo kekwat je, sowi moning glorylah nak join.hukshuks.



dan after crankiness tak hengat si syomel kite tumbang juge akhirnya...




titon gaya kuak bebas ninina =P

mengamuk sakan nak tdo berbuai tapi lama-lama dlm car tu teros tertido.payah betullah baby tido berbuai ni.tadi kat umah nenek PD pon ngamuk sakan nak tdo berbuai tapi tak bwk.sudahnye masuk dlm car, 2 minit je dah titon smapilaa kat umah putrajaya.haih.sabar ajelaa.qies dah makin besar n cerdik nie banyak kerenah betul bile nak titon.grrr..
* papa alik nanti, take over tidokan qies eyh.kuikuikuikui*



hmm musti ade yang kata, bole je eyh mama qiestina ikot family in law beraya even takde hubby disisi?
hmm for me, family hubby pon family kita juga.so kena give and take lah.lebih-lebih di lebaran yang mulia niela mase utk bersilaturrahim, bermaaf-maafan.
yang penting kena pandai2 bawak diri kan u olss :)
* peace no war gitu*


oraits, till then laporan raya utk minggu nie.
wait for more update + ribu ribu lemon more beautiful moments raya on next entry :)
* selagi tak abes syawal,citer raye jelah.hohoho*


lalings semua, selamat kembali bekerja esok!
and have a sweet dream.

muacchs.



futnote: hope weken kali ni yg last berdua ngan qies, weken mggu depan hopefully papa dah alik ke pangkal jalan..we miss u so terribly.qies asek sebut papa je dari semalam.she miss her beloved papa..tskk.mama miss u too bee :)











5 comments:

dieha said...

betul yat..family mertua ttp family kiter juga..fair n square kan??hehe..apapun diha solute yat..leh masuk dgn sesaper pun...

Mama Qiestina said...

dieha,

ehehehe jgnlah cakap camtu.maluw ai tau. =P

ngan family lah tempat kite mengadu apa2 bile hubby jauh camni kan :)

ape yg penting?
KERJASAMA.
haha.

puterikurekure said...

burppp! kenyang ngan gambar2 ninina yang noti2 comel tu. hehe.

oh yat. samala ngan my hero tu haa...lagi bertambah besar, lagi banyak akalnya. skarang ni plak nak melekat ngan papanya saja. haihh...mama pon buat tak heran ok. haha.

ninina jangan noti2 macam khalish tau. e a good girl ok!

Suliana said...

makin nak balik, makin berdebarkan nak jumpa?? hehe.. ala, kalau pandai bawa diri, boleh je jln ngan sape2 kan.. klu aku ni, masalah aku takde pembantu nak pegangkan aqil / drive kan aku. memang sorang2 je la kalau nak ke sana ke mari. untung la ko ada adik ko, boleh tolong2 kan.. :-)

littlehumblelynn said...

alah comelnya dia titun.....gigit sikit !!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails