yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, June 15, 2011

cintaku tertinggal di tangkuban perahu part 2





warning : lotsa of peektures in this entry.look at your own risk hokay! takut termuntah =P



kat tangkuban parahu bandung nie view dia memang cuns.so rugilaa kalau melepaskan peluang berphotoshoot sakan kat sini.penggila photography seme kemain lagi siap bawak lens panjang gile gedabak, tripod segala.kami je pakai standard kit.ehehe.ala asal ada kan :)

btw gunung berapi tangkuban perahu nie last sekali meletus in year 1969.
pheww still aktif tau.tapi inilah antara tarikan pelancong if ke bandung..tak pegi makanya tak sah gitu, *bak kata pak budi lah*.

more info bout tangkuban perahu here.


coz the peektures speak thousand words, let the pictures tell the story laaah!


qies pukul 6 pagi dah bangun, teros mandi ngan papa & mama pakaikan baju syomel-syomel bau kedai :P hehe.


masa untuk papa & mama breakfast so masa utk qies digomol oleh ahli rombongan sekalian alam.haha.bagus ramai volunteer nak jagakan si budak lasak nie..kami breakfast kat hotel kami bermalam tu jez.lauk pauk setaap dan penting dijamin halal.



eleee manja nenek PD :)
nenek pon tak larat nak kejar qies yang macam belut ni,hehe.




manja tok man jugaak,atok man paling rajin & sabar layankan qies yang tatau diam dalam bas, kat pasar baru seme.tq yee atok man! maila jemput datang umah ninina..
atok man tak sihat sampai kena warded kat KPJ now, penat sangatlaa tu.get well soon ye tok!




atok dollah pon sama, rajen jaga qies.nanti qies burnkan dalam dvd yee gambar nie seme n poskan kat atokk :)



ankel maliki yang sporting pun..mesti terindu-rindu kat anak sendiri bila tgk qies kan :)
lenkali bole holiday bawak anak-anak kesini ek!

* mostly sedara mara, bau bau doyan sebelah papa qies derang ni seme, tapi qies baru kenal*



ewah ewaah dak tecikk tu!



manja ngan family anty zizah plak yeeh!
qies suke main ngan kak najihah..




3 of us depan lobi hotel..



sempat lagi posing gegila before naik gunung.hehe.seme sportingg! syiokkkkk..




geng bujang muda mudi yang menceriakan suasana percutian we all.sonokk!





pagi yang indah, berkabus :)




dah sampai bawah area gunung tangkuban parahu.mmg so cantikkk nature diaa! rumah-rumah dia seme ada nilai estetika gitu.ececeh bahasa sejarah ku suda mari :P





stoberi farm pun ada hokay!




qies pestime mamam stoberi, dia agak kepelikan.murah-murah je beli dari org jual-jual..bersepah org jual stoberi kat sana..4 packet baru 10 hengget, dahla manis-manis & fresh.siap tapau bawak alik mesia :)

lepastu kami seme naik van naik ke atas gunung..lagi senang dari naik bus sbb jalan dia sempit & curam kan.yang bagusnya pegi under agent ni cam stroller ke bag kita
seme derang tlg handle bawakkan.so usah ribut-ribut!


dah sampai area gunung, waaaah sangat indah disini..



bus tu tak silap bawak org prudential mesia, harus bisnes trip tuu! hehe.



masa utk jalan-jalannn amik angin! *bukan buang angin haa :P*



qies yang impressed tgk banyak kudaa...



tgn pegang stoberi, mata tgk horse.hehe






alam indah ciptaan ALLAH s.w.t buat kita mensyukuri betapa besar nikmat dan rahmat darinya.








papa amik angle dari atas bukit, phew meriah betul kat sini.suasana pon ala-ala macam citer koboi.wahaha.



tokman & anak-anaknyaaa yang riang riaa!



qies suke bangat kutip batu!



eee ini budak msham je muka sbb tak cukup titon :P


sesuatu yang berbeza.. eh apa kau ingat lagu sofaz?



kuda-kuda utk ditunggang.ada berannn?




alallaala oleh-oleh syomel utk dibawa pulang!



macam mimpi je mama & qies dah sampai ke sini..alhamdulillah syukur nikmat.



yang penting qies happpy dapat explore tempat yang indah :)




mama..qies nak jalan lagi bole?




very very precious moments with papa :)



yayang jgnlaaa totop mata papa! notty gall tauu..





happy family yang turut serta :)



kak najihah sukenyaaa mamam stoberi!




okay mari kita jalan-jalan explore this nice placee!





kedai jual oleh-oleh teramatlaaa banyakk.yang penting kena pandai tawar! kalau tak mmg kena ketuk manjang laa, lagi derang tgk kita org mesia yang bajet jutawan.haha



ecececeh bebetul g obersea yee anak mama, view dia tuuu santek!


qies susu time, so relax kat pondok antikkk ni dulu!



:)



geng anak-anak dara yang bajet ratu.eh tu pehal hero sorg tu enterprame?




jalan-jalan lagi..bagus kak najihah suke pegang tgn qies..



phew very the nice placeee! kalau shoot gambo kawen kat sini sure terbaikk!


dan korang nak tengok tak lagenda sang kurian?

.



.



.


hahaha dengan rambut kusut masai tuuu, mmg macam anak org asli.kekee.tapi papa dah tarah dah rabut qies macam dora.hehe.kemain num air kelapa!!

antie bella usha je nak gomol qies tuu..




mama, setaaaap! setaaaaaap.pandai qies cakap sedapp yeee?



sket punya klasik dapur masak air halia atas gunung.pheww!




time to leaving..



best shoot from papa qiestina :)
ai liokeee candid candid moments macam nie, penuh makna.



dan tentunya percutian yang sangat bermakna buat kami bertiga..syukur alhamdulillah dapat kesini bertiga, walaupun percutian ad hoc.ehhe.






love the THREE OF US!


moments termanis buat eryssa qiestina :)
nanti dah big gal, qies mesti suke tgk seme ni..




eleee sukenya dia dgn papa, seronok dapat bervacation dengan papa yeh sayang?




insya allah, if ada rezeki lagi kita pasti ke sini lagi yeh sayang?



menurut kata pak budi, disneyland terbesar kat asia tenggara akan dibuka end of this month kat jakarta.phewww! tempting tuuu..rugi we all dah pegi awal, kalau tak sure bole g disneyland sekali.hahaha.*dasar kaki jalan*

oraits lepas je berhuha-huha kat tangkuban perahu we all pun bersantap kat restoran sapulidi di tengah sawah.memang besh giles tempat tu.


cam biasa next entry laa ek!
*_*



20 comments:

Suliana said...

hmm bestnya.. tahun bila la aku dpt pegi lagi.. dulu masa pegi tahun 2007 tak jmpa stoberi park tu.. xtau la kitorg rushing ke apa kan. hehe..

Marsha~ said...

rindunyaaaaaaaaaa Tangkuban Parahu dgn Restoran Sapu Lidi tu........ Dulu pernah pergi so trip aritu sy tak singgah pun sini.. nak shopping pny pasal..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

alamak disneyland ader kat jakarta ohohohooooo jom la kak yatt kiter pi lagik hukhukhuk

Mama Qiestina said...

suee,

dah berubah kot, dah 4 tahun kaaan.mmg besh gile..lenkali ko bawak aqil & adik dia g disneyland jakartaa tuu!

Mama Qiestina said...

marsha,

ehehe takpe, next time bawak qila & ariq g sini baru besst! :)

Mama Qiestina said...

mya,

tulaaa pak supir we all citer..gilelaa kat indon ada disneyland!

Anonymous said...

pertma kali pg bandung ye?
patutla nampak excited

Mama Qiestina said...

mak enon,

haaih ada lagi kau ni..
ye mestila esaited pestime pegi ngan hubby & my doter.kau ada?

HAHA

intan.liana said...

waah bestnya :D
rasa nak pegi tahun ni gak. Hehee

Anonymous said...

oic
bagusnya budi bahasa.....
saya bukan mak enon yg selalu komen kat awak tue lah...
saya baru baca blog kamu dan tidak pernah komen pe2 sebelum nie...
dan untuk makluman saya tiada blog...
maaflah...

Mama Qiestina said...

cik enon yang malu nak kasi nama..

jangan sentap-sentapp.ko yang mula dulu..tak suka baca g main jejauh bole? awal2 ai dah warning entry ai mmg eksaited..ai share info with my darling reader & my followers.

sapa tak suka baca dipersilakan pangkah (x) kanan kat atas sekali sidebar blog ni.

Mama Qiestina said...

intan,

harusss pegi taw! besh gilee.ai pun rasa nak repeat sopeng.hehe

Anonymous said...

masya-allah sombongnya kamu...
semoga tuhan merahmati kamu.....

zuera said...

salam sis....
nak tanya?gamabar2 yg sis capture cantiklah...pandai sis capture....

Mama Qiestina said...

mak enon..

ko ni kenapa? g main jejauhlaa.oh feminat setia no 1 rupenyaaa. ma kasihhh!

Anonymous said...

berlagakkkkkkkkkk

Mama Qiestina said...

zura,

eheheheh ala potograper amatur jee tu dear, akak main tembaaaak jee gun amy D90 :)

thanks eh!

Mama Qiestina said...

mak enon,

ADA MAK KESAH?

zuera said...

tapikan memang nampak lawalah gambar2 sis.....

Iryani Noor said...

besttt nyer tmpt nihhh..
kena masuk dlm wish list nihh.. hehehhehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails