yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, June 12, 2011

siri menyopeng kat tanah abang jakarta & bandung

tetibe malas nak buat tajuk part-part tuu :P
kang fenin u all nak refer tempat menarek utk sesopeng, dahlaa ramai bangat pm ai kat fb mintak ai share info jakarta & bandung.semenya teruja mau ke sana semenjak ku belogkan, hehe.



tu baru baca kat belog, kalau dah pegi dan alami sendiri for sure rasa nak repeat ke sana taw!
memang derang ni pakai ilmu kot, sampai kita jadik sasau bersopeng.ekeke.
^_^


okay dipendekkan cerita, hari ke 2 percutian kami tu..
pepagi lepas subuh lepas breakfast kat hotel teros zaas ke tanah abang jakarta.masatu pukul 7.45 pagi kami dah sampai depan mall.gilee awal kedai seme tak bukak lagi.tapi tourist guide kata better awal sbb kurang sesak.dan bole serbu cecepat barang yang besh!






inilah mall tanah abang yang selalu disebut2 besh tuu..
memang sesak, keta lalu lalang..tak penah putus.tapi 1 thing ai like, polis2 kat sini baiiik sgt, once dia nampak kita nak lintas especially yg bawak bby, dia kasi jalan kita lintas dulu..





good morningg! pukul 8 qies dah mula ukur mall :)





rombongan mak sarinam sempat bergedik santai bergambo ngan bus pariwisata dulu.keke.



halaaaamak sekali sop kaki sapi daaa :P
baca rase nak tergelaaaaaaak..




dari luar mall tanah abg, tulis memacam ada..



serbu kedai tudung & telekung.tapi alaaahai tudung dia tak cuns macam kat mesia pon..takde ariani ke fareeda.huhu.



seme org sopeng tak hengat, sampai lupee qies yee?



seee nenek dah mulee gila babas tengok telekung cantiikk & murah!
tanah abg mmg sorga tempat busana muslim..nak telekung camana seme ada..kalau kat mesia jejak harga rm 100, kat sana baru dalam rm 30-40 jee.mmmg gilee ok.



gile babas lagi tgk kemeja kain baikk punye baru 35000 rupiah.pheww!
kain seme standard POLO, renoma okay.so nenek rembat 5-6 helai teruss, ai pon beli utk atok & papa qies wat baju raya.cantik2 semenya..

siap buy 2 free 1 tuu!

then mama beli baju bajan qies kat sini, adalaah jugak kedai yang jual baju budak-budak yg syomel & branded.cumanya takleh lawan kesorgaaaan kat bandung laaa.


kita orang kat tanah abang 2 jam je sebab lepastu nak bergegas g mamam lunch before gerak teros ke bandung.perjalanan ke bandung dari jakarta lalu hiway dalam 4 jam, macam dari KL-kluang laa.hiway dia pon lebih kurg PLUS tuu..



pemandangan asing bagi kita, tapi kat indon biasa jee ni.hehe.
adoiii laaa hai.






dalam bus ini budak konker 2 seat teros nak titon.montot mama ketepi betul sebab nak beralah ngan dia.papa kena duduk ngan nenek.haih laa anak!


kami lunch kat sini,



lauk padang laaa pulak.
see ramaaaaaai gile penjaja jalanan depan restoran dah tggu kami.macam ada bau2 gituu kan..kalu kita kat mesia meniaga camni haruss dah kena saman kaan :P
kalau bole, nak jugaak ai lambak baju syomel.wakakaaka.




makan ngan geng rombongan..




lauk dia ayam masak kari kot ngan pucuk ubi & sayur nangka.tapi tak pedas pun..
dah lapar bedal jee.hehe.




uncle jasmi, *DZ travel tourist guide* tlg jagakan qies masa papa & mama makan.kalau tak si tecik ni mana tau diamnyaaa!

tq uncle jasmi & seme uncle & antie sbb seme rajin sgt tlg jagakan qies, dia sorg je 'baby' so seme org sayang dia :)





wah papa dah pekena es limau nggak noleh kiri kanan yaa


sampai je bandung, teros pak budi bawak rombongan kami ke kedai jeans yang pemes katanya..
agak murah & banyaaaaaaaaak amat pilihan..



lubuk org mesiaa gak ni, pheww.




qies usha apa tah dalam kaca tuuu, papa & mama tak sempat usha sangat sbb qies asik laa nak lari sini sana.org plak crowded habis, rata2 malaysian...

nak kata murah sgt tuu tak jugaak, tapi maybe banyak sgt choice.nak jeans levi's yg macam mana seme ada.





deco dalam kedai lawaaa kan!


dah busan bersesak, kami balek ke bus.pak budi kasi masa 2 jam kat situ taaapi alahaaai rugi je masa tu.kalau pak budi anta we all kat FO yang besh lelama takpee! lepastu baru laa we all ke FO yang pemes amos like rumah mode, cascade, heritage seme tuu.





lepas hujan time ni, sejukkk.
bandung dahlaa cuaca dia agak redupp..

pantang pintu bus dibuka, maka akan menyerbu laa penjual jalanan.seniman jalanan naikkk bus we all nak jual brg derang.adehh!



mamat nama indra ni sora dia sedap! tapi tula bukan senang nak besaing kat sana..



rezeki indra hari tu, sukelaa dia dapat duit mesia..





budak manja ngan atok dollah..
nie bus dah gerakk nak bawak we all jalan-jalan sopeng ke rumah mode & kawasan sekitarnyaa pulakkk.



lepasni entry kat mana ai carik baju syomel-syomel utk qies yang sangat heaven tuu eh..
nak solat asar dolu sementara qies tgh titon ni :)


to be continue baybeh..


* hello my 600 folowers! ee tak sangka belog picisanku sudah dikuti sebegini ramai.ma acih korang!*

4 comments:

HaninFarshid said...

bestkan sana yat? memang heaven nak shopping :)makan pun best....

hugs and kisses to cutie qies....mesti qies happy dpt jalan2 ;)

Mama Qiestina said...

kaaaaaan hanin :)

patotlaaa org gile asik nak sopeng kat sana,berbaloi baloiii!!

kiss to lil kyra tooo eh.budak syomel tu lagi besh, sana sini dia berjalan yee.

MamaAiman said...

dear kakyat,

masuk opis pepagi isnin terus bukak blog akak nak baca pasal vacation ni!hihi..hmm..bestnye kalo dapat g sana sebulan skali.. :D

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails