yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, June 8, 2011

sneak preview | Jakarta & Bandung sorgaa!

salam ibuk ibuk bapak bapak!
apa kabar seme? aduh rindunyaaa 4 hari nggak beronline!!

alhamdulillah, kami dah selamat sampai ke tanahair darah tumpahku yang tercinta selepas 4 hari 3 malam berlibur di kota jakarta & bandung.

waduh, capek bangat! pesawat garuda airlines yang kami naiki baru tiba ke KLIA pukul delapan dua puloh menit malam. ehehe,baru 4 hari di indon, slang suda bertuka keindonan.
maafkan saya buk..kejutan budaya suda :P

mesti raaaaaaamai feminat cik qiestina di luar sana yang nak tau, how's our holiday?

ternyata memang sangat besh kerana bandung & jakarta tersangat heaven utk bersopeng, tempatnya cantik sekali biarpun macet *jammed* di kebanyakkan tempat,makanan-nya sedap-sedap, cewek & pria nya ganteng. rasa nggak mau pulang, ewah! patutlaa ramai tergila-gila terangau-angau nak ke sana..

apapun malaysia ku tercinta tetap di hati!

waduh, matanya kelat sekali.sudah keletihan yang amat 4 hari berlibur bersama yang tersayang, makanya mari jamu mata dengan momen-momen kami sepanjang di sana.hanya ini dulu ya? ada 2000++ yang telah ditangkap oleh D90 kami :) gambar dari camera geng segrup tak masuk lagi.aduh mmg berjuta-juta :P


phew.bisa pengsan kalau ini malam mau upload seme.
ekkeeke.






si syomel ku di tangkuban perahu bandung.cantik sekali tgk gunung merapi!
tengok kawah..cuacanya nyaman..

*syomel kan crochet hat tu, 30000 rupiah aje*





pertama kali qies naik flite.oh my gucci, so chalengging!
later will blog bout it..bersilat okes!!





safely arrived here, oh so nice place.tapi KLIA much best laah!




THREE OF US
day 1 in red theme :)
jakarta city




day 2 at bandung.
jenjalan sopeng sampai ilang ingatan beli baju syomel kat heritage,rumah Mode, FOS bandung
mama & papa berjuta juta habis utk qies! wuwuwuwu.sorga dong :P

qies suke bangat tgk fish lompat-lompat kat heritage! so cosy place sesuai bangat bawak anak-anak berlibur ke sini.kat sini dah macam port org mesia aje, raaaaaamai betul berbas-bas datang.




rumah mode at nite.phew capek bangat mengukur mall.



but i really love thisss place, tangkuban perahu bandung.
tengok gunung berapi, tempatnya sejuk macam cameron..




day 3 three of us.




day 4, final day at jakarta.
sempat menyopeng kek lapis/jajan kat kartika sari bandung.






hanimun mode.jangan jeles!
tangkuban parahu tempatnyaa nyaman sekali, besh bangat polok polokkk :P





aduh mama happy sekali dapat berlibur bersama kalian berdua cinta hatiku :)
terima kasih papa sayang sebab bawak mama & qies ke sini.kami sayang kamu!
beri beri strong, love u more..


mau tengok lagi momen-momen indah?
ini baru sneak preview, paparan lengkapnyaa tunggu entry seterusnya ya buk,bapak, nona..

tunggu besok saja yaa? qies dengan papa unwell, both of them demam selsema..pity them.qies asik cranky je,dengan papa pun lah ;p hehhee. kejutan cuaca + fenat agaknya.doakan sayang sayang saya berdua tu cepat sembuh ye!



*warning : jangan termuntah sepanjang minggu ini cerita kami berfamilia holiday aje,hehe*




15 comments:

:: noremy bte rahmat :: said...

heaven nengok akak kat sana..bila la dpt jejakkan kaki ke sana..

doakan papa ekhram + qies cepat2 sembuh..


p/s:nak pisang salai! (^_^)

::zAsyikein:: said...

xsabar nk tgk...teringat g bandung dulu...best2...

~mY LiFe~ said...

mmng dinantikan cite akak ke bandung :) ... besh kan??? nadia yg da g ni pun ngah bkira2 nk g lg... hukhuk...

su su said...

x sabar tunngu n3 seterusnya

Suliana said...

heheh.. samala mcm aku, nak cite tioman tak habis2 dah ber part2 dah.. best kan gi bandung :-)

MamaAiman said...

BEST!! (kalo ade font yg paling besar saya dah guna dah kat komen ni!hihi)

moga qies cepat sembuh!

kayrul-shah said...

cantiknya gambar2 kat sana..tak sabar nak tunggu citer seterusnya nie

Marsha~ said...

Yat pun ke jakarta-bandung jugak?? Hehe.. Lambat tahu pulak kalau tk boleh jmp kat sana.. Sy pun ke jalan riau on the sunday, tak jumpa plak kite kan..

Mama Qiestina said...

marsha,

iyaalah dear, saya ada komen kat entry awak :)

tula sy tgk2 jugak kot ternampak2 awak kat sana, bila tgk grup2 org mesia tu kann..hmm raaamai sangat org kan, tu tak terjupee.cepat update version awak pulakk!

dieha said...

yat..best gila woi....bg link tau nnt...nak pi..nak pi...:)

ibu si comel Alya said...

wah!BEST ar tgk pic2 tu Yat..bile lah sy dapat bwk yaya g sana ni?
moga2 rezeki dmewahkan selaloo..amin..
moga qies n papa cepat sihat!

ibu si comel Alya said...

wah!BESTnyer tgk picture2 tu Yat..syok ar..kepingin nak bwk Yaya g sane lah..moga2 rezeki kami 1 family dimewahkan..amin..tak sabar nak tgk pic yg baru..
hopefully Qies n papa cepat sembuh!

Ann said...

Oh my..

Yat. pls update gambar syomel cecepat. plus info ttg semua dekat bandung, ie hotel, transport, foods dan tempat menarik to visit. sbb end of yr kitorang sefamili akan ke sana juga. tgk gambar ni rasa x sabarrrrrrrr..

Hanin Farhana said...

best kan pi Bandung?!!!! hihihihi.. highly recommended la.. banyak tempat menarik untuk jalan-jalan.. perbelanjaan pon tak la mahal sangat... :)
cepat yat, update lagi entry jalan-jalan...

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

cepat sambong ceta kak yat kukkuikui

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails