yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, September 28, 2010

menunggu saat indah bertemu kamu.






malam nie kasi can mama qiestina nak layan feeling layan lagu akim AF okeh :)
* yea ai sgt minat ini orang,very the talented*


aura-aura rindu tahap gaban sedang menyerang kat lelaki kesayangan kami itu.takde lain selain rindu serindu-rindunya mode ni. qies pulak dah syiok titon ngan bear puteh kesayanganya maka mama nak gomol sape ni selain lappy? huks.*dahla sejuk ujan-ujan*.


okay mari kita layan lagu besh, sesuai sgt untuk 'penunggu' setia macam momma + qiestina.
sesuai untuk golongan pecinta setia yang rela menanti yang tersayang tanpa jemu.
tanpa ragu.




Saat aku sendiri,
Aku bayangkan kamu,
Dalam dakapan ku ini,
Indahnya kamu didakapanku,


Cerita kita berdua,
Menciptalah sebuah cinta,
Mencipta kisah yang satu,
Tentang aku dan kamu,


Mungkinkah,
Kau kan menungguku,
Dan akan kah kau menanti diriku,
Pastikah,
Kau kan menungguku,
Sepertiku yang selalu menunggumu,


Aku mahu kau selalu denganku,
Dimanaku berada,
Aku hanya milikmu,

Lagu: Akim
Lirik: Akim





dan bila rindu..

mama suke layan momen-momen indah kita...
mama hari-hari tunjuk pada qies semua kenangan terindah yang penah kita lalui bersama.
supaya dia tetap tahu bahawa biar kita terpisah jauh, zahirnya jasad tak nampak. tapi kasih syg papanya tak penah pudar.terpatri ikatan hati di antara kita.
dan qies harus tau kasih papa padanya tulus suci buat dirinya hingga akhir nanti.





nilai sebuah kasih sayang terlalu sukar untuk diterjemahkan dgn kata-kata...
selalu bersama tak semestinya seia sekata.berjauhan tak semestinya penghalang bahagia..

pokok pangkalnya, cara kita mewarnai hidup ini :)
dan kita harus bersyukur padanya kerana cinta ini direstui sentiasa oleh-NYA.





dari sinar mata yang ceria, ade bahagia yang tiada tara :)
ikatan kasih ini terpatri hingga akhirnya...




biar jarak memisahkan, pertalian darah selamanya abadi.
takkan putus selamanya..





kerana kasih, papa rela berkorban apa saja.
demi mase depan kita bersama..





tiap momen bersama adalah sesuatu yang terindah dalam hidup kita..
senyuman itu, gelak tawa itu..
keletahnya yang manje penghibur kita berdua :)




senyum tangisnya, segalanya buat kita..
kerana dia segala-galanya.




bersabarlah menanti wahai puteri ku sayang :)
ayahanda kan pulang bila sampai masanya..
jangan bersedih ye sayang!






saat itu nanti, kita kan bertiga kan lalui hari-hari yang penuh ceria..
bersama kamu wahai pengikat cinta mama & papa :)





dan bila kan tiba saat itu, tentunya Eryssa Qiestina yang paling bahagia :))
tentunya dia yang paling meraih perhatian papanya..



okay sudah, tamat mode berbasa-basi malam ini.
amacam? macam novel tak? haha.dah lama tau mama qiestina tak berjiwang-jiwang bagai macam ni, dulu time skola mmh skor A saja bab-bab mengarang ayat ni.siyes tak tipu.kihkihkih.



to my dearest 'roomate' ever,

huney rindu bee! sangat-sangat rindu :(
wish u are here with us, sowi bee mood huney down ckit 2-3 hari nie.maybe sbb mama dah set in mind papa dah ade bergolek-golek manje ngan mama and qies kat mini home kite this week. sbb mmg sepatotnya dah habes kontrak keja 3 mths. tak sangka bole extent lagi.sobss.and qies really mish u too, asek berpapa-papa aje lately ni.hmm.takpela.we will wait for u sayang, no matter how long.we promise :)




12 comments:

@ MaMa ALyA @ said...

kak yat & qies nakmo shedih2 yer.. tak lama jer lagi tu papa balik.. :-)

dieha said...

yat..jgnla cedih-cedih...diha pun terasa aura tu...sabarla yer..3mths plus...xjumpa en.nizam..be cool ye yang...

:: noremy anak rahmat :: said...

ala cian kt dier...i pun rs bnda yg sama la...

p/s:kadang2 jarak di antara DIA membuatkan kita lebih menghargai adanya DIA kan?

littlehumblelynn said...

yatt

when times is come..make sure U'LL smile again..:)

Mama Qiestina said...

emy,

deswai our tagline' hanya yg mengalami kan memahami".

berat mata yang memandang berat agi bahu yg memikul ni.tapi it's make us better person kan :)

Mama Qiestina said...

mama yaya,

hmm tula nurul, hope cepatlaaa sbb beban windu qies pada papa dah tak tertahan.sian dia siang malam carik papa :(

sampai demam2 lah!

Mama Qiestina said...

dieha,

camnila kita kan, bile ade mase rase lost gile, tapi ade mase oke jee tanpa hubby.ehehe.

apepun si syomel itu penawar no 1 kan!

:)

Mama Qiestina said...

kak lin,

hoyeahh :))

tak sabar nak tggu saat tu.nak tgk qies manje polok2 ngan papa dia.tu the best thing ever happen in my life.

cute said...

salam yat..

sabarlah n tabahkan hatimu..isteri org kapal kene kuatkan...afrina juga mcm qies da rindukan ayahnye sama gak ngn papa qies da nk 3bln gak dilautan biru...

yg mengalami akan mengerti..ku faham yat...doakan yg terbaek untuk papa qies..mereka jua kalu bole mahu terbang kesisi keluarga tercinta...mmg kadang2 kite rase down sgt..alla lgla mase afrina demam n hampir nk kene admit kt spital beberapa hari nk raya masa tue rase lost sgt sedey menanges2 kt spital...

yat kene kuat demi qies...

Mama Qiestina said...

cute,

tq lalings for ur support :)
hmm as a human, kita tak bole deny our feeling.kadang rase kita kuat, tai at the end nanes jugak.lebih2 lagi bile qies asek carik papa diye sampai demam.

yups that's true, we have to strong for our child :)

** takde belog ke? bole kita share-share stories :))

nieda said...

alahai...sedihnya baca entry ini..pengorbanan yang sangat besar. Pasti ada hikmahnya nanti..take care ye yat and baby qies yang comel

Kaseh NazLieza said...

insya Allah kesabaran akk pasti ader hikmah besar yg menanti..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails