yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, September 22, 2010

both of us tengah demam berjemaah neh .*tsk*

tsk tsk.
*SROTT srott. lap ingus*

ini bukan cobaan, mama bukan suka suki amik MC arini.it's so NOT me yang workaholic ni.


koh kohhh.
batuk lagi.siap termuntah-muntah lagi.
apekah? oh no no no.bukan yg spt u all fikirkan =P


mama sakit tekak, batuk batuk berkahak + selsema. senang cite complete package ah.
qies pulak since malam tadi demam, suhu badan diye 38 *agak high dokter kata,tp nothing to worry* dan juga batuk berkahak + selsema.simptom nak tumbuh gigi pon ade.
qies cranky the whole nite, puasla mama lapkan badan diye dgn towel basah, tampal koolfever kat dahi tapi dia cabot.grrrr..pastu kasi num gripe water nak legakan gusi gatai diye.pastu sapu vicks kat dada n belakang diye sbb asik batuk kuat.still panas badan lagi, mama masukkan obat kat vontots diye.senang citer mama jadik paed qiestina la malam tadi!

then,baru nampak ade trn suhu badan qies.
tu pon still merengek lagik.mmg taleh tido.
patotla syurga di bawah tapak kaki ibu, kerana sgt super duper mencabar menjaga anak sakit!
kena pulak mama alone jaga qies kat umah ni.mak lang dah alik kluang semalam :(


pagi nie mama cek suhu still 38.panas tuu.teros rush bawak qies g klinik.ngan mama pon batuk + asek bersin.haih.sgt mencabar bile dua beranak sakit serentak.

konklusinya;
mama & qies demam windu poppa kot :(


tapi macam mana pon mama kena kuat, taleh layan badan yg lembik weng weng ni sbb qies sgt perlukan mama saat dia tak sihat camni.mama never ever anta qies g skool bile dia demam.biarla resaksa gorgom mengamuk sekalipun kat opis, cinta hati mama sejuta kali lbh penting. read : teramat penting, kerana dia satu-satunya permata hati yatekhram.



si manje yang sangat manje :)




cume dgn mama tempat bermanje,nade-nade iyee =P


qies pulak asek nak menempek manje ngan mama bile time tak sihat camni.nie after cranky tak hengat,kena paksa makan 4 jenis obat * ya rabbi mmg bersilat kungfu mama nak bg makan obat* diye pandai tepis syringe.fobia sgt dgn obat. anak poppa betulla =P


while mama berbelog ni, qies dah titon seblah mama.tadi dlm buai pastu dia nak titon polok mama pulak.* ala manje sangat anak mama, tu sbb mama tak smpi hati nak anta g skola bile dia tak sihat*.sebab ibu kena jaga kawan-kawan qies jugak, so qies taleh manje ngan ibu sgt.plus mama tamau demam qies berjangkit kat kawan2 lain.g klinik tadi penuh ya rabbi umat, mmg musim demam skrg nii.yela after raya fenat and makan macam macam kot.




papa, qies windu sangat kat papa...
seminggu papa tak call ni, asek 'poppa" je diye sebut tau.sayu hati mama :(
tiap kali tu jugak momma kata papa g work, biarpon qies blom paham ape tu work.
yang diye tau cume nak mama + papa utk melayan kerenah manje dia.tskk.






dah 7 hari kapal papa bwk papa qies larik ke tengah..
qies windu nak cakap-cakap bebel ngadu ngan papa!


agaknye sampai qies demam windu skrg ni :(
alahaii anak manje..



ticker papa's homecoming papa kat atas tu kata papa akan alik cuti lagi 4 hari.dalam hati ade yay tapi tak bole nak berapa yay selagi papa tak call.tskk.
keja papa qies kan unpredictable.hanya yang senasib & sekutunya akan faham.

btw,
kapal setia unggul, plisss pulangkan papa qies secepat mungkin yeah.
shian ninina, 'obat' demam ninina cume ade kat papa kesayangan diye, si marine engineer bernama mohd ekhram sharif tu.huhuhu.
plisss plisss plisss...


okay qies dah bgn.nak push dia makan obat lagi.wish me luck ye :)
mama pon kena makan obat batuk, dah kronik gile neh.huks.


** sempat agi bebel kat blog even tak sihat + jaga qies sakit kan.huks.ni obat a.k.a terapi terbaik mama selain kehadiran papa dcc.obat klinik tak jalannye =P

10 comments:

Iryani Noor said...

sian nyer qies..
saba ye syg, 4hari je lg..

mama pon kena jaga diri gak..
time qies titun, better mama titun skali.. badan tak cukup rest tu.. skrg mmg musin demam la.. take care tau..

Masrina binti Alim said...

salam..
ala cian Qies..rindu kat papa nyer la tuh..
moga2 papa Qies dpt alek on time..kasik ubat kat Qiesss..
TC yer kak..
moga cepat sembuh
nway,congrates tuk akak jugak,bakalan dpt anak sedara baru.
baru dpt brita dari mama ayiel semalam..

:: noremy anak rahmat :: said...

cian akak ngan qies...
demam windu la tue...sabo yer..kan papa qies dah nk balik dah.. (^_^)
wish u will be well soon..

Suliana said...

alo siannye.. hope korang cepat baik ye!! mkn air batu byk sgt ke time raya?? huhu

N'Kay said...

sian qies...takper..nanti dapat obat dari papa lega la demam tuh...

zteesyahmi said...

salam dan slmt hari raya mama qies ;)


tetiba sayu sgt dan sebak lak baca entry ni.. tk mcm baca entry sebelum2 ni... hepi je.. hem.. sbr yer.. tgk 2 hari lg nak polok2 papa tu.. saya pun phm cmne perasaan rindu tu, toksah cakap la kan..?


agaknya qies demam sebab baru tumbuh gigi tu ye tak?

puterikurekure said...

semoga cepat semubh ye yat dan qies. seksa ooo bila anak beranak demam. kita yang ada alang kat sebelah tolong jagakan kitorang pon rasa macam..bila nak baik demam ni..rimasnya...huhu.

dieha said...

ciannya 2x demam..sabar yer yat..mmg betul ckp yat..bersilat time ank sakit nih..tp yg bestnya.kita lalui pahit n manis tu..moga yat n qies cepat sembuh..amin..syifakillah..

zieta hafiz said...

antie doakan qies kesayangan antie cepat baik ye..mama pn skali...mkn ubat tau yat

Kaseh NazLieza said...

momma n qies cpt sembuh ea...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails