yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, July 29, 2011

gula-gula hatiku dunia akhirat.




bila pangun pagi, kebiaasaanya qies bersemangat dan ceria.

terus cari mama dan kasi senyuman manja yang manis tu.terus first word 'momma'.kadang-kadang 'mommy' hehe.bila pulak mama ajar cakap mommy tah, pengaruh baby tv kot =P

mama rasa bersemangat nak mulakan hari baru after tengok anak mama sihat, ceria & cergas.
virus-virus jahat jangan datang lagi occay, qies nak main, nak skool, nak explore banyak benda baru.

Alhamdulillah syukur puteri kesayangan mama dah sihat dah!

semalam qies duduk ngan papa masa mama bukak booth.qies behaved je.
good girl.tak jadik nak anta kat ibu nanti risau menjangkitkan selsema batuk yg masih ada sket2 tu kat kawan lain.





ele sunyum simpul anak dara mama ni..




happy sangat tengok baby tv...celik mata je baby tv,hehehe.




geget doraemon, ah si bam bam tu la mangsa gomolan & gegetan qies.kadang2 qies geget mama, adoiii!



how time flies, dah end of july dah.nak masuk bulan ramadan then raya.

bila masuk ramadan teringat je momen mama sarat pregnantkan qies dan melahirkan qies dikala orang lain sibuk bersahur in year 2009.qies kan baby ramadan al mubarak :)
semoga berkat bulan keberkatan itu menjadikan anak mama seorang khalifah yang mulia, yang baik akhlaknya, sempurna serba serbi.Insya-Allah.

semoga anak mama terus jadik anak yang solehah dan terus buat hari-hari mama indah ye sayang!


maklang, hari nie qies balek umah atok kluang.kak farra & paem pun balek jugak coz kami balek berjemaah.wee syioknya nak sambut awal ramadan kat umah atok nenek.


esok kami nak kenduri nasi ambeng, ah setapnyaa!



9 comments:

Anonymous said...

Amin qies comel btul!

Mama Qiestina said...

anon,

ma kaceh!
:)

**sapanama eh?

feeqa said...

alhamdulillah sihat dah dier..mmg risau kan kalau anak2 tak sihat nih..mmg tak boleh tido mlm..kejap2 terjaga..sian betul..moga bertambah sihat ye qies and mommy nye gak..hehe

Mamaleesya said...

samaaaa...aleesya pun baby ramadhan. Cepat2 dokter belah pewut mama sebab nak kejar time sahur :)

Ainul Hayat said...

Dengar tu Qies, pesanan mama. Waaa...memang setap nasi ambeng. Pestime makan kt Pularek Pengerang kak yat....heheheh

Selamat Berpuasa Kak. Mohon maaf segala salah silap ye.

p/s: Lama tak dtg jengah blog akak.

Mama Qiestina said...

feeqa,

betul! mama zombie la bila anak tak sihat..asik cranky je.kita pun tak sampai hati nak sesedap tido bila tgk anak batuk2 seme.

alhamdulillah dah sihat.

Mama Qiestina said...

mar,

oh alica pon sama ek bby ramadan? ehehe tula ingat agiii yat siap tanya kat gynae 'dr dah sahur belum ni? dia jawap sy makan kurma je'.alaaa sadis.mulia sungguh keja dokter kan :)

Mama Qiestina said...

ainul.

ehhe qies angguk2 je tu :P

mudah0mudahan doa mama makbul,aminn!

tula kami org jawa kalau kenduri nasi ambeng tu wajib, sedaaap..payahj nak cari kat KL ni.kalau ada pon tak ori.

salam ramadan jugak kamu.maaf zahir & batin.

siti asiah said...

* alhamdulillah Qies dah shat...:)
* bestnye k.yat ns ambeng...lm tak makan
* selamat berpuasa k.yat, moga ramdhan kali ini lbh bermakna...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails