yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, July 14, 2011

pengalaman pertama di booth mengujakan!





syukur alhamdulillah...


hari ini buat pertama kalinya qies syomelicious maju setapak lagi ke hadapan..
kali ini kami buka booth kat dewan gemilang, KDN parcel D putrajaya.
wah sonok dapat g gomen opis, lelagi KDN yang cantik tersergam indah tuuu..!


sapa tak dtg tadi rugi sbb momma kasi banyaaaaak diskaun tau :P

untuk 1st attemp, momma rasa happy sebab booth baju bajan syomel mama jual ni dapat sambutan.biarpun di tengah bulan.syukurlah semenya rezeki dari ALLAH buat kita sefamily.rezeki anak mama yang seorang ni :)
* ramai customer kata baju bajan kat booth mama santek & harga berpatutan, auw ai likee!*


pengalaman berbisnes booth macam ni berharga sebab dapat face to face dengan customer.biasanya mama kan biz online & sometimes ada jugak customer yang direct dtg umah nak pilih baju syomel.pendek kata priceless lah.gud experience, that money can't buy.dapat jugak kenal ngan geng yg buat biz booth sekali.tadi ada yang bukak booth mekap, kain ela, makanan, baju siap & etc.

Link
sempat jugak lensa mama menembak tadi, iyalah ini seme antara pengalaman mama berbisnes.biar kecik-kecik lama-lama jadik bukit kan?

+_+





alaaa si tecik ku as assistant CEO a.k.a model butik ku :P

pagi2 pukul 7 dah bangun demi nak 'tlg' mama meniaga..gud girl.kecik2 dah jiwa usahawan macam momma :DD




mana cik puan CEO tuuu..?

*CEO lah sangat*






eh ni adik CEO laaah, import maklang qies khas dari kluang untuk membantu ni taw..
pelaris kedai katakan :P ngeee

banyak giles baju syomel dari pelbagai jenama kat booth we all yee, nak sopeng online pun bole.mari mari klik saja!




Cik puan CEO dan incik bakal CEO *ameen*
hehehe.

sahabat momma ankel jijoi tlg anty izma jual kapkek dia :)
memang besh meniaga ada geng kamceng!





cake yang sedap dari puan izma ex kolig we all kat BLT.
ye silaah terjah blogshop dia, mmg sedaaaaaap cake dia buat.
seme sold out tadi..especially red velvet.






oh si tecik momma yang rajin 'tlg' ankel susun kapkek yee?




rajinyaaaaaaaaaaa..anak sapelaah tuuu..?
sambil nyanyi appy bufday to u..

anty izma tgklaa laa ni pelaris kedai anty :DD





tuan CEO busy nampak borak ngan CEo kedai sebelah?


dan sementara puan CEO layan customer, papa laah jadik mr mama layankan qies..



qies suke bangat makan kapkek anty izma ni, 2 ketul dia ngap!




syomel & sedaaaaaaaaap..siyes tak tipu!
mai order kat sini




papa, nak sushuuuu..besh kat booth KDN ni sbb akon kuat, gigil2 sampai.pastu comfy laa ada sofa bagai qies nak golek2.





inilah dia customer momma yang baik hati, anty sheral.dia yang bagitau kat KDN ada booth under puspanita.tq sheral for your bery kind help! :)






customer dah mula raaaaaamai time ni, haa amik kau tak menang tangan.
alhamdulillah rejeki!
^_^



dan anak mama yang baik ni, mmg gud girl.dia tau mama busy layan customer dia pandai study &main sendiri :)



ececeh macam budak besar je gaya..dah bole conteng2 buku :P



1,2,3...berapa ek untung mama arini???
emm mana bole bagitaaaau, mama kata rasiaaa la ;p



dan akhirnya si lil helper mama titon, dah kepenatan.kena pulak akon sejuk gile sampai ke tulang sum sum, aaaaaaah sorganya tido.



si sleeping beauty titon dekat 3 jam tadi, phew penat betul.
oenat kena gomol dari pagi, raaamai sangat feminat mintak otograph.ececeh ;p




sebelum balek, sempat bergambo kenangan depan KDN dulu, hehe.
selalu geng 5 paku je dapat pegi sini, arini ai dapat pegi sempoi je pakai jeans, sila jeles :P





wif mama aqil/ wife jijoi :)





tetap tido walau dah angkat, hehe qies oh qies..
babai KDN, till we meet again..




lenkali kalau ada booth lagi, ajak mama qiestina join eh..! :)


sesapa ada kontek-kontek no how nak join booth puspanita kat memana kementerian *especialy putrajaya area* tu mailaa emel kat ai puteri_qiestina@yahoo.com
tadi ade a few readers jugak bagitau ada booth kat sekian sekian tempat.tengkiu so much korang sebab support my biz kecik kecik ni..

erm, rasa dah jatuh chenta pulak bisnes macam ni, siyes seronokk! memang kena ngan jiwaku.betulla 9/10 income came from biz.keja pun takdelah stress separuh mati macam keja di 'opis lama' dulu.keja bagai nak rak tapi...? nak citer pun malas. keja buat bisnes macam ni pukul 2 ptg dah golek golek tengok marimar kat umah, huhu.now ai know this what ai really want actually.masa dengan qies banyak & ada jugak duhet poket sendiri.takla semata-mata nak depends on hubby.

btw, i would like to say tengkiu so much to my dearest hubster sebab always support me doing this..i am who i am because of u bee..
tengkiu kat qies yayang jugak sebab selalu jadik model FOC momma :P
*mama upah baju/toys banyak-banyak*


love u all beary strong..!!


dah nak titon, esok nak sambung cari idea bisnes agik.hehhe.
pelan-pelan kayuh orang kata..

17 comments:

Kaseh NazLieza said...

goods luck kak...semoga usaha akk sntiasa dberkati Illahi...

dura m. said...

yat dearie,

congrats on ur booth opening!looking good there!

London Fashion Store said...

Salute to u Yat! Inilah yg dikatakan rezki itu dtgnya dari Allah....;) walaupun dh berenti keja dek kerana karenah manusia, tapi Allah tetap berikan rezki pada hambaNya yg tabah melalui jalan lain pula;) tahniah Yat and keep up a good work ok;)

dieha said...

yat : diha proud of you laling..mmg betul2 superwomen..one day diha juga nk jd like you..solute you yat..tahniah..diha doakan yat berjaya dalam business ni.

cik zatil said...

kak yatt keep it up okeee..
insyaallah mkn maju nnt..

aminn.. :)

Suliana said...

bagus bagus bagus :-) pas ni klu ada rezeki lebih, boleh buka kedai pulak.. all the best tau..

nieda said...

tahniah..dah bertambahhh maju bisness

MamaAiman said...

tahniah kakyat!moga lebih maju lagi..and very inspiring!

take care.
hugs n kisses to qies too :)

Mama Qiestina said...

mama aisya zara,

hmm alhamdulillah dear :)
tulaa now i realize evertything happen for a reason.dulu masa keja opiss sgtlaa tensi dgn politik opis demi nak cari rezeki.letih!

now rasa stress free, flexibel & ada jugak income sendiri.syukurlaah.

tq so much for your support dear.

littlehumblelynn said...

good luck yatt!!

mama ikhwan & Ikha said...

yat... heheh lepas nim 1UPM lak... nanti ai bagi email orang tu.. :)

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wahhh kak yat gigih lagi keh...

Mawar said...

Tahniah yat! bangga dengan usaha wanita macam yat. InsyaAllah rezeki sentiasa ada bagi orang yang berusaha dengan ikhlas. Tahniah untuk qies jugak! sentiasa support kerja keras mama dia.

Take care dear

Mama Qiestina said...

mawar,

hehehe tq dear :)
yat pon baru bertatih buat bisnes ni.alang2 minat & dulu mmg study in BBA so teruskan hasrat tuu.alhamdulillah family & kwn2 menyokong..

take care u too.bila2 nak sopeng baju azfar sms ye,anty yat kasi diskaun punye utk boipren qies :DD

Mama Qiestina said...

dear all,


TQ SO MUCH FOR SUPPORT & PRAY!!
haaa kan dahh capslock :P

tanpa support korg tak kemana bisnes kecik2 saya ni.lebiu korang :)

@e_da said...

alhamdulillah rezki qies... yatt nanti bebila buka booth kat Kl pulak bgtau ya.. ehhehe

Anonymous said...

Best je dengar cite mam qies. Bagi semangat untuk i bukak booth ni first time.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails