yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, June 16, 2011

terhenti di sini.

sebelum menulis entry lebih panjang, nak tanya kewl tak header baru belog qies?
muehhee :DD

sekejapnya minggu ini dah masuk hari khamis.
bila papa qies still di daratan ni rasa pantasssssnya lahai masa berlalu..huks huks.
padahal papa dah 3 bulan bercuti okay, bersyukurlah wahai mama & qiestina.


phew hari nie last episode nora elena yang besh giles tu!
kita tengoklaa nanti happy ending ke tak eh kesudahan cinta seth tan & nora elena.hope happy ending laa kan, dah fenat feeling sakan layan cerita tu.sanggup tak kemana-mana, lupakan aktiviti JJCM sebab nak tgk cerita tu pukul 7 tajam.kuikuikui.




fenomena baru cerita melayu



ele korang pun raamai yang angau ikot cerita ni kan?
siap verangan nak somi macam seth tan bagai.HAHA.tapi bak kata aaron aziz kat twitter dia payah nak jumpa lelaki macam seth tan tu di zaman skrg ni. setan ramailah kot :P
kalau ada mmg sgt bertuah wifey lelaki tu..

^_^

siyes this series bikin ramaai feminat fanatik, kat fanpage fesbuk pun dah 70 k feminat likes.awal-awal citer tu dulu time ai like baru 20K je macamtu.siap ada pengkritik bebas lah kat wall fanpage tu, lucu bila baca.ai yang ketinggalan 2 episod sbb ke bandung aritu pon dah tau apa jadik.tapi malam tadi ai berjaya layan 2 episod yang terlepas tu thru you tube.hehe.

memang gile laah penangan this story.
maybe jalan cerita dia yang menarek, takde lah klise macam cerita melayu lain yang asik-asik cerita gado berebot kuasa, nak jatuhkan bisnes org lain, perkahwinan dua darjat bla-bla, bla.buhsan laa kan cerita macam tu. streotype sangat.

cerita NE ni sweet..
sampaikan org lelaki pun minat nak layan.papa qies & pakcu qies pun suke layan cerita nie..

kena pulak pelakon berbakat aaron aziz & siti saleha berlakon sama, mmg gandingan yang mantop! eh btw erry putra punye voice pun besh kan, bila dia nyanyi jangan kau pergi tu phew touching betul.kena je ngan tiap scene dalam drama tu..gud job laa crew nora elena, seme pemilihan lagu best! hope lepasni ada lagi cerita yang besh macam ni utk ditonton!


since ai jadik fulltime CEO ni memang dah jadik addict pulak layan citer siri-siri macam nie. sambil buat housechore tu kan, mata sempat lagi menjeling ke tv..sambil lipat baju, layankan qies mamam seme..tu antara yang besh jadik CEO, time bekerja fleksibel.hoho

kejap lagi pukul 2 kat tv3 amanah dalam cinta, pukul 3 marimar, pukul 6 kat ntv7 nikita, pastu nora elena. eh cinta melody pon best kan! ai tak layan sangat tapi ada tgk 2-3 epoisd macam best je.bila malam kasi can kat papa qies layan sports or channel turbo dia.memalam ai suke surf tenet dari tengok tv.sejak qies dah besar ni okayla ada masa nak tgk tv bagai, dulu time dia baby memang tak dapatlaa sbb dia mmg asik nak menempek kat mama.now qies dah pandai bawak diri, tak banyak ragam sangat. pandai dia main toys dia, main car dia, main 'kemas' baju blogshop mama, main kaler-kaler..pastu bila dah penat & mengantuk haus nak sushu dia pandai cakap 'cocuuu' lepastu berlari ke dapur amik botol avent dia kat rak. hehe.so syomel :P pastu qies tertido sendiri..tak payah nak pok pok or buai macam dulu.

eih cepatnya anak mama membesar!
notty & lasak tu lah bole tahan mencabar jiwa raga.

namapun budak tgh nak membesar kan, banyak benda baru dia tgh explore.mama layankan je as long dia tak buat something yang berbahaya.mama kasi qies can tunjukkan kebijakkan qies, tamau halang apa yang qies minat.biarlah baju comot dengan kaler seme..biarlah baju bertukar 4-5 kali waktu sehari, takpe.mesin yang basuh,hehe.


momma will always support in whatever you do sayang :)
kasih sayang mama & papa takkan terhenti di sini..
menyaksikan kamu membesar di depan mata merupakan momen terhebat mama rasakan..





MY LITTLE SWIMMER


qies faveret, suke sangat swimming..ikot perangai papanya lah nie.


momen nie masa mama & makngah bawak qies swimming kat sunway lagoon last week.3-4 jam qies berendam..suke sangat!
* mak ngah, later ek entry kita g splashing tak hengat donia ni, ikot turn*


entry vacation bandung nanti ai sambung lagik yee.
malas betul nak edit momen-momen terbaik kat sana.kang letak seme ada org kata kita over eksaited *sapa makan burger dia rasa oh setaaap*

nie kasi iklan sekejap.blogging is theraphy beb!
dah nak masuk dapur fikir nak masak apa pulak buat kesayangan saya berdua tu sebelum pukul 2 layan cerita amanah dalam cinta, hehe.


** tajuk entry antara lagu best dalam nora elena by asfan.



13 comments:

akmarmansor said...

kak yat . klu ter 'miss' nora elena tu blh la kak yat g mph . cr novel "kasih yg suci" . actually cerita nora elena tu dr novel tu . nnti time papa qies xda leh kak yat repeat bce kan . :)

Mama Qiestina said...

akmar,

eheheh akak dah baca novel ni dear :) kat novel lagi super duper romantik seth tan tu taw~

cik fa said...

orang ckp si nora elena tu akan mati msa ending cerita...kita nantikan ptg nnti

Suliana said...

aku blm tgk lagi part yg kat cameron tu.. hehehe... nnti klu tenet laju, aku donlod la.. :-)

Sue said...

i pun tak miss cite tu. huhu.. eh marimar da ada balik ke? adoiii.. da la baru naik keje, nasib la ble tgk kat tonton.com.my.. tapi amanah dalam cinta tu nak tgk kat mana ek? youtube tak byk pun...

p/s: qies makin comeyyy

dakcik said...

kak, cinta melody pun best..mula2 saye duk tgk cinta melody..bila nora elena dh start baru tukar channel..

p/s : sanggup xturun bwk anak main beskal ptg2..hehehe

Mama Qiestina said...

ain,

kaaaaaaaaaaaaaaan :D
sanggup tak kuar seme sbb citer ni.tula akak layan gak cinta melodi time pagi2 ada repeat..syiokk! lagu dia besh kan..

adehh citer tv seme best skrg ni.

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

kak belom penah pi sunway nak piiii jugak laaaa horeyyyyyy

Anonymous said...

header blog yat sannggaaaaatttttttt commmeelll...

Mama Qiestina said...

yihaaaaaaaaaa NE happy endinggggg! i likeeeeeeeee!

Mama Qiestina said...

sue,

marimar adalaah.makin konflikkk skrg niee.haih ai siap dah layan sampai final episode wedding sergio & marimar yg gile grand & sweet kat u tube tauu! sweet kapel.hehe

Mama Qiestina said...

anon,

tq darlingg! sapa nii ek? kasi laaah nama.

Mama Qiestina said...

mma mya,

harus pegi sunway lagoon besh amat!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails