yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, September 1, 2010

september ini sangat dinanti.hoyeah!





eheheh rase macam semalam je post kat wall FB ngan belog entry 'wake me up when september end' :))



cepat je kan mase berlalu.pejam celik pejam celik.whoaa.
tapi part rindu tahap kronik kat lelaki itu, ayahanda kesayangan ericha ninina memang tak bole blah okes.kalo blah haih lagi kronik tu =P
* takpe lagi rindu,lagi manyak pahala rindu kat hasben kan.huhu statement pujuk hati*


lately pulak, keja kat opis tersangatlah super duper busy-nya.
so rase macam occupied gile skrg nie,balek je keja dah kul 6 lebey cargas amik qies kat skola.
nampak je senyuman yang mencairkan hati tu, teros ilang tensi segala kat tempat keja.
yela kadang rase tekanan sampai rase nak tumbuk orang.
*haha pengakuan berani mati*
tapi balek umah magik teros ilang bile tgk qies yang manje & syomel :)
kena pulak qies dah pandai bermama-mama skrg ni.lagila rase tak puas je kiss pipi tembun diye tu.kalo kiss anak batal pose,banyak dah kena ganti ni :Pp


dahla qies skrg tgh kemarok menapak-napak.arini ibu kata dah 10 langkah tapi mama kire semalam dah 16 langkah pastu baru jatuh,yeayy! 1 lagi pencapaian anakandaku yang membanggakan.seawal usia 11 bulan dah berjalan.pasni cukup 1 year old ari ahad ni maybe lagi banyak langkah.thayang anak momma! :)


itula tuhan maha adil.dikala sang suami jauh dimata, dia kasi peneman yang setia.
penghibur no 1 mama :)
kamu kamu yang yang masih belum diberikan rezeki punye cahaya mata, mungkin tuhan masih kasi peluang berhanimun sepuasnya dgn suami.so teroskan berdoa dan berusaha gigih ye :)





pause kejap.






okay sambung alik.cik qies bergayut-gayut kat badan mama sambil asek bergenyeh-genyeh mata & isap jari.dah mule hint nak titon la tu.mama dah kasi susu 50z,pok pok then usap-usap rambut n kiss-kiss diye sambil selawatkan diye.now dah selamat dah titon belayar mimpi indah jupe papa yayang :)


haih macam manalah qies nak pisah 2 malam ngan momma next week ni? janganla diye nanes cari mama.ari sabtu ni mama nak courier dia kat umah atok nenek kluang dgn mak ngah diye.kan cekgu-cekgi & bebudak skola dah mule cuti skola so bbysitter pon nak bercuti juga.
kena consider la jugak dgn pengasuh qies yang baek hati tu.bukan selalu pon dia nak cuti.
ari sabtu ahad mama anta qies alik kluang dgn family mak ngah diye pastu mama plan nak buat bufday qies dgn september baby yang lain like her mak ngah yang lahir 16 sept & her mak cu yang lahir 21 sept :)

* mak cu jangan lupe tempah cake syomel kat secret recipe arr,qies suke barney or pooh*
kalo takde, barbie or tweetybird pon okay.


then hari selasa pas keja mama zass alek kluang semula jupe qies :)
hope 2 days tu takdelah drama kuin ni nanes-nanes.sebab tak penah lagi seumor hidup ni berpisah ngan qies.takpelaa, bak kata mak ngah imagine mama kena g outstation je.everything will be fine coz qies ade atok nenek,mak ngah,mak lang,mak cu,pak long & kazen2 syomel diye kat kluang nanti.raaaaaaamai sgt shayang qies :))



oh tonite kinda mish papa qies badly.
dah 17 hari dia tak dapat dihubungi, always terfikirkan dia sihat ke,makan berbuka ke,bgn sahur je tak. shian bee keja fenat fenat kat engine room yang panas cam sauna tu demi carik rezeki.hati wife mana tak risaukan incik belahan jiwa kan?


kalo mak enon kata, ala mengadanya rindu hasben bagai, macamla laki ko sorg keja kapal.org lain g sailing 6-7 mths tak kecoh pon.eyh ade mak kesah? HAHAHA.
yang penting orang yang ai rindu tu suami ai yang sah.bukan suami yu or suami jiran seblah.ngerti?
kalo tak berada di tempat ai, yu takkan memahami.
kuikukui.tu contoh sahaja.dah lama mak enon tak menjengah kat sini.dah insaf or dia dah buat belog sendiri kot =P

* tetibe rindu kat mak enon ape kess?*



owh abaikan.




saya sedang rindu suami kesayangan saye.
R.I.N.D.U
sesangat rindu.dimana kamu sayang? 17 hari tak mendengar suara, apatah lagi bertentang mata, no lawak lawak bee tu rase empty je hidup ini.mujurlah bee tinggalkan 'warisan' bee yang bijak ni.tapi diye pon asek nak berpoppa-poppa je lately ni.mengundang kesedihan di hati mama.tapi diye paham ke poppa tu ape? eheh.

lepastu lagu raya syahdu syahdan mule beraja di mana-mana.tetibe rase tersayu hati.
tetibe terbayang pagi raya tak dapat kiss-kiss,polok polok,cium tgn bee mohon ampun maaf.tetibe terbayang kita tak pat bergaya sedondon raya ni.tssk.

yang g bayangkan sape suruh? * meh sini lempang laju-laju*
huks.
cube bayangkan yang besh-besh, qies syomel pakai baju kurung,kuih tart sedap ke.


dan cube bayangkan wajah kesayangan hamba sorang neh,




ape momma? ni dah bulan september eh mama?





yay dah nak dekat bufday qies....






papa pon dah nak alikk.hoyeah!

qies tunggu poppa tauu...




3 bulan tak jupe papa, nanti papa jgn seprais tau qies dah pandai baca buku :)






yeaaaaaaay beshnya nak raye,nak bufday & nak jupe poppa september ni! :)




okaylah.
seblom rindu beraja di hati terhadap marine engineer kecayanganku itu , ade baeknya mama join sekaki ngan qies yang syok titon.
jam pon dah menunjukkan angka 1033 malam ni.*ape barang tdo awal*
tapi tdo lebey baik sbb nanti mimpi jupe bee, polok polok bee, gediks gile lah-hai bunyi.
nak muntah? silekann =P


sayang..
semoga kita bertemu di mimpi yang indah :)


kamu semua selamat malam..
esok jangan terlepas sahur!


futnot: mama dah raye dolu tu emosi ckit terganggu.hiks.

11 comments:

dieha said...

suka tgk qies..sangat comey..geram betoi..hehe..

sHaM n NaDia said...

qies cayang.... bj pooh yg cayang paki ni sjibik dgn bj untie bli kt WOC Nilai... :-)

Mama Qiestina said...

antie diha,

ma acehhh.budak notty lasakkk ynag bikin hari2 mama full of happiness :)

saida pon apa kurgnya,comelness.

Mama Qiestina said...

antie nadia,

ehehehhe samaaa eh antiee? sape yang pakai?antie kee?

sHaM n NaDia said...

yup qies cayang same.... :-) ... untie yg pkai??? xde sape yg pkai la cayang... untie smpn je... untie suke beli n smpan bju2 baby... nk wt cmne untie xde baby lg... :-(

sHaM n NaDia said...

yup qies cayang... sme.... antie pakai?? xla cayang antie smpan... antie suke bli n smpan bj baby la cayang... nk wt cmne antie xde baby lg... :-(

Diyana Razali said...

Yatt,

Lama x drop by n leave a comment..Wah anak aunty Bee sudah mahu berjalan yer...Syabas..Terus kan usaha Baby Qies...Hawa 9 bulan dah mula berjalan n tunbuh gigi but lambat bercakap...Growth baby kan x sama...Yang penting permata hati kita sihat kan...Awatnya Qies macam shrink yer?Kuat sangat melasak yer?Usually bila dah dapat kaki & dah pandai main mmg akan jadi cam 2 kan...Apa yang penting,Qies tetap maintain cute...Take care sahabat...

Suliana said...

selamat hari raya yat, hehe.. aku tak cuti lagi.. ope qies ok2 saje kat kluang tanpa mama nanti eh..

Mama Qiestina said...

antie nadia.

hoho takpee nanti ada lah baby syomel tu...doa manyak2 okes!

:)

Mama Qiestina said...

antie dee.

ehehehe tulaa kejap je kan antie qies dah becau.

tunggu eh papa alik nanti qies buat pawtay ajak abg adam n kakak hawa bufday bash qies yee :)

camat ari raye!

sis mar said...

mama qies...rase cam nak kunyah2..geget jeks qies nih sbb comeyyyy sgt....muahhhahhax

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails