yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, December 4, 2008

Bulan pun tersenyum =)

Sy baru balek lunch ngan Bee tadi..
So kenyang pewot soka ati la kan :)
As usual Bee makan semeja ngan sy & my colluages,lauk fav dia tak lain tak bukan ayam masak meghah.hihi.
Sampai my opismate pon kata,alahai senangnye jaga Bee lauk dia hari2 simple gile je.
Ayam + kuah asam pedas.ahaks.
Tau takpe beb,bertuah..hasben sape lah tu erkkk?
kihkikihkihkih.
Harus mengembang tahap maksima kalo Bee tau ni.hoho.

Bee dah makin cihat arini,malam td still demam panas lagi.
Sampai nak tido berasing takot berjangkit.Tapi tak sampai atii ahh nak buat camtu.
Nak polok-polok gak at our hanimun suite lah-sgtttttttt tu.hihi.
Cian tgk tido Bee terganggu asik uhuk uhuk batuk.
Sora pon rock kapak abes beb.
Yeahhh terima kasehhh =P

Sahabat..jom karaoke.Sora abg long ko dah mcm Salem wooo.
wooot..wooot..


Owh Malam selasa lepas,My abang ipar sms me dlm kul 9 malam soh tgk bulan tersenyum kat luar umah.So apalagi sy & bee cargass la kan p tgk.
Mase tu we all busy2 tulun Eyta nak pindah umah.
Kebetulan our home kat tingkat 10,so sgt clear la pemandangan bulan sunyumm tu.
Tapi tak lama la,kejap jea.
Masetu havoc la jap suasana,budak2 bujang seblah umah pon nagn kain2 pelekat kuar umah tgk Eyta eyh tgk bulan sunyum.hihi.
Mujur tade DSLR kalo tak harus ku captured keagungan Allah tu :)

Pastu tadi dapat email ni,gambo bulan sunyum tuu..

Cam org kan? ada mata ada molot,subhanallah :)


Bulan pon tersenyum melihat kita berdua sayang.ecececececeh,tetibe jiwangs karatz =P


Hmmm..bile kita renung2kan kejadian terindah ciptaan Allah ni baru kita realize..
Dia maha mengetahui,maha berkuasa & maha adil.
If Allah kata kun fa ya kun..jadi maka JADI la ia.
Dia bagi kita senyuman agar hati kita tidak gundah gulana dgn tiap ujian yg dia berikan.
Subhanallah..impressivenya ciptaan Allah.
Untuk kite teros ingat & sentiasa beringat.

Untuk sahabat,
Bulan pon tersenyum awak..
Everything happened for a reason.
Tanpa kita ketahui hakikat yg pahit diterima mase skrg,mana tau ianya jadi semanis gola-gola or biskut famous amous fav hasben sy dikemudian hari =)
Esok lusa mana tau Allah makbulkan doa kita.
Jangan penah berhenti berdoa..insya allah.

*Pesanan utk diri sy sendiri juge yg kdg2 dilanda keemogothican.hihi.*

Yea baikla lunch hour dah expired daa,harus move it move it siapkan koje yg ntah bile nak abes.
Arghh nak muntah tgk claim la,report la,surat la.uweeeks.

Nak dating ngan "DIA" menunaikan kewajipan dulu.
Haiya Alla Solah.

:)







13 comments:

busyuksayang said...

yat, u ada di kawasan presint 9 ker ptg smlm, dlm kul 6 cam tue...i rasa cam nampak u la...baju putih kan??? but i was in the car at that time...

Yat Ekhram said...

BUSYUKSYG,

ahahahaha alamak ada paparazzi ngekor haku.tulunnnn :P

ya betul sy la pakai baju putih smlm :) awak nampak sy kat mana? foodcourt ke tgh jalan kaki balek umah kat flat antarabangsa/umah ijau tuu? lenkali jupe tegur yea,bole polok2 gamo gedix.hihi.

hanitamaya said...

ya sahabat..sy percaya setiap yg berlaku ni..ader hikmahnya kan..cuma kita jek tak nampak..emm terdengar2 lagu kat blog awak ni..bila diri di sayangi..hurmmm best kan..bila da org sayang..waallahualam..

Yat Ekhram said...

sahabat,

yups bear in mind eberything happen for a reason :)
ko baca kan emel kisah penjual tempe yg taching tu.kite selalu mintak ngan Allah mcm2 tp kite tak tunaikan hak ALLAH.Aku pon "terpukul" kata2 tu..marilah kite jadik hambanye yg slalu ingat time susah senang.

Tq laling..ko slalu ingatkan aku :)

p/s nanti adalah cinta sejati tu kau temui,percayalah ajal mau jodoh pertemuan rezeki allah dah sett baik punye utk tiap2 kita.CUMENYA BUKA LORONG KE JALAN TU.BUKA HATI :)

Fizah AuM said...

bulan tersenyum :)

along said...

emogothic yeh?







hm.
kene start wat registered trademark for any words used from my dictionary.

Yat Ekhram said...

fizah..

yea kak yat nampak jap bulan tu senyumm tp kejap jek :)

miracle kan ciptaan tuhan.

Yat Ekhram said...

along,

haha pinjam ayat tak boley eyh?

:(
:(

ok baikla lenkali sy registered eyh..

along said...

pinjam tak cakap dengan pinjam cakap dulu...banyak bezanya.

Yat Ekhram said...

along,

terimalah pantun ini,

kalo ade jarum yg patah
jgn disimpan dalam peti
kalo ade silap & salah
jgn disimpan dlm hati.

* samat ari raya aidiladha*

along said...

Untuk apa simpan di hati,
Biarpun tahu ayat dicuri,
But i take it as a gift for me,
For imitation is the sincerest form of flattery!™

(Pantun ni pun da ade trademark dia)

Next time credit it if you takmo bgtau.
Tak susah,kan?

Have a nice day!

elfiz7 said...

wahhh seb baek kat yat upload pic bulan senyomm tuhh..sume org kecoh soh saye tgk..tp masalah nye mase tuh melake sgt2 la cloudy.hape pong x nmpk.nmpk kelam2 malam jek.huhu.macehss~~~

Yat Ekhram said...

elfiz laling,

ahahhahaha kak yat dapat tgk ngan hubby dlm suasana polok2 lomentik kat beranda umah gitu :)
ahahahahaha.jgn jelesssssss.

Tula sgt miracle keajaiban allah kan..layaaaaaaan yea.

Btw dr Elfiz udah grad kaaa?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails