yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, July 26, 2011

anak beranak not feeling well.

cik qiestina pujaan hati papa & mama tak berapa sihat.
dia kena selsema & batuk.hurm sah menjangkit dari mama..sian my yayang :(

ini qies baru tido lepas asik cranky.biasalah tak sihat memang dia macam koala bear la dengan momma dia nie.siapa lagi nak layankan dia.untunglah mak kamu keja from home, kalau tak harus momma EL ni.hmm.

malam tadi tido dia tak lena sebab asik batuk.
mama tutup kipas, sapu vicks baru bole tido.
then mama dah bawak g klinik dan jugak bersilatlah macam biasa nak kasi qies makan obat.
tapi mama paksa jugak, kalau tak nanti alamatnya tak sembuh.
hmm ni pestime qies tak sihat since dah 4 bulan mama fulltime jaga qies.

jaga sehabis baik macam mana pun, kalau nak kena, kena jugak.biasalah tu.








kalaulah qies senang mamam obat macam makan lolipop kan senang!





qies kena sihat tau sayang..
mama tak kisah qies hyper aktif macam ni asal qies sihat!


hari kamis ni qies kena g skool ngan isya, mama bukak booth lagi.kali nie qies syomelicious berada di wisma sumber asli putrajaya pulak.jualan sempena gaji, nak raya.nanti momma-momma seme mailah datang sopeng eh! banyak sangat koleksi baju bajan yang syomel.
*iklan pulak, ngee*


okay, qies dah mula terbatuk-batuk tu.nak tengok kan dia.then nak cargas solat asar lalu memasak juadah menu berbuka posa.*yea mama mengganti posa lagi, tinggal sehari lagi*
apa nak buat, mama nak habiskan puasa ganti weken aritu tapi mama selsema & batuk.so taleh skip kena makan obat.ini pun batuk-batuk still ada.


dari sekarang praktis puasa, bulan depan dah bulan puasa.

9 comments:

ummi nia said...

hope cepat sembuh yer yayang..mujur nia jnis sng mkn ubat..

siti asiah said...

moga qies cepat sembuh ye...bleh main kejar2 lagi...:)

amy nafeesa said...

bg minum ribena pon ok juga yat. pahtu sapu vicks kat tapak kaki then pakaikan stoking (kalu ada batuk2)..

Mama Qiestina said...

faizah,

bagusnya niaa. qies ni mmg kena picit hidung pegang kaki tgn kalau nak kasi ibat.geraammm

Mama Qiestina said...

siti,

ehehe ni pon aktif kemain, tak hengat betul.aduii

Mama Qiestina said...

kak amy,

haah qies tanak susu, dia nak air oren sunkist tuu..maybe badan tgh tak sedappp kan..

ni musim agaknya kak amy,jangkit berjangkit.

Vna Sandhu said...

get well soon!

Suliana said...

sian qies. mkn ubat tau nnti cepat baik.. mama good luck dgn berbisnes k.. :-)

Husna Ariffin said...

cedapnye tgk qies makan lolipop.. :) semoga cpt sehat..mommy qies saye ade email mommy, ada nak bertanye.. maybe mommy qies tak perasan kot email tu.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails