yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, December 5, 2008

Bukan demam preggy laa..

:)

Ahhahaha,musti ada yg muskil kan nape sy letak tajuk post entry sy camni?
ehehe.
Bukan ape lately kat friendster ramai sgt wish congrats for pregnancy & sewaktu denganya.
Ni pon baru je td Eina our matchmaker texted me to wish congrats juge kalo betul sy preggy.
adoyai sape pulak betau rumours ni weh?
siyes sy & Bee tergelak taw :D

Sejujurnye bole sy katakan,blom ade rezeki baby lagi la kawan2..
Sy & my sayang sedang gigih berusaha & berdoa kearah itu.
Tadela istilah planning2 bagai spt difikirkan ramai org tu.
Mak sy kata first baby jgn planning2 nanti Allah tanak bagi teros kang naya jea.
Doakan2 yea.Mana tau berkat hari jumaat u all semua cakap2 sy preggy jadi betul2.
Org kata,cakap2 tu satu doa juge kan..
Kalo betul our little munchkin is coming nanti, harus sy & somi share kegembiraan itu dengan u all semua.Dun wori,berita baik akan dihebahkan seantero donia.huhu.
Tadenye nak secreto de amor nanti.hiks.
To my colluages at PBLT harus ku emel to all kalo betul news preggy tu pasai aku nak adiah stroller combi yg 1K plus tu.hihihi.
Selalu aku as HR bz beli adiah new born baby utk staff kan.


Sebot pasal preggy & baby ni,kite sbg manusia mampu berusaha & berdoa jea.
Kite merancang tuhan menentukan,jangan dipersoal keja DIA diatas sana.
Ajal maut rezeki jodoh pertemuan sudah ditetapkan since kita di alam luh mahfuz lagi.
Insya allah nanti-nanti ade la tu kan.
Kalo stress fikir nak baby jea nanti satu mende pon tak jadik.
Ramai kwn2 & sedara mara sy kata enjoy dulu married life berdua,nanti dah ada baby mase sgt constraint nak bermanje bagai ngan hubby.
Hmm :)
Mmg betul kot sbb bile tgk my sista mmg very the kelam kabut handle Farra si rambut curly tu.
Keja + mama+ wifey= Supermummy la kan.
So enjoice la time yg Allah bagi kami berehat2 ni..
Jangan dikesalkan lmbt dapat baby pasti ade hikmahnya.
Blom dikurniakan buah chenta tak bermakna tak happy berkahwin kan..

For the time being,kami happy berdua bermanje berchenta & mengenali hati budi.
Bercinta selepas kawen so still meraikan cinta terindah berdua.
Dating + hanimun,travel sana sini berdua lebey baik.
But..
If ade rezeki baby nanti for sure we're the most happily married couple.
Besar tapak tangan,dataran Putrajaya kami tadahkan.

Just now sembang with Eina...dia yg dah nak sambut wedding annibesary ke 2 ngan Ayo which same ngan tarikh perkenalan yatekhram pon tak preggy lagi.
Tapela na kan..tade rezeki kat baby Allah bagi rezeki kat lain.
Allah maha adil kan..kot2la nanti kite preggy same2 pulak kan?
We pray together oraite Eina :)
Usaha tangga kejayaan gitu kan.

Actually sy tak brp cihat sehari 2 ni sbb flu + saket tekak +panas dalam jea.
Bukan sbb symtom saket buatan org lagi =P
Tu sbb byk org salah paham kot nape gwe domam.
haha.
Gigih gak g keja arini,tamooo MC.

Saketnye tekak :(
Hidung pon gatai2 n asik bersin je neh.
Taula bile tak cihat badan pon lemah semacam jela kan.

Kompem menjangkit demam from "my rummate" tu la kan.
Nak buat camana dah musim kan.
Kena pulak sebilik seselimut harusla cepat je virus tu menyerang.
kena 2-2 laki bini mmg parah la kan.
Seb baik tadela teruk sgt,still larat p keja & bee larat je jalan sana sini amek anta sy keja.


hasben + wifey yg tetap riang ria walo demam flu batuk2.hihi.
Ni nak g klinik la neh idong dah cam badut merah.


Semalam pas lunch pale ni rase weng2 tahap dewa,ditambah nagn kesejukkan tahap max.
Aircond kuat gile sbb ada mamat tu babat dia tebal suke bukak aircond kuat2.
Sy pakai sweater pon rase sejuk smpi tulang sum2.
Tapi panas dlm & tekak dah perit semacam.
Tade mood je nak keja beb bile tak sedap badan.
Sora sy pon dah jadik rock kapak gak neyh.
Ella El beb.

So after work semalam Bee ajak p klinik la kan,since obat demam dia pon dah abes.
Demam dia pon tak elok2 lagi,batuk makin kuat adelah.
So sy decide p klinik lain cari ubat yg baekk ckit.
Bajet nak p az-zahra kat Bangi tu alang2 boley claim kat my co tp malas la p jejauh p klinik kat precint 8 jea.
Doktor kata jgn minum ais [mcm tau je aku antu ais no 1]
Obat dia cam okla,malam tadi pas dinner dlm kul 9 camtu buat saye pengsan zzzzz.
Gile mengantok aggh penangan obat flu tu.
Cian bee dia eksaited bukak website keta nak tunjuk keta idaman dia kat sy.
Ampun Bee..huney tertido la =P

Malam ni ingatkan nak tido awal la jugak pas solat berjemaah ngan Bee,tp pas gigih masak dinner ade la pulak cite besh kat Tv lakonan Fahrin & Scha.
Dorg ni tgh hangat kapel2 kan..suwitt sgt.I lioke both of them..
Harap2 jadikla dorg..Amin.
Owh Abg Fahrin yg gorjes u,dr zaman U haku minat habes.
Time tu tak kenal agi suami-ku-thayang tu agi.
Tapi Bee musti kata ele i agi gorjes dr Fahrin,hihi.
Yola apa2 je la sayang..u mmg plg gorjes dihati i oke :)
Adoyaiii sampai rebut2 remote astro la malam ni,dia mane leh tgk sy layan citer ade bf sy tu.
huwaaa..
[harus rindu memory ni bile bee dah naik kapal nanti :( ]

Dalam demam2 selera makan mmg tak kesian.
Semalam Bee ajak pekena sup ekor kat kedai fav us kat tepi jusco taman equine tu.
Dhea tomyam..perggh mmg marbles ahh sup dia.
kena ngan udang goreng kunyit pulak,demam pon jadik selera makan.
Dulu zaman anak dara selalu je lepak2 makan kat sini with my besties,Emmi.
Malam ni mamam lauk sardin goreng jea,tu pon sy bersin2 18 kali.hihi.
Demi suami gigih gak masak.
Cian ahh takkan nak bagi mamam kat kedai je hari2.
Sunyum je bee,soka ati la tu dapat mamam masakan air tgn sy.hihi.

Owh sangat yay maybe sok or lusa nak balek kluang for celebrate raya aji with my family.
Yg beshnya thn ni my family wat korban lembu & maybe all my siblings balek joho kali ni.
Rindu la nak gathering family.
Ajib tu since bulan posa tak jupe.yela dah kawen ni msg2 dah ada fmly sndri.
So beshla kan kali ni balek sbb sume ada sekali.
4 menantu,2 cucu harusla gedegang umah mak abah nanti.
Mak soh balek awal ckit coz nak soh sy anyam tupat as usual.
Eee windunye kuah lodeh & sambal kacang tuuu.

Pastu balek kluang ni plan nak p tgk baby anak my besties.Liza..
Sure sgt chumel baby nazran cam mama dia yg punye sepasang lesung pipit & iras2 prety zinta tu..
Liza mms aritu pic Nazran mata sepet & putih melepak.
Tak sabo nak kiss pipi Baby nazran.
Owh for baby nazran..auntie yat & uncle ekhram dah belikan spesial pressie tau.
Dapat imagine somelnyeeeee nazran pakai Rompers,sleepsuit,cap,bib & mittens ni.
Satu alamanda tau antie yat pusing nak carik pressie utk anak beshfwen antie neh :)
Walopon bukan brand Osh Kosh or Baby GAP,hope Nazran shukee yea.



introducing permata hati liza & Nazrul yg chumel.Muhammad Nazran :)


Gift for Nazran..syomelll kan? i lioke rompers tu..kiut sesangat :)
Amek berkat dulu.hihi.



naseb baik baby boy,kalo baby gurl harus tangkap stokin kat lovely lace baby ni.
Kiut yg hamattt okey :)


dan lagi pengglameran baby syomel Nadiah Syafiah anak my colluages.
Dia dtg tadi ngan ayah dia nak amek ibu dia kat opis,apalagi kena geget la ngan auntie yat kan.
hihi..baik budaknye,tak byk ragam & mesra alam je.
sape2 dukung pon tak nanges.[ hope baby qiestina pon camtu nanti..amin :) ]
Nadiah dah nak dapat adek tau..ibu dia preggy lagi.
Murah rezeki Mas..pat ckit mabok2 ko abes mas..tak larat haku sengsorang handle HR wehh.


Syomel kan Maslina junior,rase nak geget2 jea.

Oke doke harus cargass mempacking baju2 mau pulang ke pangkal jalan esok.
Pangkal jalan la sgttt,balek PD dulu then Balek johor la beraya aji.
Yay!
Siap beli kek brownies order kat my colluages yg yummylicious tu.Kompem adek sokaa ahh.
Oke buat adik beradikkku insya allah kite jupe di sana yaaa.
Mak abah nantikan kepulangan anakanda yea.hihi gaya cam balek raya syawal jea,siyes.
Bee dah tertido depan Lcd tv,hmm jeles neh.
Nak kemas,makan obat & zzzzzzzzzzzzz juge.

To all yg akan balek kampung hati2 dijalan raya yea.
Kalo signal maxis broadband oke kat Joho nanti sy update la entry raya aji.
I will be on leave till 10 dec.yiehaaaaaaaaa :)
Nak kena amek sijil nikah la pulak kat pejabat agama kluang,apa kes 8 bulan berdua-duaan tade sijil nikah ori agi.hehe.Seb baik tak penah kena serbu dek JAWI agi so far.huhu.
Kalo tak harus ku tunjuk cincin white gold yg bling2 ni jea bukti dah kawen.kihkihkih.
[ Kak alina..dah nak beranak dah amik sijil nikah lom? jom p same nak?,saye sheramm ahh nak jupe Imam Yazid agi. ]

Ok dah stop merapu meraban.

Gud nite & mwaaaaaaaaaahs.

Nota kaki:Kelako gile tadi ade staff Spital Az-Zahra call sy ade appoinment nak check up ke sok.Check up ape? adoyaai.Macam tau2 pulak gossip arini,hehe.tah hapa-hape jea.
sekali salah worang daa.Bee gelak bosa je dengo.Cett.









18 comments:

hAizi si bObOb said...

hohoh.
slmt balek kmpg to both of you.
ngeh3.
suro abg ekhram bwk kete kesygn die leklok okeh :P

slmt ari raye aidiladha =)

Yat Ekhram said...

haizi..

ahahahaha tula abg ekhram bawak keta laju ala2 initial d dia kata :)

selamat hari raya aidiladha jugak kat haizi :)
balek mana?

Yat Ekhram said...

ain,

alamak napa komen ain tak kuar ni,yat dah published dah.bloggo mengong cam maxis gak la ni :(

ahahhaha term 'MEH POLOK2' tu mmg trademark yat & ekhram la.Jangan ade sesapa nak tiru ye :P ahahha.

suwit cam gola-gola ke?
ala ain ngan hasben pon sama :)

alina said...

miahhaha... eh kitaorg mmg dah lama ada sijil nikah la... yg xdenyer kad nikah jer.. pengganti sijil tu.. selasa ni nak amik dah... buat malu je... anak dah nak kuar.. kad nikah xde lagi... hehehhehehe

Tulip said...

hmmm...bab2 preggy ni memang lah mencabar & sensitif kps psgn yg baru berkawen...nk mjawab bagai2 soalan tu yg x tahan tuu...:D

hAizi si bObOb said...

haizi xbalek memane,,
raye kt selayang nih jek
ehehhe :P

kmpg kak yat kluang ktner eh??
akak ipar haizi org kluang gak,,hee

faRra said...

waa..kak yat..tu tndenye mmg nk preggy da kot..cume ni cm ala2 nk uji dl je kot..hEe~

selamat ari raye aidiladha...=)

p/s:senang2 view my blog ea..iv created one..inspired by urs..ahax..

Mrs. Amie said...

bila nak anak sendirik nie..ayuuh..cpt!

Anonymous said...

haha..jiwang gler

Marsha~ said...

lamanye ekhram cuti? best betul?? cecepat buat baby!!!! hikhiks

Yat Ekhram said...

kak alina,

hoyeaaaaaahh we all dah ada sijil nikah ori daaa :) dah amik dah.Tp yat nak buat kad nikah tu kena apply isi borang & amik mase 2 mths la pulak.byk songehhh la dorg nie..
dahla kat sijil nikah nama hubby salah..hangeeeeeeen je.

Yat Ekhram said...

tulip,

tula sapal..
sgt sensitif oke..
dorg hengat kite tanak baby agaknye.
Tatau bagai nak rak gigih nak dptkan baby tapi rezeki je blom ada nak buat camana kan.kotla bole buat baby uli pakai tepung takpe gak :(

Yat Ekhram said...

anon,

yeahhh sgt jiwang..
napa jelesss ka??

harharharhar
*gelak jahat*

Yat Ekhram said...

Farra..

omg kak yat sgt terharu okeh kamu kata create own blog coz inspires by kak yat :)
sob..sob..sob

meh polok2 meh..
oke kak yat link tp urs oke.

Yat Ekhram said...

amie,

hmmm camana nak buat baby ekkk?
ajar ckit :P

awak passla berkat awak tu..

Yat Ekhram said...

Marsha..

tula lama gile..alhamdulillah dah 3mths dah cuti..3 raya dapat sambut.Rezeki kawen agaknye :)

Baby..amin :)
maleh nak pk sgt,nanti kuciwa.

Yat Ekhram said...

haizi..

yup kluang la tempt tanah tumpah darahku..tempat meraikan chenta jugak :)

maila kite lepak kat kopi klg stesen..

alina said...

kad nikahku still x siap jugak... apa la yg susah sgt nak buat pun x tau ler... dah 2months++ buat.. huhuhuh malas btol nak bwk sijil nikah tu kehulu hilir.. jalan selamat.. tgl je dlm keta.. miahhaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails