yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, December 25, 2008

Cintaku Tertinggal di Kemaman Part 2





Malam ni,sy baru je sampai dari berjalan-jalan Alamanda with my sis & my niece si Farra chumel tu.

My sis and niece dr malam td temankan "mak uda" dia ni tido kat yatekhram homme.
Kebetulan la mama dia cikgu,so now bergolek2 saja sbb cuti skola.
Bagus gak,riuh rumah ni ngan keletah si kecik tu.
Ape lagi lappy mak uda dia pon jadik mangsa la kan dia nak main game & layan cd.
[ Sgt kanak-kanak celik it,tak padan baru 4 tawon okels]

Plan nak g layan cicakman movie tadi tak kesampaian sbb sgt fully booked.
Gile gaban ramai org cuti xmas arini,parking pon full.
Sampai ade yg parking illegal tepi2 jalan tu seme.
Kenapa sgt ramai org di Putrajaya tatau la.
[Nanti2 hapdets entry Farra si budak celik it ni :) ]


Oke baikla nak sambung entry Cintaku tertinggal di kemaman Part 2 pulak.
Kalo sape rase meluat dan buhsan tahap cipan tu,p main jejauh toksah buang mase anda disini yeah.
Banyak lagi blog2 yg besh tahap gaban di atmosphere bloggers ini :)

Kami sempat ke kuantan last week.
This time sy janji with my beshfwen since UPM lagi,Cik Mizza yg cun itu.
Kami jupe kat Coffee street kopitiam,sembang tak hengat la apalagi.
Mizza with her frenz Danny pon ade sekali.
Danny pon tak hengat punye sembang nagn Bee sbb dia pon penah keja oofshore.
Kire mariners talk la that day.ahahhaha =)
Lucunya Mizza panggil Bee Abg Ekhram,yela mmg sangat abg2 gitu kan dia.
Sy jea tak panggil dia abang sbb dia tamoo,nak panggil manje2 jea :D



Ala-ala reunion UPM pulak.Lama gilezz tak jupe ko mizza makin santekk hokels!

Bilelah nak dapat kad wangi dari ko ngan Megat ni Mizza Lalink ??
Sgt Lapaaaaaaaar nasik minyak!





Pastu Mizza ajak me & Bee p jenjalan TC pulak.
Sgt ramai & happening TC malam2 mggu macam tu walopon ujan lebat lepastu.
Kami amik angin malam ditepian pantai la apalgi.
dua kwn baik dah jupe apalagi pot pet pot pet sambil bergambo gedix la apalagi kan.

Mizza,aku sangat rindu our UPM memories oke.
Kolej 14,Fac Business Admin, Makan kat kedai makcek drakula,teh tarik foodcourt yg buat aku addicted tuu,Seri Serdang owhh semuanyalah.
3 and half years kan kite share soka doka bersame dulu.
Nanti2 kite jupe lepaking lagi yeh?


Then dalam area 11 malam macam tu sy & bee gerak balek Kemaman semula.
we all makan kat kedai tomyam apa tah.
Tak amik gegambo sbb bateri hp kong.


21 Dec 2008-Sunday



Bangun pagi2 Ahad tu agak bermalas-malasan sbb kami tau hari tu akan berpisah utk sekian kalinya.
Tapi gigih jugak g jenjalan lagi.
Sopeng spree tak abes lagi,hihi.

Jalan-jalan tgk & beli tudung lagi.
Kali ni ade beli tudung plain pulak plus yg Mortada kecik2 tu.
Geramm gile,semuanya sgtla menarek :)



Dan Bee maseh dengan gajet2 searchingnya.
Kali ni keta control skyline la pulak dia berkenan,tp tak beli ponn.Sgtla mahal.
Rasenya beli DSLR lagi baguih kot sbb keta2 yg ade kat umah ni berabok je tade sape nak main.
Sahabat kata kalo rindu Bee p la main keta2 tu.ada ade je.

"Tadi Farra main tau pak uda,Pak uda jgn marah tau" Kata Farra.hehe.



Then both of us g santap lunch kat kedai apa tah nama dia,ade kat gegambo ni.
Mmg sgt banyak pilihan makanan dia and ofkos la sedap sehingga menjilat jari.
Lauk ayam merah dia tuuu perggghhhh,syok gile.
Kedai pon bersih & cantek ekslusif.
Rega okla,standard.


Then petang tu adik Bee, si Boy dah sampai from PD.
Nak amik akak ipar kesayangan dia ni la kan,asalnye sy nak naik bus je balek Putrajaya tp dia beria nak amik okla :)
Tq boy,nanti ahkak banje ko makan Mekdi banyak-banyak lagi okels.
Then Bee ajak P Kuantan la pulak,busan dah jalan-jalan Kemaman.


Meronggeng time before saatnya berpisah tiba..



Sampai je Kuantan we go to Berjaya Megamall,sgt ramai orang kat sana.
Parking dia pon sgt ngeri la,kena berpusing2 mcm roller coaster.
Pastu sempat gak G East Coast Mall yg tak jauh pon dari situ,beso gile gaban la.
Sopeng kompleks baru bukak je ni.
Tade ape yg menarek sbb hati sy dah start rase sayu that time.
Yela saatnya berpisah ngan Bee kian menghampiri mase tu.
So tak beli apa2 pon kat situ.

Mari bergambo dulu ngan pokok xmas yg chantek,pokok je bukan niat lain2 tau :)




Pastu memasing dah start lapa,kami g capteh dulu kat Mamak tepi Berjaya megamall tu.
Makan mee goweng basah sambil sembang2 la apalagi.
Saye dah start tak lalu makan la that time.taula situasi kritikal kan.
Pastu for the last time before sy balek Putrajaya [saatnye berpisah mlm itu]

We took this picture,pengobat kerinduan.
Gambo nilah gambo wallpaper lappy & hp sy now.
Tatau napa,tiap kali tgk gambo ni rase mish tahap dewa kat incik Suami tu.



Sayang,i mish every moments we had spend together..



Dan malam itu saatnya yg paling sy TANAK tapi harus dihadapi juge.
Berpisah utk sekian kalinya dengan insan tercinta demi sesuap nasi dan rezeki yg halal.
Takpela,sy redha mmg berginilah rezeki yg telah ditetapkan untuk kami.
Bee harus bersusah payah di tengah lautan itu demi mase depan bersama.

Dear sayang,
Tonite,after 4 days lost contact ngan Bee,Huney doakan Bee cihat2 dan selamat di sana yea :)
Tiap kali after solat,nama Bee selalu dlm doa Huney.
Ingat Huney dlm doa Bee juge yea,biar jauh beratus batu kite terpisah.
Huney tau,u must be feel the same juge.

' Duhai sayangku lepaskanlah perasaanmu seluruh rindumu seluruh cintamu
Dan kini hanyalah ada aku dan dirimu sesaat di keabadiaan"
Aku dan dirimu-Bunga Cinta lestari & Ari Lasso.


I mish u darling hubby and no else can make me happy like you do.
Semoga kita sama-sama kuat,tabah & cekal hati hadapi ujian ini sekali lagi.
Moga Allah permudahkan segalanya ceritera chenta kita.
Allah sentiasa bersama kite sayang..Insya allah :)


Till then,See u in my dreams dearest Hubby!~

13 comments:

shima said...

Yat,
Bestnya tgok Yat dpt jlan2 ngan hubby walaupun dia dah nak naik kpl. at least still ada chance lai..mencinya Yat dpt Donatello ngan mortada tu..jeles tau...huhuhu

Yat Ekhram said...

kak shima lalinks,

Ahahaha tu la kebetulan je kak dapat jalan2 kuantan n kemaman tu ngan hubby sebab kapal dia delay.Kalo on time tak dpt juga,tula hikmahnya kot nanes2 ari kamis tu,ari sabtu ahad yg g hanimun lagi.hihi.

Wehooo jgn jelesss ya donatello & mortada collection sy makin byk.Ala ni nanti balek joho harus adek2 rembat nanti,dah kena beli lagiks.Tula rase nak trn kemaman je lagi semata2 nak beli tudung.
Byk gile choice sampai berpinar2.

elya ezrin said...

salam.

hi kak. saye x perasan comment yg akak drop kt post saye dulu. hik, sory.

'kita sekapal'. hee, sgt suke pepatah ni.

tp sy tau, akak lg tabah kan, sy nih x khwin lg, insyallah, x lama lg. nnti boleh mtk tips jd tabah mcm akak =)

btw, seronok kn jlan2 mkn2 kt kemaman? ayah sy org dungun, so klau nk blik dungun tuh mmg slalu sgt la singgah kemaman nk mkn2 =p

Yat Ekhram said...

Elya,

wsalam dear..oh tak pasan eyh?? majuk la mcm ni,sapela kak yat :(
ahaha.gurau je :)

yups "kita sekapal" dan mencintai org kapal,ahahaa statement gitu tak hengat la kan!

Haha,tabahla sgt kak yat neh :P
kadang2 gembeng manje jugak dik.Oh nak kawen da?? harusla bole saja nak share tips2 jadik wifey org kapal yg tabah.just buzz jea eyh!

Oh org dungun ke?? lenkali akak trn ganu bolela roger2 elya kan?
akak nak p cari tudung mortada agi!

elya ezrin said...

ehehe..mmg nmpak kak yat manje dgn hubby, sweet2 gitu, jeles pun ade! =p

ayat x hengat tu la yg wat saye tersedu sedan klau encek boyfren naek kapal kak. tp for better or worst, life goes on kan kak? =)

owh,bole2! tp time raye la kak, saye nih duk dgn fmly kt subang jaya, dungun tuh kg. nenek sbelah abah, tp no hal, bole je akak titip kt saye,nnti saye jual harge double, hihihi.

Yat Ekhram said...

Elya,

ahahahaha sangat manje mmg,tu yg bile abge khram tade ni sedey ckit tade lagi nak polok2 dia.hihi.Ala jgnla jeless nanti awak pon kawen!

Yups saat hubby nak naik kapal tu mmg sgt sedey,awak bole baca kat entry hubby naik kapal.Betul nak tanak kita dah syg dia kita harus accept keja dia :)

Oh dok subang jaya je?? akak do putrajaya.free2 mehla capteh sini!

fairy tales said...

kat yat..

ktn mmg best...
abes cls dl salu lepak2 kt tnjg lumpur sume..
east coast tmpt br time 2 xder ape pun lg..
now da happening la gak kn..
mega mall punye paking yg bulat2 2..
org ta naek pun suh member trnkn kt entrance je gayat..hahaha..
kalo paking 1 lg ok la...
mkn sata kt kemaman x?
yg kt mobil ke esso ape tah..dpn pantai..
best gler..
heee alamak mcm blog sy suda..
k r...


+___+

a.i.n.h.u.s.n.a said...

kak yat!
tudung mortada mmg rawks!!

hehehe=)

Yat Ekhram said...

Nana,

alamak kak yat tak makan sata ahh.
Sate makan la :)

Aritu kan ingat nak belilah koppok leko byk2 nak bawak alik Pj ni sekali dah sedey gaban tu kang teros tak teringat.Yela mase tu blur je nak berpisah.

ahahaha.sile buat entry di blog anda :P

Yat Ekhram said...

Ain lalink,

Yeahh kak yat sgt sokaaa itu mortada.Sgt menci sbb kat kl payah bebenonak carik mortada kecik tu.Kalo ade pon mahal amat.

Tula igt nak trn ganu agi semata2 nak beli tudung.

Anonymous said...

huneyhubby.blogspot.com is very informative. The article is very professionally written. I enjoy reading huneyhubby.blogspot.com every day.
bad credit cash loans
loans

Anonymous said...

good points and the details are more precise than somewhere else, thanks.

- Norman

Anonymous said...

I really like your blog and i really appreciate the excellent quality content you are posting here for free for your online readers. thanks peace sandro

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails