yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, December 14, 2008

Raikan Chenta Sana Sini..



What's a hectic weken!!
Sy & Bee baru jea sampai dari PD ni..
Cam besela kan visit MIL every weken.Menantu mithali lah-sgt :)
gigih2 la kan bukak lappy nak update entry wedding's.[Paparazzi gile,ahaha]
Dari dlm keta otw PD to putrajaya td dah online tp beselah signal broadband ilang2 jea.
Bee pulak bawak keta dia laju gile ala-ala initial D.Sabo jela :)


Ari Sabtu kami makan nasik minyak saje,1st g wedding Min & Izam kat dewan melati
Perbadanan Putrajaya [depan Palace of Justice Precint 3 tuu].

Alhamdulillah selamat dah my beatiful fwenz diijabkabulkan dengan jejaka pilihan hatinye.
Ramai gak kengkawan PBLT yg datang,cam besela memeriahkan majlis.
Masuk je dewan,haruman bunga rose segar menusuk ke hidung.

Sangat chantek decoration nya,maklumla dlm dewan kan wedding.
Ala-ala taman gitew.
Paling tertarik kat door gift dia,sarang burung + 3 bijik telur puyuh.
Symbolik gile utk peranten baru =P hehehhe.
Pastu lagu2 cinta sgt membuai jiwa.

Tema putih + merah utk wedding Min & Izam sgt cantekkk & menaik seri peranten.
Min look so gorjes bersanding with her hasben in off white wedding dress.
Yg plg sy soka ofkos bunge rose merah,fresh flower tuu.
So romantic la :)

Rase nak kawen agi sekali ngan Bee oke.[gedix gile ahh statement]
Terasa terimbas semula wedding sy & Bee last 9 mths.
hihi.Nak jugak =P


Ok for fwenz yg tak dapat dtg wedding Min & Izam,enjoice this wedding reception pixas..
Sowi captured guna My nokia je,nak gambo santekk tggu ahh DSLR pejol sok kat opis yea :)



Wedding ala taman Min & Izam,sgt chantekkk oke :)
Decor by..Ntah lupa nak tanya.hihi.


Min..ur so gorjes laling with ur prince charming :)
Congrats..muke u all pon mmg cam adik beradik jea..
Sgt sehati berkawen gitu!




PBLTan menghavockan kenduri Puan Halina Majmin.
Tu lias tu amik berkat la tuuu..Cepat ckitt Nadia dah tggu tu!
Eyta & june jgn tggu lama-lama nanti lama-lama..ahahahaha :)




Macam medan gathering ex staff PBLT pulak kat wedding min tuuu..
Whoaaaa Baya dah kawen & dah ada sorg doter yg sgt cumils si Amira tu.
Tapi Amira tanak ahh ngan Auntie yat :( :(
Tamoo bagi berkat la tu.uhuks.

Edan tu nak ngejas Sahabat sy la tu..
Dann..ko kena mintak ijin Kak Long & Abg Long dia ni dulu boley ke tak nak "masuk daun".
Ada berannnn ka? hihi.



Aikkkk Bee ape kes bergambo gedix ngan Kak Yus tuuuu?
Ini boley mendatangkan marah.ahahaha.Tadela.Sy wifey yg sporting.
Nak buat camana,dah hasben sy kan ala2 'Beratt Pitt" tu pasal ramai sokaa.Bluweek =P

Update pic taken by DSLR pblt,

lokasi kejadian,ehehehe.


melangkah ke alam baru..


bersandingla dua jiwa saling mencintai di pelamin nan indah :)


nak jugekkks amik gambo ngan peranten baru :)


Kak Ogy & Kak Gee mama gedix nak enterprame jugaaks.


PBLTan menghavockan kenduri Min..lelaki2 itu bachelor ye kecuali suami sy & Fahmy!


cake dia santekkkkk gilezzz ngan bunge2 cinta itu..



Dan...bagila can sy menggediks ngan Bee pulak :)


Peace no war..jemput2 mamam lauk peranten :)



Min & Izam kawen,kami yang dah 9 mths kawen ni pon nak gak aura peranten baru.
Nak muntah?? Sile..sile =P

Tade hal punyo.hihi.

Nak jugaks amik gambo gedix sesama,nanti Bee dah naik kapal haku amik gambo sengsorang jea dahh :(



yeaaa..Hasben kesayangan sy pon fotogedix cam sy.ahaha.Self snap pon jadikla labu..


Bee..kite bersanding lagi sekali nak??? [ hape daa merapuuu jea]

Gegambo balek bunge rose itu dicaptured oleh sahabat yg berjiwa photog cam sy,Cik Eyta.
I liokee it,Kalo amik guna DSLR harus marbles tu :)



Kompem sy rindu tahap dewa dewi bintang tiga bile tgk gegambo manje ngan Bee ni bile dia naik kapal nanti.
Huwaaa..sob..sob..sob..
Niela Pengobat kerinduan nanti,gambo2 yg mengfullkan memory Lappy sy.

Lepas je wedding Min,kami berdua teros gigih bergegas g wedding pasangan org kapal Rezwan & Maslina kat PJ.

Kami selambe jea carik jalan guna Map dalam kad tu & alhmamdulillah jupe gak rumah peranten.Senang je upernye ikot LDP tu..Tak smpi half hour dah smpi dahh.
Sy Sms Dina tanya kat mana location umah peranten tu tapi tetibe dia pon ade wedding kat Putrajaya.
Ahahaha..elokla la tu kan,Org putrajaya trn PJ,Org Pj Trn Putrajaya :)
Sowi yek Dina tak menyinggah umah u,sgt ujan lebaattt nak carik2 jalan.
Maybe next time when Baby cumils dah kuar yea =)
Nak jupe Fizza pon tak jadik coz dia pon ada hal gak ngan hubby & MIL.
So next time la together2.

Sesampai je umah Mas,kami mamam la dulu.
Mule takot gak kot salah umah sbb byk je wedding area situ tapi betullah tgk tema same ngan kaler kad dah :) Muke Adik beradik Mas pon iras2 jea.
Sedapp ahh lauk ayam masak merah dia,pastu baru jupe peranten ngan bagi adiah.

Rezwan look so speechless once sy & Bee salam ucap tahniah kat dia & Wifey.
Ahahaha.actually ni 1st time kami bertemu,selalu call/frenster jea.
bagus kan frenster @ Kelab org kapal,menambahkan kenalan utk berukhwah :)

Dia nampak terharu & ucap tenkiu berulang kali coz kesudian kami dtg.
Tak sangka yat & ekhram dtg yea wan?? Siap tye bukan ekhram dah naik kapal ke?
Luckily,mmg rezeki nak dtg wedding org kapal cam awak,dia maseh cuti.hihi.
Ahahaha..biasala kan,bile org dah jemput walimah sebolehnye kena dtg,dpt juge mengeratkan silaturrahim..Sesame geng2 'sekapal' pulak tuu.
Hujan sgt lebat,both of us terperangkap kat kanopi jea.
Bee parking keta jauh pulak tuu,so kami pekena mihun sup dulu kat situ.Sedapp oke wan!

Insya allah bile2 free kite lepak2 minum sesama ngan hubby/wifey oke :)


Sekali kaler pon sama ngan peranten daaa,betul2 Chenta org kapal Co's ni :)


Pas jea wedding wan,kami yg agak kebasah-basahan teros balek and singgah IOI Mall sbb bee nak beli few thing kat situ.
Jalan2 cari pasal la apalagi.
Bee sempat tangkap keta control sebijik kat Toy City.
Ntah dia kata nak main kat kapal nanti.Ya Rabbi suami-ku-cayang,ape-apejelah :)
Pastu sempat beli DVD karoke lagu rock kapak nak bawak naik kapal juge.
Adoyaii.

Tula cara dia nak happykan diri after penat2 keja kat engine room kat sana nanti kan.
Cian Bee..he must be so bowink without me nanti.
Huney Ponn Bee :(

I'm here stay alone.
Hmmm 3 months we will far away & separate from each other.
[ Nampak je cam kejap 3 mths tp Allah je tau feeling as wifey ni ]
Mudah-mudahan Sy diberikan kekuatan sekali lagi utk menempuhinya.
Bee kena g cari rezeki halal utk kite kan!
Hmm..

Oke baikla seblom sob..sob..sob sy datang lagi bile memikirkan incik suami akan naik kapal makanye lebih baik sy pen-off disini :)
Bee tak suke sy sedey sbb ni.
Dia selalu kata sy boley & kuat mcm dia.huh!

Nak p iron baju bee,esok dia kena p opis nak sign on.
Gud nite chemuaaaaaaaa!
Mwahhs.





























14 comments:

Anonymous said...

Huhu..mesti sdh huby nak naik kapal...hoho...sabar ek..hehe.huby sy pun same..samp da ada anak 10 ni..hehe

Yat Ekhram said...

incik/puan tanpa nama..
adoyaii bagi la nama..

harusla sedey beb,SUAMI tu.
dia belahan jiwa sy.
kalo tak sedey bukan isteri la namanya sbb happy bile suami takde.kan?

woweee cargas gile production smpi anak 10.hihi.

Norwanie said...

yat...mmg paparazi utk pblt...semua detail..ekekekkeke. memang cantik betul cik min...pn min sekarang ni. :)

Yat Ekhram said...

kak wanie,

ahahahahaha tau takpe sgt paparazzi gitew kan! free2 ahh kat umah tu yg update2 tuu.Nanti ekhram naik kapal lagila buhsaaaaaan :( :(

Tula cun gileeez min.
Dah selamat dah member tuuu.
pasni kite tggu announcement pregnant pulak.huhu.

D'Panther Nurul said...

kak yat cayunk...
abg ekhram nak naik kapal dah yer?? huhuhu.. bertabah k akak.. takmo cedih2.. tpi klu nurul pun sure mood akan tak stabilkan bila dpt tahu hubby akan sign on.. huwaaahhh!! moga kita terus di beri ketabahan & kekuatan yer akak..
.
.
btw sangat suka tgk wedding pic kwn akak yg tema off white tu.. cantiikkk!! suka..suka..suka.. hehe..

busyuksayang said...

yat, cantiknya ur fren halina tue...:)

Yat Ekhram said...

Nurul cayang,

yups inilah hari2 terakhir kak yat n abg ekhram dok sama,lagi 2 malam jea share room ngan abg ekhram :( pastu 3 bulan la akak lone ranger sorg2.Betul Nurul mmh payah nak lepaskan org yg kite syg jauhh dari pandangan mata tp apakandaya demi tugas terpaksa ku relakan.huwawawa.
Ni akak tahan je airmata,tamoo sedey2 dpn abg ekhram nanti dgn dia2 pon sedey sama.Mmg camnila perasaan nya tiap kali kan berpisah,empty gile.

Doakan kak yat kuat yea dear.
Insya allah berkat sokongan & doa semua segalanya dipermudahkan.Eberything happen for a reason kan.

Yups mg gorjes kan wedding kwn akak.bole amik idea!

Yat Ekhram said...

Busyuk,

yups mmg kwn sy tuuuu sgt cumils & chantekkk! frust la jejaka2 yg nakkan dia,dia dah selamat jadi wifey org. :)

.t e n t a n g.n a n i e . said...

kak yat laling..dr smlm nani nx post comment xbleyh..br arini bley..abgnyerr da nx sign on ea..bertabah k..nani kan ade..hehe

namo nanes2[tp kompem nanes-nyer ni],nt xtomei daa..let him go,die pg pon sbb sygkan kte kan?kan?

padi said...

kitorang kat putrajaya, dewan seri siantan utk wedding fadilah hani time ko sms tu. xpelah.. lain kali dtg jumpe baby. aku pun nak naik kapal awal ni.. kumpul cuti utk baby..

Yat Ekhram said...

Nanie,

taleh komen eyh?? tula blog gile ahhh semalam :( dia pon tau majuk + bersedey laki akak nak naik kapal kot.haha.

Hmm tq nanie for ur support.siyes time2 camni mmg kritical & emotional ckit,tapi tula kena kuat kan!

Yups dia keja demi mase depan..
& kak yat tau everything happen 4 a reason :)

Yat Ekhram said...

opsssss padi..

eko pon skodeng blog gwe yea? mana wifey eko nih? dah mabok2 ke? jaga dia leklok padi.dia tgh carry zuriat eko tu :)

Oho tula terkejot gak aku,korang kat putrajaya.kat tmpt sama pulak sabtu tu,tade la pulak selisih bahu kat situ.kat lif ke..hihi.Tade rejeki nak jupe eko yg ala muke artis itu.Dina dah jupe dah laki gwe mase party peti sejokk tu hari..

Ohh eko bile nak naik kapalnye?
this time jgnla g jauh2 n lama2 sgt.Cian mama farah jasmine tu..

Tula baby dah kuar nanti harus aku dtg nak geget2 pipi ia.wehoo..musti cumils ahh.lagi ade lesong pipit cam ko :)

Mrs. Amie said...

chantek pengantin tue.. i like their dress!

ungu violet said...

cun gilelah pengantinnnnn!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails