yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, December 16, 2008

I'm gonna miss u sayang!


Malam ni bergolek2 kat Lshape ni layan "obsesi" yg besh lakonan Lisa Surihani tu while waiting Bee balek.
Dia balek ke PD to settle few thing/family matters before dia naik kapal ni.
Bee ajak ikot tadi,tp i'm so tired sbb lately gile banyak keja kat opis.
Tensi betullah,time-time kritikal Bee nak naik kapal la kena stayback.
Then before maghrib tadi Bee amik kat opis & having our dinner together.
Kali ni kakak & abg ipar dia ade sekali,makan sesama.
Pastu abg kakak dia tumpang solat maghrib kat umah us & sembang2.

Now,dah kul 11..dok ym ngan some wifey org kapal yg ditinggalkan juge.
Sedey la pulak bile dorg cite lagi sedey sayu pilu sang suami tersayang tak dapat dihubungi dah 2-3 weeks.
6-7 bulan pulak tu hubby sailing kat obersea.
Sorg tu tgh preggy pulak tu.
I can imagine.
*sob* sob*

Tetibe rase nyesal la pulak tak ikot Bee tadi,buhsan gile sengsorg kat umah ni.
Tgn menaip ym,fs..sekali sekala tgk kat skrin lcd tv yg bosa gabak ni tapi ckit pon tak menarek perhatian sy malam ni.

Ape kess ni yat oii?~!


Maybe emosi tak berapa menentu 2-3 hari ni,tapi kat opis berlagak professional la juga.
Mase keja kenala buat selamba badak je kan,wayang gile.
Tamoo mix keja +personal life.

Tetibe cam rase empty dlm hati ni.
Tetibe cam rs i lost something.
Hmm Bee tak naik kapal lagi,tapi dah cam kucen nak beranak jiwa kacau gile.
Selalu mmg camnila perasaanya once dah tau bee nak sign on.
Agaknye semua wifey2 org kapal mcm ni kot?
Blur2 sotong jea.
Bee soh packing kan barang2 dia dlm bag akademi fantasia dia tu,tp tahla tade mud.
Rase cam baru semalam dia balek,kuarkan segala baju2 dlm bag tu & simpan dlm lemari.
Ni dah nk masukkan baju semula.
Cam terasa kejap gile je padahal dah 3 mths 16 day Bee bercuti ngan sy.
[melampau gile kan :P]

2-3 hari ni Bee busy g opis dia hari2 for briefing session.
This time he will join Alam Maritim carry his duty as Marine Engineer and will be sail at Kemaman-Vietnam maybe.
Hmm sure ade some of u kata,hek ele sailing dlm mesia pon kecoh,relax ahh.kan? kan?
Ni bukan sbb sail dlm Mesia ke apa,tp Bee dah cakap td maybe kapal ni akan sebulan kat tgh2 laut & maybe takde line hp dlm sebulan tu.
Only satelitte phone yg mahal gile tu je boley menghubungkan kami nanti.
Cakap pon bbrpa minit je boley.
Huwaaa,tu yg buat sy sedey tahap dewa dewi tadi.
Tak kesahla kalo nak sailing 6 mths pon asal boley call/sms/ym ke.
Bertabahla hati..

Esok sy bajet nak amik cuti just to spend time mase itu emas ngan Bee.
Tapi Bee pulak kata maybe sok seharian juge briefing kat opis dia.
Ingatkan baru je nak spend time,just 2 of us dari pagi ke malam dengan Bee.
Hmm,tapela tak jadila cuti kot.
Ari kamis tu pulak Bee kena naik kapal dr Kemaman,dia kata tak naik flight kot.
Naik bus je nanti.So Tatau agi nak anta ke idak.
Kalo anta pon nanti sudahnye nanges berpeluk-pelukkan je cam tu hari.Baik takyah kan!
Dari jauh jela anta.
Dan harapnya kali ni tiada lagi airmata berguguran cam selalu.[yek yek o jela aku ni]
Kalo dah gembeng tu kan :P
Dasar wifey manje.


My "sahabat" & kronies unit 10 plan nak buat bye-bye party malam esok utk Bee.
Ade acara makan2 ckit,yela before Bee naik kapal ni.
Huwaa tetibe sedey,cam farewell party la pulak.
Kak linda..ekhram kata on jea,dia pasal makan tak tolak punye :)
Own naseb baikla sy berjiran ngan geng2 kronies & sahabat sy tu.
Tadelah buhsan sgt while Bee tade 3 months ni.
So pasni adela tmpt melepak nak dituju.hihi.
Lepak2 umah org bujang.[ haku "bujang" 3 months jea ponn]
[ bilik karaoke kat umah sy tak siap agi la kengkawan,PS pon tak beli agi]
Kalo takat nak makan soto ayam tu tade hal punye.Roger jek eyh?

Hmm kena listkan thing-to-do ni before bee naik kapal.
Besela kan,apa-apapon kena mintak approval suami nak uruskan segalanya.
Nanti dia tade HARUS la kan segalanye sendirian berhad dan berdiri atas kaki sendiri.
Nak call pon payah nanti camana nak tanya bee :(
Seb baik dia dah izinkan in advance nak kuar ngan family/kwn2 asalkan tau jaga diri.hihi.

I'm gonna mish u hubby.
KOSONG.
Arghh tak sukenya perasaan ni.

"Bersamamu ku lewati lebih dari seribu malam
Bersamamu yg ku mahu
Tuhan bila masih ku diberi kesempatan
Izinkan daku utk mencintainya
Namun bila waktuku habis denganya
Tak sanggup bila harus jujur hidup tanpa hembusan nafasnya
Izinkan cinta hadir utk sekali ini saja.." [ Glenn fredly-Sekali ini Saja





Mengimbas memory zaman berchenta,dating tgk2 view at Jambatan Putrajaya yg cantekk :D

I'm sure i will miss all these memory we have share sayang..

16 comments:

D'Panther Nurul said...

alahai akak..
bila baca entry ni..
nurul pulak terasa feelinnyer.. huhu..
tabah..tabah.. yer akak...

Yat Ekhram said...

Nurul lalink,

alahai Nurul,jgn ko layan kakak ko yg jiwa kaco cket 2-3 ari ni.Maklumla kan tempat bermanja nak g jauh berbulan2.sob*sob*

Nanti pas smggu dua dia dah g okla cam selalu2 tu :)

Thanks Nurul for ur support.
meh polok2.

busyuksayang said...

yat, i just can't imagine ur feelings rite now...b strong ok...teruskan berblog...boleh kita berkongsi rasa...:)

Anonymous said...

Hehe..mcm die sorang pdai bemanje..a'way u will not fell like that once u have a baby..so..cepat2la ek..hihi

.t e n t a n g.n a n i e . said...

btul tu..
sesungguhnya nani pon turut merasainye wahai kak yat *sob*sob*

phm sgt how's ur feel skg neh!~





msti 3bln16hari meninggalkan kesan yg amat mendalam wat kakyat ngn abg ekhram kan?-skema nye ayat-




xpe,kak yat yg nani kenal kuat&tabah orgnye..

t8 cr sis!~
n kem slm kt abg ekhram eh!

Yat Ekhram said...

Busyuk sayang,

Hmm takyah la imagine nanti awak sedey nanges sy jauh nak pujuk awak :)

kelab2 wifey angau cam kite ni taulah kan :P

Tq busyuk sayang,yups sy kan teros berblog walopon ade org2 komen2 poyo.That's my life la kan?

Yat Ekhram said...

Cik enon yg takot bg nama sebeno,

apa kes lak neh?

sile main jauh2 kalo rase awak meluat nak baca blog sy.tenkiu :)

Yat Ekhram said...

nanie lalink,

yeah nanie & Nurul sure faham kan ape kak yat rase sbb kite "sekapal"

:)

Nanti dah kawen lagila u guys akan rase taching lagi.Ahaks.Tapi kak yat tau both of u sgt kuat & tabah.Kak yat amik semngat u all tau :)

iye 3 mths 17 day dah share day & nite together,pagi ni g keja abg ekhram anta tadi.Saat salam dia tadi pon dah rase sebak,camana la esok :(

Yeahh tq laling,insya allah kak yat kan selalu bertabah.Demi mase depan kan.Dan..kata2 semangat dari u all semua sgt memotivasikan kak yat.TQ laling.

fiza said...

hye kak yat,
mira lak yg rs sdih bc entry ni..
mmg smua org rs cmtu pn..
tp kita kn kuat kak..
xpe mamber2 smua ada ngan akak ms abg ekhram xde ni..
xmo sdih2 k..
muahh!!
Luv kak yat beri2 much =)

shima said...

Yat, Biasala tu, mcm akak gak ni, jiwa tengah kacau lai ni. Lai la baru je jumpa tadi..Tabahkan hati mu ye..BTW, akak ingat nak wat gathering apa pendapat Yat.

Yat Ekhram said...

kak shima,

sob..sob.Yat dahlah tgh sedey baca entry akka yg latest jupe hubby tu lagi sedey woooooo.Huwaaa..siyes.Ni yat submit borang cuti esok kat bosh pon rase nak menitik airmata oke.
Ni bosh siap pujuk2 ala yat tak lama 3 bulan je,tgk staff confirm 3 mths nampak kejap je kan dia kata.

Ntah camana la esok :(
kita sama2 kuat ye kak :)

gathering?? ok gakkk.yat agree je..mmg lama tak jupe geng2 org kapal tau.

Yat Ekhram said...

Mira,

huwaaa..kak yat tgh tahan je airmata ni dik kat opis.Hubby kol akak tadi betau dia gerak ke kemaman kul 2 ptg sok,so akak amik cuti la esok.
Takot kalo p keja pon taleh nak buat keja teringatkan dia :(

Tula Mira,ramai kwn2 bagi support gak kat opis ni..dorg kata ala 3 months x lama mana..pejam celik pejam celik je.Yg tukang provoke pon ramai gak,lantakla takyah dengo org kata2 tu seme.

Tq Mira..doakan kak yat yea :)
Doakan selamat semela sbb pasni kak yat dok sorg2 je kat umah..

Noor Afiqah said...

Hye.udah lame x comment.agak bz prepare homecoming dd.my dear dh balik rini.yeay!td jempot die kt pudu.kalu kte g pudu arini,msti jmpe k.yat jgkkan?hehe.cm betukar shift lak.tp laen comp.huhu

Yat Ekhram said...

fiqah,

beshnyaaaa bf awak dah balek :)

kak yat pulak tgh sob sob sonb hubby nak naik kapal esok.Dah terasa dah aura taching2 ni,taleh nak buat keja.I'm so down.. :(

Tula cam tuka shift kan.
Enjoice yaaa.

cikaida said...

yat..
lama x tgk blog..
bkak2..
alahai..sdeh sgt..
gua nangis!!!

dush2..
masa ku akan tiba jua..

Yat Ekhram said...

aida,

malam ni malam last sy dok ngan hasben sy :(

sob*sob*

tadi baru je kengkawan sy dtg buat babai party utk hubby,happy2 je gelak,depan kengkawan wat muke kewl cam tade apa.Ni dorg dah balek huwaaa..masenya utk incik suami "meninggalkan akademi yatekhram".Bagasi dia tggl nak pack2 je.sedey oke bile tgk bag beso tu.

Awak doakan sy kuat oke.
for 3 months i will be alone without him.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails