yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, December 22, 2008

Happy Sailing Sayang,i pray for u always.

Beloved Hubby just texted me just now,

" Honey take care. Jangan nanes.
Hubby sayang Honey so much.Nanti hubby call dari atas kapal."



Short,but sgt terkesan di hati saye yg lara ni.
huwaa..tiba-tiba lah kan airmata rase nak kuar lagi mengadap skrin kat workstation ni.
Sob*sob*sob*

Hubby call me dari atas kapal juge tadi to say kapal dia dah nak gerak ke tengah.
Segala amanat & pesanan penaja.
Takot wifey dia ni nanes2 je sorg2 kat sini.
Bee kata maybe kapal sebulan kat tgh laut dalam tu and maybe tade hp line.
But he do promise to call me via satelite phone.[sedeynya,dahla jauh susah nak call pulak]


Cukupla airmata ko jgn kuar lagi boley?

Malam tadi saat bee melepaskan pelukkan terakhirnya time sy nak balek Putrajaya dah buat sy nanges sampai sakit dada.
Cume tadela sampai meraung cam baby =P
Seb baik kat bilik hotel time tu,so sy menangis semahu-mahunya dalam dakapan nya.
bee berulang kali memujuk sy that everything will be fine without him.
ntah tatau kenapa,cam sedey gile perpisahan kali ni.
padahal dah 2nd time after we got married.
i'm feel like dying.
Seriyes.

Bee hantar p keta,he kiss & hugs me dan cube menenangkan sy.
Muke dia kewl gile jea,tapi tula sy tau jauh disudut hati dia juge bersedih.
Sepanjang jalan tu airmata berderai2 mcm ujan dahh.
Seb baik adik ipar sy yg drive.Kalo aku yg drive ntah camana smpi ke tak pagi ni.Jiwa kaco gile.
Hubby still texted dan menenangkan jiwa yg lara.
Kawan2 pon texted juge memberi kekuatan utk sy.
Terima kaseh teman-teman..
Terima kaseh sahabat unit 10 tu yg tak putus2 beri semangat buat kwn u all yg gembeng ni.
I really appreciate it so much.

Sampai je umah us dah pukul 3 pagi,tambah sayu rase hati.
Tiada lagi keriuhan suaranya spt selalu.
Tambah sayu melihat our sweet bedroom.Hmm :(
Speechless.

Terfikir bermulalah episod bergerak secara solo selama berbulan2 pasni.
No more pampered,independent.
kena kuatkan semangat demi hari2 seterusnya.

Cube menenangkan hati,sy ambil air semayang & mengadap yg maha Esa di keheningan pagi.
Rase hati yg berselimut kabut semakin reda.
Terima kaseh Allah..
Padamu ku pohon kekuatan utk menempuhi ujian ini sekali lagi.
tabahkan hatiku selalu.

I feel like..
Down gile,feel like no motivation at all.
Rase cam empty gile je.
Takpela,nothing to be worry about.
Seminggu pertama Bee sailing mmg selalu sy macam ni.
nanti-nanti dah mule adapt nagn new environment i will be okay insya allah.
Nak mule tuned life berseorangan je skrg ni,yelah dah biasa 3 mths 20 days bermanje nagn hubby.
Doakan semuanya oke ye kengkawan :)

Sy decide g keja gak pagi ni coz terfikir kalo amik cuti & stay sorg2 kat umah lagi sedey.
cam kelaka tgk my colluages semua tgk sy cam alien gile arini.
Siap say..
Hi yat.[selama ni tak say hi pon]

Disampuk oleh one of my colluages azizul,
"dahh say hi je.

Jangan tanya apa-apa kat yat,kang nanti nanges makcek tu.
bagi dia calm dulu
"

*tau takpe*



Dear sayang..

Happy sailing and working back sayang..
I'm here will always pray for ur safety & healthy.
Semoga Allah pelihara Hubby di sana dan jgn lupa kewajipan pada-Nya.
Dun wori bout Huney,taula wifey hubby yg dah beso ni jaga diri sepanjang ketiaadaan Hubby yea :)
Doakan wifey manje Bee ni kuat hadapi segalanya.
Only the best girl can be with seaman kan,Bee selalu kata gitu.

I'm sure i'll be mish u so so so much after this.
For the sake of us,insya allah everything will be just fine.
Everything happened for a reason kan Bee!

Thanks for being my greatest hubby and for the precious time we had spent together.
Insya allah,bekalan kaseh sayang mencukupi :)
Nanti2 kite selalu keep in touch through phone bile bee ade line yea.
Miles maybe separate us,but not in our heart.
Hold our promises till the end time.
Lillahi taala,i really do luv u so much hubby!
*polok-polok hubby*


*tarek nafas dalam-dalam*


Insya allah semuanya kan oke kan :)

37 comments:

norainiammran said...

insyaAllah semuanya kan ok Yat.. Jangan sedih2 ye.. Kalau Yat sedih, post entri yang sedih2, ain pun nak nanges sama sebab ain pun pernah lalui apa yang Yat lalui sekarang.. Allah takkan menguji hambaNYa dengan ujian yang tak mampu ditempuhi.. Sabar ye Yat.. Tag tu, bila2 dah tenang pun bleh jawab...

shima said...

Yat,
sangat sedey okay..Jangan nanges2 selalu tau.TABAHKAN hatimu..

putrifaidz said...

yat..jgn sedih2..kwn2 ramai ni..sy pn dh nanges ni bc entry ni...huhu..yat kan kuat semangat..yat kena sabar n tabahkan hati tu..doa keselmatan hubby kat sn..oke

Marsha~ said...

ingat lagi, mula2 dulu sy baca blog Yat kat frenster pasal kerinduan Yat pada Ekhram yg ketika itu boyfriend Yat. Hati saya sebak sangat sampai menitiskan air mata. Sy suka gaya penulisan Yat yang tidak mengada2 tetapi penuh rasa rindu, sayang dan cinta. Sy suka. Sejak dari itu sy tertarik utk kenal Yat lebih rapat dgn membaca tulisan2 Yat walau kadang2 rasa kurang selesa gak bila Yat terlalu mengada2 menceritakan kesedihan Yat ditinggalkan org tersayang dan terlalu obsess dengan cinta dunia yg satu ini. sy fikir orang lain pun punya hubby/boyfriendnya berlayar jauh dan lama. kadang2 sy rasa Yat yg saya respect dulu dah tak ade. Sorry to say ye Yat. Tapi hari ni, lepas baca entry ni, gaya penulisan Yat yang tidak terlalu mnegada2 buat saya jadi sayu kembali dan teringat semula ketika mula2 membaca blog Yat dulu. Sy lebih sukakan Yat yg lama. Yang kuat dan tabah mengharungi dugaan ini kerana kita adalah sama. Sengsaranya ditinggalkan. bezanya hanya Yat adalah Yat dan sy adalah Marsha. Be strong! Kalau Yat sedih, Ekhram tak kuat utk terus bekerja. Kesian dia, dia perlu fokus pada kerjaya. OK? Tk care! One more thing. Seriously, sy lebih suka penulisan Yat yang dulu.. Tak tahu kenapa. Sorry.
*Ingat. Tuhan tidak akan menduga jikalau hambaNya tidak mampu menanggungnya.

Yat Ekhram said...

to Marsha,

tq for the komen.Hmm baikla sy akan cube menjadik yat yg dulu :)
yat yang tak lembik & mengada-ngada.
yang tau survive hidup sendirian.
Doakan utk sy oke.

Pasni sy tamoo la tulih entry sedey2 lagi :(

Yat Ekhram said...

ain,

hmm baikla sy sedang menkewlkan diri sy now.dah lalu makan sambil gelak2 ngan kwn2 time lunch tadi,okla tu kan :)

Yat Ekhram said...

kak shima,

tq akak kerna selalu bagi semangat kat saye.Insya allah jap je ni sedey2,nanti2 okla :)

Yat Ekhram said...

Putri,

tq awak sbb awakla antara yg paling kuat menyokong sy :) trimas!!
insya allah sume kan oke.Cam besela bile time2 kritikal ni sengal2 ckit.hihi.

ekin said...

Hi yat..tak tau le nak panggil kak yat ke yat ke...tapi rasenye mcm sebaya jerk..heheh...cume beza yat dah kwen saye blom...hehehe...saye pham situasi yat skang..psal tak lame lagi pun saya akan melalui detik² perpisahan..sbb my fiance pun org laut gak..same mcm hasben yat..MISC krew...mmg sedey nak lepaskan org yg kite syg pegi jauh..tapi itu semo dah ketentuan..lagi pun die pegi bkn utk poye² kan..nak pi crik rezek...slalu saye pk mcm tu jerk..sbb kalo nak layan kan hati..mmg smpai ke sudah tak habis…so harap yat pun mcm tu gak…sbb saye tau yat..org yg tabahkan???smile always...

Yat Ekhram said...

hye ekin,

nice meet u here :)
hmm yups betul tu ajal maut rezeki jodoh segalanye ketentuan.

kena redha & saye mmg dah redha utk itu since decided to marry him :)
hmm besela ikin day 1 kena tggl mmg bengong camni,nanti2 okla balek.hihi.
maybe kali ni dok umah sorg2 kot yg cam sedey ckit kali ni.selalu ade kwn dok teman tp dia dah move dah.

Just pray for me yeah.
thanks for ur kinds words anyway.

Mrs Azmar said...

yat..

Bergenang air mata bc entry yat..tumpang sedih gak..

tapi Yat mesti kuat ye..kawan2 sapot yat ni..

ekin said...

Itu lah yat…once kite dah wat decision nak berkwn ngan org kapal ni…kite mmg kene pk + sanggup mengharung segala ranjau yg bakal di tenpuhi…so far skang ni saye still kuat lagik walopun dah 4thn bersama dengan dia…cume tak tau nanti bile dah kwen..takut gagal plak nak control hati ni..cume skang ni slalu bile tau jerk date die nak sign on tu slalu wat hal…hehehe..so same² la kite tabahkan hati mengharung dugaanNya ini…

Mrs. Amie said...

Mmm..sedeynya.. but cheer up Yatt..!

Yat Ekhram said...

Apash,

awak jgnla sedey,nanti awak nanes gak sape pulak nak sapottt saye? hihi.

ni kite dah haramkan org pasang lagu2 sedey lat opis arini,tamoo sedey2.ade ke tadi sorg colluges yat saja je ngusik nyanyi2 lagu "bile terasa rindu" by dafi tuu.hampehh.

tq apash,awak selalu dcc sy.
Allah je balas.
*hugs*

Yat Ekhram said...

Ekin,

ahahahaha,yups bile kita nak kawen nagn org kapal makanya hati kena berhati waja & bukan berhati jawa cam sy neh =P gembeng gile.

Mula-mula je sedey & certain2 time bile kite perlukan dia & dia tade tu la yg kite tahhapahape mood.Tapi alhmadulillah so far boley manage.
Pasni harus membizikan diri ngan keja pulak :)

yeahh kuat harimau!

Yat Ekhram said...

Amie,

tamoo sesedih nagn saye,tak elok utk pregyy mama :)

ala mud sy angis kus2 jap je neh.
Besela bini manje.hihi.

tq for ur sapot eyh.

puterikurekure said...

yat, sabar ok.
kite doakan semua baik2 belaka. aiit!!

girl power! (apa girl power tetiba ni?)
maksud, yat leh independent. kawan2 kan ada. sentiasa ceriakan hidup yat kan? caiyok2!

Yat Ekhram said...

to kengkawan,

sy tak nanes la kat opis,arini sgt busy gile sbb sume staff serbu saye pasal nak sign EPF 11%.Muke berlagak tade pape & sgt kewl jea..Hati tuhan je tau.hihi.time keja kaber2 la gitu.

Thanks u all yg sms/call tanya kabo sy arini tu :)

Yat Ekhram said...

puteri,

tima kaceh laling :)
doakan kite & kite pon doakan awak tau.

ahaha,power puff girl.
pasni kite ponn nak kidnaped power puff girl anak kakak kite yg chumel tu temankan mak uda dia ni.
*habisla lappy aku dikerjakan,uhuks*

a'ah ramai kwn2 yg selalu menghappeningkan kat sini.Tula allah beri ujian,dia beri rezeki kwn2 yg caring2 :)

free2 mehla lepak minum2 kat sini jom!

Cik Eja Ishak said...

kak yatttttttt!!!!!

ha,pas baca sema comment nie eja dah rasa akak mesti bertambah kuat..harap begitu la..semua org support akak..semua org sayang akak...eja pun sama tau..
tak mo sedih2 k...gumbira...

*________^

~sgt love~

Yat Ekhram said...

Eja lalingssssss,

Hmm kuat rimau la sgttt :P
ntahla dik tadi kat opis oke dah,balek umah ni cam tetibe sayu je lagi maghrib2 tadi.Dok sorg2 kot kan..Ni kak eyta kwn baik akak dtg lepak2 buat lawak sembang2 baru cam oke.Hmm seb baik ade ramai kawan area2 umah akak ni.

Kak yat pon sayang eja tau.
tima kaseh dear,slalu awak sapot kak yat.mwahh.

ety said...

kak yat...

jgn sedih2 yer..lama xdrop comment..ety pn busy sgt2..

apapn semoga kak yat terus bertabah hadapi segala ujian yang diberikan..

hotcocoa said...

yanggg, rilek la ok. aku tau, cakap memang senang tp ko je yang tau rs nya kan

but still, kwn2 ada ok. no worries =)

ko kan dah buat pilihan, so ko kene redha dengan pilihan ko ni tau, mmuah!

Yat Ekhram said...

Ety cayang,

tq for ur saporrttt bebeh :)
Ala jgnla ko layan sgt kak yat ko yg lembik ngengada ni.Sok lusa okla nanti.

Ety,kelaka gile tadi akak p jenjalan anta payslip to every dept kat opis ni,ade staff kata akak dah kurus.Aikk baru 1 hari abg ekhram naik kapal suda kuwus.kalo 3 bulan? takyah p slimworld kat atas opis akak ni.hehehe.Sgt bagus yea kesan PJJ.
menyelimkan secara semulajadi.hiks.

Yea,sy kan bertabah.
kalo tak sy kan p sabah.hihi.

Yat Ekhram said...

Fida,

tahnya yattt..relax ahhh.Baru laki naik kapal pon emo2 tak tentu hala apa kess!! besh apa 'BUJANG'.
keja,balek keja..zzzzzz.
( musti ayat ko seterosnya camtu kan??)

ahahahaha.

Yola aku kan kuat cam kuat rimau walau berat mata memandang,berat lagi bahu den yg memikul ni.Tapelah betul kata eko.ini pilihan aku,jodoh & rezeki yg Allah tetapkan utk aku.Makanya aku harus redha & tidak sesekali menyesali/mempertikaikannya.

Hmm tula kwn2 ada,tp kwn2 lama yg bergonjeng cam ko & patin dah lupekan aku :( :( uhuks.

Wehhhhhhh..bile kite nak lepaking makaning wayanging cam aritu ha?
Rindu siot nak gelak2 smpi aku ilanh stress cam that day.

Ko pree2 tu mehla lepak umah aku.
3 Months oke aku temporary single.
Nak makan soto tu mehla,ajak patin.

Mawar said...

sy jd silent reader blog ni few months back. really adore ur love life. dan sgt respect kekuatan hati both of u coz sy rasa sy tak mungkin mampu melaluinya. Anyway, semoga bahagia selalu and keep on writing inspiration note :-)

Yat Ekhram said...

hye mawar,

tq awak adore blog mengada & apa-lah sgtt ni :)

Tq for ur kinds words dear.
Awak respect kekuatan hati sy yea?

ahaha.

ala mawar kdg2 sy pon sedey tahap dewa bile memikirkan suami yg jauh berbulan2,ni siap lost contact sebulan nanti.Ntahla harapnya Allah bagi kekuatan sy jalani hidup ini sendirian tanpanya.

Hmm tula kan ramai kata tak mampu nak face situasi yg mcm sy alami.:)
Tapi allah pilih sy dlm ramai2 tu..
adela hikmah nya kan.

So far,hari ke 2 hubby takde,sy cam dah oke ckit.Maybe work occupied me lately..

tima kaseh awak.doakan kami bahagia bersama biar jarak & waktu memisahkan kami yea :)

sy happie bile awak kata blog sy menginspirasikan awak.tq!

fairy tales said...

hye kak yat...


sedey sungguh bace entry ni..
tp org tau kak yat kuat kn...
kak yat mesti ok nanti..
tamo sedey2 k sis...
happy2 slalu..
if kak yat happy sume org pun happy jgn wt sume org sedey..

btw kak yat knal rapat ngn cik eja ishak 2 eh?

do take care sis...
muaaahhhxx.. heee

+___+

miezrina said...

salam.... paham sgt2 perasaan itu...

saya pun tiap kali adik nak berlayar

hug n kiss x renti2.....

sampai dia pun sedey sama.....

last ship plg gundah gulana... bcoz of 'teluk aden' tu kan...

tp alhamdulillah.... x der apa2... selamat pergi dan pulang...

sekrg adik saya sedang cuti...

ada kat umah saya skrg ni...

mmg budak manja hehehhe

Yat Ekhram said...

Nana dearie,

hmm janganla cedey kang kak yat pon sedey gakk :P

besela dik,isteri mana sanggup jauh ngan suami,nanti adik kawen adik taula :)

tapi takpela,this my option,REDHA moga nanti ada kap-ba-ro-kap-alif-ta-nun :) hihi.

oh eja lalings tu blogger/geng chenta org kapal yg caring & comolot nagn kak yat.ahahha.kinapa?

Yat Ekhram said...

miezrina,

hmmm tu adik kan yang nak naik kapal??

saye nie SUAMI,for sure lah lagi sedey.malam itu owh mcm pilem industan la kan,berat ati gile nak lpskan belahan jiwa pergi jauh berbulan2.Ahh macam rase cite p ramlee & nordin ahmad pon ada,yg part izinkan kanda berlayar..hihi.

Gitula awak,sayangkan isteri tinggal-tinggalkan.
Sygkan suami bagi dia pegi sailing.ahahaha.

tq for ur support anyway :)
salam kenal ya.

fairy tales said...

hihi kelihatan anda seperti siket baek suda(mcm skema plak..ish..ish..)
xper mcm mak mohd adif salu ckp kn kt kena salu besaba dan REDHA nanti ade la kap-ba-ro-ka-tan nyer kn sis...(trase mcm sy plak adif..heee)

heee no saje tanye sbb br pasan eja 2 soulmate my cuzzie..heheee..tp x pnh jumpe dia pun..


take care..take care sis...

+____+

Yat Ekhram said...

Nana lalinks,

ahahahaha tau takpe.
yang penting apa mohd adifff??

kap-ba-ro-kap-alif-ta-nun!

adioyaiii tetibe la mishh abg ekhram :(
dia suke sgt sebut camni.

Hmmm..bile malam musti feelin camni,tah hapa-hapa.

Oho,dia awek kazen awak la yea.
Dia beshh.Tak kenal sgtt tp dia beshla.( kembangla eja tu)

hotcocoa said...

isk, mana ada lupe yang..cuma jarak kite 'dekat' sangat. hehehe..

ok2, pasni kite plan jumpe ok. kite heret si patin sekalik even pompuan tu busy

busyuksayang said...

yat, how r u now???? hope, everything's ok...jgn sedih2...kami semua selalu ada bersama kamu...muahsss skitt kat pipi tue...:)

Yat Ekhram said...

hye busyuk,

alhamdulillah cihat,but cam besela hati ini tak berapa cihat kerna merindui incik suami :)
tahla,hope dia cihat & selamat kat sana.2 days tak dapat contact dia.

oke doke tq busyuk,yat tau ramai sgtttt bersama yat.Tima kaseh byk2 kamu2 semua atas sapot semua.
Sgtla menghargai motivasi yg buat sy kuat.

mwaaaaaaah kat lesung pipit awak gak!

Yat Ekhram said...

pidot,

tula sok cuti any program?? balek kg???

aku buhsan la time2 cuti gini hubby aku tade,kalo bole nak keja je tiap2 hari,workaholic gile la kan :P

tula free2 roger jek kita layan movie or sopeng sama2.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails