yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, December 17, 2008

Precious nite before he left



Tik tok..tik tok..another few hours to go..
Why ahh i cant sleep?
Grrrrrr~!!

Tika saye menghapdets entry ini,Incik Suami kesayangan sy dah lena dibuai mimpi kat seblah sy nie.
Dari tadi sy renung mukenya yg lena beradu tu,muke dia sgt innocent bile tido.
Kesian sgt tgk dia cam kepenatan sgt hari ni terkejar sana sini menguruskan hal2 seblom berangkat esok.


Terasa sebak tiba-tiba sbb memikirkan mulai malam esok tiada lagi sang suami yg meriuhkan rumah kami dengan gurau2 nya,takde lagi adegan rebut2 remote astro,tiada lagi solat berjemaah denganya,takde lagi makan dinner sesama kat umah,tade lagi dating dan travel sana sini,Tade lagi org yg riuh bile tiap kali Chelsea ade games kat astro,tade lagi org yg suke ajak tgk keta-keta sport kat autoshow or website,tade lagi org selalu berebut nak guna lappy ngan sy takde lagi gado2 manje rebut itu ini,tiada lagi babak usik-usik dia atau saye cube batalkan air semayang masing2 smpi gado2 dan tiada lagi dia yg bernama suami yg tiap2 hari jadi pendengar setia wifeynya yg suke bercakap non stop ni.
Juge for sure tiada lagi kiss & polok2 yg selalu jadik amalan bersama tu.
Huwaaa sob*sob*.

Sape pulak sudi nak pinjamkan tingenya utk sy pasni?



KAMU yg selalu buatku bahagia dlm cinta..


Rase nak menitik air mata ni bile kenangkan sy kan bersendirian melalui hari2 ni tanpanya.
Selama ni dialah motivator no 1 sy,pegi & balek keja dihantar dijemput & dia satu2nya insan yg teros memahami & mendorong isterinya ini tanpa rase jemu.
Bile sy down or stress ngan keja,diala the one yg memujuk dengan sabarnya.
I'm feel like no motivation at all :(
Haih~!


gonna mish this warm hugs..



Hmm..
Tatau kenapa kali ni berat sgt rase hati nak melepasnya pergi.
Dari tadi cuba memujuk hati yg lara ni,tapi ntahla.
Tinggal beberapa jam je lagi sy dapat menatap wajah kesayangan sy tu.
Sok Bee gerak ke kemaman kul 2ptg dengan Van beramai2 with his shipmates.

Sy apply cuti for tomorow,mule2 cam tanak cuti jugek.
Then,last minute tuka fikiran & submit form kat Bosh..
Terharunya,my AM tu siap pujuk2 lagi supaya sy jgn sedey.
Tapi tula lagi dia kata gitu lagilah rase nak nanges,tatau apsal.
Sume kwn2 kata there's nothing to worry,3 bulan Bee naik kapal tu tak lama.
Hmm insya allah.
Sy kan cube memujuk hati la ni.
Bertabahla yat.U can do it..

Malam ni baru je buat party babai utk bee.
Makan-makan ckit,sy masak mihun goweng jek sbb pas opis hour tadi Bee amik kat opis gigih p alamanda beli grocery stok 3 mths dan juge brg2 keperluan Bee nak bwk naik kapal.
Tak ketinggalan 5 magazine Bee rembat utk isi mase2 buhsan dia kat kapal nanti.
Sumenya majalah keta oke,taula lelaki itu.
Wifeynya ini pon sama,beli 3 magazine juge.
Mmg hobi ske membaca & pengobat kebusanan,nagn mag PA & MA pon sy beli.Theee.. :P
Beli groceries,penuh setroli oke,ntahla main beli je.
Bee risau wifey dia ni tak makan spjg dia tade nanti.Ayayaayyayayayai.
Agaknya bulan 3 Bee balek nanti,beras yg 5kg we all beli tadi maseh ade lagi.
Yela kan,ntah berasap ke tidak nanti dapo tu spjg Bee tade nanti.
Dahla sy dok sorg2 kan.
Takpe..the kronies ade kan nak mengabeskan borehh??

Mase makan sesama ngan Bee & kronies tadi sy berlagak kewl gile je.
Cam nothing je.
Gelak har-har-har tak hengat.
Hah,now dikeheningan malam yg sunyi ni baru sob..sob..sob..
ape daaa yat oii.

Tq Kak Linda,Rini & Laling Sahabat sbb sponsor KFC,MCD & Pizza fav no 1 hubby sy tu tadi eyh :)
Sy sgt berterima kaseh kat u all sbb menghappykan sy yg tgh berlara hati ni.
tq for ur support for us :)
Terharu ni..
Nanti selalu2 la dtg meriuhkan yatekhram suwit homme eyh,Hubby kata tade hal punye.
Nak karaoke ke nak makan ke,dialu2kan.hihi.
Hubby siap pesan dan sampaikan amanat kat my besties tu sume tulun tgk2 kan wifeynya ini spjg ketiadaan dia nanti.
Sob*Sob* [yiehaaa..aku "bujang" kembali..]
Banyakla bujang,kena kerat 18 daa nanti.hihi.
I'm not single daa.

Bagasi beg tak siap packing agi neh,bag akademi fantasia tu dah menanti utk check out.
Ala org lelaki simple gile jea,baju keja,baju tido selai 2,baju jalan pon selai 2.Pehtu sejadah & kain pelikat.Alahai..
Pastu sume dokumen cert2 dia & toiletries set.
1 Bag pon dah ckp utk dia dok kat kapal 3 mths ni.Cube kalo pompuan yg naik kapal..ahahaha.
Harus 8 beg baju aku bawak kot.muahahaha.
Bee kata sambung kemas sok pg je coz dia pon dah tired gile tadi.
Tula sy pon jadik sedey tgk bag akademi fantasia dia ngan baju2 uniform & safety shoes yg opis dia bagi tadi.Ntahapa-apa je.

Oke doke,seblom saye melayan blues lebih pjg lagi harusla stop disini dulu.
Nanti kang haku asik cite sedey2 hubby nak naik kapal ade pulak org meluat,bajet sy sorg ahh yg sedey PJJ ngan BF/Hubby.
Padahalnye umah sy,soka atila kan nak boh apepun kat "umah" sy.Pathetic tul la org2 mcm ni.
Tak yah dilayan kan,nanti ngan kita-kita pon saiko cam dia.hahahahaha.
Lebih baik fokus kat Bee agi bagus.


Wahai mase itu emas,berlalu lambat ckit boley??
Sy nak polok-polok ngan hubby sy dulu..kihkihkihh.
Tadi kengkawan sume dah pesan fully utilised kan time yg ada ni.Whoa sgt bernas idea u all.
HA-RUS-lah kan :P


Finally..doakan yg terbaik utk sy esok yea kengkawan :)
Harap-harapnya Allah beri kekuatan utk menempuhi dugaan PJJ sekali lagi.
Insya allah :)

Update 18 Dec 2008,10.13 am

Tq kak linda laling for sharing this Babai Party pix.
Tq so much too for urs ur support.
Kata2 semangat dari Kak Linda sangat terkesan dihati sy :)
Yea baju busyuk yg hubby last pakai pagi ni sy simpan buat ubat rindu cam akak ajar tu.hihi.
Insya allah sy tak layan sgt sedey2 sy nie.
Kul 2 nie sy hantar hubby p opis dia kat Sri Petaling,dia naik van ke kemaman dari situ.


Babai sayang..nanti Bee balek lagi bln 3 kite buat party 1st wedding anniversary kite yek?

:)







15 comments:

D'Panther Nurul said...

kak yatt cayunk..
sob..sob..sob..bertambah feelin pulak bila baca entry yg nie.. sure akak sangat2 sedihkan.. huhu.. tiba2 terbayang2kan time nurul pulak nanti..huhu.. harap di beri la penuh kekuatan hadapi semua ni.. InsyaAllah.. kita kuatkan akak kan.. :-) [walaupun hati hanya Tuhan je tahu.. huhu]
.
.
apepun..selamat memulakan tugasan buat Abg Ekhram.. jangan nangesh2 yer akak esok.. ;-)Take care.....

fiza said...

hye kak yat..
sayunya hati bila bc entry akak tu..
tau, kalau mira kt tmpat k.yat pn msti akan rs bnda yg sama..
mmg bukan mudah utk kita lps diaorg pegi lps b'bln diaorg ada dpn mata kita kn k.yat..
xpe, akak slow2 la biasakn..
u can do it..k.yat kn kuat =)
akak nati kalo g alamanda ckp r..
kita leh jmpa kt sana..
mira kt presint 11 je..
k.yat xmo sdih2 k..
take a very2 gud care sis..
muahhh!

misswateva said...

hye kak yat..I've been your silent reader quite a long tyme..this is my 1st tyme to leave comment here..sdey la bc entry2 yg last2 ni..dgn lgu lg..pergghhh!!
xpe2..hope u'll be strong kayh..

ayah saye pn salu tgl kn ktorg, keje offshore. Tp ktorg da get used to it..n i'm very proud of my mum sbb berjaya membesarkan 4 org anak wlupun suami jarang di sisi. N i believed that kak yat pn bley jd mcm my mum jgk. Semua dugaan dan cabaran mematangkan kite kn??

take gud care of urself bile incik hubby tade ni ehhh..;)

Anonymous said...

Hihi..tau x pe...

Marsha~ said...

oklah tu yat, ekhram cuti lamaaaaaaaaa.. hehehe.. ala dekat je dia belayar, tak payah sedih sangat. bare in mind, dia belayar dekat je, tak lama lak tu.. ada org jauuuhhhh dan sangat lama (iaitu saye ni).. kena besyukur dah tu.. heheh..
*jangan sedey2 nanti cepat tua wooo.. :D

shima said...

Yat,
Semoga tabah..

ei_da.. said...

aduhaiiii... sedihnya..kalo sy pun rasa tak sanggup.. outstation 3-4 hari pun dah rindu gilerrr...

harap yat tabah yerr... pasti ada kemanisan di sebaliknya nti...insya allah

Yat Ekhram said...

Nurul lalink,

yeahh sgt sedey dear..malam tadi sepanjang malam akak susah nak tido,cam rase kaco gile..then akak p amik air semayang g semayang barula kewl ckit.Tulah saat2 mcm ni kena byk dekatkan diri padanya..

Tq Nurul laling coz selalu bagi semangat kat akak..kak yat syg kamu!

Yat Ekhram said...

Mira cayang,

Yups dik mmg payah nak lepaskan org dah berbulan2 24 hrs depan mata kite g jauh berbulan2.Dahla akak dok sebatang kara kat umah ni.hmm tu yg terase lonely :(

Tq laling sbb kata2 semangat ni..
Dah bengkak mata naanges2.Part paling taching tu time bermaaf-maafan nagn hubby.sob..sob..

Oke doke dear,kang free2 ym kak yat puteri_qiestina@yahoo.com.Bagi no hp k kite g jenjalan kat alamnda sama yeh.

*kak yat sayang mira*

Yat Ekhram said...

Miss whateva,

Hi,tq yea sudi menyinggah ke blog-apa-lah-sgt kak yat ni :)

YUps dear,kata2 awak tu kak yat jadikan azimat,Tula betul org kata everything happen for a reason.Nak amik semangat mak kamu ni,sgt salute & kagum!

So far kak yat sgt happy berkawen ngan abg ekhram,it's just so hard to let him go..Biasalah kan kalo dah namanya manusia sure sedey saat2 macamni.Kak yat rase tade oorg yg tak sedey bile time pisah ngan org tersayang apatah lagi org itu ialah SUAMI.

Hmm tq dear,doakan kak yat selamat yea spjg ketiaadaan abg ekhram :)

Yat Ekhram said...

Cik Enon,

balak u org kapal gak ke?? grrr..

Yat Ekhram said...

Marsha,

Ntahla awak,sy ni mmg lembik bile2 time suami sy nak naik kapal :(
Walopon lama dia cuti aritu,tp tula namapon suami isteri kan bond mmg kuat tu yg sentap ckit time2 yg sgt tak besh camni.

Betul g tak jauh & tak lama,tp tgh2 laut mana ade line hp.Mau makan bulan jugak nanti baru dapat call,itupon by satellit phone jea :(

Tapela,mula2 mmg down gile cam skrg,nanti-nanti okla berkat doa kamu semua..

Yat Ekhram said...

Kak shima,

Tq kak shima coz ur spirit always inspires me :)

Kite sama-sama kuat dan bertabah ye kak.nanti2 kite buat gathering cam kita diskas tu,boleyla happy2kan hati yg lara.hihi.

Yat Ekhram said...

Eida,

tau takpeee awak.
Sy rase kalo ditanya dlm 100,sorg pon belom tentu nak berjauahn berbulan2 ngan suami tercinta.Bukan dapat jupe tau dlm tempoh tuu.Call pon sgt jarang2.Ade berann? hihi.

Tapi takpela,this my option.Sy sgt bahagia mengahwini suami sy,cume jarak je selalu memisahkan.Everything happen 4 a reason kan?

Tula harapnya kemanisan di hujung jalan.Allah kan takkan membebani hambanya melebihi kemampuan kita kan..

Doakan sy yea :)

elly_yang_comel said...

huhuhu jgn la cedih cedih ye yat..sabar je la kay.itu la nikmat2 alam berumahtangga cuma jalan cerita ko lain je dari org lain..rindu2an dengan suami..sabar kay sabar..huhuhuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails