yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, December 16, 2008

9 months of our blissful marriage

Tgk kat daisy path tu,genap 9 months sy diijabkabulkan dengan Incik Mohd Ekhram Sharif
[ rase nak marah pejabat agama nama Bee tercicir 1 dlm sijil nikah tu..grrrr]
Gitulalah padah nye nama smpi 16 huruf kan ;P
Nama our junior harusla pendek2 je nanti senang nak akad nikah.hihi.

Diam tak diam 9 bulan suda melayari chenta terindah with the best man can win..err with the man of my life itu :)
Alhamdulillah i'm so happie with this bond between us.
Kami berchenta dulu tak smpi setahun dah decide nak kawen,kirenye bercinta bagai nak rak lepas kawen nie.
So far masih kami maseh mengenali hati budi & saling menerima ape adanya.
Fasa baru dalam hidup dan chapter2 yg penuh suka duka.
Btw,sy sgt bersyukur Allah anugerahkan saye suami yg besh mcm Bee sy :)
Pelengkap hidup sy & mudah-mudahan kami kan saling melengkapi hingga ke akhir usia.
Sememangnya ikatan perkahwinan menyempurnakan kehidupan ini.
dah kawen baru realize.hihi.


For my dearest hasben, Happy 9 months anniversary sayang..
Terasa baru semalam Huney berdebar bagai nak rak saat lihat Bee menggengam tangan Ustaz Yazet utk menyatukan ikatan kaseh kite buat selamanya.

Sekali lafaz akad yg Bee lafazkan,maka tergalasla di bahu kite berdua utk menyempurnakan amanah dan tanggungjawap atas ikatan suci ini.
Episod berdua yg kite mulakan moga ianya sampi syurga bahagia bersama.
Semoga dlm hati kite berdua sentiasa berpegang teguh atas ikrar janji sehidup semati yg kite lafazkan saat pernikahan itu.
Suwitnyeee saat kite mengikat mematri cinta terindah tu kan :)
Rase cam lagu i believe i can fly.hihi.



Saat terindah Bee menerima "amanah" Allah s.w.t sampai syurga.



Janji seorang suami,menjaga & menyayangi Huney buat selamanye.Thanks laling :)


Janji seorg isteri,kan selalu mengasihi & menjaga Bee hingga akhir usia.



Dan janji kite berdua utk melestarikan cinta hingga alam syurga..amin~



Terima kaseh sayang kerana selalu berada disisi saat suka & duka.
Terima kaseh kerana menyayangi diri ini seadanya.
Kerana Bee selalu damaikan hati huney dengan tiap sentuhan & belaian kaseh syg.
Kerana Bee selalu buat hati huney berbunga riang dgn tiap gelak tawa & lawak2 walopn kdg2 tak sekelakar Nabil lu pikirlah sendiri tu.Bee mmg lucu :D
Kerana bee kadang2 jadik chef masak telur dadar & sambal tumis walo masin2 ckit.haha. Okla tu at least ade inisiatif nak blaja memasak.
Gud job sayang!

Terima kaseh sbb selalu tulun huney kemas2 & sepah2kan umah pastu kemaskan balek.
Terima kaseh selalu tulun lipat2 baju dengan sgt kemas.
Dan terima kaseh tak terhingga sebab sudi berhousemate & berummatekan Huney yg ntahhape-hape ni sampai akhir hayat.

Thanks for eberything.
I luv u beri-beri strong sayang.

Tinggal 2 hari je lagi kite berkongsi bilik,bilik mandi,ruang tamu,LCD tv,Lappy,Sofa L shape yg selalu kite gegoleks & eberythingla pastu Bee dah nak kena naik kapal dah Khamis ni.
3 Bulan kite kan berasingan,mak kata 2 periuk dah pasni.
Nampak je cam 3 months,tapi bahu yg memikul ni rase beban nya.
[bukan senang lone ranger without hubby oke!] Lepasni pandai-pandaila Huney jaga diri & survive.
Insya allah i promise u sayang..

Apepun kite berdua kena kuat kan,demi mase depan bersame inilah yg terbaik utk kita.
Air mata jayatt,tulunla jgn menangisi pemergian suami ku sayang itu.

Dia pergi keja mencari nafkah oke.Bukan g hu-ha-hu-ha.
Harus redha & sentiasa mendoakan moga Bee selamat di sana nanti.

Moga Bee sentiasa sihat & can do well on task entrusted on u.
Semoga Marine Engineer huney ni keja dengan cemerlangnya nanti.
I'm proud of u sayang :)
Biar jauh dimata.tapi sentiasa dekat dalam hati.
Selamanya.

I want u to know nothing gonna change my love for u.
wanna grow old only with u dearest hubby.
And thanks so much for being my wonderful friend,sweetheart,husband & life partner to mine.


Lillahi taala,Huney SAYANG Bee SAMPAI AKHIR NANTI~


Happy 9 months being hubby & wifey to us. hihi.
mwaaaaaahs.


* meh polok-polok bee *


p/s;Kawan-kawan doakan kami kuat hadapi PJJ lagi yea :)







9 comments:

Ima said...

so sweet kan bercenta pas kwen?ima pun same x smp setahun kapel we all nak kawen...last week baru ijabkabulkan...skrg tgh menikmati alam RT tp mmg seronok bile hubungan somi istri ne terjalin..lebih indah dr kapel dulu...syok jer...semakin hari bertambah sayang kan?hehehe...ima doakan u all berjaya dan bahagia wlpn PJJ...all the best...suke bace blog u..

puterikurekure said...

insayAllah, kite harap korang bahagia sampai bila2. forevah and evah!

:)

Yat Ekhram said...

Ima,

thanks dear for ur kinds words.:)
ahaha yups lebih besh & happie after kawen.One word yg boley dikatakan
" Tenang".
Itula kan allah dah janji perkahwinan itu satu ibadah padanya.

Betul tu lagi lama kawen lagila syg tahap gaban.Ni yg berat gile rase hati nak PJJ lagi hasben.Tapi tula demi mase depan kite relakan.

Tq ima for visit & soka baca ala-apa-lah-sgtt blog ni yea.

i'll link urs tau.

Yat Ekhram said...

puteri,

tq laling for ur prayyyy :)

doakan yat kuat tak nanges2 & demam2 sepanjang 3 bulan ketiaadaan suami tercinta ni yea :)

ellyn said...

congrats!...


p/s: yatt..ajar kak lin camana nk wat header blog...

Yat Ekhram said...

kak lin,

bak sini 8 hengget & cupcakes tulih nama yatekhram 1! hihi.

pastu yat ajo buat headers santekkkk gile lbh dr header yat ni.ada beraaaan?

E.L.L.Y.N said...

yatt..
stkat rm8 n cuppy 1 no hal nye..up cuppy jd 2 kak lin kasik...

ada bran?
heheh

Yat Ekhram said...

kak lin,
wahahhahhahahaha.

oke ade BERAAAANNNN jea.
senang je ahh kak lin tempek je gambo yg dah edit tu kat header punye tmpt tu.Upload je ahh,tapi resize ahh dulu agak2 jgn beso sangat.

ke kak lin nak tau camana yat edit pic jadik chantek cam header yat? tu mcm2 software yat guna tuu..photoshop la,pjotoscape la,jasc la,lunapic la..memacan ahh.

fiza said...

jauh dimata dekat dihati..
xpe kak yat..
msti akan ada hikmah ats pngorbanan besar yg akak n abg ekhram bt ni kn..PJJ pn xpe janji trust each other..
moga Allah beri kekuatan + ketabahan n mempermudahkan segala jln akak spnjag abg ekhram xde..
take care sis =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails