yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, June 21, 2011

romantika lunch di restoren sapulidi bandung





cerita vacation bandung tak habis lagi u olss =P
sila jangan buhsan, ai kan blogger tegar,hek hek!
lagipun ramai pulak yang tanya info percutian ke bandung/jakarta, jadiknyaa meh sini ai share my vacation story.hope bolelaah u all yang nak bercuti ke sana dapat gambaran ke sana eh :)

kali nie ai nak share pengalaman we all lunch kat tengah sawah pulak.

siyes mmg tengah sawah taw.kat restoren sapulidi bandung.memula pak budi kata 'ayuh hari ini kita semua makan di tengah sawah'.whoaa terus seme ahli rombongan kami teruja sakan laah! yela kat tmpt kita ni ada ke kedai makan tengah sawah? ke ai tak notice.abaikan..


restoren sapulidi nie tak jauh dari gunung tangkuban perahu tu..
pemandangan kat sana mmg sangat cantik, lepastu deco restoren dia phew mmg trebaik! restoren macam ala-ala umah kampung tapi ekslusif. makan kat pondok, bersila ramai-ramai.tempat dia pun sejukk je, rasa macam nak tido jee pas makan tu.HAHA.


sesampai je kami terus dikejar paparazzi kecik, ala ahli rombongan we all yang suke amik peek three of us laa.kebetulan cik ninina titon makanya line clear laa mama & papa nak bergedix santai disitu.dah sampai tempat cantik, rugi tak captured kenangan terindah.




phewit hanimun di tengah sawah tuu! ko ade? miahaha.statement tak bole blah.sekejap lagi menderu laa mak enon datang komen tu =p





very nice! & cosy :)



papa lah pulak jadik model alam sekitar :D





siriyes very nice place, ada kolam seme.kalau qies tak tdo harus pengsan papa & mama nak kejar dia main kat sini.seb baik dia tido..


alaa kasi la can papa & mama verangan baru kawen sat ar :P





all peek credit to adik hazim :)
ada bakat dah ekau jadik photog!




my sleeping beauty soundly asleep.phew suasana kat sini mmg nyaman, kalau tido memang tamau bangun!




makan beradap timee baybeh! besh & santai sebab makan bersila..



ayam penyet yang sedaaaaaap! tempe taleh tinggal..




alamak lilin ala-ala lomentik laa pulak,kalau qies tak tido mesti dia asik nyanyi happy besday to u..hehe.







memasing berselera makan, yela makanan best & tempat mmg besh, tak panas..



restoren sapulidi yee! nak beli oleh-oleh jugaak boleh!



bila malam, ade live band jugaak dong!




three of us in front of restoren sapulidi.
kalau dari luar nampak usang je, dah masuk dalam tu diaaa terbaik!



orang seme dah kenyang, dalam bus baru ini budak tecik bangun..




dan ke pasar baru laa kami selepas itu memborong telekung & sewaktu dengan-nya..
kita sambung laaah lagi di lain entry!

:)


** nampak ayam penyet rindu nak makan ayam penyet.kat KL ni kat mana ayam penyet yang best? nak terjah JJCM lagiks nii!



17 comments:

Mamaleesya said...

ayam penyet kat seri gombak setaaap yat. Mamam sambal diye bole nangez

Mama Qiestina said...

sampaaaai nanes eh?

terbaikkk tu, i liokee pedasss!! nanti nak ajak papa qies terjah JJCM laa.

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

the besh laa kak yat kat sini huhuhuhu..harus terjah dan cari duet manyak2 nak ke sini adehhhh

Suliana said...

kat maju junction ni ada juga, tapi mmg pedas gila, mmg nangis pun.. aku cuit skit2 je smbal dia. hehe

misha.w said...

tibe2 je dah smpi bandung. jeles nye!!

Ms Dots said...

Yat..
kalau rajin meh turun Shah Alam.. ada restoran Ayam Penyet Ria.. kat Sek 9.. originated from Surabaya...terbaekk gitu
wah makan kat restoran sapu lidi.. biasa dengar.. next time kalau gi Bandung try makan kat Restoran Kampung Daun... Sundanese style... our favourite eating spot.. tapi harus datang sini time petang menjelang senja....

NaDia CoMaNeCi said...

sori yat dah lama tak tinggalkan komen..eleh ko tak heran pun kan coz komen ko sentiasa penuh..aq selalu sekodeng tp tak tinggal komen..huhu

seronok gila babas eh ko g indon..baju2 yg ko tag pun vogue gitu..sorilah lately ni aq bz sesgt keje n study..mana yg berkenan nnt aq roger k..okies kem peluk cium qies..emmmuuaahhhh :)

Mama Qiestina said...

sue,

aku suke yang pedas..tapi jgnlaa sampai cer ber :P

_______________

misha,

alaaatakat bandung & jakarta je dear :)

______________________

kak olin,
hoho noted, mesti terjah ni..tteibe suke pulak makan ayam penyet, sedaap laa kan :)

Mama Qiestina said...

nazat,

hehe mana ada macam tuu! aku pun notice ko bz kan skrg study & keja..kalau tak ade saja sms nak beli baju syomel :D'

takpe, kalau ada kenan mana-mana lemme know eh.

_________________________

mya,

kumpul jgn tak kumpul, bessh!

ndz_an said...

Ayam penyat kat waroeng Penyet kat The curve..

Terbaikkk..
:)

Oka Shizuka said...

betul waroeng Penyet kat The curve mmg terbaik..sup buntut x oily sgt mcm tmpt2 lain..sambal pun uh! cuma price agak pricy!

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

betul laa tu kak yat hat tu beli nagna akak laa ehehheee catik kan...ramai tau yang tanyer beli kat maner..

Mama Qiestina said...

oka,

woo kat the curve ehh? mmg plan nak JJCM sana.thanks eh for the info..

salam kenal :)

Mama Qiestina said...

ndz,

seme dah kata kat the curve, memang kena g gaaak ni!

tq for da info.salam kenal :)

Miss Moon said...

cantek nya tempat nih

Iryani Noor said...

nyumm ayam penyet..
siang2 pun pasang lilin ekk...

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails