yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, September 8, 2010

biar hanya 16 jam,kepulangan yang tersyg sangat beerti :)





bersiaran dari my sweet home kluang johor :)

yeszaaa..semalam after work mama cargas naik ERL and star LRT ke bukit jalil utk naik bus ke kluang.semenya gara-gara kerinduan tahap dewa dewi pada si tecik kesayangan mama tu.demi qies mama sanggup minum air & makan roti je berbuka dalam bas.tu pon tak berapa nak selera sebab hati sangat merindui qies yang 3 hari 'dikurierkan' kat umah atoknenek kluang.

syukurlah, sepanjang 3 hari mama takde disisi qies, our darling pwincess behaved je.ikot kata mak ngah & mak lang qies sgt senang dijaga..buai je teros titon and bgn malam pon sekali dua je bcoz nak susu.muke happy je tak windukan momma diye ni pong :(
oh sayang mama lupe mama yeh, dah happy ramai gomol n manjekan die kat kampung.
mak lang diye selalu mms aksi qies dah titon,tgh mamam,tgh main main dgn happy.mak lang diye kata tgk lah sape yang jaga, tu yang qies gugal jek.ehehe.

tq soooooooo much to mak ngah + mak lang qies yang gigih tlg jagakan qies sepanjang 3 hari mama kat putrajaya.nak buek camana kan, mama kena work .

* pasni mama & papa nak g hanimun, qies bole kurier ngan maklang lagi eyh =P*



okes, sebut pasal hanimun ni, mama sangat happy sebab papa qies tetibe sepraiskan mama balek mengejot last sunday :) siyes mmg unplanned, tapi papa nekad juge alik demi windu tahap dewa.ehehe.

* thanks for captain yang sporting, terbaeklah *
:)


cumenya niat papa nak sepraiskan qies on her bufday tak jadi realiti bcoz qies kan dah kena kurier sesiap kat kluang ari sabtu tu.kan papa qies out of coverage for 19 days, so mmg tatau lgsg papa nak alik sempena bufday qies. kalo tau papa nak alik sure tak kurierkan qies lagi.sedikit ralat di hati sebab tak dapat temukan qies dgn papanya di hari lahir qies tapi it's oke bcoz another 2 weeks ++ je papa nak sign off .insya allah.
sabar eyh papa, dah tak lama nak polok si manje kesayangan papa tu :)

* kunun papa nak sepraiskan qies, skali qies yang sepraiskan poppa diye.HAHA*

maseh terbayang lagi ari ahad tu, papa tercari cari qies,sudahnye habes dikiss-kiss toys n baju bajan qies utk melerai rindu terpendam for almost 2 mths half tu.ikotkan hati we olss nak je nekad jupe qies kat johor that nite tapi memandangkan papa kena rush alik kemaman keesokkan harinya so tak jadila.papa pon look sooooooo tired,iyela duty siang malam.sesampai je umah ahad tu dah pukul 5 lebey teros boom fengsan.sian papa..

ari ahad tu dapatla mama masakkan lauk feberet papa for break fast, sahur seme.papa tak lain nak sambal udang + nasi goweng peberet diye.mama happy sgt dapat juge spend time ngan papa even for 16 hours only di ramadan kali ini. jadiklaa kan dari nothing..bukan senang papa nak dapat peluang balek sekejap jenguk yang tersyg camni.* geng kapal sure pahamla kan*
then sorga gile coz malam tu dapat juge kuar sopeng raye berdua ngan papa qies.sakan diye borong kuar rayee nak bawak alik naik kapal.seme kengkawan papa kirim soh bwk alik.yela derang kan berhari raya kat perantauan kali ini..*sobss part ni taching neh*

pastu we olss mamam-mamam kat chaiyo bangi, sembang tak hengat lah apalagi kan :)
balek umah pon sembang lagi, asek asek citer pasai si buah hati kecayangan kami tu.hihi.that day mama & papa dah super duper angau rindukan qies.sbb mama pestime berjauhan ngan qies lelama camtu,mmg meleleh la airmata bile ternampak baby-baby baya qies kat pkns bangi tuu.
papa qies layankan jela wifey diye yang super emo bile tingat qies ni.huhu.
yela hati seorg ibu, mana nak sama ngan hati ayah kan?
deswai mama jadi salute gile-lah coz papa bole tahan berjauhan ngan qies berbulan-bulan.kalo mama kompem tak bole.sgt syedih berpisah ngan anak okeh.pisah ngan hasben ai oke lagi.


so that nite kerinduan pada qies terubat dengan kepulangan roomate mama yang tersayang :)
si bantal polok masham takde, bantal polok berjanggut ade =P
ekekeke.


tuhan maha adil kan..tak dapat beraya ngan papa kali ni..diye kasi kesempatan temukan kami di ramadan ini.oklaa kan, mama bersukur sesangat.sekurang-kurangnya terubat rase sedey sebab tak dapat beraya ngan suami terchenta kali ini. pepagi isnin time papa anta mama p work tu, kami dah bermaaf-maafan sesiap,polok ciom sekali.taching sesangat that time.kunun mama tamau nanes, tapi si hati tisu ni tak nanes? silap la kann.kuikukui.harus tangkap leleh sebab membayangkan pagi raya ni papa qies takde disisi.tskk.





just the two of us :)

tetibe feeling peranten baru aritu. kuar kul 2pagi baru alik.kwangkwang kwang.
tak sedar diri dah jadik mak pak ericha ninina..hiks.



manyak gile kuih raye papa qies beli nak bawak alik nek kapal ..
memacam adooo..

* nie kat pkns bangi,bole tahan happening bazar raya dia*






supper at caiyo bangi.sambil tu potpet pasai qies tak habes habes =P
ginila kan dah jadi mama & papa, ingatan sesaat pon taleh lupa kat anak..

* papa qies kata syok gak kuar berdua camni, aman tanpa gangguan.caihh*
yela mmg sonok, tapi kalo ade qies lebey super duper sonokkkk!







sebelom berpisah lagi pagi isnin tu.
muke tetap senyum dalam hati ada taman sebab tau kami kan bertemu semula 2 weeks ++ lagi.
yay yay..papa nak sign off!

tak kesahla, janji dapat saki baki bulan raya kan bee :)




papa qies kata maybe diye takde phone line nie till 14 sept.so pagi raya diye kata jgnlah berharap diye bole kol wish samat hari raye.hmm.takpelaa.tamau fikir sangat.

raya ngan qies & family pon sangatlaaaaaaah heaven.lebih lagi ngan family sendiri.huhuhuu

yang penting raye ni baju raye mama ade 4 pasang untuk dilaramkann,gile balas dendam coz last year kan dalam pantang mase raya.HAHA.
tapi tetap tak bole kalah ngan anak dara kami yang berbelas pasang baju.semalam pon mama belikan shoes raya ke 3 diye.syomel n stylo abes ah mak lang n mak cu diye kata.hehe.
nak tgk tunggu raya arrr =P

okesla, nak p ukur kluang mall & bazar ramadan ngan qies & mak ngah qies neh!
yuhuuuuuuuuuu sopeng lagi.ini hari mau cari barang momma pulak,kasut raye,mekap raye.
* ma aceh poppa for the wit yaye for momma*

daa nanti ai tempek pix syomelss kesayangan u olss plak eh.
entry ni bior gambo mama papa je nak enterprame.kasi can ah =Pp

tata!

5 comments:

Anonymous said...

heloo kakak tolong la guna ejaan yang betul..jgn rosakkan imej orng melayu dh dah sedia tercalar nih,,, TOLONG LAHHHH..."ALIK"..SYOMEL...ENTERPRAME..SAMAT HARI RAYA..TAMAU..SONOK...DIYE..BOLE..bahasa melambangkan bangsa ok..kata kata blog masuk surat khabar..be educated please yer...

nieda said...

sedehnya baca entry ni..berhari raya tanpa suami di pagi raya..MMG HEBAT..
Apa2 pun salam aidilfitri..moga gembira sambut dgn family dan laling qies ya..

PurpearlLyna said...

Selamat hari raya kak yat & family !

dieha said...

happy for you yat...nizam lg 2mth br dpt polok-polok....uwa...seb bek ada si kecik saida nih.huhu..sabo je la..

NURHANI (BABY) said...

so sweet.. loving couple and sweet daughter... i ilke it

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails