yatekhram jr pwetty pwincess

Saturday, September 25, 2010

pelukan kasih syg pengobat demam-nya :)

salam semua :)

selamat berhujung minggu bersama sayangs di rumah.hmm arinie sure banyak gile gaban open house kat sana sini kan.mama qies pon tak terkecuali, banyak amat dapat invitation open house.tapi rasenya tak dapat nak pegi semenya sebab darling qiestina baru nak baek demam.tak elok kan nak bawak diye jenjalan saat macam ni.

btw, kawan opis mama antie suzie ade jemput dtg umah diye kat precint 11 ptg ni.hmm ibu rinie ajak g saing, so maybe pegi umah antie suzie je coz dekat ngan our home.yg jauh-jauh tu tak dapat nak attend.hope lalings semua jgn serik jemput kami ye lenkali.ehehe.hope faham qies tak brp sihat plus mr driver a.k.a papa qiestina pon still tak alik lagi neh.so agak susah nak kemana-mana.



btw, syukur alhamdulillah demam qies semakin kebah :)
syukur sesangat.malam tadi qies dah tak meragam lagi macam 2 malam sebelumnya yang nanes je sepanjang malam.mama bole qada' titon la malam tadi.qies cume bgn menyusu sekali n terjaga sebab batuk je.pastu dah sapu2 vicks diye sambung tido semula.

pagi ini, qies bangun pukul 8 pagi tau, diye henyak *pijakpijak* badan mama soh bgn sekali.haha.
mama baru nak sambung tdo,tak dapek lah sbb nak kena layan diye bermain..

she look so happy this morning, with her new toys yang mama lina and ankel shah hadiahkan malam tadi :) her bufday pressie.qies mmg suke sangatlah bear lembut macam ni, kalo lagi beso lagi bagus * hint kat poppa*.ahaks.








auwwwww chaks! :)

selamat pagi shemuaaaaa.syomel kan bear bantal musyuk qies?
ma aceh mama lina + ankel shah!



bangun pagi je teros terkam bear syomel :)





qies likey so much this bear.pasni jadik belacan laa rupenya.
kesana sini qies heret tauu..



hmm dikala qies tak sihat,demam-demam selalu aje insan-insan kesayangan qies ade disisi.
mama terharu, sbb ramai sgt org yg concernkan our lovely pwincess ni.pantang dengar qies tak sehat teros zass mama papa angkat diye datang visit and offer pertolongan kat mama & qies.haih. maybe seme rase kecian sbb papa qies jauh, so lebeh concern our situation.*.tskk.

tatau nak cakap camana, how lucky eryssa qiestina :) sejak dari dlm womb lagi ramainyee lah yg sayangkan diye, take care diye.mengidam nak makan ape seme dapat.qies tak sihat ramainye lah offer nak bawak g klinik bagai.tq so much sayangs semua, hanya ALLAH can repay all ur kindness. moga allah balas kebaikan korg seme.*ameen ameen*.


papa tak caya tgk neh, bonda eyta maya sggp tau 'fly' dari joho semata-mata kerana qiestina anak angkat kecayangan diye! bonda bermalam 2 malam kat our mini home.gusip dari malam ke pagi sambil main ngan qies.




after 2 months tak jupe, qies meluru manje ke arah bonda eyta maya diye :)

polok tak lepas tau.windu betui.
* haih camnila agaknye bile papa alik nanti*




ma aceh bonda, sbb ade disisi qies time qies demam camni.
walopon tdo bonda terganngu sbb qies asek nanes malam-malam =P




malam tadi pulak, qies terima kunjungan mama lina & papa shah diye :)
mama lina tgh sarat preggy 7 mths pon sggp tau dtg malam-malam, ujan pulak tu demi si bby jepon kesayangan diye! dapat tau ninina demam aje teros zass dtg visit.siap bawak bear syomel lagi :)

* manalah qies tak sayang u olss seme macam ni*




sangat happy dapat polok ngan mama lina :)




yayang tgh tunjuk skills nak poopoo ke tuu ? =P
suke diye mencangkung camtu skrg ni tau..hahaa






ala manjeeeeeeenye ngan papa shah.betulla diye rindu papa qies sgt2 kot tu yg demam-demam terok.dengar sora papa shah je teros terbuntang mata n mintak dukung :)


* alahaiii anak poppa*





ma aceh mama lina + ankel shah, for ur love and endless support :)





nak tengok tak peyot mama lina...yay tak lama lagi qies nak pat 2 pupu tauu..






yuhuuuuuuuu baby hotdog inside mama lina womb!

:))
pasni bole main kejar2 ngan ninina.ehehe.




and today is 25 of sept.

dah 3 bulan 4 hari qies tak bertemu polok ciom papa kesayangan nya.

patotlah qies demam kerinduan tahap max.pastu pulak dah 10 hari papa tak call qies sbb kat tgh laut out of coverage, takde satelit phone or internet line nak topup kasih syg.tskk.tskk.




papa, plisssssssssssss call qies. qies mish u so bad :(





should be tomorow papa dah bole sign off.tapi nampaknye macam ke laut je la harapan dapat jupe papa esok :(
hmm takpela.we just pray for the best.hope next week papa dah selamat berhomecoming sbb plan for bufday bash pawtay still pending coz papa stil tak alik lagi.ikotkan nak buat dlm musim raya ni sbb bole buat ala-ala open house sekali.tapi kalo papa lambat alik, kite buat pas raye pon takpelah :) sebab mmg mama niat nak ajak kengkawan + kwn qies makan-makan meraikan 1 tahun terindah our precious baby.*insya allah*

so pada siapa yang tanya bile we olss nak buat open house tu, takpela dtg jela weken ni pon bole.umah we olss always open kalo nak jupe mama & qiestina.tapi call lah dulu ye, takot kang kuih raye jela yg ade.nak gak masak special for u all :)

adress?

huwaaa bahaya woo reveal sini :P
pm me kat fesbuk la yeh.eheheh.


oke dokey sementara cik eryssa qiestina tgh syiok titon baikla saye kemas umah and top-up kuih raye dlm bekas.coz incik nik and baby rayyan nak datang beraya ptg ni.geng wife org kapal pon katanye nak dtg serbu and gomol qiestina petang ni.so guys, see u later yeh :)
*jgn lupe bwk duhet raye qies, kuikuikui*



oke tata.
selamat beraya sakan lagi!






5 comments:

dieha said...

alhamdulillah qies dah makin sembuh..tak lama lg papa qies balik yer..sabar yer..

littlehumblelynn said...

sukernya..qies dah sihat..nanti leh main sama auni ok..

armouris said...

info tentang bayi demam di SIHAT SELALU - FAQ Tentang Bayi Demam

Dokter faRyn said...

haihs. bila la aku boleh gomol-gomol cik eryssa qiestina ni. hehehhe :D

Hanin Farhana said...

so comel la ini budak kicik!! hehehehe.. suke bear ek? auntie hanin pon ade satu bear kaler pink.. BESAR!!! tu uncle suria bagi so that boleh peluk2 kalo dia takde...
glad that qies is getting better... get well soon, dear..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails