yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, June 13, 2011

bandung definitely sorga sopeng!!




amaran : entry ini mungkin sedikit mendatangkan marah dan kejelesan.hehe*



yea memang gile babas hokay!

korang kalau nak kesini dgn niat membeli & belah harus bawak duit berguni-guni.sbb kalau ke bandung ber sopeng memang tersangatlaaah sorga.siyes ai tak tipu.

bila dah sampai area FO (factory outlet) especially kat jalan riau tuu memang bole sasau.teramat banyaknye FO sebuah-sebuah, tatau mana nak pegi dulu.menurut kata pak budi out tourist guide tu rumah mode, cascade & heritage sgt heaven baju kids.so kami pun menerjah ke sana..masa yang diberikan hanya 1 jam kat sini *adeh mana cukup donk!* tapi dapatlaa jugak hasil sopengan 2 bag,hehe.tak sempat kami nak ke FO lain.






jalan riau sorga FO jual barang branded.korang nak apa? baju pompuan, baju budak? handbag? seme ade! sediakan aje duit seguni :P
barangan dia pon nampak je FO tapi quality bole tahan beb..bukan cap ayam.


bak kata fatin lyana yang pemes tuuu tentang entry bandung :)
kat bandung ni, memangggggggg sorga bangat utk mereka yang kaki sopeng!




kat tepi jalan pun dah macam pasar malam kat mesia hokay, banyaaak amat juaalanya.





rombongan siap sedia menerjah FO yang best! kami berpecah laa sbb nak rush gituu kan..



stroller mana leh tinggal kalau g sopeng, pengsan nak kejar qies!!





ecececeh laki bini sempat lagi posing sebelum mengabeskan duit :P



nie kat dalam heritage, macam antik je kedai diaa tapi baju bajan bole tahan.banyak jugak yang branded cume tataulaa fake ke real.ah hentam sajalaaaaah labu.ai tak kesah, janji kain cantikk & baju syomel, ai grab! apa ada pada brand kan? :)





pheww baju gegal mmg teramatlaah banyaak.bertuah ai ada anak gegal :P *hahah tetibe* rasa pasni adik qies gegal pon takpe sbb ai liokee sopeng baju gal.hehe.

berpinar2 mata nak pilih, dahlaa rush gile cume ada masa sejam..tula nyesal benti lelama kat toko 3 tu, bukan we all beli pon jeans tu.takat jeans kat mesia melambak hokay!





dengan papa qies ilang ingatan tgk baju bajan.dia pulak yang eksaited nak pilih huney ni lawaaa, huney ni syomel.kekkee..

i lebiu laa papa :)



baju baby boi takk banyak choice sangat, kalau baby gal pheww rasa nak beli seme.banyaak sangat yang cantikk.tapi utk qies mama tak banyak beli dress, beli tee & legging pulak..si lasak ni tak brp sesuai pakai dress now..asik nak melompat :P



hello yayang, fitting baju keee tu?




nie kat cascadem kat sebelah je heritage,kat sini lagi beshh! tempat pon ekslusif..tapi harga2 baju dia pon ala-ala ekslusip jugaaklaa.but stil murah laa compare kita beli kat mothercare ke butik GAP kat mesia ni.so ai rembat 5-6 pasang baju bajan qies :)



kat luar cascade tuu, ada kolam ikan..qies apalaaaaaaaaaaaaaaaaagi eksaited sangatlaa mulut dia sebut 'peees pesss' hehe.


peees siap lompat2 okay.mana qies tak gewaaaam..




yayang fisssh..

lepastu kami ke rumah mode yang pemes tuuu..



cantikkk okay deko diaaa :)
tapi baju bajan kat sini agak mahaal laa, diaorg mark up laa tu sbb dah ramai org kita suke dtg sini sopeng.patot pun mama needa penah citer,dah tak murah sgt.huhu
tapi still okaylaa, kalau nak baju ZARA ke MNG tuu baru 30 hengget selai,kat mesia mana nak dapat kan?




qies main splash splash lagiks!



view malam mmg lawaa!




papa & mama nak bergambar qies sebok main air.grrr!
tq incik tripod yang menjayakan photoshoot ini.hehe.



lepas duit dah habes sopeng, pak supir bawak kami dinner kat kedai cantiiik ni..mmg lawa i tell u! 2 tingkat siap ada pondok2 dalam diaa.



pergh lampu & deko mmg terbaik!



lauk pon sedaap, ikan dia sweet sour tuu sedaap.



ahli rombongan makan berjemaah.tak noleh kiri kanan dah.,


ini budak kicik tamau makan so asik berlari2 dalam pondok..




lepastu kami teros cek in hotel the imperium international..



kasi canlaa nak feeling cam hanimun :P



qies ramai peminat so dia asik kena gomol sana sini.nie anty anne jagakan dia :)





happily playing wif her partner in crime, kak najihah.




kena gomol ngan atok man pulaaak :)



ready masuk bilik, siap termenung :P



mama, manyaaaknye sopeng..tired laaah!
katil kat hotel ni queen saiz, baru besh bole polok2 bertiga,keke.




ewaah tuan besar ngan cik puan mem tak berapa besar tuuu!
papa layan asterok kot tuu.eh macam ada jee.




qies dah off to lalaland..


bila bangun pagi...



papa, wakey wakeeey! kita nak naik gunung niii...




siap main mekap mama, adeh.baju bandung taleh blaah.murah aje dong 30000 rupiah sepasang.hehe.


dan lepas tu ke gunung tangkuban perahu laaa kami melihat gunung berapi yang cantik & sejuk ala-ala kat cameron tuuu.so bersambunglaaa lagi ceritera chenta :P

cewaaah! ko bajet cerita nora elena peberet ko kee? hiks.ye esok ai sambung entry ala-ala nora elena & seth tan hanimun kat cameron tuuu eh! * nak jugek*



2 comments:

Fafau De Craft ( Zana ) said...

thanks alotz citer psl trip to bandung...bnyk info dpt dr u...sgt berguna utk sy!bln 3 thn dpn nk pegi... :) huhuu lmbt lgk tueee...xpe2,kumpul maklumat dulu :)

Mama Qiestina said...

fafau,

ur most welkam dear :)
ala tips tak seberapa pun ni..

waah sonoknyee next year nak kesaana..

** salam kenal dari saya.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails