yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, August 31, 2010

syawal kali ini, segalanya untuk our pretty pwincess.






yups definitely this is second raye for our pretty pwincess but last year she's so tiny newborn baby :)
tapi last year pon mama dah beli manyak dress raye for her, eksaited terlebey that time.baru 6 days old mama dah photoshootkan ngan her first dress fink karer oldnavy yang mama needa tlg carikan itu.ehehe.nak tengok sile refer entri ini.

ade baby girl memang sangat menguji keimanan bile bersopeng.yela dengan dress pinky-pinky diye,ngan aksesories diye yang lip lap lip lap ade headband lah,sepit rambut la.tu tak masuk lagi stoking renda-renda, legging segala tu.pheww memang sgt mengempiskan poket =P

tapi sebab papa qies memang sgt inginkan baby gurl sebelom kelahiran eryssa qiestina,makanya diye pasrah utk mengeluarkan sejumlah amaun utk memastikan si tuan puteri kesayanganya bergaya syantek especially di lebaran bakal menjelang ini :) *ewah statement tak bole blah*

yela kan papa, keja fenat susa payah mestilah utk mama ngan qies kan?
hiks hiks.

tapi mama still bersopeng penuh berhemah spt pesanan papa ye.bukan seme baju qies branded, ade yang cap ayam,cap kucen,cap macam-macam.mama qiestina tak kesah,janji syomel di mata & selesa di pakai :) qies pon okay je diye macam papa diye bole tangkap muat sajork.tak choosy.tapi tataula kang dah tau memilih, masak lah kite pa.ehehe.
hope diye ikot perangai papa lah,jimat cermat amalan mulia.kuikuikui.


so after 8 kali kuar bersopeng raye inilah hasilnya preparation for qies!
*papa sile jangan fengsan,hak hakss coz mama sopeng ni bukan gune duhet poppa je, tapi juge duhet mama ngan duhet hasil Nuffnang.muhahaha*







tahun nie tema ungu jadiknya manyak baju qies ungu sajork :)
gaun ni mama sengaja belikan besar ckit so qies bole pakai lama...
tomei kan?





alahaiii sleepsuit pon karer ungu tauu..nak pakai kat umah nenek malam raye nanti la poppa..
mama belikan karektor kartun peberet diye mickey & minney kat disney baby.
pastu babygap tu kebetulan ade ungu,so rembat saja.







romper ade, shirt ade.
memacam brand like poney,babygap,cap reject shop seme ade.ehee.






hasil tangkapan kat poney baby.
phew time ni tgh sale gile gaban, ade poney fair kat alamanda aritu.
less 70% tuu..

sukela baju poney ni,material diye lembut :)





dan kasut syomel ini akhirnya ditemui time sale gile gaban kat metrojaya PICC aritu :)

syomel kan? matchingkan dgn stoking panjang lovely lace bby diye.tomei!







baju-baju basahan untuk qies.ala buat pakai p jenjalan pon tomei ni.
rompers tu qies dah rasmikan dah =P






tshirt nie bole matchkan ngan skirt jeans + suar jeans + legging diye :)







disney baby collection.tomei kan :)






qies pon ade suar sedap macam momma tau poppa =P



dan tak lupe belikan untuk mak uda syomel niece & nephew...



legging minnie for chaca & tshirt POLO for ayiel :)
nanti pakai sedondon ungu ngan qies g beraya eyh yayang...






dan buat qies yang peminat pooh no 1! macam macam karer mama belikan :)
5 hengget je sehelai ni mase sale bazar raya aritu.gile berbaloi baloi!





dan si tecik murah rezeki kita nie, dapat lagi hadiah baju rayee.
syukur alhamdulillah..

terima kasih antie-antie shemua...





from mama needa.tomei kann?
yang merah tu from antie kay.antie kak sms aritu ade lagi sepasang gaun + kasut otw nak kasi qies lagi.ma aceh manyak manyak,terharu qies tau :))




busha tomei tomei ni from mommy ori + mak lang.
me kacehhh cemuaaaa :))



haih tatau nak pakaikan yang mana satu dulu neh.manyak shangat baju raye qies.huhuhu.


tapi mama tak sabar nak pakaikan diye dress macam plower gal neh,



suwitt je ala-ala english style.kain pon lembut tak panas :)
ni kire baju raye official selain baju kurung tu mama beli plg mahal.kehkeehkeh.
*mahal sangatt =P*







baju cekci ni sesuai pakai p beraya tengah hari panas-panas =P
skirt kembang tak menahan.ehehe.



dan baju stylo ranggi nie, nanti nak pakai sedondon merah bile papa balek.yuhuuu..





ala-ala ferrari gitu.cewaah.bajet cam suri cruise kesayangan mak ngah la kunun =P


dan tengoklaa si cilik yang belom mengerti hari raya tapi sukee berbaju tantek...



mamaaaaa...berapa hengget baju qies ni momma??? abes wit poppa.huhuhuhu...


eee rase nak kunyah kunyah je kan baju tomei ni seme,ngan budak tecik tu rase nak kunyah.kuikuikui.


and attention mama lina!

qies dah bole pakai baju raye yang mama lina hadiahkan mase qies baru lahir arituu :D





auwwww tantek kan? karer puteh suci bersih jee.tapi qies tak bole pakai lelama kang die mengemop dah jadi macam belacan.hohoho.






ape momma? orang tak posyer tak bole rayeee?

tapi qies nak beraya & kutip wit yaye manyak jugakk.tskk.




okay dokey.


ape nak tengok baju kurung vogue da vass qies yang 3 pasang tuu?

oh tu tunggulah entry photoshoot pagi raye kami berungu violet theme sefamily.

mau bikin seprais gitu kan.kuikuikui.
tunggulah 2 DSLR mengganas di pagi raye, lelebih lagi from D90 pak uteh harus marbles pix rayo.ehehehe.


mama qiestina harus cargas memandikan qies pulak neh, shian diye dah cranky kefanasasan.
qies tak brp sehat since malam tadi, macam panas suam n selsema.hmm kompem nak demam sambut her 1st bufday + demam merindukan papa kesayangan diye ni.haih dah 16 hari tak dengar pape news.sampai termimpi-mimpi dah ni.kronik betul rindu neh :(
bekalan kasih sayang dah nak abes dah.sobss.


okesss entri rindu-rinduan later lah.

selamat merdeka,selamat menyoping + selamat berpuasa ya lalings semua :))






26 comments:

dieha said...

wahhh..manyaknya baj raye qies...untie nk pinjam utk saida bleh??hehe..romper purple sama dgn saida...happ merdeka day yat...

Mama Qiestina said...

antie deha,

ehehehehe tula mama sopeng ilang ingatan utk qies =P

kalo bole 1 mall nak p beli.hahaha.almaklumlaa anak dara sorg.kihkihkih.

papa dia tgk ni harus fengsan.tapi bby kena banyak baju nanti cepat comot kan :)

Mama Farra dan Faris said...

wahhh........

kak farra pun ade baju english garden style KIKILALA..

.......nnti pepakai sesama ..

tak menahan orang jowo kampung palembang nnehhh..

ummi nia said...

manyaknya baju raya ninina..mmg beraya sakanlah nampaknya anak papa ngan mama nie..kumpul wit-wit manyak-manyak yer..bila dh ada anak, bju tuk diri sendiri pn jarang-jarang berbeli..bila tgk baju anak yg tomei-tomei pakai rembat je kn??

Mama Qiestina said...

mak ngah,

jawa2 pon jawalaaaah janji syomell :D

waaa bole bolee kang pagi raya kite photshoot sakan dak2 tomei ni seme haaa.pastu konvoi reramai beraya tawaf batu pahat macam selalu.weee syoknyee.tak sabo qies nak kutip wit yaye.kuikuikui

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

wah besh nye banyak pink purple..kak yat nnt letak gambar qies banyak2 ekh..

Mama Qiestina said...

faizah,

hahaha tau takpeee :D beli baju qies je la skrg ni.baju mama & papa lupa nak beli.tapi thn ni akak buat 3 pasang baju kurung,balas dendam last year dlm pantang :P

Mama Qiestina said...

iqa,

yessssssss harusss diphotoshootkan tiap satu qies pakai baju-baju ni seme nanti.

tungggguuuuuuuu :D

sHaM n NaDia said...

wah.. byknye bj raye qies... kalah bj raye untie... hehe... braya sakan qies thun ni ye cyng... kak yat, bj dress pooh caler biru n shirt sbelah nya tu same la..nadia pun ada bj tu... hehe...

tiqa said...

baby gap tu ori ke? ralph lauren tu ori ke? setahu sy ralph lauren style gini nak dekat 8oo++

Mama Qiestina said...

tiqa,

haruslaa original recipe =P

takdelaa mahal gitu.tak mampu kalo mahal2 macamtu :)

Mama Qiestina said...

nadia,

jgn kata antie nadia kalah.mama dia pon kalah ni haaa :P

waaa kita sehati sejiwa ade baju shamee la antie nadia.hihi

HaninFarshid said...

salam yat...

heee....comel-comel baju qies....geramkan shopping baju baby girl? kyra pun banyak baju raya...tak tahan tengok baju baby cute2...hihi! mesti qies comel pakai baju baru dier ;)

yat...hanin tag yat untuk join contest...joinlah kalau nak join...saja suka2 ;)

take care yat...kiss qies for me...

Mama Qiestina said...

hanin,

eheheheh tula pasal,ilang ingatan kejap bile tgk baju bby gal kan :)

tula kyra sure lagi manyakkk baju tantekk,mama diye suke sopeng gak kan.ehehe.

oh hanin, nanti yat buat ye tag tu.thanks hanin.

kiss kyra for me too :D

nieda said...

fuh...byknya baju raya qies..comel2 plak tu..mmg anak gegirl ni rambang mata nk pilih baju.semua comel2, rasa cam nk rembat semua je kan..hehe

**sHiKinn** said...

wah bnyak nyer baju raya qies..baju tido di malam raya pun ada yer..pasni mesti pening nk pakaikan yg mana dulu..apa pun comel2 semua..

Mama Qiestina said...

nieda,

itulaa kan ade nak dara siaplaa asekk melawa jek :) jap lgi nak main mekap mama.ehehe.

baju maira pon musti manyakk kan mummy beliii..mehla antie yat nak tgk gakk..

Mama Qiestina said...

shikin,

kikiki baju tdo pon baru tak menahan kannn =P

yela time raya ni sapa plg happy kalo bukan budak2 kan :))

mamamarissa said...

betul yat, baby cpt comot...ayat penyedap hati kan...hahaha!!!

qies raya sakan ya...byk tul baju dia :)

Mama Qiestina said...

jue,

hahaha ayat 'comot' tu tak menahannaaa :P

padahal mak die gile sopeng baju baby.kuikuikui.

baju marissa sure agi vasss kan?

KAY AIMAN said...

alahai,syomel2 baju aye si cantek neh...tggu ek kedatangan hadiah besday qies nanti...muah kat pp bam2...

ummi nia said...

ninina nk wit-wit raya dr antie ke??nanti antie post skali ngan pezen birthday ok..

MrS KeNey said...

manyaknya bj Qies!

Suliana said...

wuit.. byk gile baju qies!! ni stok sebulan punya raya eh?? maklumla, raya 30 hari kan.. hehe..

Nini Aziz said...

hye mama Qis..

kunjung balas to this lovely blog.. salam perkenalan juga... i guess our dotter is about the same age kan... probably my marissa a bit older la..

I pun so excited shopping fr her bj raya just like you...

Selamat hari Raya to your sweet family...

ibu_BatRiSya @wardah said...

salam kenal..byknye bajuuu....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails