yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, December 2, 2008

Bila diri disayangi..

Phewwwwwwww...

Arini sy sgt super duper busy kat opis,gile banyak keja kena buat non stop dari kul 8.30 till 5.30 tu.Otak penat badan lagila maha penat :( :(
Ntahhape-hape tah,penat tahap dewa plus stress gile keja today.
Tapi nak buat camana kan,dah namanye keja harusla kena buat jugak.
Bak kata abah,selalu niatkan keja sbg satu ibadah.
Baik abah,kan selalu ku ingat pesanan mu itu.
Arghh tetiba rindu mak abah,tape-tape weken ni balek Johor ngan Bee for celebrate raye aji.
Boss pon dah approve my leave on 9 & 10 Dec.
Yay..yay :)
Boley dating & spend time cuti2 mesia agi ngan my sayang..
Sgt happy coz rezeki kawen agaknye Bee dapat sambut posa,Raya adilfitri & aidiladha juge ngan wifeynye kat darat.
Dah 3 months dah cuti.
Alhamdulillah =)

Bee tak cihat pulak 2-3 ari ni,dari ari ahad aritu dia demam + flu + batuk2.
Complete set la kan as usual.Tapi Bee tak penah agi demam spjg we all kawen.
Arini makin panas pulak badan dia,risau pulak hati wifey ni.Seiyes risau gile.
Ari ahad lepas sy dah berjaya pujuk dia p Klinik sbb tgk terok sgt dia batuk2.
Sy punyela eksaited nak claim utk husband,sbb spjg kami kawen mmg tak penah agi claim utk Bee.Hari2 dok cek medical claim utk staff & family.
My entitlement yg co bagi per year tu pon tak berusik sgt sbb alhamdulillah sy jarang demam.
MC pon baru 1 ari tawon ni sbb tgn melecur aritu.hehehe.
Ada claim pon utk mak & abah je aritu.
Ni dah ujung thn baru berapa sen je claim.Org lain dah berzaman dah abes entitlement,yelah org ada anak2 kecik kan :)
Kirenye ari ahad aritu pecah rekod la,nama Bee dah claim for medical.hihi.


sesi memujuk Bee g klinik.haha.Tadelah..kami mmg camni suke bergambo gedix =P


Us at Klinik.Dekat je seblah blok umah us jea.
Cian Bee,dia asik batuk2 & bersin smpi merah2 muke.
Harusla virus tu jangkit kat "rummate" nya ini nanti :(


Hmm balek keja tadi,Bee as usual amek sy kat opis & we straight to Alamanda for Pizza :)
Tula terapi stress sy,bile tensi je mamam.
Mana tak chubby kan =P
Sambil mamam + dating ngn Bee time tula sesi luahan perasaan & Sembang2 with Bee.
Gossip? haha tadelah.Bee tak brp cihat so dia byk diam je dr berckp hari nie.
Tapi Bee ttp hubby yg besh,dia always bagi semangat kat wifey dia ni.

Tq sayang..rase cam release tekanan keja hari ni sbb kehadiran dia.
Betapa kehadiran dia yg bernama suami dcc SANGAT memotivasikan sy :)
Betapa senyuman & lawak-lawak dia buat sy berkali2 jatuh chenta smpi saat ini.
Betapa pelukan dia buat sy SANGAT bertuah memiliki seorang suami sbg pelindung & teman saat suka duka.
I'm so thankful to god to have him in my life.
*sah angau tahap dewa oke*


To me,Lantakla org nak kata apa 24hrs berkepit ngan hasben ke apa kan,dah dia somi sy mmgla 24hrs harusla bersama kan.
Lunch tadi pon Bee je sorg guy,the rest my colluages yg makan semeja adelah women.
Hihi..Bee mmg sempoi ahh.Dia bole masuk je apa acara.
Boley ke tgh ke tepi.Layaaaaannn :D
That's y i luv u more & more laling.
Sempoi.That's it.

Tq sayang..for ur hugs and kiss.
Hope it will remain for many-many years ahead.

For ur love & support.
Atas kaseh syg yg dicurahkan buat diri ini.

Luv u now & forever..



Therapy at Pizza.Just two of us =)
Bee tak lalu makan sbb demam,laju je makan pizza.hihi.


And for my darling hubby,i dedicated this song By Ukays "Bila Diri Disayangi" especially for u.
Lagu ni no 1 kan Bee kat carta SINAR radio fav u :)
Kite siap nyanyi2 aritu mase otw nak balek PD kan Bee?? hihi.

Hehe..malam ni kite layan lagu rock kapal eyh kapak ye kengkawan.
Jom nyanyi same2 sbb sy dah tempek lagu ni lagu tema my baby blog.kihkihkih.


Terdengar bisikan mesra
Kalimah keramat bermentara
Bermulanya siang berakhir malam ku
Tak akan ku jemu menyebut namamu


Tiada batasan waktu
Tiada tempat mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat, di air
Siapa pun hamba, keikhlasan doa, keagungan
Kasih merubah takdir


( korus )
Bila ku sedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap namamu, terasa diriku
Kembali dipandu


Engkau pertama, tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan engkaulah cahaya
Izinkahlah aku menumpang di sini
Di bawah naungan kasih dan sayang mu
Ku berserah diri




Anugerah terindah ilahi.Syukran =)


Oke doke,i like to move it..move it dah.
Nak bagi incik suami makan obat & solat isyak.
Makin terok pulak tahap kepanasan dia malam nie.
Permisi mau merawat sang suami dulu...

Demam nak naik kapal ke apa ni Bee??
*sob*sob*

Bee..nak polok-polok = P
Nanti demam cepat baek kan..
Get well soon sayang..I pray for u owez..insya allah :)


10 comments:

puterikurekure said...

yang, takmo slalu2 pelok2 and kiss2 hubby tu masa demam ni ok!
memang SURE yat akan dapat demam tu nanti.
penat tau demam2 ni. nak2 dua2 demam. tak tau sape nak buat keje2 umah. huhuhu~

apa2pon, kite doakan suami yat sehat semula okeh!

Yat Ekhram said...

laling..

tu la pasal n pon yat dah start rase saket tekak.apa taknye dah share satu selimut ngan hubby kan :)

Tula pasal if tak polok2 & kiss pon kalo dok sebilik seghumah harusla kena jangkitan virus juga kan?
yat tak sokaaaa demam!
Tula ni dia lemah semacam je.cian nak tggl hubby p keja tadi tgk dia asik batuk2 dr malam td..

Mmg musim kot kan now demam,ni hah selamabk medical claim atas meja yat kena check ni..

tq laling..doakan my sayang cpt cehat eyh.Tak beshla time dia demam dia moke ketat.hihi.

Anonymous said...

la..ciannye hubby dia demam.seb baik la wife dia kuat, kn..

best lak bl dgo lagu UKAYS ni.jiwang sat..ahaks..

yeah, best bl diri disayangi oleh org yg dh HALAL bg diri kte,kan..dpt pahala gituw..

** Hana **

busyuksayang said...

get well soon to ur hubby yat...:)

Yat Ekhram said...

Hana,

haha wifey dia kuat rimau na..
hmm ni pon aku dah ade symptom nak demam ni.fenin2 & ade ulser plak kat molot.dah boh bonjela hope cpt2 la baek..mcm2 ujian allah..
yela bile kite sakit tu tanda allah syg kita actually sbb saket dapat hapus dosa2 kecik.kan ustazah??

Yups sgt besh bile disayangi org dah halal ngan kite.Secure gitu :)
ko cepat2la na,apa lagi tggu calon dah ada kan..besh oke kawen.

pegang tangan hasben pon dapat pahala.jaga hasben sakit pon pahala..

takpe aku doakan ko & ngan eyta cepat ckit join club eyh =)

Yat Ekhram said...

busyuk,

tima kacehhhh :)
now mmg musim demam la yat rase.

bile hasben demam takpe lagi,jgn wifey demam alamatnye dapo tak berasap.hhi.

Noor Afiqah said...

get well soon 4 ur hubby pulak..
due2 nak sakit..sehati sejiwa la katekan..huhu
..roomate kite kat kolej ni tiap2 mase bersin & batuk..
kite pn dah kene jangkit..dah xde imune dahh..
hampesss...
nanti k.yat bace blog kite topic GGGGRRRR k??
huhu...

Yat Ekhram said...

fiqah..
tq laling :)
tau tak incik somi bertuah tu tak padan saket arini gigihla balek Pd umah mak dia.Sabo jela kan..dia kata dia taleh dok diam kang demam tak baik2.adoyaii.

tula kalo dah sebantal sekatil harusla sehati sejiwa nak saket.tp hope akak okla,nak raya ni..

ok doke kang akak terjah blog awak.

norainiammran said...

dah keluar dah ayat jom polok-polok dia.. heheh.. so sweet!!!

Yat Ekhram said...

MEH POLOK-POLOK TM.

ehehehhehe.
nak polok2 sile polok2 pasangan yg sah je yea :)

suwit cam gola2.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails