yatekhram jr pwetty pwincess

Saturday, July 2, 2011

a walk to remember :)





so marilaah momma tempek gambar yang kena lagi tepat sekali dengan tajuk entry ini =P
boleh kee?


ini seme momen fresh from the oven, eh fresh from our D90.
*fenat dah agaknye d90 menembak since papa qies on holiday mode ni*

aktiviti qies dengan papa pagi tadi.actually kami sefamily bersiaran dari PD ni, cam biasalah kan, last week alik kluang this week harus alik PD..kasi fair n square gitu kan :)





oloh oloh anak momma muke masyam tak puas mandi laut..

niat asal papa & mama just nak breakfast makan nasi lemak yang sedap kat tepi laut teluk kemang ni, sambil feeling-feeling lovey dovey gitu.dah lama dah kami tak buat keja ni.HAHA.sekali qies dah histeria bila nampak air, terus mama vogelkan tinggalkan pampes je.splassh masuk air!


oh memanglaaah kamu ni hantu air, yayang..
*pasrah*





mata sempat lagi jeling ke arah laut tuu! hehe.
tak sempat nak amik gambo qies sheksi guna DSLR, busy kejar dia aje.





hehhhee alaa shian anak momma, usha ke laut lagi.
dasar anak orang laut memanglaa suke ke laut :P





eeee budak peha tembun ni, geraam tau!


diam tak diam dah 3 bulan++ juga papa qies di daratan.memang agak lama papa cuti kali ini.barangkali penangan si manja musyuk yang cerdik buat papa sedikit berat hati nak kembali ke lautan.barangkali..

jangan korang tanya bila dia nak naik kapal ye, sebab bila-bila masa aje rasanya bole on.
*ececeh emo plak*

yang penting qies adalah budak yang teramat happy sebab bila papa ada dia bole manja tahap maksima.mana taknya papa dia rajinlaah layankan dia nak main kat park, g main eskalator kat kedai runcitnya dan jugakk main car.oh kalau papa drive kadang-kadang suka dok kat riba papa sambil main hon..lepastu asikla aktiviti ber JJCM sini sana..mana dia tak happy kan..kalau just dengan mama kuar sekejap pastu balik, tak terkejar si budak lasak ni sorang-sorang..unless ada momma angkat or bibiks vogi da vass dia =P


haruslah mama pun turut merasa happy bila anak kesayangan papa mama ni happy..
tapi kena beringatlaah, tak bole nak sesopeng or layan 'kehendak' sangat sbb dah lama papa cuti, bajet pun semakin ciput.nasib baiklaah mama ada bisnes kecik-kecik nie bolelah bantu papa setakat yang termampu..yang penting keperluan qies seme cukup..baju raya qies mama dah tempahkan even raya kali ini besar kemungkinan kami tak dapat sambut raya untuk kali ke 2 dengan papa.takpelaah, bukan rezeki kami..

papa kata tiap kali kepulangan dia ialah makna raya sebenar.kita bole bersama 24/7 dan jalan sini sana mengalahkan hari raya. so kita chills laa yayang eh , nanak fikirkan sangat bila raya papa takde..rezeki kita dilaut biru.

:)


okay dokay, papa qies nak ajak qies berjalan tengok drag pulak kat precint 19 putrajaya ni.kebetulan kami ada playdate dengan ummi nia kat sana, nak kasi gaun raya nia yang vogi da vass.COD je kebetulan ummi nia turun sini.bolelah hubby memasing layan kegilaan tgk keta drag while wifey & kiddos berchit chat nanti.hehee.


so selamat berhujung minggu yu all..
manfaatkan sebaik mungkin dengan yang tersayang yeh!





3 comments:

♥ AmiraHafiza ♥ said...

sama la kita k.yat.. tahun ni 1st raya sebagai isteri, tapi incik hubby raya kt laut.. huhuhu xpe lah belum rezeki kita kan nk raya sama2..:)

ummi nia said...

alhamdulillah..dpt jgk jumpa..tp sedey xpat main ngn qies..

Lelaki Ini said...

best ada anak..
macam2 gelagat!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails