yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, September 13, 2010

si syomel papa berbaju kurung di aidilfitri :)

assalamualaikum shemuaa :)


windu qiestina ngan momma tak? ehehee.
u olss pon busy beraya sure takde mase sgt beronline kan..

sowila qies busy sangat ikot momma + family atok kluang g beraya sini sana.raya pertama kat kluang,pastu teros g beraya kat batu pahat.aduss letih sangat.tapi qies sgt sonok sbb ni pestime qies pegi beraya.qies manyak tau dapat duhet raye! weee...
momma kata nanti nak saving wit yaye qies kat Amanah saham didik :)
semalam teros qies fengsan asek titon sbb tired sgt g beraya.seharian dok umah je layan kwn2 qies datang beraya kat umah nenek.
qies tau yg bukakan kuih + tuangkan air =Pp


papa qies baru je kol wish qies & momma selamat hari raye tadi :)
seminggu tau lost contact ngan poppa.qies windu sesangat!
qies happy, siap mengadu itu ini.poppa kata sonok gak raya kat kapal,papa yang baca takbir beramai ramai.menu raye like ketupat n rendang pon ade cook yang masak.tapi papa kata syedih juge teringat kat qies yang syomel & mama yang suwit.HAHA.
mama & qies pon terkenang je kat papa pagi raya tu,tapi sebab raye kat umah atok johor ni happening takdelah syedih sangat.hihihi.

bila qies g raya sini kan papa, ade je yang kenal qies.derang tanya qies ke baby yang masuk paper jadi coverpage berita harian tu? weeee.alamak ramai plak peminat qies. tak pepasal qies terpemes amos.seb baek tak mintak otograph =P
* mama senyum je mengiyakan, tak sangka ramai yang kenal.hihihi*

rezeki anak poppa kan :)


okay walo sgt bz mama gigih ni update besh moments qies di hari raye utk papa yang jauh..
qies tau poppa sangat teruja nak tengok qies pakai baju kurung kan :)
so buat tatapan papa yang tersayang dan juge peminat qies di luar sana lihatlaaah aksi si syomel yang dah mule dapat kaki bergaya dengan baju kurung ungu nya..






hihihi syomel kan pakai baju kurung macam ni?
mama belikan ready made je kat KL.ngam ngam je ngan qies tapi kain labuh ckit.
kain sifon + satin yang lembut.


sopan jee anak poppa, tapi baju qies cekci takde lining.ehehe.








samat ari raye semuaaaaaaaaaaaaa :)
besh gile tahun ni dah bole g beraya.last year time raya qies baru lahir 2 mggu.hihi.






gian bertatih + berjalan terkedek kedek dgn baju kurungnyaaa.hihi.






qies asek kutip duhet raya je kali ni :)
alhamdulillah murah rezeki anak poppa tau...






senyuman menawan si syomel bergigi 2 batang yang baru nak naik :)


* ni kalo qies masuk contest si cumils berbaju kurung bole menang tak? hahaa*




okay okay papa sure rindukan momma juge kan :)




busy mama on hari raye yang dok menggendong qies kesana sini.
mujur ramai bibiks vogue membantu.HAHA.

dslr taleh tinggal nak captured besh momentos :)


mama & qies tetap cube bergumbira di hari raya biar papa takde disisi kami...




okay dokey.nak bersiap beraya keliling kampung pulak.ari ni nak qies nak ikot nenek beraya kat umah jiran kiri kanan nenek pulak :)
sonok ade ramai kawankawan qies kat area sini.huhu.
janganlaah qies tumpahkan kuih + air lagi ye yayang =P

mama nak siapkan qies pakai baju syomel.nanti mama amik gambar & tempek sini lagi ye gelagat pwincess papa beraya.


futnot : sonokkkk gileeeeeeees qies dok umah atok kluang dah dekat 2 mggu.ditatang macam tuan puteri.seme org manjekan diye.mama pon rase malas je nak naik keja jumaat ni.huhu.


12 comments:

fiqa said...

mana kasut raya? kata ada 3 pasang?

Mama Qiestina said...

fiqa,

kasut raya mahal sgt taleh tunjuk.wakakakaka =P

takla, qies tgh kemarok berjalan,so pakai kasut susah nak jalan.biar je tak berkasut :)

Anonymous said...

tomei nyer
from silent reader..huhuhu..
muka ala ala my baby..

Suliana said...

ayunye berbaju kurung :-) mama qies tak bawa handbeg, bawa kamera je skrg nih.. hihi..

p/s: yat, jemput la dtg umah aku, aku cuti sampai ahad ..

ourLOVEternity said...

kak yat!!! sudah nmpak bam bam la...
qies pnyer bj raya manyak seksi la...
nnti jd cam faizal tahir nie..kene banned 3 bln x leh kuar gambar dlm blog mama qies..huhuhu...

Anonymous said...

yeke mahal?? berapa ratus? nak lah tengok kasut mahal qies

Mama Qiestina said...

anon a.k.a mak enon..

mahal murah tak penting,yang penting mama & papa + peminat qies hadiahkan kasut raya tuk qies :)

** ekau ni kenapa raya-raya bikin panas? terlebey makan lemang ka? lol.

Mama Qiestina said...

ida,

kak yat bam bam ka? mata sudah silap tuu.baju kak yat tu tailor buat terbesar tauu.tsskk.berat kak yat trn berkg-kg ni sampai mak akak tegur macam org mabok je kurus sgt..maybe gara2 puasa dekat 2 bulan sbb ganti + pose ramadan pastu qies sgt lasakk.

wakakaka baju qies tu sesuai utk kekanak bawah 3 thn jee.derang blom mumaiyiz takpe =p

Mama Qiestina said...

sue,

mihahahaha tula pasal.bag aku 'bibik2ku yang vogue' tlg bawakkan :)

insya allah sue,ade kelapangan aku terjah umah ko ye.kalo tak smpt ko dtglah umah aku kat putrajaya :)

Kaseh NazLieza said...

qies...comel pkai baju kurung...

N'Kay said...

comel nyer qies...germa tgk..

Iryani Noor said...

yatt..
selamat ai ghayer..
chumill nyer qies pakai baju kurung tuhh... sedondon ngan mama kaler purple =p..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails