yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, December 12, 2008

Congrats & Welkam to MARRIED CLUB :)






Ceritera yatekhram hari ni~!

Today tak mamam lunch ngan Bee,cam besela dia p solat jumaat.
Pastu dia off to Semban to settle few thing before dia naik kapal nie.
Kalo tak harusla dia hari2 lunch date ngan sy & my colluages kat foodcourt belakang opis ni.
Tapi takpela pagi tadi dah bfast together kat kedai mamak pekena roti canai ngan Bee..

Oho sepanjang Nov,Dec ni mmg sangat banyak wedding invitation utk sy & incik suami.
Kawan2 skola lain,kawan UPM lain,kawan opis lain pastu kawan2 geng2 org kapal pulak.
Terima kaseh sudi menjemput kami yea :)
kalo sampai surat kat opis tu nama sy,tak lain tak bkn wedding card la tu,akak receptionist pon dah paham sgt.

Siap wangi2 & macam2 rupa.
Chantek2 sumenya ;)
Macam musim mengawan gitu kan =P
Musim2 sejuk ujan2 sume nak kawen..ahahahahaha.
[ gurau2 budak2 kat opis]

Yela umur2 sy yg 26 ni mmg tgh musim mengakhiri zaman bujang semuanye.
Sorg2 kawan-kawan sy kawen.
Welkam to married club~!
Besh tau kawen =)

See the wedding card,cam kebetulan je sume nak kaler itam,dark brown..tema thn ni ke??
Eyh bukanla sy tema turqoise =P

Perkahwinan = Hitam putih perjalanan kehidupan.lol :P

See... 6 Kad yg dipos kat opis sy,tu tak masuk yang kat umah kluang tak amek lagi.
Total semua 10 utk bulan december ni.
Ya Raaabbii byknye kena attend~!



List of walimah to attend;

13/12/2008 : Min & Izam kat Dewan Perbadanan Putrajaya.
She's my ex colluages.Ptg ni akan diijabkabulkan dengan jejaka idaman nya.
Moga selamat la semuanye Min :)
Besok kami warga PBLT bersame 'handbag"memasing mau serbu gorjes wedding eko.huhu!

13/12/2008:
Rezwan & Maslina Kat subang Jaya.
Both of them my fwenz from Chenta org Kapal community..
Welkam to PJJ married club ye wan & mas :)
Kad u all sgt santek,insya allah if time permit sy & org kapal kesayangan sy dtg majlis u all esok yea..kalo tak sesat barat mencarik umah la.hihi.
Resepsi wan kat hotel uitm on Jan 2009 tu tatau dapat dtg ke x sebab time tu Bee dah naik kapal :(

13/12/2008: My skoolmate mase form 6,
Halimah kat kluang.
Laling congratulations,we're so sorry cant attend ur big day.
Taula baru je balek Kluang raya aji aritu.
Tq u so much for the invitation anyway :)


13/12/2008: My skoolmate ms form 1-upper 6 cum my neighbour,
Sam kat Kluang.
So sori juge chegu samsiah..kami tak dapat datang,tapi utk eko kami dah beli hadiah siap2 nanti mak den tulun bagi yea :)
Special utk suami isteri cikgu-cikgi tu tau..huhu
Congratulations...


13/12/2008: My primary skool
SKKM-Fukusyima Azmira & her beloved hasben.
dah selamat nikah & dah "selamat" semuanye.hehehhehe.
Congratulation dear..i'm so sowi sgt jauh la penang tu kami nak g.
tapi takpe ko dok Shah alam je kan,nanti free2 kite jupe k nak pass wedding pressie.
I really miss the old time we spend together mase kecik2 dulu.


Kalo la badan ku boleh dibelah 8 pasti ku datang 5 majlis dalam sehari tu~!


14/12/2008: My kekaseh gulap.whoaa statement tak hengat boleh mencetuskan kontrolbesi.
tadela,my besh fwen
Incik Nik & isteri tercintanye bersanding kat Kuala lipis Pahang.
Tahniah Nik,finally bertemu pelengkap tulang rusuk kiri yg dicari2 selama ini.
We're so happy for u :)
Dah kawen ni jgn lupe kengkawan yea,kalo tade aral insya allah sampaila kami ke Kuala Lipis tu.
Nak adiah aromatheraphy lamp cam u bagi we all aritu ke? hiks.

14/12/2008: My skoolmate
Aisyah juge wedding kat Kluang.
I'm so sowi cant make it to ur very special day..Btw dari jauh ku ucapkan tahniah & semoga bahagia ke akhir hayat.
Nanti hadiah aku kirim kat Eyta yek,kalo dia p la :)


20/12/2008- Same ngan wedding Mawi-Ikin tu babe! kuang kuang kuang..
Wedding my UPM mate cum PBLT Mate..
Dyla & her hubby-to-be kat Kuala Selangor.
Insya allah nanti ramai2 kite g serbu wedding Dylla nagn kengkawan PBLT yek.
To Upm fwenz...kad dylla ade pada aku,korang sume dijemput..Nanti aku pass yek. Kite ramai2 reunion UPM-BBA sekali nak??? Rindu gilezzz nak jupe u all semua dah beranak pinak tuu..


20/12/2008-My neighbour
Limah pon mau meramaikan geng2 married club.
Congrats dik,semoga Cik Niah cepat dapat 1st cucu.hihi.
Hadiah dah siap2 beli,nanti mak kak yat tulun bagikan eyh :)
Note to my kazen lina: Ko balek tak wedding Limah? Nak saing boley? =P

25/12/2008- Krismas day! hehe.My colluages
Kak Marini & bakal suami akan mengikat janji sehidup semati kat kelate.
Sgt jauh la kak nak p,soh akaun dept sponsor tiket flight boley? hihi.
Btw,tahniah..sgt mengejutkan kami kedatangan kad kak marini itu,diam2 dah bertunang yea.
Eyta kata dia nak amik berkat akak.amin~ Next year kite ramai2 jadik preggy mommy PBLT.hihi.Insya allah.

Jan 2009- My primary skool
SKKM- Dr Farhana Ali juge mau meraikan chenta terindahnye bersama abg doktor hatinye.Mana daa kad wangi eko tak sampai2 lagi ni Farynn oi?
Ko hired Lafa lagi ke as official Photog wedding ko? Sgt santekkk la keja dorg...Takpon ko book je wedding photog gwe,juge superb. Hihi promote Abg Rahmat agi.


Dialog with Bee malam tadi..

Me: Bee..tgk tak atas katil tu kad kawen byk2 tu??
Hubby: Nampak..byk gile.Ramainye kawan Huney nak kawen..
Me: Yela kan umor2 Huney kan tgh gatai nak kawen,haha.Kite g eyh Bee..dorg tu dtg tau time wedding kite aritu..

Hubby: Opsss Sowi,Bee dah nak naik kapal dah sehari dua ni.

Me: What??? [teros sob..sob..sob..]

Hubby: Iyea huney..tapi Bee mintak extend smpai next week,so by next week hubby naik kapal daa..takpela nanti bee balek bulan 3 kite celebrate 1st annibersary kite pulak oke?
Me: Huwaa..

*Polok-polok Bee*

Pastu teros sob..sob sob nya part la kan.
U all yg PJJ ngan Bf ke hubby taula camana perasaanya.
Tapi sooner or later mmg hubby kena naik kapal mencari rezeki.
walo payah & berat hati ini melepaskan rummate @ housemate tercinta tapi have to.
3 months berpisah dengan belahan jiwa itu.
Inilah pengorbanan.


So kengkawan..kalo u all nampak sy g wedding tak bawak suami sy tu,jgn tanya-tanya yea.
Cheh,sound siap-siap tu..
* nak mintak 8 hengget sape2 tanye,yat mana hasben ko?* hihihi.
Dah mmg nature of work dia cenggitu.
Makanya harusla sy bersame kwn2 or adik-beradik pulak attend wedding nanti.

Insya allah if time permit harusla sy menghadirkan diri ke walimatul urus kamu-kamu semua.
Buat semua bakal2 peranten baru..

Yat & Ekhram wish all of u happily ever after.
Tahniah & semoga lengkaplah sebahagian daripada agama berkat ikatan suci ini.
Semoga perkahwinan yg dibina sentiasa sakinah,mawaddah & rahmah..
semoga kamu berdua tetap utuh menjadi milik masing2 hingga ke akhir hayat
Dan masjid kaseh yg dibina diserikan dengan zuriat soleh solehah,insya allah.

Memetik kata-kata pujangga,

"Perkahwinan sebuah medium yg menyatukan dua insan dengan seribu perbezaan"



Bagi cuci mata refresh my wedding memory jap;


Air macam2 jenis..tembikai ada,air biru kena ngan tema wedding..org kata beshh gile,jarang dibuat org.Besela idea abah sy...
sape nak contact no utk supplier air tuu buzz me yeah =P




Yeahh banting ni tempah kat kedai kadkahwinku.com atas hentian kajang tu.
Murahh gilezzz,30 hengget jez.Now ade lagi gantung kat reban ayam abah.ahaha..



Most likely this table & kanopi decoration.
By Kak Atie wedding craft,kedai dia seblah SSAJ tu jea.
Nak contact no buzz me okels.



My plower gurls yg notty @ My niece Farra & Dylla


Tradisi Johor..baling2 gola-gola.Happening abes :)



Outdoor photoshoot..Kluang Railway tmpt femes ngan kopi & roti bakar tuu.
Jom lepak sini nak kengkawan?



huwaa..tetibe rase lapo nasik minyak Eyta,Emmi,Rini,Ori & Kak Linda pulak :)

*larikkkk*


Juge tetiba fenin pale mau bagi adiah apa kat newly wed ni sume???
Pregnancy test boley ke? muahahaha.
Yela selalu asek2 org bagi pinggan mangkuk je kan,sudahnye masuk store room je sebab dah byk sgt.
Taula org baru2 kawen makan berdua lebih baik jea.
Tapi sy soka mase wedding yatekhram aritu ramai org bagi set memasak.
Kuali + periuk IKEA Complete set siap ngan blender & microwave.
Sgt berguna okels.

Tau je hobby gwe memasak sesedap rase lemak berkrim kan?
Tenkiu geng2 Unit 10 & kronies,nanti-nanti haku ajak u all makan party Microwave pulak erk =P


Idea plssss..~ =)


Ok daaa..mau dating + dinner with my sayang kat Alamanda & cari pressie for wedding.
Juge mau lepak-lepak di jambatan Putra depan MOF tuuu..
Lama wehh tak dating2 tgk view kat situ malam-malam.
Chantek oke Putrajaya malam-malam.Siyes tak tipooo.
Jommm!































14 comments:

Syeda4g said...

Dear..Yat..(Kak Yat ke, Dik Yat?)
Thanks for leaving comments in my blog..Seronok juga tgk blog ceria Yat ni..:)
Perkahwinan memang indah...
Dan kalau kahwin PJJ ala2 Yat, pasti setiap momen bersama akan dimanfaatkan sebaiknya utk menyemai kasih sayang...
Happy becoming anniversarry jugak to u ye..:)
Ironically, today is my bday...Seronok tambah kenalan baru..hadiah hari lahir...di samping kebahagiaan keluarga..:)
Keep reading, I'll keep writing..And keep writing, I'll keep reading...
salam

Yat Ekhram said...

Hye sheda :)

i'm 26 years old and urs???

Tq for ur kinds words shida..
Happy membaca blog yg apa2 ajela sgtt ni :)

Yups married life is great,to have someone to share everything.Alhamdulillah :)
Betul tu sheda,perkahwinan PJJ cam kami mmg "manje" dia lebih2 ckit coz mase bersama tu limited.Sebaik mungkin cube buat hubby happy & dia pon layan kite like princess.. :)

Whoaaaaaaa..happy bufday sheda..yg ke brpa yea?? Happy dapat kenal awak tau..

** tq for annv wish in advance tuu..diam tak diam dah nak 1yrs kawen,how time flies quickly.Kami maseh hangat bercinta je rasenya.hihi.

ctm-cak'on said...

salam k.yat...
dah byk post akak ek, t'lepas byk dh...biase la kan fulltime housewife, so bile de hubby 24jam tu mcm x cukup je, hehehe...

k.yat, hubby akak belayar 3 bulan je ke? die sllu naik kapal ape ek?

lg bape ari je la ye kak b'madu asmara, pasni PJJ kene kuat la kan...isk..isk...dpt rase cmne sebaknye bile hubby dah mule dpt tau date on kapal lak, rase mcm x nk bg je, tp demi sesuap nasi, rela melepaskannye ;)

bab kata perpatah:

susah2 dahulu, senang2 kemudian :)

Yat Ekhram said...

wsalam ct..

waaaaaaahh sonoknye jadik housewifey,boley jaga hubby 24hrs kan :) betul tu lagila akak ni keja mase cam tak penah ckp nak manjekan suami.hihi.

yups hubby sailing 3 mths je now,dia join offshore,kapal suplly alam maritim kat tganu..tp tula nampak je 3 mths tp nak mati gak rnd suami..taula tgh2 laut mana ade line phone sgt.hihi.

Yups tggl bbrpa hari je lagi nak bermanja..mmg all out la kan,ni pon baru je balek wedding geng kapal kat PJ tadi,time2 hubby ada ni boleyla p kan..

Yups betul tu susah2 dulu..sennag kemudian.For the sake of us juge dia keja :)

hubby naik kapal apa?? bile naik?

Fazira Aziz said...

Yat..husband yat nak balik kapal dah? kejap je rase kan?

ira teringat lg how excited u are waiting for him last 3 months tu.

i think time to get kurus bek..hehe melainkan yat dah uwek2 tak de la nak kurus lagi...keh keh keh

memang PJJ sgt mcabar, we hv to be independent, pndai bwk diri, kena cari bodyguard (biase adik ira la mangsa ajak sana sini hehe), pi kenduri sowang2...huu tapi kenang balik husband cari jeki baru la leh rationale kan diri balik.

ira teringin nak jumpe yat tp masa tak mengijinkan lagi... insyaAllah mane tau time yat kat jambatan putrajaya tgh dating, ira tegur yat ke...tp kitorang nie x mcm korang yg happening tu tau. kitorang ni snyap sket..kdg2 saket jiwa kat umah tgok husband tak banyak cakap... hehehe..nnti ekhram kena turunkan ilmu kat husband ira la...bagi becok sket HAAHAA

faRra said...

hye kak yat..da nak nek kapal da ea hubby akk..?takpe2..3 buln je kan..
btw, thanx for read my blog..ahax..tp tak la se'besh' kak yat..=p

Tulip said...

kehidupan PJJ....paham2...rasa sebak sgtt time nak nak balik...padahal tahu nextweek jumpa lagi..sebak jugak..

ei_da.. said...

sian yat.. kena berjauhan yerkk.. takpe di sebalik kesabaran n ketabahan menanti pasti ada hikmah dan kemanisan di sebaliknya,,,

Yat Ekhram said...

ira lalink,

hmm tula kan bile hubby cuti rase kejap gile jea 3 mths tu tapi cube dia time kat kapal 3 bulan rase lama nak mati oke.Rindu tahap jula juli bintang 3.nguehehehe.

Tula ira,pasni kurus la balek kot.yat besela time hubby tade tak brpa lalu nak makan,lagila ni dok sorg2 psni ntah berasap ke x dapo kat umah ni.Tataula kalo allah bg rezeki preggy,hmm ntahla malas nak pk bab ni,kite ikot je allah punye kehendak kan? dia lbh tau yg terbaik utk kite hambanya.

Yups PJJ after married 18x mencabar dr zaman bujang.Sbb kali ni kite terikat tanggungjawap as wifey,taleh dah nak hu-ha hu lagi & kemana saja membawa nama baik suami,Seb baikla suami yat sporting,dia izinkanla kalo yat nak kuar nagn kwn2 asal tau batas2 as wifey :) Tula sedeynye bile gerak kemana2 secara solo.Nak buat camana kan,inilah pengorbanan terhadap org yg kite cinta :)

Tula ira kite ni nama jek berjiran sama2 dok putrajaya kan? till hubby yat nak naik kapal tak penah jupe ira lagi.Yat mmg packed gile je schedule bile hubby ada ni,yela time nila YB nak p melawat kwsn kan,g sana sini.:P

Ahahaha yat & ekhram mmg kapel mesra alam.Ekhram lagila type boley masuk ngan sume org..dia selamba je makan ngan colluages
yat walo dia tak kenal sgt.hahaha.
oke doke nanti hafiz jupe ekhram dia kompem boley masuk punyela :)
lelagi bile org laut bertemu org laut siaplah dia sembang tak hengat punye lah :)

adoyaii pjgnye komen smpi boley wat post baru.ahaks!

Yat Ekhram said...

farra cayang,

yups abg dah p opis dah pagi ni nak sign on..carik rejeki utk wife & fmly kan!

ishh ok la tu blog farra..kak yat sokaa baca jek.

ape jea yg besh ka blog akak?
ntahape2apejek.

Yat Ekhram said...

Tulip,

betulll tu..yat rase cam semangat dlm diri yat ni ilang separuh once saat yg yat plg tak sokaaa ni :(

SUAMI tu beb! tmpt kite bergantung & bermanje.tu pasal la sedey kan tulip.tapi takpe awak weken hubby oke jea..yat ni bulan2 hubby beb!tapi tula kalo dah namanya suami isteri ttp berat hati nak berpisah kan.

Yat Ekhram said...

Eida,

yups moga ada bahagia disebalek kepayahan :)

Lagi lama kawen..yat rase we getting close & closer.Yela dah biasa pampered kan.

Kamu-kamu semua doakan sy kuat yea :)

busyuksayang said...

yat, bestnya air2 masa ur wedding tue...:)

Yat Ekhram said...

busyuk,

mmg sgtttttttttt beshh.lain dari yg lain kan! macam2 adooooooo macam paso malam punye :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails