yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, June 9, 2011

family holiday jakarta - bandung part 1




mari kita mulakan part 1 untuk sesi cuti-cuti ke jakarta & bandung.raamai betul eksaited nak tau pengembaraan sang kurian eh pengembaraan qiestina yang pertama kalinya ke obersea nie rupenya, kan fesbuk menderu deru komen suruh cecepat update belog.

baiklaah, momma update sekarang sbb line clear qies dah off to lalaland with her papa.

pheww jenuh nak select the besh peektures nak tempek kat sini, lotsa of moments.time picit shutter tak fikir, main captured jee, sebab semenya priceless!

+_+



percutian kami ke jakarta & bandung utk yang kali pertama ini, kami pegi with DZ Travel & tours.actually sedara mara papa qies yang arrangekan this trip, kami pergi beramai-ramai. so kami just ikot saja.payment for 4 days 3 night just only RM 1250 seorang.ini pakej by grup laah ye..utk qies yang masih below 2 years still FOC.dalam pakej 1250 tu included flite tiket *garuda airlines yang besh* pergi balek, hotel yang besh, makan minum 3 kali sehari kat tempat besh, bus persiaran complete ngan supir & tak lupa tourist guide yang best jugak.kiranya all in laah..

ai tink memang worth it laah.sebab semenya superb.out of 5 star ai bole kasi 4.5 star for their superb services! untuk kami yang berfamily ni takyah susah-susah nak cari hotel, tempat makan seme.segalanya tersusun.jadual nak sopeng pun teratur..memang ai highly reccomended laa this travel agents kalau u all berhajat nak pergi :) *ai tak amik pape komisyen ye, just my personal experience*





siap dapat backpack, bag bagasi seme from DZ travel :)




encik jasmi wakil from DZ ikot sekali kami bercoti, besh orgnya kepala sempoi.




mama, kita bertiga nak g manaaaaaaa ni mama?

qies kan pukul 3 pagi dah bangun sbb pukul 4 pagi kami dah gerak ke KLIA dari PD.shian diaa terpisat2 mama angkat.seb baik tak meragam.




yeaaaaaay qies nak holiday ngan papa :)




muke muke happy nak berholiday.nenek qies ngan kengkawan dia kat belakang tu kemain lagiks :P




wehoooo kat jab imigresen.ayayaai banyak betul kena cek nak naik flite.



dalam train nak ke depature hall.qies haritu naik train, naik flight, naik car, naik bus complete seme :)

naik kapal papa je blomm.hehehe.




while waiting for flite kat balai berlepas, sempat bercamwhore :P





sang combi dah siap dilabel, kalau tinggal naness!
yang beshnyaaa nak naik flite ni, sapa yang bawak baby diutamakan, jalan dulu okay :)




masuk dalam flite, qies dah mule tamau diam.qies dok ngan mama, dia tensi kena pakai seat belt.mulalah cranky.grr
yang kelakar tu sana sini baby nanes, seme tak selesa agaknya.




kasi m& m baru diam.hailaaaaaa anak.bag mama dah macam poket doramon segala macam benda ada!




garuda airlines baybeh!





qies suke tgk kartun kat screen nie, eheh.tapi kejap je pastu cranky balek especially masa kapal nak naik ngan landing.meraung-raung macam kena dera.adeh! maluw momma sora qies je dalam flite.dia takut & tinge sakit agaknyee tekanan kat tempat tinggi.mencabar betul rupanya bawak anak kecik naik kapalterbang.huhu




subhanallah, awan biru :)
nampak kepak aeroplane, qies suke tgk lampu kelip2 tu.





dah mula tamau diam, asik nak berjalan sini sana time dalam flite.seb baik travel amik masa 1 jam 40 minit jeez,kalau berjam-jam fengsan momma nak kawal dia.tapi anty stewardess seme cuns & baik.siap baby& toddler seme dapat goodies bag dalam tu ada toys, pampes, baby wipes & bedak johnson.baguslaa garuda airlines..selesa pun selesa, seat tak sempit.




laaaaaa napa nanes tu yayang?
ehehe.actually dia tamau papa dukung bila dah sampai airport jakarta.orang dah dapat kaki kan...dia nak berlari riang macam ni..






haaaaaa macam nilaa qies sukee, dapat ukur airport.adeh!
penat mengejar diaa jee.





while waiting for luggage.



yeay bus persiaran & tourist guide dah tggu kami kat airport!
setiap sorg dapat pin ni, pelancong katakan :D




pak budi yang best!


pin kena pakai selalu baru dapat diskaun bersopeng kata pak budi :)




ahli rombongan yang teruja, tak sabar mau melihat kota jakarta.
mmg havoc habis dalam bus,hehe.





ini budak kicik dah fenat cranky dalam flite, dalam bus titon je kejanya :)





hello jakarta!
bapak-bapak ibuk ibukkk..





alamak proton laah, proud to be malaysian :D



kelakar baca sign board,macam2 istilah :P




destinasi pertama yang dibawa oleh pak budi, ke menara monas.
kat sinilaa dapat tengok tempat yang luas macam dataran putrajaya..kat sini juga raaamainya seniman jalanan, penjaja jalanan yang kat mesia kita tak penah nampak..



hihihi unik gila beskal tuuu..ramai2 bole naik.




nenek PD *paling kiri* dan sahabatnyaaa berposing dpn menara monas jakarta.
kat jakarta masa ni panas yang amaaaaat! mmg tak larat rasanyaa nak berlama-lama.dahlaa jammed teruk, pening kepala.18 kali lagi teruk dari KL tahap jammednya.fuh!

next destination, pak budi bawak kami mamam lunch kat restoran yang cantik & sedaaaaaap bangat.okay tu sambung next entry..


nak kemas beg bagasi tengok hasil-hasil sopengan pulak! ehehehe. tadi punyala letih langsung tak sempat nak sentuh bag bag tu seme, yela dgn nak layan kerenah qies yang cranky tak berapa sihat nie.esok nak start agihkan souvenier kat momma-momma angkat qies plak :)


sabar menanti entry part 2 pulak ek!
^_^



* baru 4 hari qies kat indon, qies dah pandai cakap 'cobaa...coba' HAHA.adeh cepat betul tangkap apa org cakap tau *



8 comments:

Suliana said...

lagi lagi :-)

dieha said...

lawak ayat qies..cobaaa..coba...tapi memang yat..bila anak2 dapat kaki..mana mau kita pegang-pegang dah..semua nk buat sendiri..yg syiok menangis smp kuar air mata..mcm kena pukul..hehe..beshla yat..tak sabar nk tunggu nizam balik..

Mama Farra dan Faris said...

bilo ninah nak alik putjaya nih..kakak fara nak dengo cakap cobaa..cobaa..hahhahha

Mama Qiestina said...

makngaah datanglaa umah ptg ni, nina beli banyaaaaaaaaak souvenier..mari2 pilihh sambil dgr nina cakap coba cobaa :P

Farra Dhelina said...

uwaaaaa...bestnya jalan2!

*suka lah new header! comel! geram!

Ainul Hayat said...

Wah...menarikznye percutian kak yat nih. Tak semena-mena qies belajar perkataan baru. HEHE..kak yat apdet lagi tau & tempek lagi gambo2 menarikz tertarik da bomb...

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Bandung Holiday said...

Salam ...
Sila Diperkenalkan, promo
Pakej cuti baru kami, bagi yang suka pengalaman baru perjalanan, anda boleh memilih bandung, jakarta atau bali untuk destinasi anda .. !!


Harga pakej
bermula dari RM196 .. !!

Kami menyediakan banyak pilihan untuk perjalanan anda, semua dalam pakej 4H3M, 3H2M, 1h berjalan-jalan , pelancongan bandung-jakarta, sewa kereta, pakej honey moon, pakej shoping, Pakej Golf, atau anda boleh memilih jadual yang anda mahu dan banyak lagi ..

Ini salah satu kegemaran pakej berdasarkan pilihan pelanggan ialah:

-4 HARI 3 MALAM package-
# 6 orang RM315 / orang
# 4 orang RM375 / orang
# 2 orang RM499 / orang
Butiran pakej adalah:

Tebu HOTEL ***
~ New Hotel di pusat bandar di Bandung,
~ Hanya 200 meter dari Jalan terkenal di Bandung, ~ Ramai Factory Outlet sekitar kawasan ini.

KERETA TERBARU
~ Toyota Avanza
~ Suzuki APV
~Suzuki luxio
~ Toyota kijang Inova
~ Van 10 seat dan 15 seat
~ Mikro bas 30 seat
~ Big Bas 45 seat

Untuk maklumat lanjut mengenai pakej-pakej lain boleh melawat www.trans459bandung.com
Atau e-mel di:
trans459bandung@gmail.com
Whatsapp:
+62 8112200180

"best partener for your epic journey"

Regards,
trans459bandung

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails